• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin hanımın Amacı Ne?

Evladiniza cok gecmis olsun. Rabbim kimseyi evladi ile sinamasin. Dermansiz dert vermesin.

Abinle yengenizin annenizi defalarca aramasi hos degil ama sanirim size sorup zorunlu d.gunu yaptirma algisi yaratmak istemediler.bu yuzden annenize sordular .

Ona uygun gunu secip yengenizin tavirli olmasi hos olmamis ama sizin telefonu suratina kapatmaniz sizi hakli iken haksiz konuma sokmus....
Yapilacak en agir hakaret benim icin telefonu surata kapatmak !
Sonra fevriliginiz yetmemis annenize sikayet etmissiniz. O da kimbilir ne dedi ki gelmek zorunda kalmislar koca koca insanlar !! (Burasi ayri facia bence. Akli basinda hanesi ayri coluk cocuga karismis insanlar hala anne azari ya da tehditi ile zorla geliyor)
Yengenizin neler dusunup hissettigini ve size kinlendigini anlayabiliyorum.

Yengenizin de ne olursa olsun ziyarete gelip ugramasi gerekirdi . sonucta size kirgin ama yegen hasta. Hastalik olum farkli.

Doğum gününe geliriz demişler. Abiniz vazgeçmiş. Abiniz gelmeyincede gelininiz. Doğru anladıysam buraya kadar zoraki gidilen yere (benim için kayın aile çok istisnai kişiler hariç zoraki gidilen yerdir. Görümcesinin çocuğunun doğum gününe gitmek için gün sayan bir gelin hanımı düşünemiyorum) eşim olmadan gitmem. Hele suratıma kapanan bir telefon varsa yüzüne bile bakmak istemem.

Hastalık olayında da gereksiz yere büyütüyorsunuz. Çok sıkıntılı bir rahatsızlık geçirdim ve çekirdek ailem haricinde geniş ailede pek az arayanım oldu. Siz söyleyince farkettim gerçekten çok az oldu. Ama bu sorun değil benim adıma. Yan yana gelir yine sohbetimi yaparım.

Olayları gereksiz dramatikleştiriyorsunuz. Gelininiz anlaşılan sizinle mesafeli olmak istiyor ki bu hakkı. Milletin yüzüne telefon kapatmayın kimse babanızın çocuğu değil. Bir laf eder bir kilo balla yutamazsınız siz üzülürsünüz sonra.. Onca içimize gelinler damatlar girdi kimseye bu muameleyi yapmadık, ayıp bu yaptığınız nedeni ne olursa olsun.
Olayı gereksiz yere dramatikleştiriyorsunuz yazmışsınız
Sizin için gereksiz olan başkası için çok gerekli olabilir.
Evet çocuğum ölümden döndü çok hemde sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar dramatik ve travmatik bir durum
Sizin hafife aldığınız bu olay hayatımın şoku benim için.
Ben kendim kaza geçirseydim kim aramış sormuş umrumda bile olmazdı.
Bu doğum gününe gelmek için can atanlar onlardı.Defalarca annemi aramışlar.Hatta ağabeyim annemi arayıp benimminikponcigim eşimi niye aramıyor arasın davet etsin diye baskıda bulunmuş
Bende bütün bunların sonucu yaptım
Gelmek istemeyen gelmez Koca koca insanlar akılları var mantıkları var
K.validem dedi diye onun istediği yere gitmem
Telefonu yüze kapattım yani dünyanın sonu değil hatalı olduğumu tabiki kabul ediyorum
Çok kırılan gelmezdi
Beni strese sokup d.günü yaptıran çok haklı son anda gelmiyorum demesi ise daha da haklı.
O halde gelmek istemediğiniz biryer için bir hafta boyu k.validenizi aramayacaksınız

Anneniz arada kaliyor gibi gozukuyor ama isi kizistiriyor.
Ne siz istemeden onlara plandan bahsedecekti ne de onlar aradiginda tutumu bu olacakti. Geline " bilmiyorum kizim. Kendisini ara hem gecmis olsun der hem sorarsin" diyip cekilseydi keske.
Kotu niyetle yapmiyordur ama gerilime sebep oluyor.
Ben olaylar nasıl bu hale geldi anlayamadım
Çok istiyorlar diye d.günü yaptım
Sonuç yüzüme gözüme bulaştırdım

Evladiniza cok gecmis olsun. Rabbim kimseyi evladi ile sinamasin. Dermansiz dert vermesin.

