- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
Ben ne alaka alıntılandım anlamadım.E tamam ama gelinin ailesi planlamaz mı bunları?
Dünyadan haberi olmayan konudan epey bir kopmuş işinde gücünde olan konu sahibi ne götürebilir ki hediye olarak? Ne anlaşildı ne görüsüldü bilmiyor ki. Kendi de orada olmayacak haliyle al hediyeni ver hediyemi durumu da olmaz ,orada bulunanlar hediyeleşir mantıken bence.
Ha ben olsam " kusura bakma gelemiyorum daha önce de söylemiştim haftaici gelemem diye,üzerime düsen benim yapmam gereken birşey var mı diye açık açık söylerdim/sorardım telefonda gün belirtildiģinde. O da soylerdi biz hallettik yada şunu alırsan,yaparsan iyi olur vs diye. Hatta eşiniz müsaitse o gitsin konu sahibi. Üzerinize düşen birşey olursa yapar illaki.
Siz dert etmeyin,dügünde zaten gider,takınızı takarsınız.
Konu sahibi bu “seremoni” kültüründe yaşayan aileye sahip biri ise -ki çevresinde bu yaşanıyor ki davet edildi- buna uygun davranışın ne olduğundan bahsettim.
Ki konu sahibi Haftasonu olsa gidecekmiş. İster yapar ister yapmaz. Takdir edersiniz ki, herkes kendine göre yaşıyor. Sadece konu sahibi açısından değil, diğer konularda da kişinin yaşı geçmişi kültürü hakkında bilgi sahibi olup yorum yapıyoruz aslında.
Zaten gelinin evine gidilecekmiş. Muhtemelen erkek ailesi arayıp size gelmek istiyoruz hediyelerimizi vereceğiz demiştir. Onlar da uygun olduğu günü belirtmiştir. Aslında hediyeyi planlayan erkek ailesi, buyurun şu gün gelin diyen de gelinin ailesi.