• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin-Görümce sorunsalı :((

Bence ilgilenmeyin o kadar..evine kadar yemek gidiyorsa sizin bunca iyi niyetinize karşı biraz olsun tebessüm edemiyorsa kendi haline bırakın..fazla ilgi bazen boğabilir..herkes yapacağı yemeği kendi düşünsün..kimse kimsenin evine yemek götürmesin..anneniz biraz elini üzerlerinden çeksin..kötü anlamda demiyorum yanlış anlamayın sakın..ben sizi anlıyorum benim yengemde böyledir..anneannem ona öte git bile demez..ne pişirdiyse yollar..fakat 25 yıllık gelinine yaranamadı malesef..yaranmaya çalışmayın..

işte durum aynen böyle.benim Annemde kızım iyi olurum herzaman ama nazım geçmez gidip kalmaya dedi.
yemeklerde annemin yemekleri çok güzel olduğu için onlar yemese boğazımızdan geçmez o yüzden gönderiyoruz.afiyet bal şeker olsun tabi ama buna rağmen mesafe çok anlamsız.

o potansiyel hiç yok canım.evi dağınıkta olabilir toplamamışta.insanlık halidir bu.neden eleştireyimki.ne diyorum aksine misafiri geldiğinde her zaman yardımına koşan biriyim.günün sonunda teşekkür eder bende ne demek derim.ama sonra herşey aynı...
tek günlük samimiyetler . . .

işte ben de bundan bahsediyorum gitmeyin yardımına koşmayın..siz de aynı benim annemin genç halisiniz..annem babam boşanınca biz haliyle anneannemlerin yanına geldik bundan 22 yıl önce..dayımlar bir üst katımızda oturuyodu..annem yengemin her şeyine koşardı..ya anlatsam bitmez..anneannem keza öyle..biz öyle..oğlunu ekmek almaya gönderemezdi..ben giderdim ekmeğini almaya..sonra noldu pire için yorganlar yakıldı..2 yıldır ne annemle ne anneannemle dayım da yengem de konuşmuyor..annemden kötüsü yok..yapmayın..inanın böyleleri kıymet bilmez...

işte ben de bundan bahsediyorum gitmeyin yardımına koşmayın..siz de aynı benim annemin genç halisiniz..annem babam boşanınca biz haliyle anneannemlerin yanına geldik bundan 22 yıl önce..dayımlar bir üst katımızda oturuyodu..annem yengemin her şeyine koşardı..ya anlatsam bitmez..anneannem keza öyle..biz öyle..oğlunu ekmek almaya gönderemezdi..ben giderdim ekmeğini almaya..sonra noldu pire için yorganlar yakıldı..2 yıldır ne annemle ne anneannemle dayım da yengem de konuşmuyor..annemden kötüsü yok..yapmayın..inanın böyleleri kıymet bilmez...

belkide kabullenmeliyim artık.abimle aramızdaki bağa zarar vermeden dengeyi tutturabilirsem ne ala...

canım yengenin neden mesafeli davrandığını anlamak için birgün seninde gelin olman lazım..nedersek diyelim onun mesafesine anlam veremeyeceksin...
bende mesafeliyimdir mesela, ama bu demek değil ki sevmem veya istemem....öyle değil...yapı olarak mesafeliyimdir, en yakın dostuma bile bir tık mesafe koyarım..çok samimi olunduğu zaman mutlaka sorunlar olur, saygı eksilir...
ben yengene hak verdim, seviyesinde mesafeli olması gayet iyi hatta çok iyi..unutma ki çok muhabbet tez ayrılık getirir derler...
sen bundan hemen kötü bir mana çıkarma...size karşı saygısız bir tavrı davranışı, kötü bir hareketi olmadığı sürece abinin eşidir diye gereken tebessümü göster...

