Aa hamileyken bile yapan varmis :) iyi bari icim rahat etti simdi :) bende gec kaldik diyordum :)3 hafta önce zoraki bir gelin mevlidune gitmişligim var..
Tavuklu pilav,, ayran,, tatlı menüsüydü. .
Dua okundu..
Arkasından limonata dağıtıldı. .
Kalabalık ve gürültüden başka bişey değildi. .
Inşallah içinize siner. .
Bende boşnağım ama asla yapmadım böyle şeyler. .
Siz yine iyisiniz eltim karnı burnunda hamile iken yapmıştı..gelin mevlüdü oldu hamile mevlüdü
Mini gelinlik giymek istemisimdir hep amac icimde kalmamasi :)Gelin mevlüdünü ilk kez duydum.
Mevlütten sonra mini giymenin özel bir anlamı var mı sadece merak ettim.
kizlar selamlar hepinize, benimki dert degil de fikir istiyorum. Biz evleneli uc sene oldu ama kuslukten dolayi esimin ailesi yoktu, bilenler bilir, yeni baristik. Gelin mevludu yapalim dedik. Hem beni gelinlikle gormediler diye.. Mini gelinlik aldik vs.. Gelin mevludunde ne gibi ikramlar yapilir.. Adetler nelerdir? Bizim oyle pek bi adetimiz yok.. Yapanlardan oneri alabilir miyim. Tesekkur ederim :)
Bebegim yok ki cnm dusuk yaptim benBence siz 3 sene sonra bebek mevlüdü yapsaydınız keşke daha münasıp olurdu. Gereksiz gibi geldi bana hiçde duymamıştım
Mini dediysem benimki de dizimde zaten :)Arkadaşım yapmıştı dizlerinde bir elbise giydi başı kapalı şekilde evinde kuran okutuldu bir bayan kuran bilen duaları ezber okuyan bir bayandı etli pilav sarma baklava dağıtıldı içecek oldu bol bolHayırlı olsun sizinde evde kuran okutmak her halukarda güzel bende yeni evlendim düşündüm yapmayı ama gerek kalmadan o kadar çok insan geldi ki ev görmeye gözüm korktu vazgeçtim ufakta evimiz Rabbim nasip ederse inşallah bebek mevlütüne
Allah razi olsun cnm sagol :)b
bizdede olur gelin mevlüdü ve gelinlik giyinir ne güzel bi gelenektir ki gelingimi 2 kere giyiyorum ve en yakınlarım beni yeniden öyle görücek omuzlara sal atılır bu kadar gelin mis gibi oturur herkez hizmet eder bosver arkadasın bunlar kıymetibi bilmiyo allah tarafındna da onlarda yok iste sen hic takılma miss gibi git yaptır sacını masa giy gelinligini oturr
Ben oynucam diye bisi dedigimi sanmiyorum.. Dalga gecerken olayi oraya getirdiler sagolsunlar :)Boşnakların geleneğiymiş, insanlar demek ki yıllardır yapıyor. Bunu sorgulayan var saçma diye. Ona kalsa Türkiye'de saçma ötesi saçma gelenekler var ve saçma diyenlerin çoğu yapıyor tıpış tıpış.
Bir de mevlidin arkasından oynayacak mısınız? Böyle birşey okumadım da, nerede yazdınız bunu konu sahibi?
Esimin ailesiyle kusluk vardi aramizda malesef.. Yeni barisildi bende hem dua girsin hemde es dost gelsin istedim..gelin mevlüdünün şimdilerde amacı, yeni evlenilen çifte ev ziyaretine gidilir malum onu toptan çıkarmak..Genelde gelenler ev hediyesi getirir, ev sahibide pilav ayran tatlı dağıtır.Şimdilerde mevlütlerde magnet şeker vs dağıtmak moda oldu, sizde gelin düğün temalı birşeyler dağıtırsınız. Ama 3 sene epeyce bir zaman geçmiş, sizin gelinlikle görmek isteyen düğünüze gelseymiş, şimdi fotoya baksınlar madem öyle.
bu arada gelinlik giyildiği de doğrudur,yada biz boşnakların meşhur şalvarları
Yok hic alakasi yokAltin takilsin diye mi gelinlik giyiyosun konu sahibi:))
Ben nazar boncuklu magnet dusunmustum.Hayırlı olsun canım, gelen misafirlere minik saksilerde gelincik hediye edebilirsiniz, gelen misafir sayısı nekadar, yemek olarak soğuk bűfe hazırlayabilirsiniz
3 sene olmus mevlutluk durum kalmamis bncekizlar selamlar hepinize, benimki dert degil de fikir istiyorum. Biz evleneli uc sene oldu ama kuslukten dolayi esimin ailesi yoktu, bilenler bilir, yeni baristik. Gelin mevludu yapalim dedik. Hem beni gelinlikle gormediler diye.. Mini gelinlik aldik vs.. Gelin mevludunde ne gibi ikramlar yapilir.. Adetler nelerdir? Bizim oyle pek bi adetimiz yok.. Yapanlardan oneri alabilir miyim. Tesekkur ederim :)
Eveeet canım oda çok güzelBen nazar boncuklu magnet dusunmustum.
İnşallah allahım en kısa zamanda bebek mevlütleride nasip etsin inşallah hayırlısıyla.Bebegim yok ki cnm dusuk yaptim benAllah nasip kismet ederse onu da yaparim ins.
Olabilir neden olmasın ben giymem belki ama arkadaşım giymişti tuhafta olmadı şahsen kimsenin yargıladığını sanmam içinizden nasıl geliyorsa öyle hareket edin derimMini dediysem benimki de dizimde zaten :)
İns canim kim istiyorsa Rabbim kucagini bos birakmasin..İnşallah allahım en kısa zamanda bebek mevlütleride nasip etsin inşallah hayırlısıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?