Gelin evi

Arkadaşlar tamam fikir beyan edin ama bence bazılarının yorumu yapıcı eleştiriden çıkmış artık kötülemeye başlamışsınız... Yok boğuldum öldüm bittim burhan altıntopun evinden beter falan....Ne bileyim biri sizin eviniz için bu şekilde eleştiri yapsa ne derdiniz acaba...Herşeyin en güzleini seçtiğini düşünerek bazen de maddiyata göre döşmek zorunda kalır insan evini...Günden güne zevkleri de değişir. O zamn gözüne ağır gözükmeyen şimdi gözükebilr.Resim koyarken ne kadar da eleştiriye açık olsa o ev sahibinin bu yorumlardan sonraki psikolojisini düşünemiyorum bile.Şimdi bı kadar laftan sonra atsın mı satsın mı bu eşyalrı yani. biraz daha yumuşak olalım lütfen

evin sahibi arkdaşım: evinde hepsi tek başına kullanılsa şık durbileck eşyalar var...bence mesela koltuk takımın koyuysa keşke mobilyalarını açık renk almış olsaydın...mesela yatak odanın fon perdeleri siyahlıyken yatak örtüsü ekru krem, beyaz olsaydı...yada salonun fon perdelerini koyu almışsın keşke almsaydın ama tüllerini tamamen sade seçsen de çok daha hoş duururdu.ve evet dantellerini kaldır bence de milet ne derse desin.onlar fazladan bir ayrıntı..göz yorar.masanın ve ort sehpanın üstündeklieri kaldır bence daha ufak şeyler kullan...yeni bişey alma evdekilerden uygun olanı bul....perdelerini çıkar bence. ben de yatak odamda kırmzıo fon perdem göz yorduğunu düşündğüm için çıkardım. verdğm paraya acıya acıya...durumun varsa da bu salona tek renk desensz br tül yaptır.hem de moralini bozma...şimdi olmazsa ilerde olur.

Birşey daha,salon mobilyalarını beyaz veya kreme boyayabilirsen boya.boyayamazsan boyat.O da baya bi değişiklik olur.ben mesela taşınacağm evin kahverengi mutfak dolabını,zımparalayıp rulo frça ile boyamayı düşünüyorum.tavsye ederm

agır renklerı ve klasık mobılyayı sevıyorsunuz..aslında yasınız bu kadar gecken boyle hıssetmenız tuhaf geldı bana..ama onemlı olan sızın begenerek ıcınıze sınerek oturmanız..
benım evımde 140 m2 esım en ufak bısey alsın bıktım döküntüden dıye soylenıyorum sankı hertaraf esya doluymus gıbı gelıyor..ama sımdı sızın evı gorunce kendıme haksızlık yaptıgımı farkettım ne yalan soyleyım..

bırgun kendı evım olursa hersey cok farklı cıvıl cıvıl ve sade olucak ınsaallah...muhabbetle oturun

yorumun için sağol arkadaşım
bende okadar çok eşya varki 4 takım yatak örtüm krem siyah kahverengi kırmızı daha kullanmadığım krem kahverengi yatak odası halılarım önceki yorumlarımda yazmıştım çalıştığım için evimle hiç ilgilenemedim 1 ay izinliyim şimdi diğer kullanmadığım eşyalarımı açaçağım tül mü yaptırdım yatak odası perdesi siyah ama hazırda bekleyen krem renkte perdemde var okadar çok çeyiz ailem aldıki 3 kişiyi rahat bir şekilde evini döşerim sadece aldıkları nevresim takımı 20 adet kullanmadığı açmadığım halılar tencere takımları sen düşün tatlım göçmeniz eşim bile boğuluyor eşyadan bende öyle okadarda sağa sola verdim ama herşeyi atamıyorum büyük bir eve çıktığımda biraz rahatlarım inşallah benim evdeki eşları dublex ev bile rahatlatmaz allah yardımcım olsun.