kızlar kalabalık bi ailenin en son üyesiyim ve 24 yaşındayım.abimle aramız çok iyidir diğer ablalarımlada iyi ama bana karşı herzaman daha şevkatli ilgili olmuştur canım abim...onun düğününde her durumda yanında oldum.abimin mutluluğu için herşeyi yaptım diyebilirim.yengemle ilk tanıştığımızda biraz soğuk hissetmiştim ama abim sevdikten sonra hiçbi sorun yoktu benim için..
Bi gün abimler misafirliğe gelmişler uzun süreli ama sabahtan uyuyana kadar bizde oldukları bi gün; abimin benimle başbaşa konuşup sohbet etmek için yanıma geldiği bi anda,yaklaşık yarım saat kırk dk sonra yengem yanımıza geldi.tabi bizim özel konuşmamız o an kesilmek zorunda kaldı.geldiğinde morali bozuk soğuk bi şekilde abime başım ağrıyor tansiyonum düştü heralde dedi.bende geçmiş olsun dedim tabi ama tavrı çok soğuk onun...sanki biri özellikle görümcelerine mesafeli ol demiş..ben çok sıcak kanlı davrandığım halde ondan bunu göremiyorum.hatta abimin yanında daha samimi davranıyor genelde.
annemse çok iyidir sürekli güzel yemekler yapıp evlerine kadar gönderir.arkalarından tek kelime etmez.bazen anneme keşke senin gibi kayınvalidem olsa derim.bende abimin üzülmemesi için hiçbişey demem asla.ama hissettiğim sizce yengem abimin bana sevgisini kıskanmış olabilirmi ?
abim önceden beni küçük kardeşi diye çok önemsediğini fikirlerime değer verdiğini çok belli etmiştir.sizce abimi çok sevdiği için böyle bişey mümkün olabilirmi...
mesela abim sürekli evine çağırır gel kal çok tatlı bi yeğenimde var.belli çok gidip kalmamı istiyor ama ben yengemden o sıcaklığı göremediğim için hiç gitmiyorum.
sizce nasıl davranmalıyım ?

siz yengenize cok sicak oldugunuzu soyluyorsunuz, o ise size karsi sogukmus. ama ben bu anlattiklarinizdan yola cikarak pek te oyle olmadigini dusunuyorum. Neden derseniz o kadar sicaksaniz madem niye abinizle konustugunuz seyleri hemen o gelince birakip susuyorsunuz. ben olsam da moralim bozulur, sonucta onu yabanci olarak gordugunuz icin onunla da ozelinizin birazini dahi sirf yakinlasmak adina paylasmaya yanasmiyorsunuz, bariz bir sekilde.

yengemden sicaklik goremedigim icinde evlerine gidip kalmiyorum diyorsunuz mesela. Belli ki ondan bekliyorsunuz ilk adimlari. abinizin evine bile gitmiyorsunuz bariz bir sekilde mesafe koyuyorsunuz. Yengeniz akli noksan olmadigi icin bal gibi de anliyor ona karsi ne hissettiginizi. Eyer soylediginiz gibi gercekten de yengenizi bagriniza bassaydiniz gider kalirdiniz, onun soguk olduguna bakmazdiniz. alttan alirdiniz biraz. ve ben eyer yengeniz tabi caizse e..ek deyilse size karsilik verir diye dusunuyorum.

Ama tabi o hep ayni sogukluga devam ederse haklisiniz.

ama anlattiklarinizla ben size cok ta hak veremiyorum. Cunku sunu anlamaniz lazim. Hem abiniz hem siz yengenize nede olsa elsiniz su an icin. Arada kan bagi yok, ve yeni girdigi tamamen yabanci bir aile. Onun size hemen yakin olmasi hemen kendini rahat hissetmesi kolay olmaz. Ama sizin abiniz sinzin kaniniz sonucta, o iliskide tek el olan yengeniz, ve bu iliski sizin icin daha kolay olur. bence baska bariz sorun yoksa siz biraz rahat davranin ve yengenize karsi bu kadar mesafe koymayin.
Eyer sicak bir iliski istiyorsaniz ondan cok is size dusuyor bence su durumda. Ve cok gec kalmayin derim, cunku bir iliski nasil olursa baslarda oyle devam eder.

