Gelin-görümce ne sıklıkla görüşmeli?

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Bana kalsa hiç görüşmek istemiyorum, görümceyim

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sussam-olmaz-konussam-gorumce-olacagim.1068615/

Önceki konuma da fikir olsun diye bir göz atabilirsiniz.

Kendisi sürekli benim önce evlenecek olmamı şaka yollu eleştirir(Sizin düğün aramıza giriyor diye ) Halbuki ben evlenme kararı aldığımda abimle tanışmıyordu bile.

Ramazandan önce sözlendiler abimle, fotoğraf makinesi konusu olmuştu kız "fotoğraf makinesi kiralayacağım 200 tl ymiş" dedi, parasal anlamda da sıkışıklardı kız tarafı abimde baya masraf yapınca nişanlım ben ayarlarım masraf yapmayın dedi, ayarladı AMA FOTOĞRAF ÇEKECEĞİZ DEMEDİK.

Konu burada başlıyor bize "kalabalık gelmeyin oturma odası küçük" diyen insanlar uzaktan akrabasından tut komşusuna kadar herkesi çağırmışlar biz 10 kişi onlar 50 kişiydi e doğal olarak fotoğraf çekilebilecek bir ortam yoktu inanın herkes kucak kucağa az geri gidip poz alamıyorsun

Bütün akşam nişanlım,ben fotoğrafçı gibi fotoğraf çektik kendi kardeşi, yakın arkadaşları pasta yiyip fotoğraf çektirdi, çok sinirlendim ama abim hatrına renk vermedim. Fotoğrafları da ertesi gün nişanlım, kızın erkek kardeşine mail olarak atacaktı öyle konuştuk.

Söz bitti nişanlımla gece döndük(başka bir şehirde yaşıyoruz) daha yoldayken saat 3 gibi kız bana mesaj attı fotoğrafları atarmısın diye

Hadi dedim heves etmiştir eve girer girmez üzerimi değişmeden fotoğrafları attım veeee gelen mesajlar "canım benim akrabalarımla olan fotoğraflarım yok, kuzenimle fotoğrafım yok acaba nişanlın kendi telefonundan mı çekti onları atsana, e fotoğraflar yok makine bozuk galiba, x halamla fotoğrafım yok,pastanın şu taraftan fotosu yok" Bunu bir beş kere tekrarladı olabilir dedim kestirip attım çünkü sanki kasten atmıyormuşum ve ben,nişanlım fotoğraf çekmeye mecburmuşuz gibi davranması sinirimi bozdu bir teşekkür bile etmedi halbuki saçından çiçeğine kadar hepsi için beni çağırdı hepsinde de yardım için şehir dışından kalktım gittim abim için.
Ramazanın ilk günü iftara 10 dk kala aradı, iftar yapıcam sofra kuruyorum dedim zaten canım burnuma gelmiş bana hala fotoğraf soruyor, aramıyorsun diye sitem ediyor yine güzel güzel konuştum ama hakikaten tahammül edemiyorum artık ezan okundu hala laf anlatıyor bana iftar yapacak ağız tadı bırakmadı yemin ederim ezan okundu oruç açıcam demesem hala konuşacak.

Ben birini sevince canım yapıp sevmeyince buz olduğumdan dolayı ve arada abim olduğu için bu kıza nasıl davranmalıyım kestiremiyorum.

Bana kalsa hiiiç aramam ama göze batar mı? Hani durduk yere küs gibi de davranmak istemiyorum çünkü abimi çok seviyorum. Siz gelin-görümce ilişkinizi nasıl ayarlıyorsunuz ne sıklıkla görüşürsünüz?

Son düzenleme:
Gerekirse gorusuyoruz
Ararsa konuşurum aramazsa konuşmam.
Konuşunca iyi konuşurum

Benim görümcem sürekli bana laf çarpmaya meraklı.
Bende hep alttan aldım.
Ama bu sefer almayıp cevabı vereceğim sanirim

Bana iyi olana bende iyi olurum.

