Gelin Kayınvalideye Nasıl Davranmalı??

Canim yazdiklarini icim ciz ederek okudum ve inanmakta hicte gucluk cekmedim adim gibi
eminim bu kadarini yapacak acimasizliga sahip kayinvalideler oldugundan ozellikle de bikac olumsuz tecrubeden sonra...
Hani gelin el kizidir ya, evlenmistir bunlarin mali olmustur ya, bunlarin emirleri altinda yasamak zorundadir ya ne yapsalar azdir, onlar istedikleri gibi at kostururlar, onun da bir insan evladi oldugunu unuturlar gider....
Ne diyim canim can yakanin cani yansin, bugunlerin yarinlari da var, iyilik eden iyilik bulur-kotuluk eden kotuluk...
Bunlardan yola cikarak biraz adimlarini isabetli atsalar ama nerdeeeeee!
Neyse canim bosvermeye calis, moralini boyle basit insanlar icin bozma, yuvanda mutlu
olmana bak.:teselli:

Bir erkek çocuk da annesiyle güçlü , sıcak ilişki , bağ kurduysa bu övgüye layık bir durumdur.Evlendikten sonra annesinden onu incitmeden uzaklaşmayı başarmışsa bu tutum övgüye daha da layık bir durumdur..Bu durum iyi anneyi de mutlu edecektir.

Genç kızlara ve yeni evli bayanlara iyi kocaların annelerini gerçekten seven erkekler olduğunu söyleyebilirim..Böyle erkekler uzaktan sevmeyi de sürdürebilirler.Annelerine ve eşlerine güzellikle hayır diyebilmek kolay kazanılan bir beceri değildir.
yinede erkek annesi kız annesi ayrımı yapmak istemiyorum.
anneler babalar;
iki insan birbirini sevmiş ve kendilerine ait bir yuva kurmuşlardır. Yani bayan da erkek de yeni bir yaşama adım atmak üzere o yaşa kadar yaşamış oldukları evden ayrılacaklardır. Bunu kabullenmek bu kadar zor mudur acaba ?...

mavrulama katıılyorum..
kendi annelerimiz de bizi bi şey yüzünden uyarmazlar mı zaman zaman
ee kayınvalidemiz yapınca niye gözümüze batıyor o zaman..
karşılıklı saygıyla anlayışla geçinmeyecek gelin kaynana yoktur bence..
yeri geldiğinde biz duymamazlıktan gelmeliyiz geri geldiğinde de kayınvalidemiz susmayı bilecek..
sonuçta etme bulma dünyası..Bugün kime ne yaparsak yarın aynısının başımıza geleceğini düşünüyorum..

kaynanalar ogullarına cok aşıklar ve biz gelinlerde farklı bi şekilde sevselerde bu rakibeyi istemiyoruz onlarda bizi. her nekadar iyi ve şirin gozukselerde içlerinde hep bir nefret olacak eminim buna cunku onları enbuyuk aşklarından ayırdık

bir gelin olarak kayınvalidemi sevmiyorum açık yüreklilikle söylüyorum hiç sevmiyorum... ama ne olursa olsun saygımı asla bozmam her zaman saygılıyımdır bende ona karşı sevgi yok sadece hem ne olursa olsun kaynanam olmasa bile bi büyüğüm olarak gördüğüm için sadece saygı duyuyorum eşimde bana bu konuda saygı duyuyo çünkü hiç ne geri lafını çevirdim bunca yaptığına rağmen ağzımı açtım... iyi yaptığımada inannıyorum

bence iyilik hiç bir zaman tek taraflı değildir büyük büyüklüğünü küçükte küçüklüğünü bilirse hiç bir sorun olmaz bence gelin kaynanayı hiç sevmese bile yüzüne gülse o gelin baş tacı olur ama umursamazsa kaideye almazsa şahsen ben kaynana olsam öyle bi gelin istemem

Kendi kızı gibi görmeli.Sürekli gelinini eleştirmemeli.Oğlunu paylaşabilmeli bir kayınvalide.Arabazocu değil de yapıcı olmalı.Annemiz ile yeri geliyor tartışıyoruz,ama samimiyetine inanıyoruz.Bu özelliklere sahip bi kayınvalideye hiçbir gelinin ters davranmayacağını düşünüyorum.Ne kayınvalideler var .Kendine anahtar yapıp takur tukur kapıyı açıp gelinin evine giren.Bu gelin nasıl rahat edebilir?Büyükler küçüklerini sahiplenecek ,açığını aramayacak ki gelin de kayınvalidesini annesi gibi görebilsin.Gelinler ağırlığını koymalı olumsuz davranışlarla karşılaştığında.Bana gelince kayınvalidem olsa bana dokunmdadığı sürece asla ters davranmam.İlişkimi kayınvalidemin bana karşı olan tutumu belirleyecek kısacası.