boyatamam canım ancak ev aldığımda eşyaları bırakırım bu evde diğer evide krem yaparım ama klasikten kolay kolay vazgeçmem

boyatamam canım ancak ev aldığımda eşyaları bırakırım bu evde diğer evide krem yaparım ama klasikten kolay kolay vazgeçmem

yok zaten klasikten vazgeç diye söylemedim ben de severm klasiği yeri geldiğinde hoş da durur.sen de baya çeyiz yapmışsın :) en iyisi kenarda para biriktirmek çeyiz adına bişey almamak...evlenince istedğini al, kalan para da sana kalsın.ha ben öyle mi yaptım hayır :) ama olsa da iyi olurmuş.benm evimde çok eşya yok. çok çeyiz de yaptırmamıştım bi sıkıntım yok.sadece bu şeklde fazla yorumlarla yüklenilmesi beni rahatsz etti.hep spor olacak salon diye bişey de yok. ben severim avangard tarzı eşyaları ama fazla dekor kullanmayı sevmem...sen de umarım yeni evine geçtiğin zammn gönlünce ve ferah ferah döşersin...evime geçeyim fotoları ben de atıcam inşallh

Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah...Eşyalarınızı azaltsanız birazcık eviniz daha hoş görünecektir.Eşyalar hoş evet ama o kadar çok şey varki gözü yoruluyor insanın

yazık o kadar çeyize neden o kadar çeyiz aldınız ki verilen paraya yazık cidden içim acıdı şimdi yanı 20 tane nevresim 4 takım yatak örtüsü falan .aşırı derecede abartı ve gereksiz burdaki çeyizlerde de gördüm 5 tane sürahi 4 tane yemek takımı 2 tane su takımı bilmem ne cidden ne gereği vr kendi çeyiz listeme ve aldıkalrıma bakıyorum annemin 22 yıldır mutfağında evinde kullandıklarına bakıyorum arkdaş fzla bile almışım dıyorum.. bir süre snra fzla eşyaya hurda gözüyle bakıyor insan attıkca ferahlıyor ferahladıkca dha da atası gelıyor insanın :) inanın misafirlik çatal kaşık ve porselen hariç(birde nevresm ve battanıyeler çifter) onn haricnde herşeyim 1 tane fazlasına gerek yok...böyle evleri doldurmaya da ...aslında evinizin büyklüğü güzel ama salon koltuklarınız o kdr byk ki araba gbi geldi bna salonu kaplamış daraltmış...salondaki fonlar çk sıkmış salonu. ben zaten bir duvarda bir cam varsa küçük ; perdeyi neden duvardan duvara yaptırırlar anlamıyorum bir türlü de anlam veremıyorm duvardan duvara perde nedir allah aşkına bir bayan arkdaşımızn biri bana açıklamasını yapabilir mi???? duvara elbise giydirmiş gibi duruyor yalnış anlamayın size özel değil söylediğim çok kişide gördm duvara perde diktiriyorlar böyle bir mantıksızlk olabilir mi sadece cam kadar perde diktirilse noluyor yni duvarların hatrı mı kalıyor anlamadım :)

resimlere tekrar baktımda benım salon anlayısım biraz farklı sanırım daha dogrusu bu salon ise benım kı ne ?

http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/501708-radyolog-un-7-aylik-evi.html

Sizinki de salon,konu sahibinin ki kadar olmasa da sizin salonunuzda da klasik tarz var.
Hatta daha karışık bence,konu sahibinin en azından klasik bir tarzı var.
Sizin ki klasik,modern karışmış durumda.Bende yorumunuza bakarak çok modern,spor bir salon umuduyla baktım resimlere.
Ama konu sahibine ''bu salonsa benim ki ne?''diyecek kadar değil!

güle güle huzurla oturun evinizde ama ben de beğenmedim eşyalar hem çok koyu hem çok klasik ruhum daraldı saray mobilyası gibi tabii sizin zevkiniz

Yorumlarda eşyalarınızın tarzı ve evinizin kalabalıklığından bahsedilmiş, siz çeyizinizi anlatmışsınız. 20 adet nevresim takımı, hiç kullanılmamış halılar ve tencerelerinizin olmasıyla evinizi bu şekilde döşemiş olmanız arasında nasıl bir nedensellik var anlayamadım. Eşyalarınız arasında en çok bunları sevip beğenmişsiniz ki resimlerini koymuşsunuz... Kullanmadığınız diğer eşyalarınızın bunlardan çok farklı olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Tarzınız konusunda ben de benzer şeyler söyleyeceğim... Saten, dantel, tafta bir de üstelik parlak ve koyu renklerle kullanıldığında boğucu ve iç karartıcı bir atmosfer yaratabiliyor. Gösterişli olması amacıyla hazırlanan bir salon bu sayede amacını aşabiliyor.

