• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin-Görümce sorunsalı :((

erkek olunca erkeksel mesele anlamında söyledim kardeşinn erkeksel bir sorunu vardır belki abisini danışack ozamn bir yenge olark onu sormk ayıp olur zaten kadın erkek ayrımı yaptığım için değil ama ayrıca herşeyi bilmek duymak zorudyz demedim ama ailevi mesele özel denirse insan kendini dışlanmış hisseder ozamnda o aileye ait hissetmez kendini yeterince açıklayıcı oldumu herkesin kendi düşüncesi polemiğe gerek yok evet ben görümcemden nefret ediyorum zaten
polemik için demedim ki zaten
herkes düşüncelerini paylaşıyor sonuçta
herkes hemfikir olmak zorunda değil ki bu gayet normal..
neyse hayırlı akşamlar...

ama herkesi bir tutmayın patavatsız insanı kıran görümceler vardır elbette.ben öyle değilimki.büyük yengem mesela bana en sevdiğim görümcem sensin demişti bi keresinde.benim huzursuzluk çıkmaması için yapmadığım yoktur.
Ama artık anladım bu yengemin tavrı hali böyle demekki..2.5 yılda tüm çabalar sonuçsuz kalıyorsa yapacak bişey yok.
kusura bakma canım ben yanlış anladım senin gibi görümceye can kurban :)

Boşyere üzme kendini. Anlattıklarını tarafsız bir şekilde anlattıysan senin zerre kadar kabahatin yok. Demek ki huyu böyle. Baksana kadınlarımıza, evlendikten sonra evlendikleri adam sadece onların olsun, içinde büyüdüğü aileyi mümkünse tamamen unutsun, yok eğer unutamıyorsa ilişkilerini en az seviyeye getirsin istiyorlar:))) Takma kafana...

ama ilk başta anlattığınzda sanki odaya çekilp bir aile sorununu konuşmssnz da yengeyi dışlamışsınz gibi algılanıyr konuyu okuyunca ayrıca iyi niyetinzden ötürü sizi kutlarım benm görümcem bana çok çektirdiği için tüm görümcelerden gözeüm korktu görümceyle ilgili konulara ılımlı bakamaz oldum kusura bakma yanlş anladığım için

bazı kelimelerden sanki abimi odaya çekipte konuşmuşum gibi anlaşılıyor demek.kusura bakmayın o konuda.
bende sizi anlıyorum.yengeme başlarda bile demiştim hatta görümce lafı insana itici geliyor evet ama biz öylelerinden değiliz diye :)
insan sadece bazen karşılık bulmayınca,birazda annemi babamıda sanki önemsemiyormuş gibi hissettiğimde üzülmüştüm.bizide babamdan araba istemiyoruz diye açık açık pasif diye nitelendirince oldu bütün bunlar...
halbuki biz babamın verdiği emeği yıllarca gördüğümüz için nazımız geçmez yani babam almadan bana araba al demesini...bide çalıştığı haldeki..
neyse artık benim kararım yine hiçbişey olmamış gibi davranmak.güler yüzümden taviz vermiyeyim yine...
napalım tek taraflıysa tek taraflı bazı şeyler...

Canım benim diğer yorumlarıda okursam ben konu sahibine söyledim zaten eğer soğuk davranıyosa boşver takma sevmek zorunda değilsin o da seni öyle saygı duyulsa yeter dedim bence sevgiden çok saygı önemli. Konu sahibi çok iyi niyetli, insanlarla samimi olmayı seven içinde kötülük olsa buraya bunu yazmazdı zaten. Ama yenge hanım soğuk belkide yapısı öyledir bilemeyiz ama ilk konu açıldığında ben o bence ortada birşey yok dediği için aynı şeyleri düşünemezsiniz dedim.

