Gelin kayınvalide ile ilgili bir soru

Kv demden nefret ediyorum. Yüzünü sesini bile görmeye duymaya tahammülüm yok o derece yani ama ben bile onca yaptığına rağmen böyle davranmadım hiç bir zaman.

Benim kaynana sırf keyfi laf sokarken bana, böyle hadsiz terbiyesiz gelinlerde alttan alınıyor ya en çok zoruma bu gidiyor.

Merhaba kızlar direkt konuya girmek istiyorum. Dün kandil dolayısıyla bir zamanlar küs olduğumuz abim ve eşi aradı. Neyse annemle konuştu daha sonra eşine verdi. Eşi, annemin adı Fatma olsun aynen şu şekilde : Fatmaaaaa nörüyooooon dedi. Annem de iyiyim sen nasılsın dedi. Bu şekilde daha önce de davranmış. 10 yıllık evli kendisi ama biz asla bu şekilde konuşmuyoruz onunla. Kendisi 35 yaşında bu arada annem 65 yaşında. Biz mesafeli davranıyoruz çoğunlukla. Annem rahatsız oluyor sizce nasıl söylemeli kendisine? Size sormak istedik.
Aklıma bir tane karikatür geldi 😬😬😬
'aman,iyi şaka da yapmayalim .hep somurtalim ' diye ..ne var takılmış.bu kadar ciddiye almayın herşeyi...65 e kadar hoslanmadiysa,65 ten sonra hoşlanır belki anneniz.

Kv deme normalde x anne derim ama ismi Leyla olsun telefonumda Leylooooş diye kayıtlı. Çünkü aile arasında görümceleri, eltileride vs öyle seslenir. Arayınca naber leyloooş derim mesela. Yada gelince hoşgeldinn leyloooş derim. Aradaki samimiyete bağlı, ama rahatsız olduğunu bilsem yada söylese tabiki yapmam.

Vizyonsuzluğa bak ya, yaşını söylemeseniz bizim - ne yazık ki tanımak zorunda kaldığım- bir akraba var ikizler onlardan biri sanacaktım ama onlar 33 yaşında. Hatta burda da acaba onlar mı dediğim iki üye var ama yaştan dolayı değişir diyorum umarım herkes yaşını doğru diyordur 🤦‍♀️😅
Neyse kadın küçük aklıyla dalga geçmiş belli, belki de eşimi kırmayayım diye aradım senle ilgisi yok mesajı vermek istemiş belki de bak ne kadar saygısızım oğlun da duyuyor bir şey demiyor ipler bende oğlunla arada konuşmak istiyorsan ona göre davran demek istemiş olabilir.
Neyse böyle vizyonsuza bir şey demeyen oğlu da ne yapsın anneniz ikisini de silsin ya

Merhaba kızlar direkt konuya girmek istiyorum. Dün kandil dolayısıyla bir zamanlar küs olduğumuz abim ve eşi aradı. Neyse annemle konuştu daha sonra eşine verdi. Eşi, annemin adı Fatma olsun aynen şu şekilde : Fatmaaaaa nörüyooooon dedi. Annem de iyiyim sen nasılsın dedi. Bu şekilde daha önce de davranmış. 10 yıllık evli kendisi ama biz asla bu şekilde konuşmuyoruz onunla. Kendisi 35 yaşında bu arada annem 65 yaşında. Biz mesafeli davranıyoruz çoğunlukla. Annem rahatsız oluyor sizce nasıl söylemeli kendisine? Size sormak istedik.
Saygısız, ona da kendi gibi seviyesizce davranmak lazım.

Aklıma bir tane karikatür geldi 😬😬😬
'aman,iyi şaka da yapmayalim .hep somurtalim ' diye ..ne var takılmış.bu kadar ciddiye almayın herşeyi...65 e kadar hoslanmadiysa,65 ten sonra hoşlanır belki anneniz.
Kendinden 30 yaş büyük insana şaka yapılır da ismini söyleyerek bu şekilde gevşekçe konuşarak yapılmaz. Siz normal buluyor olabilirsiniz ama buradaki çoğunluk normal bulmadı. Yani sizin gelininiz demek bu şekilde annenize konuşabilir, saygı duyarım o halde.

Kendinden 30 yaş büyük insana şaka yapılır da ismini söyleyerek bu şekilde gevşekçe konuşarak yapılmaz. Siz normal buluyor olabilirsiniz ama buradaki çoğunluk normal bulmadı. Yani sizin gelininiz demek bu şekilde annenize konuşabilir, saygı duyarım o halde.fl
Evet yapabilir ben kayınvalideme de yaparım.cogunluga uycaksak fikir niye belirtiyoruz .

Evet yapabilir ben kayınvalideme de yaparım.cogunluga uycaksak fikir niye belirtiyoruz .
Çoğunluğun da fikir açıklama özgürlüğü var ya hani o yüzden belirttiler. Çoğunluğa uymak diye bir şey yok burada, kimse kimseye uymaz, siz tamamen yanlış anlamışsınız. Daha fazla polemiğe girmeyin benimle . Hadi güle güle, size mutluluklar hayatınızda. Sizin yüzünüzden konum kapansın istemiyorum. Tamam siz yapın ve yaptırın kimse size bir şey demedi zaten, bize uyun diyen de yok.

Son düzenleme:
Çoğunluğun da fikir açıklama özgürlüğü var ya hani o yüzden belirttiler. Çoğunluğa uymak diye bir şey yok burada, kimse kimseye uymaz, siz tamamen yanlış anlamışsınız. Daha fazla polemiğe girmeyin benimle . Hadi güle güle, size mutluluklar hayatınızda. Sizin yüzünüzden konum kapansın istemiyorum. Tamam siz yapın ve yaptırın kimse size bir şey demedi zaten, bize uyun diyen de yok.
Ben nasıl anladığımi gayet iyi biliyorum.sizde bana cevap vermek zorunda değilsiniz.cogunluga göre karar verirsiniz madem.

haklısınız..
Yine de fazla kınayıp, büyük konuşmayın özellikle evlat sahibi olduktan sonra.
evlatlarımız proje değil tabii kendi çizdikleri yoldan yürümek isteyecekler ama biz hep iyi temennilerde bulunalım.
inşallah en kısa sürede eviniz minik ayaklarla neşelenir.
tabi tabi ben kınamıyorum zaten. Aksine başımıza gelebilir bunu belirtmek istedim. her çeşitten insan var allah hayırlı evlatlar versin hepimize ve hayırlı insanlar çıkarsın hepsinin karşısına <3
duanız için çok teşekkürler ..

Back
X