Abinle yengenizin annenizi defalarca aramasi hos degil ama sanirim size sorup zorunlu d.gunu yaptirma algisi yaratmak istemediler.bu yuzden annenize sordular .

Ona uygun gunu secip yengenizin tavirli olmasi hos olmamis ama sizin telefonu suratina kapatmaniz sizi hakli iken haksiz konuma sokmus....
Yapilacak en agir hakaret benim icin telefonu surata kapatmak !
Sonra fevriliginiz yetmemis annenize sikayet etmissiniz. O da kimbilir ne dedi ki gelmek zorunda kalmislar koca koca insanlar !! (Burasi ayri facia bence. Akli basinda hanesi ayri coluk cocuga karismis insanlar hala anne azari ya da tehditi ile zorla geliyor)
Yengenizin neler dusunup hissettigini ve size kinlendigini anlayabiliyorum.

Yengenizin de ne olursa olsun ziyarete gelip ugramasi gerekirdi . sonucta size kirgin ama yegen hasta. Hastalik olum farkli.
Olayların bu duruma gelmesi beni çok üzdü
Düzeltmek için ne yapabilirim diye buraya konu açtım
İnsanlar yardımcı olmak yerine kırıcı sözler yazmaya başladı
İstesem konuyu olduğu gibi değil kendime uygun şekilde anlatırdım
Derdimki ben hiçbir şey yapmadım
Beni aramadı filan...
Ama ben yanlışımın farkındayım
Fevri davrandım
Telafisi olmayan tek şey ölüm
Bir şekilde düzeltirim insallah
Realist yorumunuz için çok teşekkür ederim

Ben olaylar nasıl bu hale geldi anlayamadım
Çok istiyorlar diye d.günü yaptım
Sonuç yüzüme gözüme bulaştırdım

Zaten bu ulkede herkesin basina baskalarinin beklentilerini karsilamaktan geliyor her sey...
Takilmayacagi halde dugunde elalem ne der diye aldirilan takilar
Millet bekliyor diye dugun yapmalar sonra elalem 2 gobek atacak diye 5 yil borc odemeler ve yine kimsenin memnun kalmayisi
Bakin nasil cok ornegi var

Siz iyisi mi kimsenin beklentisini umursamayin cocuklariniz ve esiniz haric.
Yani siz her seyi mukemmel yapsaniz da muhtemelen biri bir sorun cikartirdi.

Benim de oglumun yasi yakin. Gecenlerde biri ima ettim biz planlamadik sizin de bahce musait. Madem oglumun dogumgunu sizin icin cok anlamli, pastayi alir geliriz sizin bahcede cocuklar da oynar cok hos olur oglumun x amcasinin evinde sahane bir anisi olur dedim.
Hemen geri vites :)

Öncelikle geçmiş olsun ,Allah bir daha yaşatmasın ..

Sorunlarınızı birlikte çözmek yerine neden 3. kişilere ihtiyaç duyuyorsunuz ? İkinizde yetişkin insanlarsınız , çözüm değil çözümsüzlük bu yaptığınız. .aramaması ilginç ama arada başka problemler var ..doğum günü hakkında neden elçiye basvuruluyor da kişi aranıp bilgi alınmıyor ? Sürekli bir şikayet ortamı var ..kıskançlık sezdim ..Çok da gerek yokmuş gelinli kutlamaya ..ben olsam umursamazdim. .
Beni değil annemi aramaları başlı başına anlaşılmaz bir durum
Ki beni arasalar bebeğin hasta olduğunu uykusuzluktan perişan olduğumu aynı anda işimin o dönem çok yoğun olduğunu söylerdim
Anneme ağabeyim benimminikponcigim neden aramıyor arasın diye baskıda bulunmuş
Bende ortam gerilmesin diye c.tesi sabah dr.a götürdüm bebegimi
Gelir gelmez aradım Seve seve kabul ettiler
Son anda iptal ettiler Çok üzüldüm
Neticede onlar için yapmıştım