Boşuna dememişler ele karışıcağına yele karış diye :) İnşallah sorun çözülür diyorum ben.
:1::1: öyle mi diyolarmışş doğru demişler valla:31:
İnşAllah..

matemm sen benim görümcem olsanaaa:1:
valla bak seni hiç olmayan kız kardeşimin yerine koyarım gezer tozarızz:10:
yada yaşın kaç bilmiyorum ablamda olabilirsin:8:

24 yaşındayım:)
olabilirim iyi bi görümce..ya düşünün abim yengeme hediye almayı unuttu diye kızdığım bile olmuştur.ama işte napalım insan ilişkileri biraz kısmet :34::34:

sizin gibi gelinede:)

sağol canım ben görümceme hep öz ablammış gibi davrandım ama hep o benm kuyumu kazdı eşimle aramı bozmaya çalıştı herdefasında eşimde bende yaptığı hatalrı kapattık ama artık canımdan bezdirdi artık görüşmüyorz çünkü defalarca alttan aldım hiç birşey yapmadığm halde sırf benden büyük diye sırf eşimn hatrına ama artık bitti benm gözümde eşimn gözündede çünkü hem bana hem eşime saygısızlık yaptı oysa ben ilk başlarda eşime hep kardeşlerinle aranı bozma ben hep büyük bir ailenin özlemini çektim dedim aama hiççbirşey istediğimz gibi olmadı malesef

odaya çekilp konuşmanızdada problem yok aslında sonuçta abin senin

ama benm görümcelerim annelerinn cenazesinde bile benm odada olmadığım bir anda abilerine x odadan çıkmıyor kendilerinn küs olduğu eltimle çok muhatap oluyormuşm vs gibi eşimi doldurmaya çalıştılar kız kardeşim duymuş beni dışlamaya çalıştılar çok şükür eşim beni tutar problem yaşamadımda değil ama

oyüzden bukonuda hassasım eşimn onlarla yalnız bişey konusmasına tahamülüm yok ondan belkide biran seni kendi görümcem gibi gördüm yengenide kendim gibi ama tam tersiymiş sende canını sıkma abinin hatrına yengene anlayış gösteriyosun bu abini nekadar çok sevdiğinn kanııtı zaten herkese böyle kardeş nasip olmaz benm eşimn kardeşleride biz iyi niyet gösterdikçe hem bizi kırdılar abin çok şanslı

sen çok iyi niyetlisin belli inş yengende senin gibi iyi bir görümceye sahip olduğunun farkına varır herşey gönlünce olsun

aynen bende aynı şeyi istedim biran keşke eşimn kardeşi olsaydı matemm ben şanssızm görümce konusunda

aynen bende aynı şeyi istedim biran keşke eşimn kardeşi olsaydı matemm ben şanssızm görümce konusunda
:1: dimi amaa
ben kendi görümcemle sadece bir kez konuştum telefonda(daha sevgiliyiz biz)
keşke görümcemin yerinde olsaydı diyemem tabi kız çok cana yakın davrandı Allah şaşırtmasın
ilerde ne olur bilinmez ama hep hayalini kurarım beraber kız kıza takıldığımızı
misafirliğe fln çağırdığımı yada benim gittiğimi
ama bende elti de var maleseff
nedense görümce değilde elti diyince huyum fln değişiyo sevmiyorum elti olayını:26::27::27:

açık resimleri abisinemi gösteriyor?? şaşırdım açıkçası.size gelip derdini döküyorsa deyin bak senin şu şu davranışından rahatsızım.. Allah aşkına o evli olsa istermi eşine öyle resimler gösterilmesini.. alışkanlıklar ve aileden gördüğü belki açık seçik konuşması...umarım düzelir. annesine anlatamadıklarını size anlatmasına be yere kadar sabredersiniz ama hatalar yapıyorsa ve siz bunu biliyorsanız ilerde sizin içinde sorun olabilir..sizin yanınızda abisine o resimleri göstermesi bile çok ayıp,nasıl sabrettiyseniz....

