Gelinbaşı ve Gelin Tacı Gelin Başı ve Makyajı

konuyla alakası yok ama bu kırmızı yazıları nasıl yazıyoruz:uhm:

anlatayım canım cevap yaz dediğin yerde buyuk bir a var orda renk seçenekleri var ordan yapabilirsin ama önce yazdığın yazıların tumunu sağ tıklayıp tumunu seç diyeceksin sonra buyuk a ya basıp istediğin rengi seçeceksin bu kadar:1hug:

teşekkür ederimama sorduğum internet adresini verdiğinizde altı çizili oluyor ve tıklayınca hemen verilen sayfaya girmiş oluyorsunuz onu merak etmiştim.

selam cok güzel modeller koymuşsunuz fakat muzik sitenizi cok yavaşladıyor ,haber vereyim dedim..iyi akşamlar

ben gelin olan kişilerde sade makyajı severim saç olarakta fazla jöle kullanılmadan kendi saçıymış gibi lüle lüle yapılması çok hoşuma gidiyor. :)

hepsi birbirinden güzel arkadaşım emeğine sağlık ya geneki varsın valla ben saç modeli araştırdım bunların birisinide
bulamadım :)

Güzel modeller var sağol canım ama ben gelin başıda olsa daha doğal duran modellerden yanayım yani oldum olası o kuş yuvası tarzı topuzları sevemedim.

Masum gelinlere uçuk saçlar
“Gelinliğin masumiyetine uysun diye yapılan sade saç modelleri bu sene demode. Gelinliğin ve gelinin güzelliğini daha da ön plana çıkarmak için tasarlanan kişiye özel abartılı saçlar ise yaz düğünleri için ideal. Gelinliğin modeline, düğünün mekânına göre şekillenen tasarımlarla gelinler artık daha da göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip olacaklar.”

Bu cümleler ünlülerin vazgeçemediği usta kuaför Kırıktarak Ali’ye ait. Saç tasarımı konusunda yurtdışındaki tüm etkinliklere ve fuarlara katılarak son trendleri takip eden Kırıktarak Ali gelinbaşları konusunda bir hayli iddialı… Ünlü kuaför son trendlerin daha dikkat çekici, daha modern ve sıradanlıktan kurtulmuş olduğunu ve gelinlerin alışılmışın dışında saçlar yaptırdığını söylüyor.

Gelinbaşlarının gelinlik ve makyajla da uyumlu olması gerektiğini vurgulayan Kırıktarak Ali güzelliğin bir bütün olması gerektiğini savunuyor.

Gelinlerle konuşulup ortak bir paydada buluşularak tasarlanan saçların gelinleri mutlu ettiğine inanan kuaför “Gelinin en önemli aksesuarının ne takısı ne makyajıdır esas sır saçların ışıltısındadır” diyor.

Saç biçiminin kadının tarzını ve karakterini de yansıttığına inana Kırıktarak Ali bir genç kızın hayatının en önemli gününde karakterine ve beğenilerine uygun bir saç yapılmasının altını çiziyor.

Saç yapımında önemli bir noktayı daha belirten Kırıktarak “Bazen gelinler bir model beğenip onu istiyorlar. Fakat her saç her yüz tipine uygun değildir. Bu nedenle gelinle konuşarak yüzüne ve gelinliğine uygun model yapılmalıdır.” diyor.

Abartılmış uçuk gelinbaşlarını farklı aksesuarlarla da süsleyerek renklendiren Kırıktarak Ali bu modellerinin bazılarını pop müziğin genç ve yetenekli ismi Pınar Öner’de denedi.

Henüz bekâr olan ama ilerisi için evlilik hayalleri kuran Öner “Ali Bey’in denediği saçlar bana da çok uçuk geldi ama yine de çok beğendim. Hatta bu duyguyu tamamlamak için gelinlik giyip objektiflerin karşısına geçtim. Umarım Ali Bey ben gerçekten evleneceğim zaman da saçlarımı bu kadar muhteşem yapar” dedi.

modeller

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi yüze hangi sac modeli yapılmalı? Bunun icin önce yüz sekillerini bilmeliyiz. Yedi cesit yüz sekli vardır. Bir yüzü olusturan yedi sekil asagıdaki gibidir.

