• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin hanımın Amacı Ne?

gelinimizin amacı ne?

abinin eşi yenge olur..

siz zaten bu kadını benimseyememişsiniz birde suratına telefon kapatmışsınız..
kadının sizinle muhattap olmak istediğini sanmıyorum zira doğumgününe bile zorla gelmiş bence..
aramak istememiş aramamış çok mu lazım abiniz aramış işte..
Tdk ya göre gelin in tanımını buraya yazıyorum.Zira bu konu gereksiz yere uzadı.
Tdk ya göre gelin:Evlemek için hazırlanmış,süslenmiş kız ve ya kadın.2.Tanımıda yine Tdk ya göre:Aileye evlenme yolu ile girmiş olan kadın.
Kısacası evet gelin.

Bir görümce olarak gelinimizle normal olabilmenin tek formülünün az görüşmek olduğunu anladım.En güzeli hic bulaşmamak.Herkes yuvasında huzurlu olsun da bana ilişmesin.Bence telefon da beklemeyin hicbir beklenti icine girmeyin cok mu önemli amaaan boşver
Haklısın canım.Böyle bir şey için kinlenmesi ve uzatması beni de düşündürüyor.
Olan oldu artık.

Ben sizin yerinizde olsam gelecek sene yapacagim dogum gunune herkesi cagirir onu cagirmazdim.. ertesi gun de "canim aradim acmadin keske sende gelseydin:(" yazar gonderirim.. basta her ne yasanmis olursa olsun ortada olumden donen bir cocuk var, o zaman yaninizda olmayan birdaha hic olmasin mumkunse..

Bir kere şu konuda net ol taviz verme : Kimse için plan yapma ,erteleme ,uydurmaya çalışma ...bu senin çocuğunun özel günü ve önceden haber veriyorsan kişi kendini buna hazırlar ,zaman yaratır ..iki saat uğrayıp çıkmak kimsenin değerli vaktini öldürmez ..yeğen sonuçta ..

Anne baskısıyla aramak da hata olmuş ..zorla kendilerini aratıp ,türlü bahanelerle reddedip ,tekrar zoraki gelmeleri hiç hoş olmamış ..demek ki çok da istemiyorlarmis. Gelin hanım merakına yenik düşüp gelmek istemiş ..eleştirmek için gelir böylesi daha çok ..hasedini içinde tutup kusma günü geldi mı canını yakmaya çalışır ..gerek yok böyle insanların varlığına sanki ? Hiç dert edeceğin bir durum yok ..çok önemseme , gelirse gelir ,gelmezse gelmez ,beni ararsa bilgi alır ,aramazsa hasedinden kudurur durur ,bu kadar ...dikkatli ol ,gelin pimi çekilmiş bir bomba artık ..küçük ,büyük ,nerde patlayacagi belli olmaz .boşuna canın sıkılmasın ..

Edit : Mesajlarda gördüm ,kaçırmışım. .zaten güzel bir ilişkiniz yokmuş ..yüzüne tel de kapatmışsin ..ben olsam aramam ,gitmem ..

Yine de gelinin haset olduğu düşüncemin arkasındayım .potansiyel kıskanç ..en sevdiğim ,şiddetle uzak dururum ..
Dersimi aldım.Ne olursa olsun arada büyük bir olay yok kötü günde yanımda olmalıydı.
Haklısınız kimse için plan yapmıycam,isteyen bana uyar.Kendimi kastım,onlar için yaptım.Birde ustüne kötü oldum.
Bencede artık bana kin tutmuş.İnsanlar neler yaşayıp neleri unutuyorlar.Ama karşımdaki kişi demekki fırsat kolluyormuş.
Keşke başka türlü olsaydı.
Fikrinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Ben sizin yerinizde olsam gelecek sene yapacagim dogum gunune herkesi cagirir onu cagirmazdim.. ertesi gun de "canim aradim acmadin keske sende gelseydin:KK43:" yazar gonderirim.. basta her ne yasanmis olursa olsun ortada olumden donen bir cocuk var, o zaman yaninizda olmayan birdaha hic olmasin mumkunse..
Hakettiği tam da bu.Ancak ona bunu yaparsam ondan farkım kalmaz.Yapmayacağım ancak d.günü de yapmıycam.
Sayelerinde ilk d.gününü facia olarak nitelendiriyorum.Hayır anlamadığım şu madem kırıldın.Söyle hatamı telafi edeyim.Evde 20 kişi var.Hepsini ben ağırlıyorum.Düşünememiş olabilirim.Ama sen bizimle gül söyle sonrada bizden gidince düşman ol.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Tdk ya göre gelin in tanımını buraya yazıyorum.Zira bu konu gereksiz yere uzadı.
Tdk ya göre gelin:Evlemek için hazırlanmış,süslenmiş kız ve ya kadın.2.Tanımıda yine Tdk ya göre:Aileye evlenme yolu ile girmiş olan kadın.
Kısacası evet gelin.