evet esımle beraber evlerıne cıktık aynı bınadayız.yanyana oturuyolardı esıme dönerek sankı yenı denk gelmıs gıbı cıplak kadın resmı tabı o daha acık konustu ben soyleyemıyorum ve benım sınırım bozuldu ben kızı kırmak ıstemıyorum esıme kızdım o da zaten sonra kalktı eve gıttı ama onun o davranısları benı cıleden cıkarıyor abısı sonucta ne kadar rahat konusuyor anlam veremıyorum zaten

Walla ben de gelinim gorumcemin benim kardesim beni boyle sever beni boyle tutar vidi viidi... gorumcelerin kardeş olduğunu unutmamasi gerek kendi aşk hayatina bak derim mesafeli dur cok gorusmenize gerek yok kaliteli vakit geçirin bence o önemli olan. Benimki de yakın samimi olmak istiyorum diyo ama anasiyla bir oluyolar ne sır kaliyo ne bişi. Adam evlenmiş ilgisi karisinda olmalı tabi kadin hoşgörü abidesi deil.

konu aileiçinden ziyade benim özel meselemdi.ailemide ilgilendiren bu bir....ikincisi abimi alıp öyle köşelere çekmek olmadı.abim kendi geldi yahu sadece yarın saat derdimi döker oldum.başka zamanı bekleyecek kadar rahatsız edici bi durum değildiki.
Eşiniz kızkardeşiyle konuştuğu konuyu size anlatmasıda doğru değildir ayrıca.herkesin kendi özeli vardır değilmi??
iyice sıktınız sizde şunu kabullenin eşinizin sizden önce bi ailesi vardı...
onların yeri farklı sizin farklı.neden kıyaslama yapıyorsunuz hiç anlamıyorum hiç............
Kayınpeder ve kayınvalidenin çok sevme durumu malesef yok.abim istediği için saygı duyup sonuna kadar iyiliği yapıyorlar diyelim.
annemde babamda evlerine aynen benim gibi gidemiyorlar..ancak abimin ısrarıyla yemek daveti olunca katılıyorlar.bu kadar....
işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmayın allah aşkına..

Bu ne demek ya.bu nasıl bir üslup,bu ne çirkilik.Yapmayalım mı yorum.Hakaret mi var benim yorumum da.He bi de lafa bak,hem bana diyor ki,işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmayın hem de ŞUNU KABULLEN DİYOR bana,eşimin benden önce bir ailesi varmış.Hee ben sana kabullenmiyorum gibi birşey mi dedim.Olayların iç yüzü nedir ya.Ne anlatıyorsan ona yorum yapıyoruz.Allah a şükür,eşimin ailesiyle görümcemle tek bir sorunum yok:nazar: senin gibi vıç vıç sevgi kelebeği gibi dolaşmıyoruz ortalıkta.İlla görümcemin bana millete karşı samimi görünme derdi yok.Abimin eşi varken abimle benim özel konuşacak AİLEVİ birşeyimiz yok.Heee ama abimin bilmediği,yengemle paylaştığım kadın kadına çok şeylerimiz var.MESAFE CANDIR.nedir derdin ya.Sevmiyor belki kız seni.Isınamadı beki.Yapmacık geliyor belki tavırların.Biraz büyü ya.Hoşuna gitmeyen bir yorum oldu mu "İYİCE SIKTINIZ SİZDE" yaz hemen.Haddini bil.Benden önce ailesi varmış.Senin içindeki fesatlıklar bu cümlelerinde gizli.Eşimin ailesi ailesidir.Aama artık biz bir aile olduk.Hayat arkadaşı,her gün aynı yastığa baş koyduğu evladının annesidir.Ömür bou acı tatlı herşeyi birlikte paylaşacaklar.Görümce evlenecek gidecek.O da aileye karışacak.Sen önce bir koca bul evlen de ondan sonra tekrar fikirlerini gözden geçir.Sabah sabahta canımı sıkma.Saygısızlığın lüzumu yok.

