Gelin/görümce miyiz kız kardeş mi?

Kiz senden laf aliyo
Sende onu incitmeden aktariyorum diyosun
Ee suc sende bu durumda...

Abim çalışıyor üniversite bitikten bu yana,biraz birikimi vardı onunla bizim birikimiz birleşti.gelin çalışmıyor,çalışmayı düşünmüyor.ailesi zengin dediğim gibi ona güveniyor sanırım.kız tarafı/erkek tarafı yaptılar öyle olunca ortak bir bütçe olmadı.

Sevdiği adam ile evlenmek her şeyden öte dediğine göre ama iş ciddiye binince hiç öyle olmuyor.önemli olan giydiği gelinlik,düğünün yapıldığı mekan ve insanların gözündeki yeri oluyor.keşke istediği gibi olsa her şey,keşke her şey istediği kalite gösterişte olsa ama olmuyor işte.
Ailemizi biliyor,abimi tanıyor yine de durum bu

Aile içindekileri aktarmak şöyle oluyor mesela annemin yaptığı bir şeyi yanlış anlıyor,diyor ki ben çok üzülüyorum niye böyle düşünüyor annen diyor ben işin aslını anlatıyorum,yanlış anlaşılmaları engellemek için.

Erkek/kız tarafı yaptılar,öyle olunca ortak bir bütçe olmuyor

Kesinlikle hemen acil mesafe gelinden kardes olmaz.isterse gozunun ışığı olsun.çok muhabbet tez ayrilik getirir.boyleler zaten once canim cicim agzini arar sonra esine dirdir eder adamda mecbur onu tutacak sana degisecek degil ya.baci kardese bakar ,kardes karsiki daga bakar...

Konuşuldu defalarca,gelinimiz evet farkındayım diyor fakat yaptıklarını yeniden yapıyor.
Gerçekten çok soğudum,kız kardeşim gibi severdim ama iş ciddiye bindikten sonra çok değişti.mesafeli olmak istiyorum ben de artık

ben de şunu erkek tarafı alır bunu kız tarafı alır gibi kurallarla sınırlandırılmasını çok saçma buluyorum. kimin durumu varsa en çok o alsın arkadaşım. ya da ortaklaşa olsun. madem ki gönlüne göre olmuyor kendisi alsın eşyalarını falan. parası da var neden illa erkek tarafı almak zorunda ki? ben çok zengin olsam evleneceğim adamın ailesinin durumu o kadar da iyi olmasa, evimi kendim dizerim baştan aşağı, hatta düğün masraflarına da ortak olurum. ha milletin ne dediği mi? çokta bi yerlerimde.

Gerçekten sıkıntılı oluyormuş,yani şu bir ay bir yıl gibi geldi evet dediğiniz gibi çevresinden etkilenme durumu oluyor,"annem beğenmedi",arkadaşım "ay sen bu gelinlikle mi evleneceksin" dedi diyor.kendi fikirleri henü oturmamış gibi.
Bilemiyorum umarım iyi olur bundan sonrası,evet mesafe koy(a)madım,daha mesafeli olmaya çalışacagım

Ben de aynı şeyi düşünüyorum,evleneceğim zaman benim bütçem bu eşimin bütçesi bu,her şey yarı yarıya olsun bu bütçe dahilinde şeklinde düşünüyorum.
Ama kendisi böyle yapmadı,e öyle olunca onun standartları ile bizim standartları bize uymuyor.
İnsanların dedikleri de umrunda oluyor,hatta alacağımız takılar beğenmedi.ben düğünde ablamın takılarını alır takarım,onlar daha gösterişli dedi.çok çok üzüldüm gerçekten

Buradaki konular mi abartı oluyor biz mi çok soğuk davranıyoruz bilmiyorum. Bende düğün hazirligindayim ne görümcem ile ne kayinvalidem ile yuzeyselin dışında bişey konuşmadık. Nişanlım da benim ailemle aynı. Herşeyi oturur konuşur gezer araştırır kendimiz hallederiz. Butcemiz de belli ona göre hareket ederiz. Ne kimseyle yüz göz oluruz ne sıkıntı çıkar bu yuzden. Oh miss.

Şu gelin-kaynana/görümce sorunları hep iç içe olmaktan çıkıyor galiba. Çekin elinizi eteginizi abinle ikisi halletsin bu kadar mi zor da ailelerde karışıyor ben anlamıyorum.

her şey gönlüne göre olsun istiyorsa babasından alsın parayı gönlüne göre döşesin evini.. siz erkek tarafısınız, limitsiz ve geri ödemesiz kredi alacağı bir banka değil.. nasıl bozmuyorsunuz bu tipleri yahu, şu forumda bir tane bozulan gelin adayı görmeden ölmeyecem

Gelininiz calisiyor mu?

Bu kafadaki premsesler bozulur mu sence? Var mi onlarda o kapasite?

Bu düğün dernek muhabbeti beni çok geriyor. Nefret ederim her türlü seramoniden. Benim oğlan yaş itibarıyla potaya girdi girecek. Altındı, mobilyaydı, kınaydı diye vik vik eden bir gelin adayı bulursa ülkeyi terk etmem bile mümkün. Bu nedenle... acele edin lütfen. Oyum sizin.

Bozmak şöyle dursun,kırılacak diye bir şey demek istemiyoruz.özellikle çok korkarım küslük olucak diye. Ama kendisi karşımdaki insanlar kırılacak mı darılacak mı diye düşünmüyor.
Ne yapacağımı şaşırdım artık içim daralıyor düşündükçe

En başta bizde öyle yaptık sonra gelin hanım özellikle istedi siz de olun siz de görün siz de beğenin diye,sonrasında işler karıştı tabi

Tam tahmin ettigim gibi. Hayatinda 1 gun calismamis o para nasil kazanilir bilmeyen insanlarin yuzsuzlugu iste.

Ama uzgunum suc abinizde. Bunlarla o muhatap ediyor sizi.
Ben de aynı şeyi düşündüm bu olaylardan sonra,para nasıl kazanılır bilmiyor,bugüne kadar ona "hayır paramız yetmez,alamayız"denmemiş hiç,kendi çalışıp kendine bi çanta almamış.

Bilmiyorum ki abim mi anlayışlı,abim mi suçlu.
İnan'ın düşünmekten yemeden içmeden kesildim artık

Ne çok konuşuyor gelininiz ya, daha şimdiden şakşaka şak şak. Yok hakkımda ne konuştunuz, yok gönlüme göre olmuyor. Çok yüz vermişsiniz daha şimdiden, yarın hiç başedemeyeceksiniz galiba, anlaşıldı. Biraz mesafe koyun, abla kardeş olmak zorunda değilsiniz. Önleminizi alın, yarın birgün hızını alamaz annenize babanıza konuşur çan çan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…