• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin hanımın Amacı Ne?

İyi akşamlar k.k
Yaklaşık iki hafta önce büyük oğlum talihsiz bir kaza geçirdi.Kolu kırıldı.Vücudunun çeşitli bölgelerine dikişler atıldı.Ve daha pek çok şey oldu.Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Buraya yazarken bile kaza anı gözümün önüne geliyor,içim acıyor.
İki haftadır ona bakıp bakıp çok üzülüyorum.Yine de Allah'a sonsuz şükür olsun ki onu bize bağışladı.Tedavi sürecindeyiz.Allah kimseyi evlatları ile sınamasın.
Şimdi konuma geçiyorum.Ağabeyimin eşi bir telefon bile etmedi geçmiş olsun demek için.
Çocukça bir msj atmış.Aradım açmadın.Geçmiş Olsun yazmış.Kazadan tam bir hafta sonra.Telefonumda tabikide arama filan yok.Yani bildiğiniz yalan söylüyor.
Telefonum hep açık çünkü durmadan arayan soran oluyor.
Durup dururken mi böyle yaptı.Tabiki hayır.
Olay küçük oğlumun doğum gününde başladı.1 yaş doğum günü yapmamızı bekliyorlardı.O sırada bizim ufaklık hasta oldu.Doktor ilaç derken gününde yaparız yapamayız derken ağabeyim ve eşi annemi arayıp benimminikponcigim bizi niye doğum gününe çağırmıyor diye defalarca aramışlar.
Tabii ben bu arada işe gidip geliyorum.Aynı anda oğlumun dr.işleri ile uğraşıyorum.Annem aradı durumu anlattı.Bende ona oğlumun son bir kontrolü kaldı.Onu da yaptıralım.Duruma göre haber vericez dedim.
Doktor kontrolü sonrası annemi ağabeyimi eşimin ailesini görümcemleri herkesi davet ettim.Pazar gününe ayarladım ki herkes gelebilsin.
Hepsi olur geliriz dediler.C.tesi gecesi saatlerce şeker hamurundan pasta yaptım.Pazar sabah erkenden kalkıp bütün evi sildim süpürdüm.
Börek çörek salata kurabiye ev süsleme hepsini öğlene kadar bitirdim.
Doğum gününü öğleden sonra yapacaktım.
Saat tam 13 de telefonum çaldı.Ağabeyim ben hastayım.Biz gelemiyoruz dedi.
Dedimki neyin var üşüttüm grip oluyorum dedi.Tamam dedim.Yeğenim ile gelinimiz gelsin dedim.
Gelinimizi verdi telefona.Aslında biz gelebilirdik de gelemeyiz falan filan başladı bahaneler saymaya.Dedimki gelin çok hazırlık yaptım.Yegenimde olsun burda ama o beni dinlemiyor bahane üretiyor.
Bende o sinirle yüzüne kapattım telefonu.
Annemi aradım.Dedimki onlar için doğum gününü pazara aldım.Onların yaptığına bak.
Annem sonra onlara ne dediyse Doğum gününe geldiler.Gayette iyi ağırladım onları.
Ama bizden gittikten sonra ne olduysa oldu.Gelin hanım bana düşman oldu.
Çocuğum kaza geçirmesine rağmen beni arayıp bir geçmiş olsun demiyor.Yedi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.
Öncelikle geçmiş olsun ,Allah bir daha yaşatmasın ..

Sorunlarınızı birlikte çözmek yerine neden 3. kişilere ihtiyaç duyuyorsunuz ? İkinizde yetişkin insanlarsınız , çözüm değil çözümsüzlük bu yaptığınız. .aramaması ilginç ama arada başka problemler var ..doğum günü hakkında neden elçiye basvuruluyor da kişi aranıp bilgi alınmıyor ? Sürekli bir şikayet ortamı var ..kıskançlık sezdim ..Çok da gerek yokmuş gelinli kutlamaya ..ben olsam umursamazdim. .