sana katılıyorum nazlıdenız evet aynen oyle kızlar abınız artık kendı aılesını kurmak ıcın evlenıyo ve evlendıkten sonra sız sadece kardesı olarak kalıyosunuz abınızın aılesı artık esı ve dogacak cocukları oluyo bunu artık kabullenın..kımse kımseyle yakın olmak zorundada degıl helekı bu gorumceyse ve bekarsa

konu aileiçinden ziyade benim özel meselemdi.ailemide ilgilendiren bu bir....ikincisi abimi alıp öyle köşelere çekmek olmadı.abim kendi geldi yahu sadece yarın saat derdimi döker oldum.başka zamanı bekleyecek kadar rahatsız edici bi durum değildiki.
Eşiniz kızkardeşiyle konuştuğu konuyu size anlatmasıda doğru değildir ayrıca.herkesin kendi özeli vardır değilmi??
iyice sıktınız sizde şunu kabullenin eşinizin sizden önce bi ailesi vardı...
onların yeri farklı sizin farklı.neden kıyaslama yapıyorsunuz hiç anlamıyorum hiç............
Kayınpeder ve kayınvalidenin çok sevme durumu malesef yok.abim istediği için saygı duyup sonuna kadar iyiliği yapıyorlar diyelim.
annemde babamda evlerine aynen benim gibi gidemiyorlar..ancak abimin ısrarıyla yemek daveti olunca katılıyorlar.bu kadar....
işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmayın allah aşkına..

Konu sahibi başka görüşlere açık değilsin
Yengem beni kıskanıyo fikrine ikna etmişsin kendini, milleti de ikna etmeye çalışıyosun
Tamam madem diğer görüşler sıkıyo seni, kapat konunu

Dünya sizin etrafınızda dönmüyo küçük hanım, bi insan başım ağrıyo diyerek eşini çağırıyorsa sizi kıskandığı anlamına gelmez ya cidden başı ağrıyordur ya da zaten hepinizle mesafeli olduğundan eşi 30-40 dk ortada olmayınca sıkılmış olabilir
Siz kıskanılmak istiyor gibisiniz ısrarla

Evine gidemiyoruz ne demek
Daha bi kaç sayfa ötede bu sefer abimlerde kalsam mı diyodun
Bence kalma, mesafeli insanlar bu yatılı misafir durumlarını engellemek için mesafelidir. Abini gör evine git, dünyanın bi ucunda oturmuyosanız

Bende nazlideniz hanima katiliyorum siz bizden evet kiskaniyor nasil yenge o siz cok iyisinz dememizi bekliyorsunz. Yanlis anlamayin tartismak deil amacim dusundugmu söylüyorum. Bence sizin abimle cok yakinz cok severiz tavrinizi bile hissetmis olabilir. Bu yuzden mesafeli olabilir. Cunku bundan snra abinizin ailesi esi cocugunun annesi hayat arkadasi yillarini gecirecegi insan o. Haliylede en yakini. Bende bir gelinim gorumcemde var onceden benm gorumcemde benm kardesim en cok beni seviyor.gibi sozlerle kendini benmle yaristirirdi. O benm icin kocamdan once gelir derdi bnde onun icin herksten once gelirim derdi amaci bana yerini bil demekti bu 2 yil boyle devam etti bize el oglu ve el kizi falan hitaplarinda bulunurd birgun dayanamadm esime ablasinin yaninda oylemi dedm hayir benm icin esim once gelir dedi ve konu kapandi. Ama ben artik ilk evlendgm gibi sicak olamadm artik cunku onlar beni bu hale getrdi. Demek istedigim yengende bunu hissediyor olabilr yani aciktan soylemesende biz cok yakinz ozel konusuyoruz kelimesini boyle anliyor olabilir