YUVARLAK YÜZ
Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

KARE YÜZ
Kare yüz yapısıda yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

DİKTÖRTGEN YÜZ
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmiyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dendgeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

ENİNE DİKTÖRTGEN YÜZ
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarlara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

TERS ÜÇGEN YÜZ
Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir.Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli, uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.

ÜÇGEN YÜZ
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.

BAKLAVA YÜZ
En meşur yüz biçmidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmeli, kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

Vallahi makyaj yapmak bir sanattır diyenlerdenim,bir türlü beceremediğim ve özellikle öğrenmek istediğim bir konu,bu konu için bir topic açmıştım ama yine sizlerden bir yardım gelmedi,canınız sağolsun,bende bunu buldum işte sizlerle paylaşayım dedim.

Yardım ederdik etmesine de makyaj bu tarifle tanımla yapılabileceğini sanmıyorum eğer öyle olsaydı şimdiye kadar benden güzel makyaj yapan olmazdı, verdiğin link için teşekkürler.

şahsen makyajı begenmedim..birde o kadar hızlı yaptı ki inan ben birşey anlamadım...neyse emeğine ayrıca teşekkürler canım..zaten makyaj yapmayıda beceremem...:)) sevgiyle kal

emeğine sağlık canım
Bende beğenmedim makyajı yüz rengi çok değişmiş doğallık diyor ama....

GELİN BAŞI

Düğün hazırlıklarının ve gelinin güzelliğinin en önemli unsurlarından biri gelin başının yapımında kuaför seçimidir. Kuaförünüzü seçtikten varsa saç aksesuarlarınızı ve duvağınızı da yanınızda götürüp aksesuarlarınıza gore saç modelinizi belirleyin. Hatta mümkünse gelinliğinizin ve kullanacağınız takının bir fotoğrafını da gösterebilirsiniz. Kuaförünüzü seçerken iki kere düşünün, daha düğün başlamadan bozulmuş bir saç modeli neşenizi kaçırmasın.

Gelinliğinizi kuaförde de giyebilirsiniz…

Eğer makyajınızı da aynı yerde yaptırmayı düşünüyorsanız saç yapımı ve makyaj tamamlandıktan sonar gelinliğinizi kuaförde giyebilirsiniz. Gelinliğinizin aşağıdan giyilmeye uygun olduğunu kontrol edin. Mümkün değilse, makyajdansonra giyinmek durumunda kalırsanız, gelinliğininizin kirlenmemesi için başınızdan aşağıya bir kumaş parçası örtüp gelinliğinizi giyebilirsiniz.

Randevu saati

Kuaförden randevu alırken mutlaka planlanandan 1-1.5 saat öncesi için randevu alın. Kuaförünüzü seçmeden once mutlaka gelin başı yaptırmış arkadaşlarınızla konuşun. Unutmayın ki gelin başı bu konuda deneyimli kuaförlerin marifetli ellerine teslim edilmeli. Bazı kuaförler düğünden once gelin başı provası yapmayı Kabul edecektir. Böylelikle saç modelinizin nasıl duracağına önceden görme şansına sahip olabilirsiniz. Saç renginizi veya kesiminizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu değişikliği de düğün gününden once yaptırmakta yarar var. Böylece sonucu beğenmediğiniz takdirde değiştirmek için yeterli vakit bulabilirsiniz.

Saç modeliniz

Saç modelinize karar verirken gelinliğinizi düğünün yapılacağı ortam ve düğün konseptini de göz önünde bulundurun. Bir kır düğünü için açık saçlarda minik çiçekler çok daha hoş dururken,balo salonu için topuz bir model ve ışıltılı bir taç çok güzel olacaktır. Ayrıca düğünün yapılacağı yerin iklim koşulları da seçiminizi etkileyecektir. Rüzgarlı bir günde kır düğünü yapıyorsanız saçlarınızın dağılmayacağı bir modeli ve buna uygun aksesuarları seçmelisiniz. Saçlarınız için eğer duvak kullanmayacaksanız güzel bir taç, inci tokalar, mini çiçekler,boncuklar,ışıltılı tokalar çok güzel aksesuarlar olacaktır. Burada önemli olan yine saç modelinize ve gelinliğinize uygun aksesuarların seçilmesidir. Kendi düğününüzün güzellik kraliçesi olmak istiyorsanız birbirinden güzel gelin tacı modellerimizi veya duvak modellerimizi inceleyebilirsiniz...

