Gelin gorumce aynı evde ..

Kendinize göre haklı olsanızda zira yengenizde zorunda değil .
Kadında çalışıyormuş , oda yan gelip yatmıyor yani.

Burada yengemin ıslerıni ben yapıyorum dıyecegınıze gıdın abınize kendısıne cay koymayı ve iki kol ve bacak sahıbı olduğunu ogretın .

Onu gectım ben yatak odama kımseyı sokmam
Annem cop topluyor odadan demişsiniz
Anneniz odalarını toplamayınca annenizi gırtlaklıyorlarmı ?

Yapmayın odasını temizlemesin anneniz ütüsünü kendisi yapsın hizmetçi değilsiniz.

Abin için karısı varken niye bana diyor demeniz yerine eli kolu varken niye bana diyor demenizi beklerdim
Çocuk mu abiniz?

Yapmak zorunda değilsin. Annen yapıyorsada kusura bakma bu onun sorunu. O evde oturacakları zaman sana değil annene danıştılar. Bırak o düşünsün

Cnm odasindaki copu neden annen atiyor sormasi ayip ?
Odasina girmeyin yani kendi toplasin, utusunu yapsin abinin
Yoruluyo diye is yapmiyomus gelincik bari kendi işini yapsinbu kadarda olmaz hos yediginide toplamali o da ayri konu

Odasına girmeyin, ütülerini de odasına bırakın nasıl yapıyorsa yapsın...
Onun dışında kadın hem çalışıyor hem hamile, mutfak toplamadı ev işi yapmadı diye de beklemeyin, kendi işlerini görsünler yeter.
Ve çoğunluk yazmış, ben de yazayım, abiniz kendi çayını kendi alsın bir zahmet....

Valla ben de eşimin ailesine gidince esime söylüyorum, bana iş buyurma diye. O da sağolsun çay kahve vs isteyecekse gorumcemden ister. Ama siz tabii ayni evde yaşıyorsunuz, misafir ev sahibi durumu yok. Bence abinizin çayını koyun, ya da arada bir yenge bu sefer sen koyar mısın deyin. Utulerini asla yapmayın, niye yapmadın diyecek hali yok. Derse de, sizinkileri sana bıraktım ben anca bu kadarina yetisiyorum dersiniz.

peki ben onların utulerini yapmaya mecburmuyum.

Tabi ki değilsin. Annen de yapmak zorunda bdeğil bu kadarını. Odalarındaki çöpüde kendileri atsınlar.

abim bana kalk çay koy diyo karısı varken niye bana diyo

İyi de karısına neden buyursun? Eli ayağı yok mu kalksın kendisi koysun.

Senin de düşüncelerin cinsiyetçi ama. Sen ya da annen yapmak zorunda değilsiniz ama gelin de abinin hizmetini yapmak zorunda değil. Herkes ortak yapsın.

Hem calisip hem de hamile oldugu icibel evin genel islerini normal olarak evde duranlar yapabilir yemek temizlik vs ama hususi isleri herkes kendisi ustlenmeli.Odasini kendi toplamali utusunu kendisi yapmali olmadi abiniz yapmali hizmete gelince de icinizden geliyorsa tabi cay kahve servisi yapabilirsiniz qma emrivaki olmamali abiniz esine de kendisine de hizmet etmeli.otelde yasar gibi yan gel yat osman olmaz ki oyle aa

bence alın kıyafetleri ütüsüz ütülenmiş gibi dolaba asın anlasın yani bişey söylemenize de gerek kalmaz ne münasebet hayatta yapmam

Sen haklısın. Yapmak zorunda değilsin.

Hayır bencilce düşünmüyorsun. Ben çok daha beterini yaşadım bu aynı ev içinde olma ızdırabını iyi bilirim. Benim yengem sağ olsun yiğenimin altını aklına eser de değiştirecek olursa bezi önüme fırlatırdı. Sonrası da cok koekunç seyler yaptı hepimize. Çünkü annem de babam da aman aman susun dedi. Yapmak zorunda değilsin. Bırak kendi ütüsünü kendisi yapsın. Ben ezildim sen ezilme kardeşim sonuçları ağır olabiliyor.

Gelin o evden hayatta çıkmaz. Kim rahatı bırakırki?
Zaten güya para biriktirip çıkıcak olan abiniz birde çocuk yapmışlar. Sizce ayrı eve çıkarlarmi?

Size güvenip çocuk bile yapılmış büyük ihtimal. Kadında ki rahatlığa bak ne ayıp.
Annenize de üzülmeyin zira siz kiyamayip yapınca, anneniz size üzülmüyor.

Sanada tafsiyem insanlar ne düşünür çevre veya ailenden biri ne düşünür diye hareket etme..
İçinden nasıl geliyorsa öyle söyle. Mesela çay konulması evet basit iş ama kullanmaya çalışılmak ayrı mesele. Siz bunu yaptıklarında söyleyin fikrinizi. Kıskanç derseler desinler öyle diyecekler diyede milletin işini yapmayın .
Ev üstüne ev olurmu ya?
Bi eve geçim sağlamaya güç yoksa bekleyin biriktirip ayakların istunde olun . Böyle erkekler gözünde adam olmuyo malesef.

Sen küçüksün diye öyle oluyor, gelin küçük olsa her işi ona yaptırırlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…