- 22 Ağustos 2007
- 170
- 13
- 643
- 43
- Konu Sahibi melek elif
-
Kızlar merhaba. ,ben soracağım şey gelin haftasında neler yapılır. ben evliyim çalışıyodum diye hafta falan yapmadı annem. Yarın eltimin haftası gideceklermiş. Ben çalışıyom yarın
sonra gidecem. Benim birşey götürmem gerekirmi haftada birşeyler yapılırmı. yapmamız gerekirmi . bide bundan sonra 15 var onda neler yapılıuor.
Kızlar merhaba. ,ben soracağım şey gelin haftasında neler yapılır. ben evliyim çalışıyodum diye hafta falan yapmadı annem. Yarın eltimin haftası gideceklermiş. Ben çalışıyom yarın
sonra gidecem. Benim birşey götürmem gerekirmi haftada birşeyler yapılırmı. yapmamız gerekirmi . bide bundan sonra 15 var onda neler yapılıuor.
bizde ona gelinertesı denir.. ve gelınede hediyelık esya alınır..
dugunden sonra kız yada erkek tarafı ogleden sonra gelının blundugu eve gıder.
gelın ,kına gecesınde gıydıgı bındallısını ; gelınertesınde tekrar gıyer..
gelının her iki ailenındekı buyuklerı gelıne altın ve para takarlar...
oglan tarafı , gelın kız yorulmasın ilk gunden die eve yemek , hamur işleri vs goturur..
kız tarafıda elınde bohcalarla gelın kızın evıne gider (bekar kızlar gelınertesıne gıtmezler,evlıler gider sadece)
bir sini (fırın tepsının biraz daha buyuyu) baklava yapılır , fındık fıstıkta baklavanın ustu suslenır + baklavanında tam ortasına ailenın durumu ne ise en az saat altını koymak sartıyla altın konur ve damada yedırılır, gelın tarafından..
gelın kız bu arada, kaynanaya cay takmı + pike takımı hediye eder...
Aaaa çok ilginçmiş,kız tarafı mı yapıyor bunları.Ben sevmedim bu işi,erkek tarafı yapsın ,gül gibi kızını vermiş annem:))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?