• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin/görümce miyiz kız kardeş mi?

En başta bizde öyle yaptık sonra gelin hanım özellikle istedi siz de olun siz de görün siz de beğenin diye,sonrasında işler karıştı tabi

Gelin hanım işi bozmak istiyor galiba. Amacı sadece sevdiği insanla beraber olmak olmayıp gösteriş meraklısı insanlara sinir oluyorum. Böyle huzursuzluklar çıkıyor sonra. Allah sabırlar versin.

Gelin hanım işi bozmak istiyor galiba. Amacı sadece sevdiği insanla beraber olmak olmayıp gösteriş meraklısı insanlara sinir oluyorum. Böyle huzursuzluklar çıkıyor sonra. Allah sabırlar versin.
Mutluluktan huzurdan öte mi ya iyi eşya,gösteriş anlamıyorum.
Teşekkür ederim umarım iyi olur her şey

seni çok samimi gördüğü için muhtemelen onu da germiştir evlilik stresi ve gerçekten onun penceresinden de bak bir olaya belki sende evlenirken onun yaşadıklarını hissettiklerini hissedeceksin hersey gönlünce olsun ister insan hayatında bir defa evleniyor sonuçta

Bence siz aradan çekilin, aradığında ne sorarsa abimle hallet Vs diye aradan çekilin gitsin.. Çokta kafaniza takmayın hersey olacağına varır yani siz caniniizi boşyere sıkmayın.naçizane tavsiyem fazla samimiyet sonu iyi olmaz mesafe her zaman iyidir

21 yaşındayım 6 yıllık bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın kardeşiyle çok yakınım aramızda 2 yaş var. Ve burada söylenenin aksine bir insanın yaşına yakın görümcesi olması şans bence yani kaçılması gereken öcü kişisi olmamalılar. Aramızı ilişkiyi koruyalım diye hiçbir zaman özellikle bir çaba göstermedik ama erkek arkadaşımla aramızda bi sorun varsa ve bunu bilse bile ben anlatmadan tek kelime sormaz ben de annen bana ne dedi şöyle mi oldu falan gibilerinden soru sormam o anlatmadıkça çok merak ettiysem erkek arkadaşıma sorarım. Hep de birbirimizin arkasında dururuz ve bizde evlilik aşamasına giriyoruz sayılır 2 3 yıla düşünüyoruz kısmet olursa ve arkamızda daha o olacağı için ailesini sıkıntıya sokmam evliyken eksiklerimizi biz tamamlarız onlar elindeki imkanla her şeyi yapmaya çalıştıktan sonra eksik kalmış ya da istediğim olmamış ne önemi var

abin söyleyecekse olumsuz bir şey kendi söyler

laf taşımayın

haa ailenizde hata

ne yapıyorsanız ikiniz yapın diyecekti

madem içine sinmiyor çalışıp daha iyisini alsın

siz diyemiyorsanız verin numarasını ben derim

Mutluluktan huzurdan öte mi ya iyi eşya,gösteriş anlamıyorum.
Teşekkür ederim umarım iyi olur her şey
Abiniz zengin kızın ailesi orta gelirli olsa sorun olmazdı ama ben bu sorunun ilerde patlayacağını düşünüyorum.
Çünkü 30 sene buna alışmış böyle yaşamış bu yaştan alışkanlıklarını değiştirmesi çok zor.
Hadi bi şekilde bütçe ayarlandı evlendiler ee sonra tek maaş bir de çalışmayı da düşünmüyormuş ne yapacak nasıl evi çekip çevirecek nasıl idare edecek?
Balayında lüks yere gitmek isteyecek daha güzel bi ev isteyecek arabanın modelini beğenmeyecek çocuğu olunca en iyi mobilyayı isteyecek yani istekleri hiç bitmeyecek.E olmayıncada abinizin başının etini yiyecek.
Bence abiniz iyice düşünsün ölçüp tartsın bu kızla çok zor.
Ki düğün baharda diyorsunuz zaten daha şimdiden başlamış her şeyden şikayet etmeye bahara kadar bu nişan atılabilir diyorum ki keşke atılsa abiniz ve sizin için de daha hayırlı olur bence.

Bir de sizi arayıp üzüldüm şöyle oldu filan derse de açıkça ben aranızdaki konulara karışmıyorum deyip kestirip atın bence ilerde siz kötü olursunuz sonra.