Saç modelinizi seçerken damadı da unutmayın. Aranızda boy farkı azl değilse yukarı doğru bir topuz, topuklu ayakkabılarla birleşince gelni damattan çok daha uzun gösterebilir. Bu durumda ensede veya başınızın arka bölümünde yapılacak bir topuz tercih edebilirsiniz. Yüzünüzün yapısı da gelin başı modeli seçiminde önemlidir, bu anlamda başarılı ve deneyimli bir kuaförle çalışmanız önemli. İnce, uzun bir yüzde uygulanacak topuzda yüze doğru saç düşürülmesi gelinin yüzünü daha da uzun göstereceği için tercih edilmez. Toplu gelinlerde ise, yüzü ince göstermek için yüze yanlardan ve kulak arkasından saçlar çıkarılabilir.Kuaförünüzle tüm detayları konuşarak randevunuzu alırken modelinizi belirlemekte yarar var.

Gelin başında genellikle topuz tercih ediliyor, fakat saçlarınız uzun değilse güzel aksesuarlarla çok güzel bir gelin başı yaptırabilirsiniz. Veya kuaförünüzden sadece düğün gününüz için postiş veya peruk benzeri gizli saç kiralayabilirsiniz.

Duvak takmayı düşünüyorsanız, duvağın saça tutturuluş ve çıkartılış yöntemlerini öğrenin. Düğününüzde belli bir saatten sonar rahat dans edebilmek için duvağınızı çıkartmayı isteyebilirsiniz.

Gelin Başında Çiçek

Gelin başının mutlaka klasik olması gerekmiyor. Özellikle de ilkbahar – yaz gelinleri, çiçeklerle bezeli taçlar ve tokalarla farklı gelin başları deneyebilirler. Mevsimin taze çiçekleri şık seçeneklerin başında geliyor. Düz olsun, topuz yapılmış olsun taze çiçeklerin yarattığı etki hiç kuşkusuz tam yaz gelinlerine uygun. Özellikle de kır havası yaratılmış düğünler, gelin başında taze çiçek kullanmak için daha uygun bir ortam. Ensede toplanıp örülmüş saça rengarenk kelebekler de serpiştirebilirsiniz. Çiçekle bütünleştirilmiş tüyler, topuza tutturulmuş gül formlu tarak tokalar ve canlı çiçekler 2006 yılının gözdeleri arasında yer alacak.

Saç Bakımı

Aşağıdaki bakım ürünlerini evinizde hazırlayarak da saçınızın düğünden önce canlanmasını sağlayabilirsiniz:

Cansız saçlara krem

Malzemeler: Yumurta sarısı + rom + adaçayı yağı

Hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta sarısını, bir kaşık romu ve 4 damla adaçayı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı, şampuanla yıkanan ve durulanan temiz saçlara uygulayın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra da ılık suyla durulayın.

Ne işe yarıyor: Yumurta sarısının saçlar üzerinde yarattığı yumuşatıcı etki onların çok daha kolay taranır hale gelmesini sağlıyor. Romun içerdiği alkol dezenfektan özelliğiyle saç derisini rahatlatıyor. Adaçayı yağının ise arındırıcı etkisi var. Kısaca, hazırladığınız bu kremle saçlarınız daha yumuşak ve ipeksi oluyor ve tararken de zarar görmüyor.

Ne zaman kullanmalı: Bu karışımın haftada bir kez veya iki kez kullanılması uygun.

Saç maskesi

Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal + bir limon

Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı balı bir limondan elde ettiğiniz suyla karıştırarak saç maskenizi hazırlayabilirsiniz. Maskeyi kuru saçınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayın. Maskenin ardından saçlarınız dolgun ve parlak bir görünüm kazanacak.

Ne zaman kullanmalı: Bu karışımın haftada bir kez veya iki kez kullanılması uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…