Zaten bu ulkede herkesin basina baskalarinin beklentilerini karsilamaktan geliyor her sey...
Millet bekliyor diye dugun yapmalar sonra elalem 2 gobek atacak diye 5 yil borc odemeler ve yine kimsenin memnun kalmayisi

Benim de oglumun yasi yakin. Gecenlerde biri ima ettim biz planlamadik sizin de bahce musait. Madem oglumun dogumgunu sizin icin cok anlamli, pastayi alir geliriz sizin bahcede cocuklar da oynar cok hos olur oglumun x amcasinin evinde sahane bir anisi olur dedim.
Ortam gerilmesin dedim faciaya döndü
Çok üzüldüm
Bu arada çok hoşsunuz☺
Ben dersimi aldım
Bir daha ne d.günü ne başka bir şey
Kimseyi memnun edememek bir yana bir de üzüldüğümle kala kaldım

Ortam gerilmesin dedim faciaya döndü
Çok üzüldüm
Bu arada çok hoşsunuz☺
Ben dersimi aldım
Bir daha ne d.günü ne başka bir şey
Kimseyi memnun edememek bir yana bir de üzüldüğümle kala kaldım

Hem yorgunluk hem stres hem masraf... ne gerek var.
Zaten 1 yasinda cocuk anlamayacak ki...
Ilerleyen yillarda cikin cocuklarla sahane bir gun gecirin. Lunapark olur piknikte ailece yakartop olur avmde oyun alani olur... yasadiginiz yer ve sartlariniza gore belirleyin. Aksam da alin pastanizi gelin evde kesin.
En keyiflisi en temizi...

Nasil duzeltebilirsiniz diye yardimci olamayacagim. Bence bir seyleri duzeltmesi gereken siz degilsiniz. Dosdogru onunuze bakin hayatiniza devam edin. Konusu acilirsa soylersiniz. Benimle ilgili konularda benden duymadan, bir soru varsa bana degil baskalarina sorarak hareket ederseniz tabii ki boyle olur. Benle olan sorununuzu neden benimle cozmeye calismayip isi bu boyuta suruklediniz ki? Diye.
Sucu onlara at koy bir keyif kahvesi ic.

Senin de hatan olmustur yani elbet gelin full suclu demiyorum. Ama bu kadar kafana takilacak hic bir sey yok bu konuda.
Harika bir pazar gunu gecirmek varken bence gelin oturup gorumcesini dusunmuyordur. Sen de onu dusunme.

Hem yorgunluk hem stres hem masraf... ne gerek var.
Zaten 1 yasinda cocuk anlamayacak ki...
Ilerleyen yillarda cikin cocuklarla sahane bir gun gecirin. Lunapark olur piknikte ailece yakartop olur avmde oyun alani olur... yasadiginiz yer ve sartlariniza gore belirleyin. Aksam da alin pastanizi gelin evde kesin.
En keyiflisi en temizi...

Nasil duzeltebilirsiniz diye yardimci olamayacagim. Bence bir seyleri duzeltmesi gereken siz degilsiniz. Dosdogru onunuze bakin hayatiniza devam edin. Konusu acilirsa soylersiniz. Benimle ilgili konularda benden duymadan, bir soru varsa bana degil baskalarina sorarak hareket ederseniz tabii ki boyle olur. Benle olan sorununuzu neden benimle cozmeye calismayip isi bu boyuta suruklediniz ki? Diye.
Sucu onlara at koy bir keyif kahvesi ic.