peki eşinizin ailesi size gelin diye mi hitap ediyor?
aile içi hitap şekillerini tdk ya göre mi yapıyorsunuz?
aynen aileye evlenme yolu ile giren kişi ve aile dışından olduğunu hatırlatmak için kullanılan bir hitap şekli, benimseyemenin ifadesi..

bilmiyorum görümcem bana gelin gelin diye hitap etse muhabbeti asgari seviyeye çekerim..

peki eşinizin ailesi size gelin diye mi hitap ediyor?
aile içi hitap şekillerini tdk ya göre mi yapıyorsunuz?
aynen aileye evlenme yolu ile giren kişi ve aile dışından olduğunu hatırlatmak için kullanılan bir hitap şekli, benimseyemenin ifadesi..

bilmiyorum görümcem bana gelin gelin diye hitap etse muhabbeti asgari seviyeye çekerim..

Tabiki de tdk ya göre yapmıyorum.Ama burdaki pek çok kişi gelin diye hitap etmeme takıldı.Bunda küçümseyici bir yan yok.İsmini açık açık yazsam hoş olur muydu?Tabiki de olmazdı.Bende gelin yazdım.Tanımından da anlaşıldığı üzere kötü ya da irrite edici bir yan yok. Akrabalık durumumuzu nitelendirdim.
Eşimin ailesine göre evet ben gelinim.Ve beni k.validem ya da görümcem akrabaları ile tanıştırırken gelinimiz diyor.Ne desin bilemedim şimdi?Akrabalık durumumuzu nitelendirmek için?Bunda bir sakınca yok.
Düğünlerde de gelini öpebilirsiniz deniyor.Nikah memuru nikah cüzdanını gelin hanıma veriyorum diyor.Yada şöyle mi demeliler ki?Nikah cüzdanını Ayşe 'ye ya da Fatma 'ya veriyorum.
Benim için bir mahsuru yok.Ben zaten normal hayatımızda ona ismi ile hitap ediyorum.
Aile dışından olursa zaten gelinimiz olmaz.Hatta hiçbir şeyimiz olmaz.
Benimseyememekle bağlantılı bir durum yok. Burda üzüldüğüm bir durum var.Bu konu bunun için var.

Tabiki de tdk ya göre yapmıyorum.Ama burdaki pek çok kişi gelin diye hitap etmeme takıldı.Bunda küçümseyici bir yan yok.İsmini açık açık yazsam hoş olur muydu?Tabiki de olmazdı.Bende gelin yazdım.Tanımından da anlaşıldığı üzere kötü ya da irrite edici bir yan yok. Akrabalık durumumuzu nitelendirdim.
Eşimin ailesine göre evet ben gelinim.Ve beni k.validem ya da görümcem akrabaları ile tanıştırırken gelinimiz diyor.Ne desin bilemedim şimdi?Akrabalık durumumuzu nitelendirmek için?Bunda bir sakınca yok.
Düğünlerde de gelini öpebilirsiniz deniyor.Nikah memuru nikah cüzdanını gelin hanıma veriyorum diyor.Yada şöyle mi demeliler ki?Nikah cüzdanını Ayşe 'ye ya da Fatma 'ya veriyorum.
Benim için bir mahsuru yok.Ben zaten normal hayatımızda ona ismi ile hitap ediyorum.
Aile dışından olursa zaten gelinimiz olmaz.Hatta hiçbir şeyimiz olmaz.
Benimseyememekle bağlantılı bir durum yok. Burda üzüldüğüm bir durum var.Bu konu bunun için var.