Ya konu sahibi, geline gelsin diye baskı yapmayın gelmek istemiyorsa gelmez, eşi hastayken eşi yanında yokken size gelmek istemeyebilir veya sizi sevmediği için gelmek istemeyebilir baskı yapmaya ne gerek var, benim görümcemde gel gel diye ısrar edip çağırıp duruyor bende yanında geliriz birgün deyip geçistiriyom ama eşim gitcegi zaman bahaneleri sıralayıp gitmiyom, eşim tek gidiyor,sevmiyorum görümcemi çok bilgiç baskıcı

Kirmis olsaniz bile boyle bir durumda kirginligi birakmaliydi.

Kotu gununde yaninda olmayan iyi gununde de yaninda olmasin mumkunse. Bu durumda aramaya usenen bi sonraki dogum gununde yine davet bekler. Cunku hamur bu...

Su gelin gorumce konularindan nefret ediyorum. Gorumcem sayesinde.
Hele o onu dedi bu bunu dedi ergen ergen sikayet etme mevzulari yok mu.
Cok istemiyolarsa gorusmesinler yani.
Al benden de o kadar bacim. Valla herkes kendine dert ariyo he. Yok gelmemis de soguk davranmis, sen de gorusme olsun bitsin.

Kirmis olsaniz bile boyle bir durumda kirginligi birakmaliydi.

Kotu gununde yaninda olmayan iyi gununde de yaninda olmasin mumkunse. Bu durumda aramaya usenen bi sonraki dogum gununde yine davet bekler. Cunku hamur bu...
Gelin davet edilmeye gelmeye çok hevesli değil bence, sırf eşiyle kötü olmamak için mecburiyetten gelmiştir doğum gününe

Ya konu sahibi, geline gelsin diye baskı yapmayın gelmek istemiyorsa gelmez, eşi hastayken eşi yanında yokken size gelmek istemeyebilir veya sizi sevmediği için gelmek istemeyebilir baskı yapmaya ne gerek var, benim görümcemde gel gel diye ısrar edip çağırıp duruyor bende yanında geliriz birgün deyip geçistiriyom ama eşim gitcegi zaman bahaneleri sıralayıp gitmiyom, eşim tek gidiyor,sevmiyorum görümcemi çok bilgiç baskıcı

Dogum gunu zamanini ogrenmeyi ve surekli davet edilmeyi isteyen zaten gelin. Konu sahibi bu baskilarin uzerine cocugu hasta olmasina ragmen dogum gunu yapiyor cok gelmeyi isteyen icin de pazar gunune denk getiriyor.

Heveslendiginiz bir gune sevdiginiz insanlarin yaninizda olmasini istemeniz cok normal. Gelemem diyene herkes yaa lutfen gel demistir bir kere su hayatta.

Baskici taraf asla konu sahibi degil bu yuzden, kaldi mi mesele artik dogum guny vs degil. Oglu kaza gecirms ve kirginlik varsa bi kenara birakilmasi gerektigi onemli olan bu durumda.

Sizin gorumcenizle yasadiginz tam tersi bir durum. Gorumceniz cagirir siz gitmezsiniz, burada gelin gelmek ister cagirilir gelmez kotu olay yasanir aramaz. Farkli meseleler.

Konu sahibinin annesine israrla sorulmus neden bizi cagirmiyorlar diye. Bal gibi de meraklilarms gitmeye. Gitmek istemeyen konusunu bile acmaz.
Bilmiyorum belki sadece kocasi aramış konuşmuştur çagirmicaniz mi diye. Erkekler hanimlarina sormadan plan yapabiliyor.Doğum günü gelin gitmek istemedi adamla kavga ettiler ve adam da konu sahibini arayıp hastayım gelemicez yalanını söylemek zorunda kaldı, iş kaynanaya duyulunca karikoca gelmek zorunda kaldılar olay büyümesin diye bence, benim icimden geçen bu. Yoksa gelin çok hevesli olsa kocasi hastayım bahanesi uydurmazdi

Bilmiyorum belki sadece kocasi aramış konuşmuştur çagirmicaniz mi diye. Erkekler hanimlarina sormadan plan yapabiliyor.Doğum günü gelin gitmek istemedi adamla kavga ettiler ve adam da konu sahibini arayıp hastayım gelemicez yalanını söylemek zorunda kaldı, iş kaynanaya duyulunca karikoca gelmek zorunda kaldılar olay büyümesin diye bence, benim icimden geçen bu. Yoksa gelin çok hevesli olsa kocasi hastayım bahanesi uydurmazdi

Hersey mumkun. Ama ne olursa olsun oglunun bu agir kazasini sadece mesajla gecistiremezdi.