Ayrica, benden size abla tavsiyesi. Abiniz her zaman o birlikte yasadiginiz abiniz olmaz. Ilerde coluk cocuga karisinca, siz de cocouyk coluga karisinca hersey daha deyisir, su an cok sicak sandiginiz iliskiniz biraz da olsa hayat karmasasindan deyisebilir. Su anki taze iliskilerin kiymetini bilip gelicek icin saglam bir yakinlik kurun derim. Simdi abinizin evine cok gitmiyorsaniz ilerde bu gidisle hic gitmezsiniz ve yazik olur.

Son düzenleme:
belkide kabullenmeliyim artık.abimle aramızdaki bağa zarar vermeden dengeyi tutturabilirsem ne ala...

Boyle dusunmeyin bence. glsh arkadasin annesinin nasina gelen cok aci birsey. ama o kadar da abartip yengelerini cok simartmalarina gerek yoktu diye dusunuyorum. Sonucta hersey dengede olmali. O zaman da tabi kiymet bilmemis arkadasin yengesi.

Sizin yengenizle daha ne sorunlari oluyorki arada. emin olun sorun diye dusundugunuz seyler hic bir sey deyil. Bunlar sadece maselef sizin, yengenizin abinizin genc olmasindan, yani toyluktan kaynaklanan seyler.

Oyle dusunmeyin derim. Ayrica iyi dusun iyi olsun. dusunceler, ve olmamis seyler hakkinda ki zanlarin bile dua niyetine gecebilir. oyle olmiyacaksa bile boyle dusundukce oyle olabilir.

bu hataya dusmezsiniz umarim ailece. ve huzurla yasarsiniz.

Son düzenleme:
siz yengenize cok sicak oldugunuzu soyluyorsunuz, o ise size karsi sogukmus. ama ben bu anlattiklarinizdan yola cikarak pek te oyle olmadigini dusunuyorum. Neden derseniz o kadar sicaksaniz madem niye abinizle konustugunuz seyleri hemen o gelince birakip susuyorsunuz. ben olsam da moralim bozulur, sonucta onu yabanci olarak gordugunuz icin onunla da ozelinizin birazini dahi sirf yakinlasmak adina paylasmaya yanasmiyorsunuz, bariz bir sekilde.

yengemden sicaklik goremedigim icinde evlerine gidip kalmiyorum diyorsunuz mesela. Belli ki ondan bekliyorsunuz ilk adimlari. abinizin evine bile gitmiyorsunuz bariz bir sekilde mesafe koyuyorsunuz. Yengeniz akli noksan olmadigi icin bal gibi de anliyor ona karsi ne hissettiginizi. Eyer soylediginiz gibi gercekten de yengenizi bagriniza bassaydiniz gider kalirdiniz, onun soguk olduguna bakmazdiniz. alttan alirdiniz biraz. ve ben eyer yengeniz tabi caizse e..ek deyilse size karsilik verir diye dusunuyorum.

ama anlattiklarinizla ben size cok ta hak veremiyorum. Cunku sunu anlamaniz lazim. Hem abiniz hem siz yengenize nede olsa elsiniz su an icin. Arada kan bagi yok, ve yeni girdigi tamamen yabanci bir aile. Onun size hemen yakin olmasi hemen kendini rahat hissetmesi kolay olmaz. Ama sizin abiniz sinzin kaniniz sonucta, o iliskide tek el olan yengeniz, ve bu iliski sizin icin daha kolay olur. bence baska bariz sorun yoksa siz biraz rahat davranin ve yengenize karsi bu kadar mesafe koymayin.
Eyer sicak bir iliski istiyorsaniz ondan cok is size dusuyor bence su durumda. Ve cok gec kalmayin derim, cunku bir iliski nasil olursa baslarda oyle devam eder.