e şunu baştan yazsanıza ismiyle hitap ediyorum diye..
gelinimizi verirmisin telefona yazmışsınız abinize gelinimizle yeğenim gelsin demişsiniz o cümlelerinizde gelin diye hitap ediyormuşsunuz gibi anlaşılıyor..
bu arada diğer yorumları okumadan ilk mesajınıza göre yorum yaptım ama demek ki herkes takılmış..

e şunu baştan yazsanıza ismiyle hitap ediyorum diye..
gelinimizi verirmisin telefona yazmışsınız abinize gelinimizle yeğenim gelsin demişsiniz o cümlelerinizde gelin diye hitap ediyormuşsunuz gibi anlaşılıyor..
bu arada diğer yorumları okumadan ilk mesajınıza göre yorum yaptım ama demek ki herkes takılmış..
İsmini yazmamak için onunla ilgili yerlere gelin yazdım.İsmi yerine 'x' ya da 'z' de yazardım o zaman da çok karışık olur diye düşündüm.
Art niyetle gelin yazmış değilim.Böyle anlaşılmasına şaşırdım.Ben tabiki ismi ile hitap ediyorum.
Normalde telefonda dediğim ismi Ayşe olsun yeğenimin ismide Ali olsun Ayşe ile Ali de gelsin
Ayşe ye de madem ağabeyim hasta siz gelin o evde yatsın dedim.O da bana biz gelebiliriz dedi
sonra da yok gelemeyiz dedi Bende buna şaşırdım.Ne dediği belli değil.Ve ben onlar için d.günü yaptım.
Sonuç elime yüzüme gözüme bulaştı.

İsmini yazmamak için onunla ilgili yerlere gelin yazdım.İsmi yerine 'x' ya da 'z' de yazardım o zaman da çok karışık olur diye düşündüm.
Art niyetle gelin yazmış değilim.Böyle anlaşılmasına şaşırdım.Ben tabiki ismi ile hitap ediyorum.
Normalde telefonda dediğim ismi Ayşe olsun yeğenimin ismide Ali olsun Ayşe ile Ali de gelsin
Ayşe ye de madem ağabeyim hasta siz gelin o evde yatsın dedim.O da bana biz gelebiliriz dedi
sonra da yok gelemeyiz dedi Bende buna şaşırdım.Ne dediği belli değil.Ve ben onlar için d.günü yaptım.
Sonuç elime yüzüme gözüme bulaştı.

biraz okumaya çalıştım mesajları geriye doğru.. bu kadın doğum gününe geldiğinde hiçbirşey olmamış gibi mi davrandı ?
sonradan mı araya mesafe koydu?

şu durumda telefonu suratına kapatmaktan başka hatanız yok ama o bunu pek önemsemiş zaten gülüp eğlendiğine göre..

bunun dışında da oğlunuzun hastalığı sırasında aramamasının makul bir sebebi yok.

biraz okumaya çalıştım mesajları geriye doğru.. bu kadın doğum gününe geldiğinde hiçbirşey olmamış gibi mi davrandı ?
sonradan mı araya mesafe koydu?

şu durumda telefonu suratına kapatmaktan başka hatanız yok ama o bunu pek önemsemiş zaten gülüp eğlendiğine göre..

bunun dışında da oğlunuzun hastalığı sırasında aramamasının makul bir sebebi yok.
Evet tamda böyle oldu.Güldü eğlendi,boy boy fotoğraf çekildi.
Ben zaten telaşlıydım,ev çok kalabalık 20 kişi var ve ben onu kırdığımın farkında bile değildim ki keşke bana kırıldığını söyleseydi.Ya da ben hemen farketmiş olsaydım.Özür diler gönlünü alırdım
Ama hiçbir şey demedi.Gittikten sonra değişti.
Kazadan sonrada aramayınca bende geriye dönük düşünmeye başladım.Sonuç buraya yazdım ki objektif yorumlar alıp ona göre hareket edeyim.Bende hiç iyi yapmamışım telefonu yüzüne kapatarak.
Ama ne olursa olsun hastalık kaza gibi durumlarda ben olsam onları arardım.

