- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.069
- 198
- Konu Sahibi Miniksercesezen
-
Abim çalışıyor üniversite bitikten bu yana,biraz birikimi vardı onunla bizim birikimiz birleşti.gelin çalışmıyor,çalışmayı düşünmüyor.ailesi zengin dediğim gibi ona güveniyor sanırım.kız tarafı/erkek tarafı yaptılar öyle olunca ortak bir bütçe olmadı.4 yıllık ilişkide karşı tarafın durumu hiç mi dikkatini çekmemiş, ne olup biteceğini az çok kestirememiş mi? Onun için sevdiği adamla evlenmek değil şan şöhret şatafat önemliyse kendi varlıklı çevresinden birini bulsaymış.
Tamam anlıyorum hani insan kaç kez evlenir? Özendiği şeyler vardır, içinde kalması hoş değil ama imkanlar belliyse ne yapılsın ki? Karşı tarafı rencide etmek neden?
Ayrıca bu devirde evlenenlerin çoğunu aileler evlendirmiyor, koskoca insanlar bir çok masrafı kendileri karşılıyor. Abinizin durumu nedir, gelininizin durumu nedir? Biz evlenene kadar olan tüm birikimimizi ortaya koyduk, ailelerimizin bütçesiyle alakalı değil, kendi evimiz kuruluyor diye çekinmeden ortak bütçe oluşturduk.
Yarın da geçinememekten şikayetçi olacakmış gibi geldi.
Aile içindekileri aktarmak şöyle oluyor mesela annemin yaptığı bir şeyi yanlış anlıyor,diyor ki ben çok üzülüyorum niye böyle düşünüyor annen diyor ben işin aslını anlatıyorum,yanlış anlaşılmaları engellemek için.Yani 30 yaşındasınız ama inanın şu hareketi 18lik kız yapmaz. Tabiki de sizden laf almaya çalışıyor. Aile içindeki şeyler aktarılır mı Allah aşkına. Yaptığınız çok yanlış.
Onun dışında bu evlilikle ilgili olan durumlarda abiniz şuçlu. Dengeyi abiniz kuracak. Hanımefendinin içine sinmiyorsa da abiniz ilgilenecek. Sizi üzmesine izin veren abiniz.
Madem içine sinmiyor bazı şeyler çok zengin ailesi bir işin ucundan tutsun madem.
Konuşuldu defalarca,gelinimiz evet farkındayım diyor fakat yaptıklarını yeniden yapıyor.Aslinda burada aileniz gercekten suistimal ediliyor ,
Sen klasik gorumce gibi davranmiyorsun ,
Annen baban elinden geleni yapiyor ,
Gelin hanimin tavri cok yanlis ,
Bunca yildir abini taniyor biliyor ,
Beraber para biriktirip gonlune gore yapsaymis her istedigini ,
Ustelik ,senide gorucez tarzi sana yansitmasi cok ayip ve gereksiz ,
Uzaklas kendisinden ,mesafeni koru ,yarin senin kayinvalidenin yaninda bana sunu bunu yapmadilar deyip ,senin isinede tas koyar ,
Annen baban abinle konussun ,
Oda nisanlisiyla ,eldeki imkanlar bu
Bilerek nisanlandin ,pisman misin diye sorsun
Gerçekten sıkıntılı oluyormuş,yani şu bir ay bir yıl gibi geldiMaalesef sizi kullaniyor.siz yakin oldugunuz icin zaaflarinizi da biliyor.kendisi de nerede duracagini bilmiyor.siz de mesafe koymayi bilmiyor gibi geldi bana.kotu niyetli degilsiniz bence.gelin adayi kotu niyetli
Simdi durumlar duzelse bile ilerisi.icin ic acici degil.ins duzelir.evlilik hazirliklari sikinti oluyor.kiza da karisan bin kisi vardir.evlenince karisani olmaz bu isler biter.merak etme.mesafe koymazsan sen yorulursun canim
Ben de aynı şeyi düşünüyorum,evleneceğim zaman benim bütçem bu eşimin bütçesi bu,her şey yarı yarıya olsun bu bütçe dahilinde şeklinde düşünüyorum.ben de şunu erkek tarafı alır bunu kız tarafı alır gibi kurallarla sınırlandırılmasını çok saçma buluyorum. kimin durumu varsa en çok o alsın arkadaşım. ya da ortaklaşa olsun. madem ki gönlüne göre olmuyor kendisi alsın eşyalarını falan. parası da var neden illa erkek tarafı almak zorunda ki? ben çok zengin olsam evleneceğim adamın ailesinin durumu o kadar da iyi olmasa, evimi kendim dizerim baştan aşağı, hatta düğün masraflarına da ortak olurum. ha milletin ne dediği mi? çokta bi yerlerimde.
