Gelin kayınvalide ile ilgili bir soru

ağzının payını verecek tek kişi anneniz,

hee annenız oğlum aman kırılmasın üzülmesin diyorda susuyorsa sizde boşuna kendinizi üzmeyin ,

anneniz bunu sorun etmesi lazım

Şakasına ya da değil yaptığı yanlis. Kendisi samimi olmak istiyor diye karşıdakine böyle davranamaz. Uyarıya rağmen yaparsa ki bence gicikligina yapıyor kus kalınmış öncesinde çünkü, hiçbir şey demeden yüzüne telefonu kapatsın anneniz. Bir daha da muhatap olmasın.
Benden 30 yil fazla yaşadı diye neden saygı duyacakmisimgillerden olmalı kendisi.

Ben kayinvalidemi ve kayinpederimi "Selamun aleyküm gencler" veya kayinvalidemi "kiiiiiiiz ne yapiyon" diye selamliyorum azen 😳 ama bizim aramiz samimi. Anneniz rahatsiz oluyorsa bunu uygun bir dille söyleyebilir. Ben kayinvalideme hix ismiyle hitap etmedim 🙈

Aynı benim yengem gibi, görgüsüz, nerede ne konuşacağını bilmeyen, ayarsız üslubu olan, oturmasını kalkmasını bilmeyen biri sanırım. Benim annemin dilinin kemiği yoktur, bunu bir güzel tersledi; zaten ne abimle ne yengemle görüşmüyoruz. Terslesin, haddini bilsin, asker arkadaşı mıyız hayırdır desin?

Bende bana bu şekilde konuşulmasıni istemem müsaade de etmem ..
En baştan belli ederim o ayrı ama gelin hanim, sanki sevimli görünmek,yumuşatmak için böyle davranmis gibi...
Devam ederse anneniz de , kızım ben bu şekilde konuşma şeklinden hoşlanmıyorum..
Lütfen bana bu şekilde hitap etme der olur biter ...

Bu arada kaynanalara yeni bir hitap bulunsa keşke "anne" demek istememekten kaynakli hitap uydurmaya calisiyor insan.🙄 Xxx hanim desen olmuyor fazla mesafeli bulunuyor, xx teyze desen aliniyor filan. Niye annemiz olmayan birine anne diyoruz. 😬
Demek zorunda değiliz..
Ben esime evlenmeden once bunu açıkça söyledim ..
Bunun için zamana ihtiyacım var ..
Beni lütfen zorlama hatta istemiyor isen sen de söylemek zorunda değilsin dedim.
Aileme de ben bunu yapamıyorum.
İçimden gelmiyor sizde eşime kızmayin dedim.
Ama benimki nisanlandik sabahına bize geldi .
Anne gunaydin dedi 😂🤣
Yapı meselesi

Teşekkür ederiz kızlar fikirlerinizi söylediğiniz için. Bir daha aynısını yaparsa annem uyaracak. Ben de yani samimi olsam ya da olmasam kendimden büyük birisine ismiyle seslenemem. Kendisi görgüsüz, cahil cahil davranışları var, ne konuşmayı biliyor ne anlatmayı biliyor. Bunun eğitimle alakası yok. Nice okumamış insan gördüm de bunun gibi değiller. Bir araya gelince saçma sapan şeyler konuşuyor. Hem de başka türlü sebepler olmuştu öncesinde, burada da konu açmıştım bir sürü. Daha önce de bir misafirliğe gittiğimizde yapmış. (Küçük abimin nişanını yapıyorduk, kız evinde demiş ki kapıdan girince Fatmaaaa napıyoon bizden önce gelmişsin falan gibi bir şey söylemiş.) Gelin kız ve annesi bize sonradan söyledi bu nasıl bir insan diye. Biz mesafeli davranıyoruz, evine hiç gitmiyoruz. O da abim izinli olduğunda canı isterse geliyor istemezse gelmiyor. Abim de dediğiniz gibi hiç sesini çıkarmıyor, hiç konuşmuyor, hep eşi konuşuyor bize geldiklerinde de. Allah sabır versin eşine ne deyim böyle insanla baş etmek çok zor.

Demek zorunda değiliz..
Ben esime evlenmeden once bunu açıkça söyledim ..
Bunun için zamana ihtiyacım var ..
Beni lütfen zorlama hatta istemiyor isen sen de söylemek zorunda değilsin dedim.
Aileme de ben bunu yapamıyorum.
İçimden gelmiyor sizde eşime kızmayin dedim.
Ama benimki nisanlandik sabahına bize geldi .
Anne gunaydin dedi 😂🤣
Yapı meselesi

Ben de demiyorum da farkli hitaplar garip karsilaniyor bu gercek.
Mumkunse hitap etmeden konuşuyordum ben. 😁 Sonradan adini soyluyorum arada.