Sizde ne kadar fotoğraf varsa atsaydınız ve bu kadar var bende başka yok deyip kestirip atsaydınız yani çok da abartmayın tüm gün vardı sonuç olarak iftar zamanına denk gelmiş istemiş gün içerisinde de atabilirdiniz illa şu kadar görüşülür diye bir kaide yok ama anlattıklarını da görüşmemek için çok önemli mevzularda değil hemen bilenmişsiniz kıza şimdiden. Onun da sizinle ne kadar yakın samimi olduğuna bakar ona göre görüşme sıklığını mesafenizi ayarlarsınız

Ben görümcemle geriktiğinde telefonlaşırım. Hal hatır sormak için ikimizde aramayız. Zaten genelde benim mesajlarıma geri dönüş bile yapmaz ama bu aramızda sorun olmuyor cünki ikimizde bi sorumluluk hissetmiyoruz.

Farklı sehirlerdeyiz senede 3 yada 4 kez görüşüyoruz.. Çünkü fikirlerimiz uyuşmuyor bunuda biz başta olmak üzere herkes bildiği için problem olmuyor... Bende hiç görüşmesem aaaaa benimde bi görümcem vardı demem.. Ama aile olmanın prosedürleri geregi kırkta yılda bir biraraya geliyoruz... nasılsın, iyiyim sen nasılsın' dan öteye geçmiyoruz =)

Basliga cvp vereyim bende :) görümcemle hergün gün boyu mesajlasiriz.gerekli olursa tlfla görüşürüz

Konuyu okumamışsınız.
Bütün fotoğrafları(200 civarı) sözden döndüğümüz gece zaten attım eksik fotoğraf konusu ilk o gece döndü, bizim çektiklerimiz bu kadar dedim.
Birkaç gün sonra tekrar fotoğraf sormak için aradı iftardan önce.

Gaz vermek gibi olmasın da gelin adayınız ciddi gıcıkmış. Ne kadar fazla ve uzun görüşürseniz kavga edip yüz göz olma ihtimaliniz o kadar artacak gibi. Resmî olarak görüşmeniz gerekenden bir dakika fazla görüşmeyin vr ayıp olmayacak kadar az bulaşın onların evlenme telaşına. Erkek kardeşiniz alınacak olursa zaten bit ömür görüşeceğiz filan diye yuvarlayın lafı. Erkek kardeşiniz kırılmasın diye gelin adayıyla yüz göz olma tehlikesine girmeyin daha kötü olur bence

bir musibet bir nasihattan iyidir. bir daha herhangi bir işini halletmek için ortaya atılmayın. siz iyi niyetli davranmışsınız ama o fotoğrafçıdan beklentilerini sizden de beklemiş. tam haksız sayılmaz biz çekeriz diyen siz olmuşsunuz. ama bunu profesyonel fotoğrafçı olmadığınızı bilerek kabul etmiş olması gerekiyordu..

Görümceler susacak.
bu devran başka türlü dönmez kızım.
Ben hem gelinim hem görümceyim. görümcemler beni idare eder karşılık vermez. bende kendi gelinimizi aynı şekilde.
sende gelin olcaksın seninde görümcen sana tahammül edip susmasını bilecek.

Ben görümcemi aramam , o da beni.Kaynana da denk gelirsek normal konuşuruz.
Arada gelinimiz beni arar bazen de ben onu.Sıkı fıkı değilim kimseyle.
Abiler evlendiğinde abi kalmıyor kısmı kesinlikle doğru.
Eskiden sıfat olarak senin abindi , şimdi X'in kocası!

bu aradaki samımıyete baglı
sen olmasan ne kardeşimi nede yiğenimi göremeyecez allah sendne razı olsun diyen bir görümcem var ,
ve bende onu görmekten vakit geçirmekten memnunum , oda benımle ( öyle zannediyorum )

Sadece yan yana gelince konuşuruz. Eskiden arardım. Üniversite öğrencisiydi. O zaman bi eksiğin var mı şöyle böyle diye sorardım. Artık yok öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…