Gelin bohçasına gidemiyorum

E tamam ama gelinin ailesi planlamaz mı bunları?
Dünyadan haberi olmayan konudan epey bir kopmuş işinde gücünde olan konu sahibi ne götürebilir ki hediye olarak? Ne anlaşildı ne görüsüldü bilmiyor ki. Kendi de orada olmayacak haliyle al hediyeni ver hediyemi durumu da olmaz ,orada bulunanlar hediyeleşir mantıken bence.
Ha ben olsam " kusura bakma gelemiyorum daha önce de söylemiştim haftaici gelemem diye,üzerime düsen benim yapmam gereken birşey var mı diye açık açık söylerdim/sorardım telefonda gün belirtildiģinde. O da soylerdi biz hallettik yada şunu alırsan,yaparsan iyi olur vs diye. Hatta eşiniz müsaitse o gitsin konu sahibi. Üzerinize düşen birşey olursa yapar illaki.
Siz dert etmeyin,dügünde zaten gider,takınızı takarsınız.
Ben ne alaka alıntılandım anlamadım.
Konu sahibi bu “seremoni” kültüründe yaşayan aileye sahip biri ise -ki çevresinde bu yaşanıyor ki davet edildi- buna uygun davranışın ne olduğundan bahsettim.
Ki konu sahibi Haftasonu olsa gidecekmiş. İster yapar ister yapmaz. Takdir edersiniz ki, herkes kendine göre yaşıyor. Sadece konu sahibi açısından değil, diğer konularda da kişinin yaşı geçmişi kültürü hakkında bilgi sahibi olup yorum yapıyoruz aslında.
Zaten gelinin evine gidilecekmiş. Muhtemelen erkek ailesi arayıp size gelmek istiyoruz hediyelerimizi vereceğiz demiştir. Onlar da uygun olduğu günü belirtmiştir. Aslında hediyeyi planlayan erkek ailesi, buyurun şu gün gelin diyen de gelinin ailesi.

Ben ne alaka alıntılandım anlamadım.
Konu sahibi bu “seremoni” kültüründe yaşayan aileye sahip biri ise -ki çevresinde bu yaşanıyor ki davet edildi- buna uygun davranışın ne olduğundan bahsettim.
Ki konu sahibi Haftasonu olsa gidecekmiş. İster yapar ister yapmaz. Takdir edersiniz ki, herkes kendine göre yaşıyor. Sadece konu sahibi açısından değil, diğer konularda da kişinin yaşı geçmişi kültürü hakkında bilgi sahibi olup yorum yapıyoruz aslında.
Zaten gelinin evine gidilecekmiş. Muhtemelen erkek ailesi arayıp size gelmek istiyoruz hediyelerimizi vereceğiz demiştir. Onlar da uygun olduğu günü belirtmiştir. Aslında hediyeyi planlayan erkek ailesi, buyurun şu gün gelin diyen de gelinin ailesi.
Siz yorumunuzda bahsetmişsiniz hediyeleşmenin nasıl olacağından,bende ona istinaden yazdım 2 aile planlar bunu,diğerleri ne alaka diye aslında. Gelinin ailesi,damadın ailesi kime ne alınacaksa ayarlamıyor mu,ben mi yanlış anladım?
O sebeple konu sahibini cokta bağlamadığını düşünüyorum. Gelinin,damadın amcasına teyzesine falan hediye alındığını duymuştum (trakya tarafında da var buna benzer bohca hazırlama)yengeye birşey alındıģıni yada yengenin aldığını da duymadım. Zaten bu teyze,amca,halaya alınan verilenler de kök aileler tarafından alınıp konuluyor. Teyze gidip ben gelinin teyzesine şunu aldım,bohçaya koyun dediğine de hic sahit olmadım açıkçası.