Yasiniz yerinde olgun insanlarsiniz. Sizlerde buna göre davranin. Kac yıllık iliskide az cok bellidir bütçe nasil seyler yapacakları..
Evet hepimizin gelinlil hayali düğün hayali vardir. Ancak hayalimizdeki gelinliği sadece bütçe ile değil uygun gelinlikci bularakta cozebiliriz. Üzerine pırlanta isletmeyecekse hanimefendi :D
Yani en fazla ne olur düğün salonu bu olsa mi denir. Illa ki belli markalari istiyorsa indirim gününü beklesin ne diyeyim. Yada kendi ailesinin durumu iyi ise kendi istediklerini onlar alsin öyle giyinsin. Hepimiz kadiniz hepimizin hayalleri var. Hayallerimiz icin niye sevdigimiz adamin ailesine coreklenelim. Ki 30 yas. Birikim yapmışlardir elbet bu vakte kadar. Yapmadılarsa beklemesinlerde

Çok itici bi tavrı var hic hoşlanmadım mesafe iyidir annenle ilgili ağız araması hic hoş değil senin evliliginide gorucez ne demek ya biride benden için demişti buda kuzenim olur kendisi büyük benden çokta severim kendisini ama o lafını unutamıyorum yuz yüze gelince konuşur güleriz ama arayip sormam sk sk sende yapmalısin

Madem içinde kalıyormuş, ailesinin durumuda iyi ise onlar desteklesinler. O zaman gözünde hiç bir şey kalmaz. Her şeyi bilerek evleniyor, söylenmeye hakkı yok. İnsanları anlamk çok zor. Annesi babası da hatalı, madem kızları memnun değil birz da onlar destek olabilirler.

Şu aileler artik dugun esya icin vs. Para vermesin şu cocuklara.
Evlencek insan yapsin her seyini.

Ayrıca şu kiz aliyorsunuz kiz veriyoz ayagi yapip her seyi karsi tarafa yikan aile ve gelinler de bir ölsün.
Cok cahilce . Bu kafalari hic anlamicam.
Paragozluk gorgusuzluk bu.

Bana gelin begenmedim etmedim dese direk lafi yapıştırırim. Yavrum madem aileden bekliyon her seyi ne çıkarsa bahtina dicen. Yok oyle armut pis agzima düş. Çok istiyorsan paranı biriktirip evlen derim.
Dedigimde oldu. Boyle insanlara boyle cevap.

Maddi konuda begenmiyorsa kendi zengin ailesi alsin istediklerini

Seni arayip senin ona arkasindan konusulanlari anlatman her turlu yanlis. Gidip abine diyor ki demek siz arkamdan boyle konustunuz dusundunuz... Sen karişmamalisin ayrica 30 yasinda hala iki kisinin arasina hicbir sekilde girmemenin daha hayirli olacagini anlamamis olman da degisik.

Son olarak samimi olma, mesafeli seviyeli olursan ancak yurur bu gelin gorumce kaynana elti muhabbetleri!

Gelin hanım bencil ,sizden laf koparıyor samimiyeti gerçek değil,senin gelin olmanıda görücez ne demek bariz gözünün içine bakarak sana beddua ediyor,benim de bir akraba vardı aile büyükleri arasında sorun olunca kendi kızları bakalım ne olacak diye yüzüme konuşurlardı,çok şükür halinden memnunum ama böyle art niyetli insanları görüyorum sürünüyorlar,böylelerin iki yakası bir araya gelemez maalesef ,bari abiniz bunun nefsinden çekmese,dünya onun olsa mutlu olmayacak derecede tatminsiz insanlarla doldu ortalık,maalesef saygı tamah kalmamış,aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış gelin hanıma bunu söyleyin bidahakine dizide kullanmasına müsade etmeyin ,ve konu başlığına cevap gelin görümcesiniz kardeş değil

Bazıları ile ne kadar samimi arkadaş kardeş gibi olursanız olun, evlilik arefesinde içlerine bir şey kaçıyor.
Bir kere oluyor, en iyisi olsun, kızevi naz evi, kolay mı kız almak, el değmemiş çiçek gibi kız ben bu laflardan tiksindim. Başlık parası kalktı güya maşallah istekler öyle uzuyor ki başlık parasından beter.

seni çok samimi gördüğü için muhtemelen onu da germiştir evlilik stresi ve gerçekten onun penceresinden de bak bir olaya belki sende evlenirken onun yaşadıklarını hissettiklerini hissedeceksin hersey gönlünce olsun ister insan hayatında bir defa evleniyor sonuçta
Ben de onun açısından yaklaştım olaylara,yardımcı olayım dedim.annemler ile iyi olsunlar dedim ama ne yapsam olmadı Mutlu edemedim ben onu.

abin söyleyecekse olumsuz bir şey kendi söyler

laf taşımayın

haa ailenizde hata

ne yapıyorsanız ikiniz yapın diyecekti

madem içine sinmiyor çalışıp daha iyisini alsın

siz diyemiyorsanız verin numarasını ben derim
Diyemiyorum ya diyemiyorum,annem ile babam da diyemiyor.vereyim arayın lütfen :)

Gelininiz uyanıkmış ağzından laf arıyor.Ailenle ilgili şeyleri anlatma derim.Açık verme.Sen zor durumda kalırsın.