Ayrica, benden size abla tavsiyesi. Abiniz her zaman o birlikte yasadiginiz abiniz olmaz. Ilerde coluk cocuga karisinca, siz de cocouyk coluga karisinca hersey daha deyisir, su an cok sicak sandiginiz iliskiniz biraz da olsa hayat karmasasindan deyisebilir. Su anki taze iliskilerin kiymetini bilip gelicek icin saglam bir yakinlik kurun derim. Simdi abinizin evine cok gitmiyorsaniz ilerde bu gidisle hic gitmezsiniz ve yazik olur.
keşke tüm yazdıklarımı okuyup öyle yorum yapsanız.2.5 yıldır ondan gördüğüm yakınlığın 10 katını gösteriyorum emin olun.bu kadar zamanda insan hiçmi bırakayım artık bu tavrı demez.

pardon ya 2.5 yıl boyunca hiçbi yakınlık göstermemiş yengeme güler yüzde kusur etmememe rağmen neden özelimi paylaşayımkiii???
evinde gece kalmıyorum sadece bunun sebebinide yazdım önceki yorumlarımda.tüm yazdıklarımı okumadan direk yorum yapmayın lütfen.ben yaptıklarımı saysam buraya onun soğuk tavırlarına karşı...saymakla bitmez.bi ablam onun tavırlarından dolayı hiç konuşmuyor artık biliyomusunuz..bense zorluyorum bişeyler iyi olsun diye...
işi olsa yeğenimi bana bırakır saatlerce bakarım dersanem olduğu halde
misafiri olsa saatler önceden yardıma giderim off demeden
ama neyse ya yapılan iyiliği söylemekte anlamsız burda yazmakta.bana bazı şeyler değişmez gibi geliyor.özellikle son babamdan araba isteme mevzusunda daha iyi anladım bunu.

Boyle dusunmeyin bence. glsh arkadasin annesinin nasina gelen cok aci birsey. ama o kadar da abartip yengelerini cok simartmalarina gerek yoktu diye dusunuyorum. Sonucta hersey dengede olmali. O zaman da tabi kiymet bilmemis arkadasin yengesi.

Sizin yengenizle daha ne sorunlari oluyorki arada. emin olun sorun diye dusundugunuz seyler hic bir sey deyil. Bunlar sadece maselef sizin, yengenizin abinizin genc olmasindan, yani toyluktan kaynaklanan seyler.

Oyle dusunmeyin derim. Ayrica iyi dusun iyi olsun. dusunceler, ve olmamis seyler hakkinda ki zanlarin bile dua niyetine gecebilir. oyle olmiyacaksa bile boyle dusundukce oyle olabilir.

bu hataya dusmezsiniz umarim ailece. ve huzurla yasarsiniz.

Çok teşekkür ederim beni de anladığınız için..işte bende o yüzden geri durun diyorum..çok fazla üstüne düştüklerinde karşılığını alamazlarsa inanın çok üzülürler..ben illa böyle olur demem asla Allah bilir..ama tam tersi de olabilir..o yüzden mesafeyi koruyup fazla ilgilenmemek lazım..neden gitsin ki her misafirinde yardıma..neden her pişen yemekten onlara da gönderilsin kıymetinin bilinmediğini düşünüyorlarsa değil mi ? iyimser olmak bazen inanın işe yaramıyor..annem ile yeğenleri bile mesafeli ki annemin elinde büyümüşlerdir..anlatsam şaşırırsınız neden bu hale geldiklerini..çok komiktir:) ama çözülmüyor işte..

