Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İktidar hırsı kaynanada var gelinde yoksa = ezik gelin
İktidar hırsı gelin ve kaynanada da varsa = gelin kaynana savaşı
İktidar hırsı gelinde var kaynanada yoksa = ezik koca
İktidar hırsı kimsede yoksa = mutluluk
bence genelde kayınvalidelerin gelini ve yeni evlilerin yuvasını yönetmek istemesi gelinin de bundan hoşlanmamasından kaynaklanıyor sorunlar
ben de sıkıntı yaşıyorum kayınvalidemle favori gelini her dediğini siz bilirsiniz diyen ama alttan alta kocasını fitleyen gelini yani eltim beni de sevmez çünkü ben söylediği şey işime gelimiyorsa doğrudan belirtirim
eşime göre annesi beni çok seviyor en son eşim bana bunu söylediğinde annen beni seviyor olabilir ama beni yönetememekten nefret ediyor dedim eşimde seni kocan yönetemiyor annesi nası yönetsin dedi güldü gerçi laf çarptı zannımca ama olsun bilsin de :))
Kayınvalide devamlı gelinin huyunu suyunu değiştirmeye çalıştığı için tabiii kii.lmaz:
Oysa ki kendi de zamanında gelin olduğunu hatırlasa,gençleri rahat bırakmasını öğrense hiç sorun yaşanmaz..:lepi:
Ben hiç ayrım yapmadım. Anne gibi gördüm, görümcemi kızkardeşim yerine koydum. Ama onlar oğlum benimdir, onu elimden almayı başaramıyacaksın, her akşam gelip benim yanımda oturacak, bekarken olduğu gibi işten gelince önce bana gelecek diye bağırıp çağırdılar. Sustum ne diyim.bence iki tarafta birbirini kabullenmedıgınden kaynaklanıyor..eger kaynana kızı gıbı davransa ..gelınde annesı gıbı davransa hıc bır problem olmaz..
örnekleme yapıcam
dıyelımkı kaynana gelının evınde ızınsız bırseyını kullandı.veya bır laf soyledı..hemen gelıne vesvese gelır..nıye yaptı..nıye bana sormadı..neden bunu bana soyledı ..vs..ama gelın kendı annesı boyle bır durumda bulunmus olsa..annemdır,yapar eder dıye dusunecektır..
dıyelımkı gelın..yemek yapmayı bılmıyor.kaynanasına laf soyluyor..kaynanada ona laf soyleyıp bızım gelın soyle boyle dıye herkeze anlatıyor...ama kızıylada arasında muhakkak tartısma gectıgı zaman bunu kımseye anlatmıyor..hatta kızının hatalarında gece gıbı olup örtmeye çalısıyor..
önemli olan ınsanların bırbırını gordugu gozdur..oda bır anne oda bır evlat deyıp..ayrım yapmadan yasayabılendir...NE MUTLU AYRIM YAPMADAN YAŞAYANLARA
Dil dedinde bişet diycem. Ben üniversite mezunuyum. K.validem ve görümcem ilkokul mezunu. Bunu övünmek için söylemiyorum. Ama kalkıpta bana ben hiçbişey bilmiyorum, medeniyetten uzağım şeklinde davranılırsa. Cahil olan benmişim gibi aşağılanmaya çalışılırsam. E insan bir noktada der yani. Hangi cahilliğimden bahsediyorsunuz diye. Şimdi tüm bunlara rağmen ben susuyorsam. Cahil sizsiniz ben değilim demiyorsam. Böyle bir gelinden daha ne beklersin. Ama yine de memnun değiller. Allah herkesi ıslah etsin.Şimdiki nesilde dil maaşallah nazar değmesin pabuç gibi ne büyük biliyorlar ne birşey...Eh yaşlılarda onlardan aşağı kalır değil....
Bir kadın evindeki huzura önem veriyorsa kayınvalidesiyle iyi geçinmek zorundadır diye düşünüyorum..Ve bir kayınvalidede oğlundan kopmak istemiyorsa gelininde iyi davranmak zorundadır..Çünkü bir kadın kayınvalidesiyle anlaşamıyorsa çok rahat bir şekilde eşinide görüştürmez..
Ya nedense bu gelin kaynanaların adı çıkmış..aslında iki tarafta anlayışlı ve olgun olduktan sonra hiçbir sorun çıkmıyor...Gelinler eşinin bir ananın evladı olduğu,kayınvalidelerde oğlunun artık bir yuvası olduğu gerçeğini kabullenmeli...
Eğer ne yapılsada edilsede anlaşılmıyorsa görüşmeleri seyrekleştirmek en iyisi![]()