Eglenceli oluyor :)Bosnaklar yapiyo boyle seyler, evde gelinlik falan, bana cok komik geliyor
Hay Allah razi olsun bilen biri cikti sonunda :) bizde tavuk pilav yanina da iki cesit ikram ve serbet yada limonata dusunmustuk :)Bilen az kişiden biri miyim ya
Mevlüd olacaksa mini giymeyin bence ama siz bilirsiniz tabi, beyaz şık uzun bir elbise olabilir.
Gelin mevlüdünde bizde keşkek,pilav, et ayran verilir.
Sizde öyle bir adet yoksa istediğiniz gibi de hazırlayabilirsiniz açıkçası.
Çay menüsü gibi ama süslü süslü.
Hangisi içinize sinerse.
kizlar selamlar hepinize, benimki dert degil de fikir istiyorum. Biz evleneli uc sene oldu ama kuslukten dolayi esimin ailesi yoktu, bilenler bilir, yeni baristik. Gelin mevludu yapalim dedik. Hem beni gelinlikle gormediler diye.. Mini gelinlik aldik vs.. Gelin mevludunde ne gibi ikramlar yapilir.. Adetler nelerdir? Bizim oyle pek bi adetimiz yok.. Yapanlardan oneri alabilir miyim. Tesekkur ederim :)
Hay Allah razi olsun bilen biri cikti sonunda :) bizde tavuk pilav yanina da iki cesit ikram ve serbet yada limonata dusunmustuk :)
Yapin bence de tatli bi heyecan oluyor yeniden :)Eşim göçmen ama boşnak göçmeni değil onlarda bu gelenek yok sanırım. Keşke olsaymış güzel birşeye benziyor. Yani benim tarafımda değilde onun tarafında, eşimin akraba eş dost katılımıyla mevlidim olsun isterdim bak şimdi üzüldümKaynanam güzel birşey yapardı bana eminim
Yok ben evime dua da girsin istiyorum..Gelin mevlidi 3 4 aylik evliyken yapilir
Yeni ev yeni duzen hayirli olsun evde bir kuran okunsun diye
Ama oyle mini falan giyilmez
Gelinlik de giyilmez
İkramlik ya cay yanina borek pogaca pasta vs yada pilavustu ayran tatli olur
Misafirlere en son hediye dagitabilirsiniz
Kurabiye olur tesbih olur size kalmis
Amac dua edilip misafirlere izzet i ikramda bulunmak gosterise abartiya gerek yok
Siz biraz ikinci kutlama havasinda birsey istiyorsunuz sanirim
Oyleyse mevlidi iptal edin sazli sozlu birsey yapin
Ben bebek mevlütü yaptımYok ben evime dua da girsin istiyorum..
gelin mevlüdü diince illa gelin gelinliğiyle olacak die bişey yok ki olmaz da zaten evlendikten sonra yapılır düğün gecesi değil ki gelinlikli olunsun..etek baş örtüsü daha makbul kuran okunacağından mütevellit:))Yapin bence de tatli bi heyecan oluyor yeniden :)
Baby shower ve mevlüt karışımı yapmış herhalde3 hafta önce zoraki bir gelin mevlidune gitmişligim var..
Tavuklu pilav,, ayran,, tatlı menüsüydü. .
Dua okundu..
Arkasından limonata dağıtıldı. .
Kalabalık ve gürültüden başka bişey değildi. .
Inşallah içinize siner. .
Bende boşnağım ama asla yapmadım böyle şeyler. .
Siz yine iyisiniz eltim karnı burnunda hamile iken yapmıştı..gelin mevlüdü oldu hamile mevlüdü
İyi guzel de gelinlige miniye ne gerek var mevlid gunuYok ben evime dua da girsin istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?