Çok teşekkür ederim beni de anladığınız için..işte bende o yüzden geri durun diyorum..çok fazla üstüne düştüklerinde karşılığını alamazlarsa inanın çok üzülürler..ben illa böyle olur demem asla Allah bilir..ama tam tersi de olabilir..o yüzden mesafeyi koruyup fazla ilgilenmemek lazım..neden gitsin ki her misafirinde yardıma..neden her pişen yemekten onlara da gönderilsin kıymetinin bilinmediğini düşünüyorlarsa değil mi ? iyimser olmak bazen inanın işe yaramıyor..annem ile yeğenleri bile mesafeli ki annemin elinde büyümüşlerdir..anlatsam şaşırırsınız neden bu hale geldiklerini..çok komiktir:) ama çözülmüyor işte..

Şununda farkındayım bir eve gelen gelinin anlayışı ve onun yetiştiridiği yeğenlerimiz ailenin devamını sağlayan tek unsurdur.Ben ilerde bu soğukluğun artmasından korkuyorum.tek başıma bi çaba içindeyim.bugün çağırsa bugünde giderim yengeme ama bi türlü aşılmıyor bu soğukluk.
bi insan neden yaşı küçük olmayan ben 24 ablam 35 yaşında babama araba al diyemezken,o kadar sıkıntıyı çekmemize rağmen onun bizim yanımızda siz pasif davranıyorsunuz.ben araba isticem demesi çok itici geldi bana.çünkü biliyorki babam onu kırmaz.bizim nazımız geçmez babam sıkıntı çekmesin diye yıllarca çalışırken sağlığını kaybetti adam..bana araba al dmeeyiz ama onun gayet rahat araba isticem demesi sizcede tuhaf değilmi....kendisi çalıştığı halde.

burada sürekli arkasından konuşacağınıza gidin sorun yenge derdin ne, ne diye soğuksun diye.
böyle biz ona şunu yaptık böyle davrandık diye anlatıp iyiliklerin sevabını boşa çıkaracağınıza sorun.
ona sormıyorsanız abinize sorun.

buradan bakınca kimse bilemez neden soğuk olduğunu.
zaten nedenini bilinmediği için de öneri getiremiyor kimse...

pardon ya 2.5 yıl boyunca hiçbi yakınlık göstermemiş yengeme güler yüzde kusur etmememe rağmen neden özelimi paylaşayımkiii???
evinde gece kalmıyorum sadece bunun sebebinide yazdım önceki yorumlarımda.tüm yazdıklarımı okumadan direk yorum yapmayın lütfen.ben yaptıklarımı saysam buraya onun soğuk tavırlarına karşı...saymakla bitmez.bi ablam onun tavırlarından dolayı hiç konuşmuyor artık biliyomusunuz..bense zorluyorum bişeyler iyi olsun diye...
işi olsa yeğenimi bana bırakır saatlerce bakarım dersanem olduğu halde
misafiri olsa saatler önceden yardıma giderim off demeden
ama neyse ya yapılan iyiliği söylemekte anlamsız burda yazmakta.bana bazı şeyler değişmez gibi geliyor.özellikle son babamdan araba isteme mevzusunda daha iyi anladım bunu.

evet dogru, okumam lazimmis yazdiklariniz. Uzuldum o zaman durumunuza. Yanliz yengenize daha da uzuldum, gereksiz yere iliskiyi yiprattigi icin.

hadi diyelim sizlerin de hatasi oldu ona karsi o zaman cocugunu size baktirmamali. madem mesafe koyucak dogru duzgun koymali. o zaman oyle yapiyorsa bence daha fazla sicak davranmayin siz de. Ama malesef bir yanda da abiniz var. Bence kendinizi kullandirtmadan yurutun iliskiniz. Bence yengenizin misafirine yardima gitmeye mecbur deyilsiniz, yegeninizi seviyorsunuz tamam ama kendi isiniz varsa asla bakmaya da mecbur deyilsiniz.