Merhaba kızlar direkt konuya girmek istiyorum. Dün kandil dolayısıyla bir zamanlar küs olduğumuz abim ve eşi aradı. Neyse annemle konuştu daha sonra eşine verdi. Eşi, annemin adı Fatma olsun aynen şu şekilde : Fatmaaaaa nörüyooooon dedi. Annem de iyiyim sen nasılsın dedi. Bu şekilde daha önce de davranmış. 10 yıllık evli kendisi ama biz asla bu şekilde konuşmuyoruz onunla. Kendisi 35 yaşında bu arada annem 65 yaşında. Biz mesafeli davranıyoruz çoğunlukla. Annem rahatsız oluyor sizce nasıl söylemeli kendisine? Size sormak istedik.

Cahil ve aile terbiyesi almamış birine ne söyleseniz boş. Cahil insanla uğraşılmaz. Bu söylediklerim gelin için ama annesine böyle muameleyi yakıştıran abiniz asıl suçlu. Abiniz buna müsaade ediyorsa hiç görüşmeyin derim.

Ben de demiyorum da farkli hitaplar garip karsilaniyor bu gercek.
Mumkunse hitap etmeden konuşuyordum ben. 😁 Sonradan adini soyluyorum arada.
Bende öyle ..
Zaten bayramdan bayrama görüşüyoruz..
Kayinpederim, doğumdan sonra bile gelip torununu görmedi ..
Bende artık mesafeliyim..
Eşim gider maddi manevi babasına yapar ..
Ben ona zaten karışmıyorum ..
Diğerleri ile yani kardeşleri ile de görüşmüyorum .
Eşimde gorusmuyor ..
En son burada konu açmıştım.
Arkadaşlar linclemisti karışma gibi😂
Ama görüşunce zarar görüyorduk ..
Neyse konu buraya nasıl geldi bilmiyorum😂🤣

Ben kayinvalidemi ve kayinpederimi "Selamun aleyküm gencler" veya kayinvalidemi "kiiiiiiiz ne yapiyon" diye selamliyorum azen 😳 ama bizim aramiz samimi. Anneniz rahatsiz oluyorsa bunu uygun bir dille söyleyebilir. Ben kayinvalideme hix ismiyle hitap etmedim 🙈
Ay zaten bukadar mesele edilcek bisey değil.
Saygı zaten anne demekle olmaz.
Ben de kız diye konusurm kvdemle.
Konusmadıgı kvdeyi aratmak hata.Ne desin kadın yani öncesinde konusmamıs annecim mi desin:p
Abisinde arasınlar sucu gelinde değil.

Evet ☺️ ama mesela kayinvalide ile mesafeli oldugunuzu düşünün ismi ile seslenir misiniz?
O iste bazı insanlar sevmese de önüne gelene canım der ya(halbuki icinden canın cıksın dediğine eminiz)oyle olmus:)
Kızz gelinn seni de ne savundum be bugunn asksaksakk

Bu arada kaynanalara yeni bir hitap bulunsa keşke "anne" demek istememekten kaynakli hitap uydurmaya calisiyor insan.🙄 Xxx hanim desen olmuyor fazla mesafeli bulunuyor, xx teyze desen aliniyor filan. Niye annemiz olmayan birine anne diyoruz. 😬
Kesinlikleee 🤦‍♀️ anne diyorum ama hic isteyerek degil. Keske basta x anne deseydim oyle boyle alisilirdi 😧
İki kizim var bundan 30 yil sonra baska bir kadina umarim anne demezler 😒demesinler ya 😧

Konu sahibi anne demek istemeyebilir anlarim. X anne demez onuda anlarim ama x teyze de bari 😒 ismiyle hitap etmek nedir cok ayip. Kayinvalide olmasini gectim o yasta birine ismiyle hitap edilir mi 🤦‍♀️ mumkun oldugunca uzak durmakta fayda var bu kadin bas agrisi yapar 😧

Bazı insanlar çok larçka oluyor. Ben kendi anneme dahi bu şekilde hitap etmem. Bu karakter meselesi bence. Samimi davranmadığınız halde böyle konuşuyorsa normal biri değildir. Aynısından bende de var bitane eltim olur kendisi hahahaha bence en güzeli muhatap olmamak. Çoook sinir olduysanız anneniz benimle bu tarz konuşmandan hoşlanmıyorum desin. Evlat doğurmakla bitmiyor valla düşünsenize şu an eşimin sperm testini bekliyorum. Çocuk için çaba sarfediyoruz bir çok insan gibi. Binbir zorlukla evladımız oluyor. Sonra böyle bir görgüsüzü hayatımıza sokuyor 😂 ımdb 9.9 korku filmi gibi evlerden ırak.

bir zamanlar küsmüşsünüz!.. uzun süre konuşmadığı birisine karşı daha özenli, dikkatli olması gerekirdi.
20 li ergen de değil ki, gayet akıl baliğ yaşta.
Samimiyet ayrı patavatsızlık ayrı.
Bence fazla üstüne gitmeyin.
Önemsemiyor gibi geldi bana..
Takılmayın ve gayet kibar şekilde cevabını verin.

İyi olmaya çalışıyor insanların çoğu. Olmuyor işte böyle ne yaptığını bilmez birine dönüşüyor. Elinde patlıyor.

Back
X