1- eski kafalı bir kadın mesala nişanlılık döneminde yok çarşıda geziyormuşuz eşya bakıyormuşuz dini nikah kıymamız lazımmış ( ses çıakrtmadık ama kıymadıkta biizm kararımızdı sonuçta)
2- yok çok masraf pahalı şeyler alıyormuşum biraz nişanlımı düşünmem lazımmış kirlaık gelinlik düşünmeliymişim ben ve ailem altın lafını etmedik etmedikçe tepemize çıktılar 1 bilezik bile takmadılar ve millete gösteriş olsun diye 4tane emanet bileizk taktım koluma ertesi gün çıkartıp sahibine verdim ne kırıcı birşeydir ama sustummmmm saygıdan
3-çeyiz sermesi yapılır eltim ve görümcem gelir esas kadın yok piyasa neymiş evde işi varmış yahu senin oğlun evleniyor kendine gel demiyor kimse gene sustukkk saygıdann
4-düğüne kalmış 10 gün ve artık son hazırlıklar kayınvalide eee damatlığı kız tarafı alır sanki erkek tarafı herşeyi yapmış gibi( artık gerilen sinirler karşısında daha fazla sabır gösteremedim ve dedim; erkek tarafı gereken neyi yaptı ki kız tarafı yapsın resmi nikahı kıymıştık ve kayınvalidem aynen şunu dedi; geçti artık borunun pazarı isteyemezsin ve daha fazla ileri gitmeyim dedim saygımdan sussstummm)
5- sanırım söyleidğim laf zorlarına gittiler söyeldiğim laftan sonra hadi gel çarşıya çıkalım sana 2 elbise alalım( dedmekki söylenmek lazımmış)
6- kına olucak annem bahseder kınada gelinin avcuna altın konur durumunuza göre dedi kayınvalidem bizde yok öyle birşey sustukkkk saygımızdan
7- bana hiç altın yapılmadı demiştim ya annem ve babamın taktığı kalın bileziği kaynanm görünce düğün gecesi daha solonda bana ne desin bana; bu kalınalrı sakın bozdurma bizde altınsız gelin çirkin gelindir, benim ailemin taktığı bielizkle millete gösteriş yapmak isityor kendi çeyrek dahi takmazken sussstum saygımdan
8-evliliğin 1.ayında artık ev görmeler başlar ben çalışıyorum müsayit değilim sen git işine biz gideriz ben evde yokken kayınvalidem sevgili akrabalrını ağırlar sustummmmm saygımdan
9-getirir misafirlerini neymiş x teyze düğüne gelip göremediği için gelinlik giy der giymedim tabi mutlu edemedim hanfendiyi ya solon kapımı benim suratımı kapıtıp eltim ve görümcemi de alıp benim gelinliği giymediğim için şikayet ederken gördüğüm halde sustummmmm saygımdannnn
10-eltim bizi yemeğe çağırı kayınvalidemi çağırmamış köpürmüş sinirden ertesi gün o eltimin oğlu motor kazısı yapar ve kayınvalidem derki bak gördünüzmü beni yemeğe çağırmadı aldı bedduamı ne geldi oğlunun başına ben şoklardaaaaaa sustum gene saygımdannnnn
10-ailemin oturduğu mahalleyi beğenmeyip kenar mahalle diye aşağılar ( kendi çingene mahallesinde oturur) işte burda artık susamadım beğenmeyebilir saygı duymak zorunda baktımm ona saygı duymaktan benim kendime saygım kalmadı dedim en azından bizimkiler görgülü insanlar sizler gibi değil beğenmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın dedim iiiki dedim rahatladımmmmmmmmmmmmm

saygı saygıı nereye kadar bayanalr bence herşey büyüklerde bitiyor artık kendimize zarar veriyoruz tabikide saygısızlık yapalım demiyorum ama en azından hakedene hakettiği gibi davranalım.............

oğlu ile gelinin arasını açmıyacak emekli olduğu halde para dilenmiyecek zoraki gelin gelmeli hallar yaratmıyacak ölmüş babamın arkasında kötü konuşmıyacak

oğlu ile gelinin arasını açmıyacak emekli olduğu halde para dilenmiyecek zoraki gelin gelmeli hallar yaratmıyacak ölmüş babamın arkasında kötü konuşmıyacak

nedir bunalr ya sonra saygılı davranmalıymışız iiiyide bize ne olcak sonra piskolog pislolog gezeriz ama......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…