Senin de hatan olmustur yani elbet gelin full suclu demiyorum. Ama bu kadar kafana takilacak hic bir sey yok bu konuda.
Harika bir pazar gunu gecirmek varken bence gelin oturup gorumcesini dusunmuyordur. Sen de onu dusunme.
Olan oldu
Geride boş yere kırgınlıklar kaldı
Bir şekilde yoluna girer umarım
Çok haklısınız kendimi yormayı bırakıp pazar gününü güzel gecirmeliyim

Bu çok güzelmiş, eşime okudum o bile güldü.
Ben iki görümcem ve eşimin tarafından kimse ile görüşmüyorum.
Eşimde olaylara asla taraflı bakmaz, görüşmememe saygı duyuyor.
Hatta bi görümcem ile evlendikten sonra bi kere onlara gittik, iki kerede bize geldiler. Bu kısa görüşmelerde yaşananlara inanazsınız.
Fakat hakaret boyutları o kadar kötüydü ki kesinlikle görüşmem dedim eşime.
Doğum yaptı kayınpederim aradı. Eşim açtı telefonu x doğum yapmış dedi. Allah analı babalı büyütsün çocuk bir melek sen git dedim.
Eşim gitmedi.
Sonra görümcen binbir özürle bize geldi, kaldılar.
Güler yüzle, güzel bir şekilde misafir ettik.
Çocuğun hediyesi verdik. Eline telefonu aldı kamerayı açtı karış karış evi çekti.
Neyse sabah oldu kahvaltı yaptık bu aldı telefonu eline bişeyler yazdı. Bunu biri aradı. Konuşma konusu da cocuğun doğum gününe iki ay var, çocuğun doğum günü yani istiyor sorayım edeyim. E cin gibiyim duyuyorum konuşmaları hiç bişey sormadım. Bu demek oluyor ki doğum günü beni pek ilgilendirmiyor.
Daha sonra eşime whatsapptan bi fotoğraf a yazılar yazmış aynen şu doğum gününde SENİ DE bekliyoruz. Eşim tabiki gitmedi.
İnsanlar kırıcı olmamaya özen göstermeli, artık bizler eski nesil gibi değiliz çekmiyoruz kimseyi, kendimizi strese zora sokmuyoruz.
Eyvallahda etmiyoruz.
Hayatta bizim hayatımız yaptıysak hata yaptılarsa hata günümüz şartlarında sonuç ortada oluyor.