Çiçekim :D bu aileye ve senin ailene göre çok hassas düşünüyorsun biliyorsun değil mi? Çalışıyorsun kendine göre düzenin içinde debeleniyorsun. Gitmemen de kusur oluversin.
Bizim buralarda bohça falan olur ama öyle gelmeyenin hediye göndermesi vs hiç denk gelmedim. Çok bilmem adetleri uygulamadım da ama. Bence gereksiz.
Zaten düğünde dayısıyla beraber ortak bir hediye vereceksiniz. Şimdi hiç gereği yok.

Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)

Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ? 😅
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Gelin bohçası ne, bohçaya gitmek ne, kocanın kızkardeşinin oğlunun eşinin bohçasına kadar niye koşarak gidilmek zorunda kalınıyor...
Kafamda deli sorular...
Bitmedi gitti şu kabile hayatı adetleri...

İyi de 2 de çıkıyormuşsunuz, onlar 1 de gidiyor.
1 denir zaten toplanmak 2 yi geçer, siz de biraz geç katılırsınız ne var bunda?
Konudaki başrol siz değilsiniz, gidilen evin müsaitliğine göre zaman ve tarih belirlenir, sizi sayıp gelini ve ailesini mi ezsin görümceniz, anlamadım.
Neyin kaprisi yani bu yok haftaiçi olursa gelemem vs, sandım ki 7 de işten çıkan insansınız.
Tepkiniz çok anormal bana kalırsa.
Dediğiniz gibi “Başrol” olmadığım için kendimi sıkıştırıp gitmek istemiyorum hepsi bu 🧐
Kendimiz için bişey istememiz anormalse evet anormalim 😂🤷🏻‍♀️

Gitmedim tabii ki 😅
Hem evet canım istemiyordu kimse bana karşı hiçbir zaman öyle sorumluluk sahibi olmadı kincilikse evet kinciyim unutmadım

Ne zor günlerimde ne mutlu günlerimde yanımda kimseyi göremedim..
İçimden zaten gelmiyordu kızım da okulda öksürmeye başlamıştı direkt eve geldik dinlensin diye

Akşam aradım hayırlı olsun dedim
Keşke sen gelseydin demek yerine “gelmiş olsaydın,yağmura yakalandık araban vardı kaynananları getirip götürürdün” dedi görümce kişisi 🧠
Cümlenin özü -eşyaları taşırdın-

Gelin bohçası ne, bohçaya gitmek ne, kocanın kızkardeşinin oğlunun eşinin bohçasına kadar niye koşarak gidilmek zorunda kalınıyor...
Kafamda deli sorular...
Bitmedi gitti şu kabile hayatı adetleri...
Aynen öyle
Bana da aşırı saçma gereksiz geliyor
Hayır bi de sıra bana gelince “sizin orda yok yapamayız” dedikleri şey başkasına gelince yapılıyor
benim de katılasım yapasım yok zamanım evet böyle şeyler için yok

Okuldan erken çıkıyorsun sanki 7de çıkıyorsun diyenler olmuş da benim 1. Sınıfa giden ikizlerim var sadece ödev yaptırmam bile 2 saati geçiyor bazen..

Gitmedim tabii ki 😅
Hem evet canım istemiyordu kimse bana karşı hiçbir zaman öyle sorumluluk sahibi olmadı kincilikse evet kinciyim unutmadım

Ne zor günlerimde ne mutlu günlerimde yanımda kimseyi göremedim..
İçimden zaten gelmiyordu kızım da okulda öksürmeye başlamıştı direkt eve geldik dinlensin diye

Akşam aradım hayırlı olsun dedim
Keşke sen gelseydin demek yerine “gelmiş olsaydın,yağmura yakalandık araban vardı kaynananları getirip götürürdün” dedi görümce kişisi 🧠
Cümlenin özü -eşyaları taşırdın-
İyi yapmışsınız size yapmadıkları şey de bir de beklentiye giriyorlar