Aile içindekileri aktarmak şöyle oluyor mesela annemin yaptığı bir şeyi yanlış anlıyor,diyor ki ben çok üzülüyorum niye böyle düşünüyor annen diyor ben işin aslını anlatıyorum,yanlış anlaşılmaları engellemek için.
Erkek/kız tarafı yaptılar,öyle olunca ortak bir bütçe olmuyor
her şey gönlüne göre olsun istiyorsa babasından alsın parayı gönlüne göre döşesin evini.. siz erkek tarafısınız, limitsiz ve geri ödemesiz kredi alacağı bir banka değil.. nasıl bozmuyorsunuz bu tipleri yahu, şu forumda bir tane bozulan gelin adayı görmeden ölmeyecem
Hayır,çalışmıyorGelininiz calisiyor mu?
Bu kafadaki premsesler bozulur mu sence? Var mi onlarda o kapasite?
Büyüyünce başbakan olcam.
düğünle ilgili geleneklerin hepsini yıkıcam
Hayır kusura bakmayın ama bu ne yahu 150 gram kuku, sanki altından.
Ayyyhhh kız alıyorlarrrrr tabiki istediğimi yapacaklar zihniyetini bitireceğim.
Sanki Shangai prensesi
Oy verin bana.
Bozmak şöyle dursun,kırılacak diye bir şey demek istemiyoruz.özellikle çok korkarım küslük olucak diye. Ama kendisi karşımdaki insanlar kırılacak mı darılacak mı diye düşünmüyor.her şey gönlüne göre olsun istiyorsa babasından alsın parayı gönlüne göre döşesin evini.. siz erkek tarafısınız, limitsiz ve geri ödemesiz kredi alacağı bir banka değil.. nasıl bozmuyorsunuz bu tipleri yahu, şu forumda bir tane bozulan gelin adayı görmeden ölmeyecem
Hayır,çalışmıyor
En başta bizde öyle yaptık sonra gelin hanım özellikle istedi siz de olun siz de görün siz de beğenin diye,sonrasında işler karıştı tabiBuradaki konular mi abartı oluyor biz mi çok soğuk davranıyoruz bilmiyorum. Bende düğün hazirligindayim ne görümcem ile ne kayinvalidem ile yuzeyselin dışında bişey konuşmadık. Nişanlım da benim ailemle aynı. Herşeyi oturur konuşur gezer araştırır kendimiz hallederiz. Butcemiz de belli ona göre hareket ederiz. Ne kimseyle yüz göz oluruz ne sıkıntı çıkar bu yuzden. Oh miss.
Şu gelin-kaynana/görümce sorunları hep iç içe olmaktan çıkıyor galiba. Çekin elinizi eteginizi abinle ikisi halletsin bu kadar mi zor da ailelerde karışıyor ben anlamıyorum.
Ben de aynı şeyi düşündüm bu olaylardan sonra,para nasıl kazanılır bilmiyor,bugüne kadar ona "hayır paramız yetmez,alamayız"denmemiş hiç,kendi çalışıp kendine bi çanta almamış.Tam tahmin ettigim gibi. Hayatinda 1 gun calismamis o para nasil kazanilir bilmeyen insanlarin yuzsuzlugu iste.
Ama uzgunum suc abinizde. Bunlarla o muhatap ediyor sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?