Madem içinde kalıyormuş, ailesinin durumuda iyi ise onlar desteklesinler. O zaman gözünde hiç bir şey kalmaz. Her şeyi bilerek evleniyor, söylenmeye hakkı yok. İnsanları anlamk çok zor. Annesi babası da hatalı, madem kızları memnun değil birz da onlar destek olabilirler.
Yo hayır destek olmuyorlar,ama kızımızın şu şeyi olmadı,bu istediği gibi olmadı.başkasının ne güzel oldu diyorlar şadece

merhabalar,
Kafamı karıştıran bir mevzu var.
Ben 30 yaşındayım,abim 33.abimin 4 yıllık bir ilişkisi var,geçen ay nişanlandılar,baharda düğünümüz var.
Nişanlısı benimle yaşıt,ilişkinin başından beri tanışıyoruz ve çok iyi anlaştık bu zamanda,arkadaş gibiydik.

Ancak son dönemlerde yaşananlardan dolayı gönlümde bir soğukluk meydana geldi.olayları kısaca anlatıp dışarıdaki bir göz olarak yorum yapmanızı rica ediyorum sizden.

Annem babam memur emeklisi,maddi durumumuzu az çok tahmin edebilirsiniz.gelinimizin Ailesi zengin,kendisi hep bolluk içinde büyümüş.
düğün,gelinlik,eşya vs. alımında ayırdığımız bütçeyi kendisine söyledik,o ölçüde oluyor her şey.ama alınan her şeyde "hiç gönlüme göre olmuyor,ben hiç böyle hayal etmemiştim." Tarzı cümleler söylüyor.hem anneme,hem abime hem bana.bizi tanıyor,ailemizin durumunu biliyor,ellerinden geleni yaptıklarını biliyor üstüne böyle şeyler söyleyip annemleri üzmesine gerçekten üzülüyorum,sinirleniyorum.

İkinci konu,diyelim abim ile kavga ettiler,annemin alışverişte keyfi kaçık olduğunu fark etti ya da düşündü.o akşam beni arıyor nasılsın diye,sonra konu annelere ya da abime geliyor.ne yaptı ne dedi benim hakkımda ne konuştunuz?gibi sorular soruyor.yalan söylemiyorum,ama onu incitecek mevzuları kibar bi dille aktarmaya çalışıyorum.sonrasinda abim bana kızıyor,neden sen böyle böyle dedin diye.beni her aradığında ağzımdan laf almak istiyor gibi geliyor :KK43: vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama .

Üçüncü konu,hoşuna gitmeyen her olayda benim için "senin evliliğini de görücez bakalım" diyor.beddua değil ama sanki benim için de istediğim şeyler olmasın istiyor gibi hissediyorum.benim de beş yıllık bi ilişikim var,abimlerin mürvetinden sonra ailem ile tanıştırmayı düşünüyorum.

Kafama takılan beni üzen konular bunlar hanımlar,objektif yorumlara ihtiyacım var,üzülüyorum,soğuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum :KK43:

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Ay hiç böyle hayal etmemiş tatlı şey. 4 yıldır aile ortadaymış ona göre kursaymış hayallerini de üzülmeseymiş. Yada madem zengin bi aileye sahip bütçenizin karşılayamadıklarını kendi alsaymış ileride müşterek olacakları hayatlarına. Bence sen olabildiğince dışında dur konuların. Çünkü ben olsam sadece anneme hoşnutsuzluğunu söylediği için delirirdim. Kim bilir ne kadar üzülüp dert ediyodur kadın. Sinir oluyorum şu evlilik prosedürlerine de zaten.

Şu aileler artik dugun esya icin vs. Para vermesin şu cocuklara.
Evlencek insan yapsin her seyini.

Ayrıca şu kiz aliyorsunuz kiz veriyoz ayagi yapip her seyi karsi tarafa yikan aile ve gelinler de bir ölsün.
Cok cahilce . Bu kafalari hic anlamicam.
Paragozluk gorgusuzluk bu.

Bana gelin begenmedim etmedim dese direk lafi yapıştırırim. Yavrum madem aileden bekliyon her seyi ne çıkarsa bahtina dicen. Yok oyle armut pis agzima düş. Çok istiyorsan paranı biriktirip evlen derim.
Dedigimde oldu. Boyle insanlara boyle cevap.
Kırgınlık olmasın diye hiçbir şey denmiyor,uygun dille kendi durumumuz yeniden anlatılıyor ama en başa dönüyoruz.girdap gibi.

Ben de çocukların kendisinin halletmesinden yanayım,mesela kendim biriktirdim biriktirdiğimi ailemden alacağım herhangi bir şey olmayacak gibi duruyor şu an.

Bilmiyorum gelin almaktan/kız vermekten dolayı mo oluyor bunlar,bu anlayıştan dolayı mı.ve kendisini gerçekten kaf dağında gören bir insan olduğunu fark ettim,mobilya bakılıyor "ay cok ucuz,çok varoş"duruyor tarzı ifadeler kullanıyor :(

Back
X