İyi akşamlar k.k
Yaklaşık iki hafta önce büyük oğlum talihsiz bir kaza geçirdi.Kolu kırıldı.Vücudunun çeşitli bölgelerine dikişler atıldı.Ve daha pek çok şey oldu.Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Buraya yazarken bile kaza anı gözümün önüne geliyor,içim acıyor.
İki haftadır ona bakıp bakıp çok üzülüyorum.Yine de Allah'a sonsuz şükür olsun ki onu bize bağışladı.Tedavi sürecindeyiz.Allah kimseyi evlatları ile sınamasın.
Şimdi konuma geçiyorum.Ağabeyimin eşi bir telefon bile etmedi geçmiş olsun demek için.
Çocukça bir msj atmış.Aradım açmadın.Geçmiş Olsun yazmış.Kazadan tam bir hafta sonra.Telefonumda tabikide arama filan yok.Yani bildiğiniz yalan söylüyor.
Telefonum hep açık çünkü durmadan arayan soran oluyor.
Durup dururken mi böyle yaptı.Tabiki hayır.
Olay küçük oğlumun doğum gününde başladı.1 yaş doğum günü yapmamızı bekliyorlardı.O sırada bizim ufaklık hasta oldu.Doktor ilaç derken gününde yaparız yapamayız derken ağabeyim ve eşi annemi arayıp benimminikponcigim bizi niye doğum gününe çağırmıyor diye defalarca aramışlar.
Tabii ben bu arada işe gidip geliyorum.Aynı anda oğlumun dr.işleri ile uğraşıyorum.Annem aradı durumu anlattı.Bende ona oğlumun son bir kontrolü kaldı.Onu da yaptıralım.Duruma göre haber vericez dedim.
Doktor kontrolü sonrası annemi ağabeyimi eşimin ailesini görümcemleri herkesi davet ettim.Pazar gününe ayarladım ki herkes gelebilsin.
Hepsi olur geliriz dediler.C.tesi gecesi saatlerce şeker hamurundan pasta yaptım.Pazar sabah erkenden kalkıp bütün evi sildim süpürdüm.
Börek çörek salata kurabiye ev süsleme hepsini öğlene kadar bitirdim.
Doğum gününü öğleden sonra yapacaktım.
Saat tam 13 de telefonum çaldı.Ağabeyim ben hastayım.Biz gelemiyoruz dedi.
Dedimki neyin var üşüttüm grip oluyorum dedi.Tamam dedim.Yeğenim ile gelinimiz gelsin dedim.
Gelinimizi verdi telefona.Aslında biz gelebilirdik de gelemeyiz falan filan başladı bahaneler saymaya.Dedimki gelin çok hazırlık yaptım.Yegenimde olsun burda ama o beni dinlemiyor bahane üretiyor.
Bende o sinirle yüzüne kapattım telefonu.
Annemi aradım.Dedimki onlar için doğum gününü pazara aldım.Onların yaptığına bak.
Annem sonra onlara ne dediyse Doğum gününe geldiler.Gayette iyi ağırladım onları.
Ama bizden gittikten sonra ne olduysa oldu.Gelin hanım bana düşman oldu.
Çocuğum kaza geçirmesine rağmen beni arayıp bir geçmiş olsun demiyor.Yedi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.
İyi akşamlar k.k
Yaklaşık iki hafta önce büyük oğlum talihsiz bir kaza geçirdi.Kolu kırıldı.Vücudunun çeşitli bölgelerine dikişler atıldı.Ve daha pek çok şey oldu.Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Buraya yazarken bile kaza anı gözümün önüne geliyor,içim acıyor.
İki haftadır ona bakıp bakıp çok üzülüyorum.Yine de Allah'a sonsuz şükür olsun ki onu bize bağışladı.Tedavi sürecindeyiz.Allah kimseyi evlatları ile sınamasın.
Şimdi konuma geçiyorum.Ağabeyimin eşi bir telefon bile etmedi geçmiş olsun demek için.
Çocukça bir msj atmış.Aradım açmadın.Geçmiş Olsun yazmış.Kazadan tam bir hafta sonra.Telefonumda tabikide arama filan yok.Yani bildiğiniz yalan söylüyor.
Olay küçük oğlumun doğum gününde başladı.1 yaş doğum günü yapmamızı bekliyorlardı.O sırada bizim ufaklık hasta oldu.Doktor ilaç derken gününde yaparız yapamayız derken ağabeyim ve eşi annemi arayıp benimminikponcigim bizi niye doğum gününe çağırmıyor diye defalarca aramışlar.
Tabii ben bu arada işe gidip geliyorum.Aynı anda oğlumun dr.işleri ile uğraşıyorum.Annem aradı durumu anlattı.Bende ona oğlumun son bir kontrolü kaldı.Onu da yaptıralım.Duruma göre haber vericez dedim.
Doktor kontrolü sonrası annemi ağabeyimi eşimin ailesini görümcemleri herkesi davet ettim.Pazar gününe ayarladım ki herkes gelebilsin.
Hepsi olur geliriz dediler.C.tesi gecesi saatlerce şeker hamurundan pasta yaptım.Pazar sabah erkenden kalkıp bütün evi sildim süpürdüm.
Dedimki neyin var üşüttüm grip oluyorum dedi.Tamam dedim.Yeğenim ile gelinimiz gelsin dedim.
Gelinimizi verdi telefona.Aslında biz gelebilirdik de gelemeyiz falan filan başladı bahaneler saymaya.Dedimki gelin çok hazırlık yaptım.Yegenimde olsun burda ama o beni dinlemiyor bahane üretiyor.
Annemi aradım.Dedimki onlar için doğum gününü pazara aldım.Onların yaptığına bak.
Annem sonra onlara ne dediyse Doğum gününe geldiler.Gayette iyi ağırladım onları.
Çocuğum kaza geçirmesine rağmen beni arayıp bir geçmiş olsun demiyor.Yedi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım Boşbilemedim.Bir el atın kızlar.
Boş verin gelini sizin hayatınıza gireli ne kadar oldu. Önemli olan abiniz o sizfen kopmasın yeter. Böyle gereksizinsanlara kafa yormaya gerek yok siz cocuklarınızla vakit gecirin onlara kafa yoracağına Allah şifa versin çok gecmis olsun.