Konu sahibinin nedense ben kötü bi insan olduğuna inanmıyorum. Konuyu buraya yazıp telefonu kapatmasının hata olduğunu dahi yazdı. Çocuğu ayrıca büyük bi kaza geçirmiş ne olursa olsun aramalıydı gelinleri. Benim iletişimim ile kıyaslıyorum ilişkilerini ben iki görümcem ile görüşmüyorum ama konu sahibinin benim gibi büyük sorunları yok. Bi özür dileye bakar iletişimlerinin düzelmesi için.

Konu sahibinin nedense ben kötü bi insan olduğuna inanmıyorum. Konuyu buraya yazıp telefonu kapatmasının hata olduğunu dahi yazdı. Çocuğu ayrıca büyük bi kaza geçirmiş ne olursa olsun aramalıydı gelinleri. Benim iletişimim ile kıyaslıyorum ilişkilerini ben iki görümcem ile görüşmüyorum ama konu sahibinin benim gibi büyük sorunları yok. Bi özür dileye bakar iletişimlerinin düzelmesi için.
Hatasız kul olmaz ben hatalı olduğumu kabul ediyorum.Ancak insan zor gününde bekliyor arasınlar sorsunlar.
Acaba dedim affedilmez büyük bir şey mi yaptım?Kin tutmak bu kadar kolay mı?
Bazen istemeden bazı şeyler yapıyor insanlar.Anında silip atmak mı gerekir?Bu kadar mı tahammülsüzleştik birbirimize karşı?
Artık olan oldu.Ben bir arasın isterdim.
Aramadı kendisi bilir.Ben Allah korusun birinin başına böyle birşey gelse ararımda sorarımda.
Fikrinizi paylaştıgınız için çok teşekkür ederim.

Uff gelin ergenus mu, doğum gününe çağırmadılar ben de geçmiş olsun dilemem falan, annesine şikayet edip falan ağlıyordur da kesin sjsjs. Ben görüşmem böyle mıymınık tiplerle, kardeşimin eşi de olsa umrumda olmaz. Çocuğunuza da büyük geçmiş olsun, Allah bir daha evlat acısı göstermesin.

Kadının suratına tlf kapatmışsınız hala gelin hanım aramaaadı Nedeeen? Msj bile atmam yine gelininiz iyiymiş.Birde probleminiz abinizle neden hemen annenize yetiştiriyorsunuz. SiZin gibi görümceler yüzünden ortalık böyle karışıyor işte

Bakın kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Ancak herkes birbirine saygı duymak zorunda ki tabiki de ailemdeki insanlarada tanimadığım yahut tanıdığım tüm insanlara saygı duyuyorum.Kim ya da ne olduğu için değil insan olduğu için.
Çocuğumun derdini unutmuş değilim.Yengeniz arayınca çocuğunuz şifa mı bulacak yazmışsınız tabiki de bulmayacak.
Ancak ben ondan özür dileyebilirdim
Aramızdaki soğukluğu giderebilirdim.
İyi temennilerde bulunmak bu kadar zormuş demekki.
Benim yegenime Allah korusun birşey olsa aninda koşa koşa yanına giderim.İlla ağabeyimin çocuğu olması şart değil gorumcemin çocuğuna da birşey olsa giderim.Defalarca ararım.Evet eşimin araması başka benim aramam başka.[/QUOTE].
evet sevmek zorunda değiliz fakat saygı duymak zorundayız ne güzel söylemişsiniz, ama saygı hep size gösterilmeli değilmi, peki kadının suratına kapatılan tlf da saygı nerde ? Siz neden saygı göstermiyorsunuz. Hata yapıp aranmayı bekliyor aransaydım özür dilerdim diyorsunuz, hala beklenti içindesiniz hala saygı bekliyorsunuz.siz arayıp özür dileyin gelininizden önce,sonra oturup saygı bekleyin.ayrıca siz yeğeninize tabiki koşacaksınız canınız kanınız, gelin sizin oğlunuza neden koşsun hiçbir kan bağı yok.

