Gelin mevludu

Heves kursağa kaçırma ekibi geldi

Ya arkadaşlar kv falan gelinlikle görmemiş, içinde ukde kalmış, onlarda rica etmiş giyecek. Alan razı veren razı. Ayrıca saçma ötesi birşey değil ne saçmalıklar oluyor hayatta. Neden siz rahatsız oldunuz anlamadım. Bazı insanlar her konuda olumsuz şey yazmadan duramıyor. Keyif kayhası gibiler.

Kadın ne ikram edilir diye sormuş, dalga geçin diye konu açmamış sanırsam. İnsanları üzünce ne oluyor ki?

Allah kabul etsin
Ben bebek mevlidi de yapmadim
Evim cok cok kucuktu o sebepten

Ama o misafirleri tek tek agirladim
Kucuk bebekle cok zor oldu
Mevlidin boyle bi kolayligi da oluyor yeni anneye

Benimde yapasim geldi ama 13 yillik gelinin mevlidi olmaz
Bebek desen geldi 10 yasina tosun gibi

Benden gecmis bu isler

gelin mevlüdü son birkaç yıllır var... banada yapılmadı içime batıyorr ama neyse bu konuyu ailecek kapattık.. içim kırgın olarak.. eltime yapıldı.. ve bir hoca geldi.. dualar edildi.. normal mevlüt gibi.. sonra lokum dağıtıldı ve yemek verildi.. ve yatağına bir kız bir erkek bebek koyuldu.. hangisi varsa da o olur.. öyle bittii gitii

Amin cümlemizin duaları kabul olsun
Benimde ilk evlendiğimizde evim küçüktü, evde dua okutamadım
Nasip kızımaymış evet toplu çıkıyo ve kadın muhabbetlerini sevmem, ben bebekle ilgilenip onların birbiriyle muhabbet etmeleriyle yırttım
Geneli çekiştiriyo bir diğerini

Mevlit okutmak için illa bir bahaneye ihtiyacımız yok aslında. Sizinki mevlit olayını biraz aşacak keşke nikah tazeleme gibi bir şey yapsaydınız. Süslenir püslenir mini gelinliğinizi de giyer yapardınız. Evinizde de istediğiniz zaman dua okutabilirsiniz.

Bende bunu anlamıyorum
Mevlüte inanan insan yatağa neden bebek koyar, batıl inanç değil de ne ?

Siz kendiniz okutun. Yakınlarınızı çağırın ikramlık bir şey yapın. Arkadaşım yılda 1 kere mutlaka evinde mevlit okutur.

Konu sahibi sana fikir olsun.

Eklentiler

• IMG_1071.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 2.400
Son düzenleme:
Bekarlığa veda var da evliliğe veda gecesi niye yok dimi
Aynen ya, herkes salya sümük ağlayarak boşanmıyor ya yaka silkip kurtuldum diyenler dolu
Valla ben eski sevgilimle ayrıldığımda bir oynayasım gelmişti, daha doğrusu ayrılıktan sonra peşimi bıraktığında

Bence siz 3 sene sonra bebek mevlüdü yapsaydınız keşke daha münasıp olurdu. Gereksiz gibi geldi bana hiçde duymamıştım

Arkadaşım yapmıştı dizlerinde bir elbise giydi başı kapalı şekilde evinde kuran okutuldu bir bayan kuran bilen duaları ezber okuyan bir bayandı etli pilav sarma baklava dağıtıldı içecek oldu bol bol Hayırlı olsun sizinde evde kuran okutmak her halukarda güzel bende yeni evlendim düşündüm yapmayı ama gerek kalmadan o kadar çok insan geldi ki ev görmeye gözüm korktu vazgeçtim ufakta evimiz Rabbim nasip ederse inşallah bebek mevlütüne

Bende bunu anlamıyorum
Mevlüte inanan insan yatağa neden bebek koyar, batıl inanç değil de ne ?
evet batıl inançç öyle yapılıyormuşş bende ilk kez katılmıştım bir gelin mevlüdüne ama çok duyyuyorumm..

Siz kendiniz okutun. Yakınlarınızı çağırın ikramlık bir şey yapın. Arkadaşım yılda 1 kere mutlaka evinde mevlit okutur.

artık okutamam istememde.. 3 yılımızz bittii bizimm.. içimde kaldı ama başkasına yapılıp beni el üstünde tuturken yapılmaması... Allah razı olsunn burdaki komşularımm sürekli okuturlarr ve benim evimdede okunuyorr çok şükürrr ..

Sadece sorulsan cevap verilse yaa.Bu kadar sorgu elestirinin sebebi de olmaaaz sonucu da..

bizde isteyen evlendikten sonra 2 ay içinde evinde mevlüd verir Kuran okunur duası edilir tesbih çekilir. arkasından pide ayran ya da hiç önemli değil başka bir şey de olur. ve en önemlisi gelinlik falan giyilmez.
ben yaptırmadım zaten. sen yaptırmak istiyorsan aile arasında parti yap bari mevlüdü düğüne çevirmeyin. okuyup arkadan oynamayın bence
. yiyecekte istediğini yapabilirsin

Bizde mevlüt yaptik ama gelinlik giyinmek.yada ona benzer sonr yil sonra sacma olur... ben almanyada yaşiyorum kayinvaldem et aldi kavurma yapti pilav salata sarma börek ayran hocaya hediye koyduk öyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…