Guler yuzlu olmanizi ama asla bir tuyu bile onun icin kaldirmamanizi tavsiye ederim. Ama bunu yaparken abinizle ve yegeninizle iliskinize de aman dikkat edin. Yegeniniz onun isi oldugu zaman deyil, kendi isiniz olmadigi zaman gorun sevin.

Ayrica ben hala ayni dusunuyorum. o ev yengenizin oldugu kadar abinizin de evi. Bence gidip kalmalisiniz. ve salaga yatip hoslanmiyo sa bile bu durumdan anlamamazliktan gelmelisiniz. Dinsizin hakkindan imansiz gelir.

sayfalar çok olmuş o yüzden okuyamadım her konuşmayı, sadece ilk başlarda anlattığınız bişey dikkatimi çekti ve örnek vermek istedim kendimden :21:

hani demişsiniz ya, annem ne pişirse gönderir, onlar yemeden boğazımızdan geçmez falan diye, bu bile başlı başına bir sinir sebebi olabilir gelin hanımda :1:

evli değilim, sadece varsayıma dayanarak konuşuyorum şu an. yani kendimi böyle bir durumda hayal ediyorum. kayınvalidem ya da hatta kendi annem, fark etmez, haftanın 3-4 günü benim evime yemek gönderse ben buna uyuz olurum :1: benim kendi evimde canımın istediğini canımın istediği şekliyle pişirme hakkım yok mu diye :1:

dediğim gibi konuyu çok detaylı okumadım ama anlatmak istediğim şey şu ki: sizin çok iyi-güzel yapıyoruz diye gördüğünüz birşey (yemek örneğimdeki gibi) onun hoşuna gitmiyor, içten içe buna sinirleniyor olabilir.

Şununda farkındayım bir eve gelen gelinin anlayışı ve onun yetiştiridiği yeğenlerimiz ailenin devamını sağlayan tek unsurdur.Ben ilerde bu soğukluğun artmasından korkuyorum.tek başıma bi çaba içindeyim.bugün çağırsa bugünde giderim yengeme ama bi türlü aşılmıyor bu soğukluk.
bi insan neden yaşı küçük olmayan ben 24 ablam 35 yaşında babama araba al diyemezken,o kadar sıkıntıyı çekmemize rağmen onun bizim yanımızda siz pasif davranıyorsunuz.ben araba isticem demesi çok itici geldi bana.çünkü biliyorki babam onu kırmaz.bizim nazımız geçmez babam sıkıntı çekmesin diye yıllarca çalışırken sağlığını kaybetti adam..bana araba al dmeeyiz ama onun gayet rahat araba isticem demesi sizcede tuhaf değilmi....kendisi çalıştığı halde.

simartmissiniz demek ailece :)
ozellikle de galiba babaniz simartmis. O zaman isiniz zor. Bence oncelikle babanizin tavirlarini deyistirmesi lazim.

Ben hem gorumce hem gelin olarak sana cevap vermek istiyorum... insallah yardimci olabilirim...

oncelikle gorumceyim.. gelinimizi cok severim... kardesimle cok.mutlular ama senin dedigin gibi biraz tutuk.. biraz daha sicak kanli olmasini isterdim.. ama onemli olan kardesimle mutlulugu... hic sorun yapmiyorum bunu.. bende onun gibi davraniyorum... o beni bir kere aradiysa bende bir kere ariyorum... o bana gelip misafir gibi oturduysa bende onda misafir gibi oturuyorum... hic biseyine karismiyorum, mesafemi koruyorum... demekki sizin gelin de oyle istiyor.. bence cok bunaltiyorsunuz.. belkide bu kadar ilgi istemiyor..