Doğum gününe geliriz demişler. Abiniz vazgeçmiş. Abiniz gelmeyincede gelininiz. Doğru anladıysam buraya kadar zoraki gidilen yere (benim için kayın aile çok istisnai kişiler hariç zoraki gidilen yerdir. Görümcesinin çocuğunun doğum gününe gitmek için gün sayan bir gelin hanımı düşünemiyorum) eşim olmadan gitmem. Hele suratıma kapanan bir telefon varsa yüzüne bile bakmak istemem.

Hastalık olayında da gereksiz yere büyütüyorsunuz. Çok sıkıntılı bir rahatsızlık geçirdim ve çekirdek ailem haricinde geniş ailede pek az arayanım oldu. Siz söyleyince farkettim gerçekten çok az oldu. Ama bu sorun değil benim adıma. Yan yana gelir yine sohbetimi yaparım.

Olayları gereksiz dramatikleştiriyorsunuz. Gelininiz anlaşılan sizinle mesafeli olmak istiyor ki bu hakkı. Milletin yüzüne telefon kapatmayın kimse babanızın çocuğu değil. Bir laf eder bir kilo balla yutamazsınız siz üzülürsünüz sonra.. Onca içimize gelinler damatlar girdi kimseye bu muameleyi yapmadık, ayıp bu yaptığınız nedeni ne olursa olsun.

İyi akşamlar k.k
Yaklaşık iki hafta önce büyük oğlum talihsiz bir kaza geçirdi.Kolu kırıldı.Vücudunun çeşitli bölgelerine dikişler atıldı.Ve daha pek çok şey oldu.Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Buraya yazarken bile kaza anı gözümün önüne geliyor,içim acıyor.
İki haftadır ona bakıp bakıp çok üzülüyorum.Yine de Allah'a sonsuz şükür olsun ki onu bize bağışladı.Tedavi sürecindeyiz.Allah kimseyi evlatları ile sınamasın.
Şimdi konuma geçiyorum.Ağabeyimin eşi bir telefon bile etmedi geçmiş olsun demek için.
Çocukça bir msj atmış.Aradım açmadın.Geçmiş Olsun yazmış.Kazadan tam bir hafta sonra.Telefonumda tabikide arama filan yok.Yani bildiğiniz yalan söylüyor.
Telefonum hep açık çünkü durmadan arayan soran oluyor.
Durup dururken mi böyle yaptı.Tabiki hayır.
Olay küçük oğlumun doğum gününde başladı.1 yaş doğum günü yapmamızı bekliyorlardı.O sırada bizim ufaklık hasta oldu.Doktor ilaç derken gününde yaparız yapamayız derken ağabeyim ve eşi annemi arayıp benimminikponcigim bizi niye doğum gününe çağırmıyor diye defalarca aramışlar.
Tabii ben bu arada işe gidip geliyorum.Aynı anda oğlumun dr.işleri ile uğraşıyorum.Annem aradı durumu anlattı.Bende ona oğlumun son bir kontrolü kaldı.Onu da yaptıralım.Duruma göre haber vericez dedim.
Doktor kontrolü sonrası annemi ağabeyimi eşimin ailesini görümcemleri herkesi davet ettim.Pazar gününe ayarladım ki herkes gelebilsin.
Hepsi olur geliriz dediler.C.tesi gecesi saatlerce şeker hamurundan pasta yaptım.Pazar sabah erkenden kalkıp bütün evi sildim süpürdüm.
Börek çörek salata kurabiye ev süsleme hepsini öğlene kadar bitirdim.
Doğum gününü öğleden sonra yapacaktım.
Saat tam 13 de telefonum çaldı.Ağabeyim ben hastayım.Biz gelemiyoruz dedi.
Dedimki neyin var üşüttüm grip oluyorum dedi.Tamam dedim.Yeğenim ile gelinimiz gelsin dedim.
Gelinimizi verdi telefona.Aslında biz gelebilirdik de gelemeyiz falan filan başladı bahaneler saymaya.Dedimki gelin çok hazırlık yaptım.Yegenimde olsun burda ama o beni dinlemiyor bahane üretiyor.
Bende o sinirle yüzüne kapattım telefonu.
Annemi aradım.Dedimki onlar için doğum gününü pazara aldım.Onların yaptığına bak.
Annem sonra onlara ne dediyse Doğum gününe geldiler.Gayette iyi ağırladım onları.
Ama bizden gittikten sonra ne olduysa oldu.Gelin hanım bana düşman oldu.
Çocuğum kaza geçirmesine rağmen beni arayıp bir geçmiş olsun demiyor.Yedi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.
Bırak bence ya sen bu kadar işin gücün içinde Doğum günü partisi yapıyosun mırın Kırım ediyorlar onların ayıbı bence

