• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin kv’nin misafirlerine hizmet etmek zorunda mı?

eşiniz bu duruma bişey demiyor mu?
mecbur musunuz ne diye gidiyorsunuz?
Eşime şikayet ediyorlar gelmiyor temizlemiyor diye o yuzden kocamla tartisiyoruz yine o galip geliyor ve mecbur bir şekilde gidiyorum yapcak bisey yok ya bu deveyi güdecen yada bu diyardan gidecen gidemeyecegime gore mecbur çekecen aman

Eşime şikayet ediyorlar gelmiyor temizlemiyor diye o yuzden kocamla tartisiyoruz yine o galip geliyor ve mecbur bir şekilde gidiyorum yapcak bisey yok ya bu deveyi güdecen yada bu diyardan gidecen gidemeyecegime gore mecbur çekecen aman

gitmeyince eş dövüyor mu nedir yani? kavgayı göze alırım yine de gitmem yahu, benim canımın da kıymeti var. eş sülalesine hizmet etmeye mi geldiniz bu hayata?

Altlı üstlü oturuyorum. Misafir gelince müsaitsem keyfim de iyiyse iniyorum,haliyle yardım da ediyorum. Hatta daha çok mutfakta duruyorum çünkü gelenler bana pek hitap etmiyor aralarında durmamak için. :D Ama canım istemezse de hiç gitmiyorum. Tamamen haleti ruhiyemle alakalı. :D

Altli ustluyum o konuda zorlamaz bazen uyurum yada isim olur. Şuan calismadigmdan inerim kv zaten gelenlerden genc falan varsa yengenize yardim edin diye soyler. Sanada boyle yardim edecek gelin versin diye dua eder

gitmeyince eş dövüyor mu nedir yani? kavgayı göze alırım yine de gitmem yahu, benim canımın da kıymeti var. eş sülalesine hizmet etmeye mi geldiniz bu hayata?
Yok dovmesi yok canim ama işte neyseki koylerine ev yaptilar 2 aydir kafam rahat yok sukur simdilik kurtuldum

Canim ben bu yaraya derman olmaya geldim. Bak bu Rozi. Kaynanalar ogullarini bunla evlendirsin. Kesin cozum.

Eklentiler

• images (3).webp
    images (3).webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 43
kayınvalideyle altlı üstlü veya aynı binada oturan bi gelin kayınvalideye misafir geldiğinde kayınvalidesine gidip servis yapmak, yemek yapmak veya oturmak zorunda mı?

Bu soruyu kendim için sormuyorum kayınvalidemle uzak oturuyoruz zaten. Ama o benim misafirlerim için bişeyler yapıp gönderdiği için bende ona bişeyler yapıyorum veya gidip servise yardım ediyorum falan. Kayınvalidemde haber veriyor misafirleri varken bizimde olmamızı istiyor tanışıp kaynaşmak için. Çok kalabalıksa eşim de erkeklere servisi yapıyor falan.

Kayınvalidemin bi arkadaşı gelinini laf arasında şikayet etti bana misafir geliyor gelin giyindi annesine gitti tarzında. Kayınvalidemde büyük ayıp gitmemesi lazımdı falan dedi. Bende belki önceden söz verdi annesine falan diye kızı savundum ama nafile tabi. Kayınvalideye misafir geleceği zaman gelin ona gitmek zorundaymışa döndü yine. Sizce gitmek zorunda mı? Ya da gitmeyip ayrı bi yere gitmesi ayıp mı?
ben yapım gereği
misafiri sevmem
kaynvalidemle yan yana oturuyoruz misafir gelince muhakkak beni cagırır görünmem için
bir iki gittim herşeyini hazırlamıs oluyor annem ama genede hizmet ediyorum.
hizmet etmemek için değil de misafir sevmediğim için bidaha cagırırsan gelmem dedim. oda pek cagırmamaya calısıyor.

Altlı üstlü veya yakın oturmayı bilemem.
İlişkilere göre değişir ve sanırım beklerler.
Gelin hizmet etmek amaçlı alınır zannediyor ya bazı aileler.

Ben araç ile 15-20 dk lık mesafedeyim valide hanıma.
7yıllık evliyim,bir kez dahi çağırmadı misafirine.
Ben de onu çağırmadım haliyle.
Evine gittiğimde de sofra kur kaldır yardım ederim.
Çay servisine yardım ederim.
Ama o da yapar,oturmaz.
Birbirimizden pek beklentimiz yoktur.

Ama sizinki gibi "aa ne ayıp,gelin annesine gitmeyecekti" gibi bir tepki görsem inatlaşırdım sanırım.
En azından birkaç kez çağırdığında gitmez, ikramlık yapmazdım.
Yapmazdımki alışkanlığa dönmesin.

Ben de bazen validelere giderken bir kek,kurabiye götürürüm,çok sevinir.
Ama bunu hep yapsaydım iki taraf da o kadar hoşlaşmazdık sanırım.

Misafiri geldiğinde beni çağırmaz gel yardım et diye ama bazen ortak misafir olursa benim evimde veya onun evinde her şeyi beraber yaparız. Bana yıkmaz yani hiçbir şeyi. Yaşlı mı kayınvalideniz?

bende altlı üstlü oturuyorum eğer ki evdeysem tabi inerim yardıma hizmet ederim falan ama bi yere gideceksem de giderim sonuçta hanemiz ayrı ben planımı yapmışım gitmem gerekiyorsa giderim yani misafir onun misafiri kusura kalmasınlar yanii

Back
X