Kısa vadede eşyalarınızı değiştirmek istemeyeceğinizden yola çıkarak, birkaç ufak hamle ile salonunuzu halihazırdaki halinden kurtarabilirsiniz.

-Perdelerinizi dekorasyon amacıyla kullandığınızı sanıyorum, eğer tüllerin altında güneşlik varsa; veya evin konumu içeriyi göstermeyecek biçimdeyse, perdelerinizi ve duvarı çepe çevre saran baklava dilimli parçaları çıkarabilirsiniz
-Yastıklarınızı kaldırıp onların yerine aynı kumaştan, düz sade yastıklar diktirebilirsiniz.
-Salondaki tüm dantelleri ve konsolun üzerindeki altınmış gibi duran objeleri kaldırabilirsiniz.
-Televizyon sehpasına yapma çiçek yerine televizyon koymayı deneyebilirsiniz. Bu salonun ağır havasını hafifletecek, salonunuzu yalnızca misafirler için kullanılan bir müze olmaktan çıkaracak ve onu daha işlevsel kılacaktır.
-Yatak odasında da cibinliği ve yine perdeleri çıkarırsanız daha ferah bir ortam elde edebileceğiniz kanısındayım.
-Salondaki düğün fotoğraflarınızı ve yemek masasında duran bebeği (?) yatak odanıza kaldırmanızın daha iyi olacağının siz de farkındasınızdır umarım.

Huzur ve ağız tadıyla oturmanız dileğiyle.

evin güzel ama salondaki perdeler çok demode duruyor güle güle otur

Eviniz evden ziyade eşyaların sıkış tepiş sergilendiği bir showrooma, hatta tam manasıyla bir "kitsch müzesi"ne benzemiş. Gereksiz o kadar donatının arasında kendinize yaşayacak bir hacim bırakmamışsınız. Beğenerek döşemişsiniz, Allah evinizde iyi bir ömür yaşamayı nasip etsin, ama klasik dekorasyon dediğimiz şey böyle ucube ve zarafetten uzak bir şey değil, koskoca bir akımı ayağa düşürmeyelim. Eviniz için "kitsch" kavramında ısrar ediyorum.

arkadaslar yanlıs anlamıssınız tabi ki ev güzellik yarısması degıl...ayrıca benım salonum klasık ve karısık degıl mutluluk84 arkadasım sadece halım klasık oda annemden hatıra dıye kullanıyordum hatta onuda degıstırdım karısık olarakta neyı gördun onuda anlamadım konu sahıbı arkadasa göre baya baya spor

''o salonsaa benım kı ne'' dememdeki amac salon kavramı anlayıslarımızın farklı olması yani ben vaktimin cogunu gecırdıgım salonda aydınlık renkler olmasını ve huzur veren renkler olmasını tercıh ettım sıze karısık gelen sanırım bu oldu yesıl renk huzur veren bir renktır ve bende kullandım ...konu sahibi arkadas klasık tarzı sevıyor gule gul otursun...zevkler renkler tartısılmaz ama ikimizde farklı döşenmiş yasam alanlarına salon diyoruz...umarım anlatabılmısımdır

Ben olsam resimleri kaldırırdım arkadaşm. çok saygısızca açıklamalar yapılmış..Ne demek ucube ? Sadist msinz hoşunuza mı gidiyor bu kadar ağır eleştirilerle birilerini kırmak

Kitsch ('Kiç' diye okunur) varolan bir tarzın aşağı bir kopyası olan sanatı sınıflandırmak-ifade etmek için kullanılan Almanca bir terimdir. Bu terim ayrıca, kibirli ve bayağı bir tada sahip şeylere ve ticari kaygılarla üretilmiş olan banal, rüküş ve sıkıcı ürünlere gönderme yaparken de kullanılır
hemen anlamına baktım da gerçekten ağır olmuş bu itham arkadaşım..alaturka diyebiliriz ama bu biraz ağır kaçmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…