- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
- Konu Sahibi godzilla06
-
arkadaşlar sizlerden bi ricam olucak. Yakın zamanda düğünüm var Allahın izniyle. Bu haftasonu eşyalarımız çeyizi fln götürecektik nişanlımla yerleştirmeye başlıcaktık. Ben öyle çeyiz çıkarma olayı fln istememiştim hiç. ama benim arabam eşyaları alacak gibi değil defalarca gidip gelene kadar nişanlımın bi arkadaşının kamyonetiyle götürelim dedik. ve dün akşam kayınvalidem hiç sevmediğim bi arkadaşınıda çağırdığını söyledi oda gelecekmiş benim evimi sermeme.... Her neyse mevzum o değil. Eee iş bukadar büyüdüğüne göre bizim ne yapmamız lazım gelenlere yemek fln da mı ikram etmeliyiz. Yahu çalışan insanlarız haftada bir iznim var onuda hiç dinlenmeden evi düzenlemekle uğraşacaktım şimdi birsürü kişi geliyo onların gönlünümü yapcaz ev mi yerleştircez sinir oldum. Neyse uzatmadan sorayım sizlere bana fikir verin lütfen. ne yapmamız lazım. sevmediğim insanlarda gelicekmiş sırfff meraklarından ben şimdi ne yapıyım hazırlık olarak fln. Nedir yani bunun yolu yordamı?
biz de yeme içme kısmını erkek tarafı hazırlar
gelin tarafı gelir çeyiz serer erkek tarafı hiç karışmaz işleri bitince yemek servisi yapar
bence siz hiç karışmayın ama kayınvalidenize de cıtlatın bu durumu
olur tabi sizin misafirleriniz sonuçta
ama adet budur
zaten artık erkek anaları nazlanıyor sanki kız vermiyoruz erkek alıyoruz
şahsen bizim öyle oldu
dışardan bişeyler ısmarlayın hem ev yerleştirmeye geliyorlar kısırı dolması keki böreği çok abartı olur düğünden sonra nasılsa gelirler hayırlı olsunu o zaman yesinler
Ben de dayımın kızının evini hazırlamaya gitmişdim... Dedikodulu, herşeye karışan aile büyükleri,yaptıgın işi begenmeyen kv, sırf eşyalara ceyizlere bakmaya gelen bir kaçtane akraba adı altında akbabalardan başka birşey görmedim... Kuzenim o gün sinir küpü olmuşdu ve ben o gün dedim ki ben çeyizimi evimi kendim yerleştircem...Kız tarafından ve erkek tarafından kişiler vardı....İş temizlik felan adamı yormuyorda o kalabalık o gürültü beni yormuşdu... Allah sabır versin sinirsiz stressiz geçsin... Yemek konusuna gelincede erkek tarafı yaptırmışdı birşeyler ama istersen sende yaş pasta, kurabiye tarzı ikramlık birşey yapıp götürebilirsin[/QUOT
ayy tatlısı bilmem neside eksik kalsınn :))
canım o gün yenilecek yemeği erkek tarafı veriyor. Yani kayınvalidenin hazırlaması gerekiyor ama şahsi fikrim hiç evde uğraştırma hazır birşeyler söyleyin nişanlın ile konuşun boşu boşuna poğaçası kısırı derken daha sen kullanmadan evin batacak onun yerine söyleyin lahmacun pide gibi bişi hemen yensin kalkılsın öbür türlü çünkü çayıydı tatlısı kısırı uzun sürüyor.
çok güzel dedin valla. zaten ben kendi bardağıma kaşığıma tabağıma kıyamıyorumm :))
valla kısır fln yaparım zaten yeterki laf söz etmesinler istiyorum herşeyi beğenmeyen hep kulp bulan tipler olacak çünkü. Ayrıca annemin evinde değil de kendi evim eşyalar gidince orda yapayım demi ikramımı
Yok ya ev serme cumbur cemaat yapilir bence cok da guzel olur. Cok ayrintilarinizi acmazsiniz bazi esyalari direkt tikistirin ben sonra acar dizerim diyin. Yemek normalde erkek tarafinin ama olmadi haxir yemek sipatis ediverin.ahahayy ne güldümm :) olur bana uyar aslında. Yahu neden üstüne bastırdım çünkü o kadını sevmedim sevemedimm huzursuz eden bi hali var beni. hem benim bildiğim kız tarafı serer evi kaynananın arkadaşı ne alakaöyle değil mi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?