Görümce, elti bunların anlamını bilmiyorum her seferinde soruyorum o kim oluyordu diye. Bence gereksiz takıntı bunlar. Başka arkadaşınız mı Yok illa gelinle mi olacak bu işler. Boşverin milleti. Bazen düşünüyorum Da eşimiz bile hiçbir şeyimiz değil.. gelin kim ola ki???
Ne olacak bizim bu cahilligimiz. Görümce ve elti nedir, kimdir soru içinde geçince, konuşma içinde bahsedilince, çok bilinmeyenli denklem sorusu benim için. Konu sahibi sana gelince Allah şifa versin yavruna. Alınmıştır küsmüştür çok da tınlama yani. Neyine lazım. Ben de kırılgan bir insanım insanları üzdügümü düşününce çok içim acır. En fazla ne kadar üzmüş olabilirsiniz bir telefonu suratına kapatarak. Boşverinnnnn

Gelin hanim yazilinca konu basligina bende kayinvalide yaziyor zannettim. Hayret dedim ilk kez bir kayinvalide tesrif ettiler yazacaktim ki gorumceymis:))

D.günü yapmaya niyetim olduğunu annem biliyordu. O söylemiş yapacak diye.
Ancak benim bebeğim hasta olunca ben kimseye haber vermedim.Başka planları olur diye.
Ancak onlar bebeğimin hasta olduğunu bilmelerine rağmen defalarca annemi aramışlar.Annemde beni aradı da aradı.Bende son kez kontrole götürüp haber vereceğimi söyledim.
Sonuç c.tesi dr.a gittik.Döner dönmez herkesi aradım.Tamam geliriz dediler ve olay buralara kadar geldi.

Anneniz arada kaliyor gibi gozukuyor ama isi kizistiriyor.
Ne siz istemeden onlara plandan bahsedecekti ne de onlar aradiginda tutumu bu olacakti. Geline " bilmiyorum kizim. Kendisini ara hem gecmis olsun der hem sorarsin" diyip cekilseydi keske.
Kotu niyetle yapmiyordur ama gerilime sebep oluyor.

Olabilir.Keşke diyorum geldiklerinde onunla konuşsaydım.Bu durum beni üzdüğü için burdaki insanlarla paylaştım.
Objektif bakış açılarına ihtiyacım vardı.
Herkese teşekkür ederim.Kazadan beri aklım başımda değil.
Bende aramasını isterdim.Sağlık olsun
Bir şekilde duzeltiriz aramızı.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Çok takma . Benimde abim evlenecek. Gelini çok aramam sormam. Ne olursa olsun adım görümce yani . Ne desek batar :halay:

Ben telefon edemiyorum böyle durumlarda. Ziyaret ediyorum yada uzaktaysam bilen birilerine soruyorum.
Belki benim gibidir

Back
X