bir gelin olarak ta sunu demek istiyorum.. ben gorumcelerime kayinvalideme o kadar sicakkanli davrandim, her islerini yaptim da noldu? Ayrica gorumcem esimi alip odaya cekilip gizli gizli konussa bende bozulurum hatta esimin basinin etini yerdim :)))

sayfalar çok olmuş o yüzden okuyamadım her konuşmayı, sadece ilk başlarda anlattığınız bişey dikkatimi çekti ve örnek vermek istedim kendimden :21:

hani demişsiniz ya, annem ne pişirse gönderir, onlar yemeden boğazımızdan geçmez falan diye, bu bile başlı başına bir sinir sebebi olabilir gelin hanımda :1:

evli değilim, sadece varsayıma dayanarak konuşuyorum şu an. yani kendimi böyle bir durumda hayal ediyorum. kayınvalidem ya da hatta kendi annem, fark etmez, haftanın 3-4 günü benim evime yemek gönderse ben buna uyuz olurum :1: benim kendi evimde canımın istediğini canımın istediği şekliyle pişirme hakkım yok mu diye :1:

dediğim gibi konuyu çok detaylı okumadım ama anlatmak istediğim şey şu ki: sizin çok iyi-güzel yapıyoruz diye gördüğünüz birşey (yemek örneğimdeki gibi) onun hoşuna gitmiyor, içten içe buna sinirleniyor olabilir.

yok annemin yemekleri güzel ve seviyorlar diye gönderiyor.bide çocuk var zaten fazla yorulmasın diye güzel bi yemek yapsa o zaman gönderiyor yani zorla bi durum yok..şimdi ne biliyim içli köfte yapıldı diyelim annem onlar seviyor diye gönderiyor yani zoraki bi durum yok.zoraki olduğunu anlasak abim gelir evde yer o durumda ama oda hoş değil yapıpta yengeme göndermemek.o misal yani..

Araba mı ?? arkadaş ne akıllı gelinler var yahu vallaha ben de 1.5 yıllık evliyim 1 yıl nişanlı kaldık öyle evlendik..ne nişanlılığımda ne de evlenirken zerre bir şey istemedim..herşeyi onlara bıraktım..siz neyi layık görüyorsanız dedim her zaman ve de benim ağzımı bile açmama gerek bırakmadı sağolsun kayınvalidem..ama araba istemek de neyin nesi ??? ankastrem yok eşimin bekarken kullandığı setüstümüz var..kayınvalidem ankastre alalım dese de asla onlara aldıramam isteyemem ben öyleee:)) eşim çalışıyo çok şükür alıcizzz inşallahh :) araba he çok ilginç yaa..:) araba alırsınız iki gün sonra sürat teknesi isterse şaşırmayın:52:

simartmissiniz demek ailece :)
ozellikle de galiba babaniz simartmis. O zaman isiniz zor. Bence oncelikle babanizin tavirlarini deyistirmesi lazim.

babam aile içinde ayrı gayrılık olmasın diye gelinim ne isterse yaparım oda kızımdır anlayışında.iyiki böyle ben bundan mutlu olurum.ama dediğim gibi duyarsızlığını zaman geçince böyle farkedince kendimi kötü hissettim.cevabınız için teşekkür ederim ayrıca.burda bazı yazıları gerçek bi tavsiye olarak alıyorum.

canım sadece iyi olmaya çalışmak için iyi olunmaz.yani içinden de biraz gelmeli bence. görev gibi yapınca ters de tepebilir belki.
yengen her ihtimale karşı gardınıda alıyor da olabilir.

benimde yengem de zamanında kıskançlık vardı.
net bir çizgi çekip ne çok samimi ne çok uzak olmamakda fayda var diye düşünüyorum.
çok şükür ben bunu başardım ve yıllardır hiç sorun yaşamadım.
yani oraya gidiceksem mesela onu ararım müsait misiniz diye, asla sık sık gitmem, ben gideceğim zaman bir sözü bişeyi varsa ertelemesine izin vermem.
arada ararım nasılsın filan diye. abimi ararsam 1 dk da olsa onla konuşmaya özen gösteririm.
böyle davranırsan bence hem sınırı korumuş olursun hemde oda alınıp kırılmaz.

Back
X