Olayı gereksiz yere dramatikleştiriyorsunuz yazmışsınız
Sizin için gereksiz olan başkası için çok gerekli olabilir.
Evet çocuğum ölümden döndü çok hemde sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar dramatik ve travmatik bir durum
Sizin hafife aldığınız bu olay hayatımın şoku benim için.
Ben kendim kaza geçirseydim kim aramış sormuş umrumda bile olmazdı.
Bu doğum gününe gelmek için can atanlar onlardı.Defalarca annemi aramışlar.Hatta ağabeyim annemi arayıp benimminikponcigim eşimi niye aramıyor arasın davet etsin diye baskıda bulunmuş
Bende bütün bunların sonucu yaptım
Gelmek istemeyen gelmez Koca koca insanlar akılları var mantıkları var
K.validem dedi diye onun istediği yere gitmem
Telefonu yüze kapattım yani dünyanın sonu değil hatalı olduğumu tabiki kabul ediyorum
Çok kırılan gelmezdi
Beni strese sokup d.günü yaptıran çok haklı son anda gelmiyorum demesi ise daha da haklı.
O halde gelmek istemediğiniz biryer için bir hafta boyu k.validenizi aramayacaksınız
biraz anlayışlı davranamazmısınız, annenizi buladar aradıklarına göre gelmeyi arzu ediyorlardı, ogün demekki gerçekten bir problem vardı ve gelemiyorlardı, belki abinizin ciddi bir rahatsızlığı vardı vs. Başka sebepler vardı bunu düşünün birde.yaşadığınız zor bir durum geçmiş olsun hepimizin evladı var, allahım şifa versin. Ama size göre travmatik , geline göre değil ama. Sürekli gelinden beklenti içindesiniz Gelininiz bukadar önemli madem öyle birdaha daha dikkatli saygılı davranın.

biraz anlayışlı davranamazmısınız, annenizi buladar aradıklarına göre gelmeyi arzu ediyorlardı, ogün demekki gerçekten bir problem vardı ve gelemiyorlardı, belki abinizin ciddi bir rahatsızlığı vardı vs. Başka sebepler vardı bunu düşünün birde.yaşadığınız zor bir durum geçmiş olsun hepimizin evladı var, allahım şifa versin. Ama size göre travmatik , geline göre değil ama. Sürekli gelinden beklenti içindesiniz Gelininiz bukadar önemli madem öyle birdaha daha dikkatli saygılı davranın.
İyi temennilerde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim
Konumu dikkatlice okuduysanız c.tesi sabah bebeğimi dr.a goturdukten hemen sonra onlar için (çok istediklerini anladım )d.gününü ertesi günü yaptım Ve dr.dan geldikten hemen sonra arayıp davet ettim
Ben gayet anlayışlı bir insanım ki bir yığın stres olarak 20 kişilik d.gününü onlar için yapıyorum
Onlar bana hiç imkanın var mı bebeğin ne durumda demiyorlar
Müthiş düşünceliler!
Annemi arayıp arayıp bunaltıyorlar.
Madem d.günümüz bu kadar önemli keşke benim yerime onlar bebeğe d.günü yapsalardı.Biraz yardım etselerdi.
Evet bana göre travmatik merhameti olan herkese göre de travmatik bir durumdur.Bir çocuğun ölümden dönmesi.
Anlayış karşılıklı olur.
Ama onlar buna rağmen tam d.gününün gününde arayıp gelmiyoruz diyorlar.
Beklentiler karşılıklı olur.
O benden d.günü yapmamı bekledi ben ondan aramasını.
Bu arada ağabeyim geldiğinde hiç de hasta görünmüyordu.Başka bir durum olduysa bilmiyorum.
Oğluma koşsun demiyorum Hoş yedi kat yabancı kaza anında koştu Allah Razı olsun onlardan.Hemde kan bağı olmayan insanlar koştu yardım etti.
Ne de olsa iyi insan olmak bunu gerektirir.
Evet herşey karşılıklı bize koşmayana bizde koşmayalım öyle mi?Fıtratımda var tanısamda tanımasamda koşarım.
Düşmez kalkmaz bir Allah var.
Kimim kime ihtiyacı olacağı belli olmaz.
Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Gorumcemin evladına birşey olursa size göre kan bağı olmayan insanlara koşulmuyor ya ben koşarım hoş tanımadıklarımada koşarım.
Telefon kapatmam hatalı bir hareket biliyorum
Telafi etmek istiyorum
Fikrinizi paylaştığınız için çok teşekkürler

Son düzenleme:
Back
X