Dediğiniz gibi “Başrol” olmadığım için kendimi sıkıştırıp gitmek istemiyorum hepsi bu 🧐
Kendimiz için bişey istememiz anormalse evet anormalim 😂🤷🏻‍♀️
Konudan bağımsız ya da bağımlı, saygı hak edilmesi gereken bir şeydir.
Genç bir kadının özel gününde triplenirseniz, birkaç yıl sonra size duyulmayacak saygıya, dışlanmaya hazır olun.
Başrol olmadığınız yerde kendinizi ortaya atamazsınız, gülerler yani.
Görümcenizle yaşadığınız kendinizi bağlar, yenge olarak saygı görmeniz ise tamamen size bağlıydı, geçmiş ola…

Aynen öyle
Bana da aşırı saçma gereksiz geliyor
Hayır bi de sıra bana gelince “sizin orda yok yapamayız” dedikleri şey başkasına gelince yapılıyor
benim de katılasım yapasım yok zamanım evet böyle şeyler için yok

Okuldan erken çıkıyorsun sanki 7de çıkıyorsun diyenler olmuş da benim 1. Sınıfa giden ikizlerim var sadece ödev yaptırmam bile 2 saati geçiyor bazen..
size değer vermiyorlar işte..buradakilere anlatamadım ne kadar kendini parçalasa da hep bir şeyler bekliyor yapmayı kestiğin an çamurlar

Hediyeden kasıt ne?
Karsılık bekleyecek misiniz
Bizim oralarda Terlik yazma felan
Gitmeyince onuda göndermeye gerek yok
Ama ben hediyeleşmeyi seviyorum derseniz gönderin

Hediyeden kasıt ne?
Karsılık bekleyecek misiniz
Bizim oralarda Terlik yazma felan
Gitmeyince onuda göndermeye gerek yok
Ama ben hediyeleşmeyi seviyorum derseniz gönderin
Bohçaya giden kaynanaya sorulur eksik neyse onu alayım denir,yoksa sen kendin alırsın,en az yorgan büyük tencereler falan..
tabii ki karşılık beklemiyorum gitsem de gitmesem de..
Çünkü Gittiklerim oldu getirilen hediye pazardan çıkma yazma çorap havlu tarzı bişey yani ben birine hediye etmeye utanırım 🤭
O yüzden ondan değil,çünkü hediye edilen ile hediye gelen çok uç oluyor güya yeni gelin damata destek..

Ben de yeni gelin oldum ve bu adetlerin hiçbiri bana yapılmadı..
Allah biliyor bu yüzden de değil vaktim yok kendimi sıkıştırmak istemedim iyi ki de gitmedim çünkü akşam hayırlı olsun diye aradım bana söylenen aynen şu
“Araban vardı gelseydin belki eşyaları taşırdın” oldu..

Kendime saygımdan artık sadece canımın istediğini yapacağım,birilerini memnun etmekten yoruldum,usandım..

Bohçaya giden kaynanaya sorulur eksik neyse onu alayım denir,yoksa sen kendin alırsın,en az yorgan büyük tencereler falan..
tabii ki karşılık beklemiyorum gitsem de gitmesem de..
Çünkü Gittiklerim oldu getirilen hediye pazardan çıkma yazma çorap havlu tarzı bişey yani ben birine hediye etmeye utanırım 🤭
O yüzden ondan değil,çünkü hediye edilen ile hediye gelen çok uç oluyor güya yeni gelin damata destek..

Ben de yeni gelin oldum ve bu adetlerin hiçbiri bana yapılmadı..
Allah biliyor bu yüzden de değil vaktim yok kendimi sıkıştırmak istemedim iyi ki de gitmedim çünkü akşam hayırlı olsun diye aradım bana söylenen aynen şu
“Araban vardı gelseydin belki eşyaları taşırdın” oldu..

Kendime saygımdan artık sadece canımın istediğini yapacağım,birilerini memnun etmekten yoruldum,usandım..
Böyle insanlara vaktin varsada gitme boşver
Çoluk çocuk koca iş bitecek
bide adet gelenek göreneğe sıra gelecek
Onlar öncedendi

Çok değişik adetler, nasıl bir etkinlik oluyor? Sonuna yetişmek dediğiniz olayı anlayamadım ama ben olsam gider hediyemi verirdim.

Back
X