Boş verin gelini sizin hayatınıza gireli ne kadar oldu. Önemli olan abiniz o sizfen kopmasın yeter. Böyle gereksizinsanlara kafa yormaya gerek yok siz cocuklarınızla vakit gecirin onlara kafa yoracağına Allah şifa versin çok gecmis olsun.
İyi temennilerde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim
Bakalım ilerleyen günlerde neler olur

Ağabeyim aradı sordu.Ziyaretimize geldi.Ama eşi durumu çok uzattı.Acaba ben çok mu fevri davrandım.O yüzden buraya konu açtım.Anlayamadım.
E tamam abiniz gelmiş, aramış işte. İlla onun ayrı mı arayıp sorması gerekir. Aramayınca neyiniz eksildi ki?! Niye bunun için kendinizi üzüyorsunuz. Siz de muhatap olmayın olsun bitsin.

gelinimizin amacı ne?

Ağabeyimin eşi

Yeğenim ile gelinimiz

Gelinimizi verdi telefona.

Gelin hanım bana d

abinin eşi yenge olur..

siz zaten bu kadını benimseyememişsiniz birde suratına telefon kapatmışsınız..
kadının sizinle muhattap olmak istediğini sanmıyorum zira doğumgününe bile zorla gelmiş bence..
aramak istememiş aramamış çok mu lazım abiniz aramış işte..

Beni değil annemi aramaları başlı başına anlaşılmaz bir durum
Ki beni arasalar bebeğin hasta olduğunu uykusuzluktan perişan olduğumu aynı anda işimin o dönem çok yoğun olduğunu söylerdim
Anneme ağabeyim benimminikponcigim neden aramıyor arasın diye baskıda bulunmuş
Bende ortam gerilmesin diye c.tesi sabah dr.a götürdüm bebegimi
Gelir gelmez aradım Seve seve kabul ettiler
Son anda iptal ettiler Çok üzüldüm
Neticede onlar için yapmıştım
Bir kere şu konuda net ol taviz verme : Kimse için plan yapma ,erteleme ,uydurmaya çalışma ...bu senin çocuğunun özel günü ve önceden haber veriyorsan kişi kendini buna hazırlar ,zaman yaratır ..iki saat uğrayıp çıkmak kimsenin değerli vaktini öldürmez ..yeğen sonuçta ..

Anne baskısıyla aramak da hata olmuş ..zorla kendilerini aratıp ,türlü bahanelerle reddedip ,tekrar zoraki gelmeleri hiç hoş olmamış ..demek ki çok da istemiyorlarmis. Gelin hanım merakına yenik düşüp gelmek istemiş ..eleştirmek için gelir böylesi daha çok ..hasedini içinde tutup kusma günü geldi mı canını yakmaya çalışır ..gerek yok böyle insanların varlığına sanki ? Hiç dert edeceğin bir durum yok ..çok önemseme , gelirse gelir ,gelmezse gelmez ,beni ararsa bilgi alır ,aramazsa hasedinden kudurur durur ,bu kadar ...dikkatli ol ,gelin pimi çekilmiş bir bomba artık ..küçük ,büyük ,nerde patlayacagi belli olmaz .boşuna canın sıkılmasın ..

Edit : Mesajlarda gördüm ,kaçırmışım. .zaten güzel bir ilişkiniz yokmuş ..yüzüne tel de kapatmışsin ..ben olsam aramam ,gitmem ..

Yine de gelinin haset olduğu düşüncemin arkasındayım .potansiyel kıskanç ..en sevdiğim ,şiddetle uzak dururum ..

İyi akşamlar k.k
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.
Bir görümce olarak gelinimizle normal olabilmenin tek formülünün az görüşmek olduğunu anladım.En güzeli hic bulaşmamak.Herkes yuvasında huzurlu olsun da bana ilişmesin.Bence telefon da beklemeyin hicbir beklenti icine girmeyin cok mu önemli amaaan boşver

Back
X