Gelin kızımız

Sütyen takımı vb koyuluyor bohçaya ama etek bluz tarzı şeyler kızı alışverişe çıkarıp öyle alınıyor genelde. Bohçaya koyulanlar sutyen takımı tarak ayna deodorant parfüm krem sabun külot makyaj malzemesi koyabilirsiniz gerisi klasik ceyizlik lif havlu vb

Bedenini de zevkininde bilmediğiniz birisi için erken. Bir de bohça artık alışverişte kızın zevkine göre alınıyor eğer yapılacaksa.

Hediye ise değiştirebileceğini her şehirde bir mağazası olan yerden kıyafet yada çanta alman bana kalırsa.

Ben yanlış görmedim dimi kilot atlet mi alacaksiniz hediye olarak???
Çok hayra geçti yoktu biliyomusun derdim ben valla😂😂
Bence şık bir şal ,parfüm gibi yaşına uygun hediyeler daha uygun olur.
Ya aslında kilot atlet hiç aklımda yoktu içimden hediye almak geldi ama annem ben bohça yapacağım seninkileride ayrı bohçaya koyarım dedi biraz araştırdım kilot atlet mutlaka bohçaya koyulur yazıyor her yerde şimdi koymasam ayıp mı olur koysam nasıl olur yani açıkçası ben de tam olarak bilemiyorum çünkü ben nişanda bohça falan görmedim kayınvalidem gelip gittikçe örgü patik getirirdi 😂 Kız tarafı da bohça hazırlıyormuş hepimize birer bohça yapıyorlarmış acaba onlar bize kilot atlet koyar mı koymaz mı yani bilmiyorum :KK51:

Ya aslında kilot atlet hiç aklımda yoktu içimden hediye almak geldi ama annem ben bohça yapacağım seninkileride ayrı bohçaya koyarım dedi biraz araştırdım kilot atlet mutlaka bohçaya koyulur yazıyor her yerde şimdi koymasam ayıp mı olur koysam nasıl olur yani açıkçası ben de tam olarak bilemiyorum çünkü ben nişanda bohça falan görmedim kayınvalidem gelip gittikçe örgü patik getirirdi 😂 Kız tarafı da bohça hazırlıyormuş hepimize birer bohça yapıyorlarmış acaba onlar bize kilot atlet koyar mı koymaz mı yani bilmiyorum :KK51:
Bence sen koyma böyle şeyler 😉annenin hediye etmesi daha doğru olur.sizler yakın yaşta sayilirsiniz diye düşünüyorum yenge adayiyla bu yüzden kendi zevkinize göre birşeyler gelini daha mutlu edecektir.
Hayırlı uğurlu olsun buarada Allah tamamına erdirsin

Ay lütfen almayın... İlla birşeyler almak istiyorsanız bohçaya ayırdığınız tutarla, küçük zarif bir kolye alın. Kızı daha hiç tanımıyorsunuz. Neler sever bilmiyorsunuz.

Kiz istemede bohça olmaz ki. Cikolata olur, çiçek, tatli, kiza bir bileklik,.

Bohça nisanda olur. Ki o bile igrençtir benim nezdimde. Seni tanimayan insanlar sana külöt atlet, "iç gidiklatici" kiyafet aliyor. Insan utanir ya.

Ve evet, disarda 2-3 defa bulusarak evlenmek gerçekten yürek yemektir.
onları zaten götürdüler çikolata çiçek vs. isteme işi bitti yüzük takılacak yani söz olacak.
karşı tarafta bizim memleketli olunca adetler az çok aynı oluyor onlar bohça hazırlıyorlarmış. Ben de hediye almak istedim kilot atlet hiç aklımda yoktu biraz araştırdım bohçaya mutlaka koyuluyormuş o yüzden koymasam ayıp olur mu koysam daha mı ayıp olur yani ben de ikilemde kaldım. Karşı taraf bize ayrı ayrı bohça getirecekmiş 3 kız kardeşiz bir de annem var. Yani işte düğünler nişanlar böyle oluyor sevmesekte her iki tarafında gönlü olsun tatsızlık çıkarmanın alemi yok. Ben bu adetlerden hoşlanmıyorum demek yerine alırım bir kaç bir şey bohçaya koyulur yani çokta abartmamak lazım. Ağzımızın tadı bozulmasın.

Ay lütfen almayın... İlla birşeyler almak istiyorsanız bohçaya ayırdığınız tutarla, küçük zarif bir kolye alın. Kızı daha hiç tanımıyorsunuz. Neler sever bilmiyorsunuz.