Bu ne demek ya.bu nasıl bir üslup,bu ne çirkilik.Yapmayalım mı yorum.Hakaret mi var benim yorumum da.He bi de lafa bak,hem bana diyor ki,işin iç yüzünü bilmeden yorum yapmayın hem de ŞUNU KABULLEN DİYOR bana,eşimin benden önce bir ailesi varmış.Hee ben sana kabullenmiyorum gibi birşey mi dedim.Olayların iç yüzü nedir ya.Ne anlatıyorsan ona yorum yapıyoruz.Allah a şükür,eşimin ailesiyle görümcemle tek bir sorunum yok:nazar: senin gibi vıç vıç sevgi kelebeği gibi dolaşmıyoruz ortalıkta.İlla görümcemin bana millete karşı samimi görünme derdi yok.Abimin eşi varken abimle benim özel konuşacak AİLEVİ birşeyimiz yok.Heee ama abimin bilmediği,yengemle paylaştığım kadın kadına çok şeylerimiz var.MESAFE CANDIR.nedir derdin ya.Sevmiyor belki kız seni.Isınamadı beki.Yapmacık geliyor belki tavırların.Biraz büyü ya.Hoşuna gitmeyen bir yorum oldu mu "İYİCE SIKTINIZ SİZDE" yaz hemen.Haddini bil.Benden önce ailesi varmış.Senin içindeki fesatlıklar bu cümlelerinde gizli.Eşimin ailesi ailesidir.Aama artık biz bir aile olduk.Hayat arkadaşı,her gün aynı yastığa baş koyduğu evladının annesidir.Ömür bou acı tatlı herşeyi birlikte paylaşacaklar.Görümce evlenecek gidecek.O da aileye karışacak.Sen önce bir koca bul evlen de ondan sonra tekrar fikirlerini gözden geçir.Sabah sabahta canımı sıkma.Saygısızlığın lüzumu yok.

benim burda hoşuma gitmeyen birsürü yorum oldu.sonra dikkat ettim bana bilmeden etmeden yazanların hepsi görümceleriyle sorunluymuş...Bana haddimi bildirecek olanda sen olamazsın yazdıkalrına dikkat et daha fazla boş konuşma buralarda.eşinle ilgili sorunların varsada gidip onunla hallet...
SAYGISIZ OLAN SENSİNKİ BANA KOCA BUL DİYECEK KADAR.ACINACAK HALDESİN....
burda tüm yazdıklarımı okuyanlar çoktan bana hak verdiler.okumayıpta yorum yapacak kadar düşüncesizden konumu okuma lütfen ya önce kendi takındığın üsluba dikkat et.sonrada konumdan çık.kendi evliliğine hayatına bak....

Konu sahibi başka görüşlere açık değilsin
Yengem beni kıskanıyo fikrine ikna etmişsin kendini, milleti de ikna etmeye çalışıyosun
Tamam madem diğer görüşler sıkıyo seni, kapat konunu

Dünya sizin etrafınızda dönmüyo küçük hanım, bi insan başım ağrıyo diyerek eşini çağırıyorsa sizi kıskandığı anlamına gelmez ya cidden başı ağrıyordur ya da zaten hepinizle mesafeli olduğundan eşi 30-40 dk ortada olmayınca sıkılmış olabilir
Siz kıskanılmak istiyor gibisiniz ısrarla

Evine gidemiyoruz ne demek
Daha bi kaç sayfa ötede bu sefer abimlerde kalsam mı diyodun
Bence kalma, mesafeli insanlar bu yatılı misafir durumlarını engellemek için mesafelidir. Abini gör evine git, dünyanın bi ucunda oturmuyosanız
bi insan başım ağrıyo derken görümcesine ters ters bakar değilmi...bende salak gibi kalkar ona ilaç çay veririm..neyse ya daha fazla açıklama yapmıcam herşeyi yazdım ben.sadece bi iki yazımı okuyup yorum yapayım bi demeyin artık.

Back
X