Gelin mevludu

Gelin mevlüdü derken yeni evliler hem bir kuran okutmuş olunuyor hem bir taşka iki kus evini göremege geliyorlar yani bizdede var bu.yeni evlenince ama yapilir 3 yil sonra degil

Burda her mevlüte kavurma pilav salata sarma pogaca olur bu standard helva baklavada tatli al sana fikir☺☺☺

anladığım kadarıyla yeni evlenenler için hayırlı olsun diye mevlüt okunurdu
siz ailesiyle küs olduğunuz için yeni yaptırıp hem gelinlikle görmediği için ona benzer bir şey giymek istiyorsunuz
mevlüt okunacaksa eğer mini bir elbise yerine daha kapalı olandan olursa daha iyi olur
normal mevlüt gibi yaptırabilirsiniz hoca gelir duasını okur
hocanın önüne bir kaseye tuz şeker sürahi su konulur okunulur
hocanın duası bitince peçete ve gül suyu dökülür
ikramlık yapılır tavuklu pilav yaprak sarması tatlı ya baklava yada tulumba tatlısı ayran
isteyenler lokum veya şeker paketler giderken gelen kişilere verilir
HAYIRLI OLSUN

Sadece sorulsan cevap verilse yaa.Bu kadar sorgu elestirinin sebebi de olmaaaz sonucu da..

Boşnakların geleneğiymiş, insanlar demek ki yıllardır yapıyor. Bunu sorgulayan var saçma diye. Ona kalsa Türkiye'de saçma ötesi saçma gelenekler var ve saçma diyenlerin çoğu yapıyor tıpış tıpış.

Bir de mevlidin arkasından oynayacak mısınız? Böyle birşey okumadım da, nerede yazdınız bunu konu sahibi?

Gelin mevlidi yapılır evet yeni evlendiğin zaman hem evde bir kuran okunsun hemde eş dort ev gezsin diye ama gelinlik giyildiğini ilk defa duyuyorum saçma geldi açıkcası

gelin mevlüdünün şimdilerde amacı, yeni evlenilen çifte ev ziyaretine gidilir malum onu toptan çıkarmak..Genelde gelenler ev hediyesi getirir, ev sahibide pilav ayran tatlı dağıtır.Şimdilerde mevlütlerde magnet şeker vs dağıtmak moda oldu, sizde gelin düğün temalı birşeyler dağıtırsınız. Ama 3 sene epeyce bir zaman geçmiş, sizin gelinlikle görmek isteyen düğünüze gelseymiş, şimdi fotoya baksınlar madem öyle.
bu arada gelinlik giyildiği de doğrudur,yada biz boşnakların meşhur şalvarları

Hiç duymadım
Kuran falan okutacaksanız
Pilavla meyvesuyu dağıtılır
İsterseniz küçük havluda dağıtabilirsiniz.

Bizdede oyle bi adet var ama bizde gelin tebrigi derler . Davetiyede bile yazarlar gununu sadece bayanlar gelir. Isteyen sadece baklava mesrubat isteyen bes cayi gibi ikramlar hazirlar.kizda gelinligi giyer oturur bas koseye altin takilmaz ev hediyesi getirirler genelde. Yani burda amac herkesi bir cirpida agirlayip bu dertten kurtulmak sanirim. Ben yapmadjm keske yapsaydim hergun birileri geldi tebrige bir ay boyunca .

konu sahibide sanirim k.v gille gorusmemis ya daha once boyle bir organizasyonla gelini aileye ese dosta tanitacaklar heralde

arkadasların hıcbırı boyle bı adetı duymadık dıolar.sasırdım dogrusu.gelın mevludu tbıkı wardır.we gelın bır aylıkken hatta 3 haftalıkken yapılır.iştege gore daha erken olabılır.tavuk pilav ayran yapmıstık cnm bız.tatlı olarakta tulumba tatlısı.sende boyle yapabılırsın.zahmetlı olmuyor plastık hersey zaten.gelın gıyer gelınlıgını oturur cnm salonuna.dualar okunur mevlud bıter sora uzerını degıstırırsın sohbet muhabbet ıste cnm

Hayırlı olsun canım, gelen misafirlere minik saksilerde gelincik hediye edebilirsiniz, gelen misafir sayısı nekadar, yemek olarak soğuk bűfe hazırlayabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…