Bazıları da o zarif kolyeleri sevmiyor ah ah. 😂 Oysa ne güzel olur, o bohçalara ne masraf ediliyor ile yaramaz bir sürü eşya.

Onlar bize bohça hazırlıyorlarmış annemde yapacak neler sevip sevmediği aslında çokta önemli değil adet böyle işte yapacak bir şey yok her şeyi güzellikle olsun bitsin ay bunlar eski adet ay hiç hoşlanmıyorum demek yerine adetler neyse yapmayı tercih ederim. Ben de bohça almadım götürmedim aslında ama karşı taraf yapıyor biz yapmasak olmaz tatsızlık olmasın. Elime yapışmıyor 😂

Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen

Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Bence yapın iç çamaşırı da koyun bunda ayiplanacak yada yanlış düşünülecek bişey yok bizde örf adet böyle her geline bohça götürülür bunlar da konulur kullanmazsa kendi bilir siz yapmanız gerekenleri yapın bazı arkadaşlar bunlar eskide kaldı demişte onlar hangi dönemde evlenmiş acaba bizde hala bohça yapılır iç çamaşırı pijama kıyafet bilmem ne konulur

Atlet kilot koyma bence çok saçma olur. Bohça olarak değilde güzel tek bir hediye alabilirsin. Etek bluz ona olacak mı belli değil ki.. Güzel bir kazak olabilir standart beden. Ya da takı gibi birşey.

Bende eşimle internetten tanıştım. 6 ay içinde evlenme teklif etti. Bazen herşey çabuk gelişir öyle :D bana da öyle bir kac kiyafet geldi. 36 beden giydigim halde aralarında 40 numara olan da vardi :D hicbiri benim giyim tarzıma uymadı. Hani hala saklıyorum saygımdan ama bence kiyafet yerine başka ufak tefek şeyler de olabilir. Mesela görümcem gümüş kolye hediye etti. Veya güzel bir makyaj seti olabilir (kullaniyorsa tabi).

Bazıları da o zarif kolyeleri sevmiyor ah ah. 😂 Oysa ne güzel olur, o bohçalara ne masraf ediliyor ile yaramaz bir sürü eşya.
Siz boşverin orda da söylersiniz. “Neleri sever bilemedim, genelde hiç kullanılmıyor zaten bende bugünden hatıra kalsın diye bunu aldım.” dersiniz. İç çamaşırı falan artık bitmeli ya...

Sütyen takımı vb koyuluyor bohçaya ama etek bluz tarzı şeyler kızı alışverişe çıkarıp öyle alınıyor genelde. Bohçaya koyulanlar sutyen takımı tarak ayna deodorant parfüm krem sabun külot makyaj malzemesi koyabilirsiniz gerisi klasik ceyizlik lif havlu vb
Aynen illa almak isteniyorsa beraber bakılıyor. Üstüne olacak mı yakışacak mı vs.. ben iç çamaşır makyaj malz gecelik almaya eşimle gitmiştim. Görümcemide çağırdım. Beğendikleirmizi beraber seçtik çokda iyi oldu. Ama tanışma aşamasında ayrı bir hediye ile gidilebilir. Bohça ayrı birşey

Haha kayinvalidem bohcaya bol destekli sutyen koymus, ay dedim resmen kadin beni ezdi hediyesiyle, kucuk gogusler malum 😭

Kilot atlette de ayni, beden secmekte zorlanmayacak misiniz.

Daha tek beden seyler dusunun bence, kas yapayim derken goz cikarmayin. Ben olsam kis gunu sal panco sapka gibi bir sey dusunurum, el yapimi olsa cok da guzel olur.

Onlar bize bohça hazırlıyorlarmış annemde yapacak neler sevip sevmediği aslında çokta önemli değil adet böyle işte yapacak bir şey yok her şeyi güzellikle olsun bitsin ay bunlar eski adet ay hiç hoşlanmıyorum demek yerine adetler neyse yapmayı tercih ederim. Ben de bohça almadım götürmedim aslında ama karşı taraf yapıyor biz yapmasak olmaz tatsızlık olmasın. Elime yapışmıyor 😂
Madem önemli değil ne sevip sevmediği, elinizede yapışmayacak malum, alın koyun o zaman bişeyler. Neden dert edip konu açtınız? İki don götürmediniz diye de tatsızlıklık çıkaracaklarından korkmanızda manasız.

Ayrıca buraya fikir almak için konu açıp gelen bir öneriyede bu üslupla cevap vermeniz çok çirkin.

Back
X