• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin bohçasına gidemiyorum

Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)

Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ? 😅
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Ne hediyesi bu ? Gorumce bohça goturcekse siz niye hediye vereceksiniz bohcanin içine bendende hediyemi olsun dediniz.

Yok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..
O alışverişte aldıkları valizlenir üstüne de el örmesi bazı şeyler eklenir…
yakın akrabalar da çağrılır onlar da pike takımı battaniye uyku seti çift kişilik yorgan tarzı bişey götürür..
Küçük hediyeler falan değil..
En kötü götüren de 300-500 para götürür
Bizde pike takımı battaniye tarzı hediyeleri kaynana yani sizin görümce götürüyor şimdi onları da millete mi pay etmişler yok artık 😂 bir de bohça olayı hala kaldı mı ya neyseki bizde baya azaldı böyle şeyler

haftaici olan seye katilmayan cok olur, alinma darilma olmaz merak etmeyin.

Ben olsam eger ki cocuklari okuldan almasi icin baska birisini ayarlayabiliyorsam, kendim is cikisi giderim, 1 saat gecikmeli olur sadece. Ama cocuklari al gel, son ana kalacaksam da gitmem yani.

Hediyemi gonderirim. Gorumcenin cocugu ne alaka denmis, garip geldi bana. Neticede esinizin yegeni, hediye de sizin kisisel hediyeniz degil aileniz adina alip vereceginiz bir sey. Hediyelesme varsa bence evet dayiya da pay duser yani.

haftaici olan seye katilmayan cok olur, alinma darilma olmaz merak etmeyin.

Ben olsam eger ki cocuklari okuldan almasi icin baska birisini ayarlayabiliyorsam, kendim is cikisi giderim, 1 saat gecikmeli olur sadece. Ama cocuklari al gel, son ana kalacaksam da gitmem yani.

Hediyemi gonderirim. Gorumcenin cocugu ne alaka denmis, garip geldi bana. Neticede esinizin yegeni, hediye de sizin kisisel hediyeniz degil aileniz adina alip vereceginiz bir sey. Hediyelesme varsa bence evet dayiya da pay duser yani.
Evet dediğiniz gibi en yakınları amca ve dayıdır onlar çağırılır geline gidilir,alınan şeyler açılır bakılır,gelen akraba da kendi getirdiğini verir geline..
Zaman olarak sıkışacağım koşturmaca olacak ondan fikirleri merak ettim
Gitmesem çok mu ayıp olur diye 😵‍💫

Burda öyle evet
Benim memleketim de buraya çok yakın
Biz de öyle bişey yok
Biz de yok diye bana yapılmadı da
Ama benden sonra kim evlendiyse yapıldı adet diye 🤷🏻‍♀️
Sizde yok diye yapılmadıysa niye yapasınız? Sanıyorum sizde hala yoktur bu adet. Kimde varsa o yapsın 😎 500 liranız da size kalır.

Öncelikle belirteyim böyle adetler bana çok saçma geliyor. Ve bizde yengeler halalar vs gelin evlenip onlara el öpmeye gelince bohça yada para verir hiç geline bohça götürürken hediye duymamıştım.

Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)

Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ? 😅
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
hiç gitmem hediye de yollamam. Bu bohçe işlerini hiç görmedim ama saçma geliyor. Yani elalemin çatal bıçak havlusu değil mi? Her evde olan şeyler, görüp napılacak, açılıp napılacak? Salın gitsin. Hayatınız yoğun kimsenin havlusu bardağıyla vakit geçirmeye değmez

Acaba bizde de böyle adetler var mı? Sanki damadın teyzeleri ve kız kardeşleri daha çok gidiyor gibi. Sadece kuzenlerime ve ablama gelenleri gördüm 😅 Kendimi kültürsüz hissettim 😶

İyi de 2 de çıkıyormuşsunuz, onlar 1 de gidiyor.
1 denir zaten toplanmak 2 yi geçer, siz de biraz geç katılırsınız ne var bunda?
Konudaki başrol siz değilsiniz, gidilen evin müsaitliğine göre zaman ve tarih belirlenir, sizi sayıp gelini ve ailesini mi ezsin görümceniz, anlamadım.
Neyin kaprisi yani bu yok haftaiçi olursa gelemem vs, sandım ki 7 de işten çıkan insansınız.
Tepkiniz çok anormal bana kalırsa.

İyi de 2 de çıkıyormuşsunuz, onlar 1 de gidiyor.
1 denir zaten toplanmak 2 yi geçer, siz de biraz geç katılırsınız ne var bunda?
Konudaki başrol siz değilsiniz, gidilen evin müsaitliğine göre zaman ve tarih belirlenir, sizi sayıp gelini ve ailesini mi ezsin görümceniz, anlamadım.
Neyin kaprisi yani bu yok haftaiçi olursa gelemem vs, sandım ki 7 de işten çıkan insansınız.
Tepkiniz çok anormal bana kalırsa.
Aynen katılıyorum bende bu yoruma

Uzak akraba değil eşinizin yeğeni saat 2 geç bir saat değil gayet gidebilirsiniz.

Tepkiniz çok anormal bana kalırsa
👏👏👏 kesinlikle.

Eşimde de vardı bu adetler banada geldiler hatta her gelen çeyrek taktı. bence görümcenizle aranız iyiyse hediyenizle beraber gidin yanında olun derim

sırf insanlara zorluk, masraf ve uğraş olsun diye çıkarılmış gelenekler yemin ediyorum. cok güzel yıllarca yaşatılacak gelenekler var ama bazıları artık günün ruhuna uymuyor. bu bohça da onlardan biri.

gidemezseniz zamanınız yoksa gitmeyin, zaten demişsiniz önceden. hediye vermek diye bişe mi var, varsa ona uyun, yoksa ona da gerek yok.

ama adetlere uyan bi aileniz varsa, gitmeniz beklenebilir. buraya da sorulcak bişe değil, aile dinamiğinize bağlı. yoksa eş yeğeni cok da uzak akraba değil oyle bakınca. aile içinde gidilip geliniyorsa böyle adetler nedeniyle ve hediye de almak gerekiyorsa ben uyardım. ha bana saçma ötesi geliyor ama böyle bir ailede yer aldıysam artık uyardım.

Hediyeleşme olayını çoğu kişi bilmiyor sanırım. Anlatayım.

Gelin ve ailesi, damadın amcasına teyzesine vs ufak hediyeler götürüyor. Biz karşılıklı olarak anlaştık yapmadık ancak eltim, benim annem babam ve eşim için birşeyler almıştı nişanda. Biz de karşılık olarak birşeyler yaptık. Bu şekil oluyor hediyeleşme işi arkadaşlar.
E tamam ama gelinin ailesi planlamaz mı bunları?
Dünyadan haberi olmayan konudan epey bir kopmuş işinde gücünde olan konu sahibi ne götürebilir ki hediye olarak? Ne anlaşildı ne görüsüldü bilmiyor ki. Kendi de orada olmayacak haliyle al hediyeni ver hediyemi durumu da olmaz ,orada bulunanlar hediyeleşir mantıken bence.
Ha ben olsam " kusura bakma gelemiyorum daha önce de söylemiştim haftaici gelemem diye,üzerime düsen benim yapmam gereken birşey var mı diye açık açık söylerdim/sorardım telefonda gün belirtildiģinde. O da soylerdi biz hallettik yada şunu alırsan,yaparsan iyi olur vs diye. Hatta eşiniz müsaitse o gitsin konu sahibi. Üzerinize düşen birşey olursa yapar illaki.
Siz dert etmeyin,dügünde zaten gider,takınızı takarsınız.

Back
X