Gelin almada gelin evinde kimse olmasa garip olur mu

bende 4 amca 1 hala 1 teyze 2 dayi 1 anane var ama gelin almada halam teyzem ananem vardi dayim la enistem asagidaydi arabalari hazir ediyolardi yani illa kalabalik olmak zorundaa degilki esim tarafindanda annesi kardesi teyzeleriyle yengesi cikmisti yukari erkekler yine asagidaydi oyke arkadas falan da yoktu

Bu gelin alma olayı milleti ağlatmak için icat edilmiş herhalde. Beni kimse bi yerden almadı. Sabah kuaföre, ordan da düğüne. Kına gecesi falan da olmadı. Bir şeyim eksilmedi. Yapılmasa da olur canınız sıkılacaksa
Tam benim hayalim:-)

İstemeseniz de o kalabalık olur.Hiç olmadı meraklı komşular gelir. :)

Ben Giresunluyum bizde düğünden en az 3 saat önce eş,dost,akraba kız evinde toplanır. Sonra damat tarafı gelince çoğunluk aşağı iner,kızın yakınları ve damat kalır. Valla kaç kuzenim evlendi,birinin babası tüm sülaleyle küstü bizle bile. Gittik ne bileyim yüzsüzlüğümüzden mi acaba :KK70:

Cidden öyle ıssız olmaz ev gelen olur illa ki takılmayın :)

Yurtdışında yaşayan insanların çoğunun ailesi akrabası yok, ama es dost sağolsun. Öyle kalabalık oluyorki. ama bazen insan öyle hüzünlü anlarda yanlız olmayı bile istiyor. Fakat ailen zaten orada olacak ha yukarda ha assada, ayrıca eşinin ailesi biliyordur durumu degilmi, o yüzden yadirgamazlar, :) çoook mutlu ol.

Bu sizin en mutlu gününüz, bu yüzden babam istemez, babam izin vermez, annem hayatta konuşmaz gibi şeyleri bırakın, ortak bir yol bulmak zorundalar. Anneniz yarım saatliğine babanızın evine çıksın, babanız da sesini çıkarmasın bi zahmet. Öbür akrabalardan da gelmek isteyen olur mu gelin almanıza bilmiyorum ama yakın gördüğünüz iki üç kişiye söyleyin, isterlerse gelebileceklerini söyleyin, başka gelmek isteyen de olursa onlardan duyar. Zaten asıl akrabalara iş düşüyor, anne babanız ayrı çünkü, söyletmemeleri lazım herşeyi. Herkesin bir işin ucundan tutması, yanınızda olması gerek. Bu işler aileyle olur. Ağaç yaprağıyla gürler.

Kızlar ağustosta düğünüm var . benim hiç amcam halam yok . akrabalar kalabalıklar da akrabalara da denmez ki gelin alma da olun diye ya da denir mi ? babam demez kesinlikle . annem babam ayrı bu arada. teyzem dayım anneannem dedem var ama onlar da gelmez ki babamın evine yani o konuyu da es geçiyorum .annemler falan aşağıda olacak kapının önünde. yani evde sadece babannem babam var. garip olmaz mı kızlar ya gelin evinde hiç insan yok ..gerçi şehir dışından babamın yengesi kuzenleri falan gelecek eşleri çocukları kalabalık belki onlar gelir eve ama çağırmak lazım ya babam da gerek yok der kesin. arkadaşlarımı da çağırmaya utanırım onlar da içinden geçirir kimse yok gelin evinde diye. Ne yapsam fikirlerinizi bekliyorum.

Niye ayıp olsun, aksine güzel olur. Hatta ben düğününe gidemeyeceğim arkadaşımın hiç değilse gelin almasına gitmiştim. Evden çıkarken gelinlikle görmüştüm. Erkek tarafı müzik açıp halaylar çekmişti hatta. Tandıklarınıza söyleyebilirsin.

Benim annem babamda ayrı ben yapmadım. Bence sende yapma. Çok.zor oluyor. Bende senin gibi düşünmüştüm. O onla konuşmuyor su sunla. Amaaan be dedim ve yapmadım. Cokda umrumda olmadı açıkçası. Kuaforden gittik düğün salonuna
="Hayatinanlamisensin, post: 47349567, member: 746429"]niye kuaforden sonra yine babaevine geliniyor dat daaat diye..
Benik

Benim gelin almam da çok kalabalıktı hem ev hem de kapı önü. Akrabalar annemin dayısının kızı babamın bilmem nesi.Arkadaşlarımdan vardı baya.Ama ben çok gıcık olmuştum bunlar niye eve doluştu. Gelip servise binip düğün salonuna gitseler ya. İçten içe sinir olmuştum hiç gelin almanın kalabalık olması gerektiğini bilmiyordum. Konunu okuyunca dank etti ☺ çok kafana takma arkadaşların filan gelsin çağır. O curcuna da kimse incelemez merak etme ☺☺
Kendime çok güldüm yaa

ben de gelin alma diye bişey olmadı olmak zorunda da değil. bir de ben de hiç düğüne derneğe katılmazdım. düğünüm boş geçer derdim de doldu taştı. o gün illa kalabalık olur. çok da takmayın.

Kızlar ağustosta düğünüm var . benim hiç amcam halam yok . akrabalar kalabalıklar da akrabalara da denmez ki gelin alma da olun diye ya da denir mi ? babam demez kesinlikle . annem babam ayrı bu arada. teyzem dayım anneannem dedem var ama onlar da gelmez ki babamın evine yani o konuyu da es geçiyorum .annemler falan aşağıda olacak kapının önünde. yani evde sadece babannem babam var. garip olmaz mı kızlar ya gelin evinde hiç insan yok ..gerçi şehir dışından babamın yengesi kuzenleri falan gelecek eşleri çocukları kalabalık belki onlar gelir eve ama çağırmak lazım ya babam da gerek yok der kesin. arkadaşlarımı da çağırmaya utanırım onlar da içinden geçirir kimse yok gelin evinde diye. Ne yapsam fikirlerinizi bekliyorum.
Neden denmesin ki? Bence denir ve emin ol herşey kalabalıkla, çevreyle çok daha güzel olur. Yani biz böyle şeylerde nerdeyse komşuları bile çağırırız bunda ayıp bişey yok. Düğün evi sonuçta orası. Bide yani durum nedir bilemem ama bence annenle de oturup konuşsan sonuçta bu senin en güzel ve en özel günün bidaha tekrarı yok. Senin için eve çıksa 5 dakika bilemedin 10 dakika ona bişey kaybettirmez. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun insallah :) hersey gönlünce olsun..

Bende yapmak istemiyordum ama ısrar ettiler ve yaptım. Hiç pişman değilim. Bakın sonuç bu oldu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sevdiklerini çağır gelsinler. Hatta anne tarafınla da duygusal bir konuşma yap bu gününde ayrı gayrı davranıp modunu düşürmesinler.. Özel günün sonuçta.. Baban da o anın heyecanı ve stresiyle insan içinde kapıdan kovmaz sanırım gelenleri.

Bence sevdiklerini çağır gelsinler. Hatta anne tarafınla da duygusal bir konuşma yap seni bu gününde ayrı gayrı psikolojisinde bırakmasınlar.. Özel günün sonuçta.. Baban da o anın heyecanı ve stresiyle insan içinde kapıdan kovmaz sanırım gelenleri.
Evlendi bacım o :)
Konu hortlak

Back
X