gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Insan " acaba bu kiz altindan mi" diye dusunmeden edemiyor:olamaz:
Bende genc evlendim yurtdisina.
23umdeydim, unv yeni bitmisti.
Birakin araba sahibi olmayi, esyali eve kiraci girdim mecburen, oyle de bi yerdi Allah'in unuttugu cok sessiz, ev mustakil.
Esim gece gorevindeyken uc bucuk atarak isten eve donerdim hey gidi.
Konu sahibi evliligi omur boyu garantili vadeli mevduatla karistiriyor.
Bu arada sadece o degil ailesi de ayni bence, ultra maddiyatcilar.
Allah evlatlarimizi bunlar gibilerden korusun.

Amin.. 3 sene oncede evden kacmakla ilgili bir konu acmis, bayagi problemli bir ailesi var anladigim kadariyla. Evliligi aileden kurtulmak icin cozum olarak goren genc kizlara uzuluyorum aslinda ama konu sahibi gibi bazi kadinlar var, evlenmeden once ailesiyle hep savas halinde olup evlendikten sonra ailesine toz kondurmayip esin ailesini suclarlar. Buradaki ornek daha evlenmeden gerceklesmis. Birde ailesinin yanlislarini,tavrini,fikrini zamaninda surekli elestiren biri is kendi cikarlarina gelince ailesine toz kondurtmuyor. Cunku o ev kendisi icin alinacak, dediginiz gibi kendini guvenceye almanin bir yolu olarak goruyor evliligi. Onceki konusunda da annesinin nisanlisina herkesin icinde ettigi kucuk dusurucu sozlerinden, babasinin kaynatasina maddi istekler icin yaptigi emrivakilerden bahsediyordu. Isteklerin alti doldurulmayinca rezillik diz boyu oldu...
Gercekten Allah korusun evlatlarimizi, gelenek gorenek adi altinda insanlarin karsisindakini nasil somurmeye calistigini gorunce sok oluyorum. Kendi evlatlarina sagla-ya-madiklarini,baskasinin parasiyla saglamaya calisan insanlardan koru allahim tum iyiniyetli insanlari. Niyetlerini ortecek kilifta var bu topraklarda, gelenek gorenek iste..
 
Bence bu arkadaş bizle kafa buluyor.Dün “babam ev istemedi kayınpederim alcaz dedi babamda ölesine sordu ev olayını Ne yaptınız diye” dedi.Ama eski konularında babası demişki “ önce bi gelsinler konuşalım istediklerimizi yapmazlarsa söz filan yapmayız” demiş.Babasının istediği şeyde “oturacakları evi almasıymış”.

Sonra arkadaşın ailesi diyormuş ki “söz yaptıktan sonra sözden dönemessin dediklerimizi yapmasalar bile dönüşü Yok o yüzden baştan kabul ettireceksin” demiş.

Ama bu arkadaş sözü geçtim nişan,nikah yapmış yani geri dönme gibi bi durumu yok anlattıklarına göre o yüzden boşuna parmaklarımızı yoruyoruz.Çoktan geri dönmüştür ☺️
 
Nerden bulursunuz bu kadar hayel gücünü
Onca adamı gelini görümceyi
Atıyor mu yani ?
Benim hayel ürünümde anca bir kişiyi bulurum ben
O da kendim
 
Umarim barismistir.. sadistce olacak ama ben Almanyaya gidip orada hayati tersten gormesini cok istiyorum mesela.. insanlarin burunlarinin surtmesini izlemek gibi enfes zevklerim var :KK53:
Yalnız gidilen ülke Almanya değil sanırım doğu avrupa ülkelerinden biri
Is daha kötü
Almanyada olan sosyal olanaklar vs. Hiç olmaz
 
Tek vasfi genc ve bakire bir kadin olmak ve bu onemli vasiflarini henuz kaybetmemisken olabilecek en iyi sekilde degerlendirmek istiyor. Universiteyi evlendikten sonra kaynatasinin ona alacagi arabayla okumaya gidecekmis, uzerine ev yapilacakmis, 300bin tl lik altin alacaklarmis, evide onlar doseyeceklermis l, hanimefendi zaten 40.000!tl lik pike almis daha napsinmis. Fenalik basti icimi yazarken.
Ya okuyacak adam burda okur zaten, ben 22 yasindayken unv. 3. Sinifta vize final derken g..tumde ayi bagiriyordu, ne ceyizi ne pikesi ne altini..
 
Ahahaha:KK70:
Nevresim benim evde olay konudur.
Çeyizleri gayet özenli, imkanımın yettiği kadar sağlam para dökerek aldım, yatak odası takımının yatağı mecbur king size ama bendeki nevresimler standart boy 180 e uygun!
Piyasadaki normal king sizelar da olmuyor, sağından solundan çıkıyor.
E ben düştüm o meşhur home olan mağazaya.
Ay ne göreyim, evet ölçü tutuyor ama nevresimler 6 7 bin!
En ucuzu 2 buçuk falan.
O zaman öğrendim varmış meğersem diye.
Güzelim çeyizlerimi anneme bıraktım, ikisini misafir odam için aldım, 2 tane de artık paramın yettiği en büyük bulduğum ölçüde aldım.
Zenginin derisi de zengin valla ceyceycim, 4 sene oldu evleneli hala kumaş alıp da diktiremedim.
Bir yatarız, sabah çarşaf top şeklinde orada burada olur, fakirliğin gözü kör olsun.
Benim yatagim 2 ye 2 .20
Taçta 2.40 a uyumlu ipekli nevresimler var .
450 lira civarı. Bir bakin isterseniz ...
 
tesekkür ederim allah razı olsun.. hayalimdeki seyleri yaptim diyelim. evet cok ilgili cok sevecen biri.. dünde onca küfüre hakarete saatlerce cıgırmama ragmen sesini pek cıkarmadi haklı oldugum icin. sülalemden herkese karsı saygılı ilgili sevilen biri olmustu. almanci değiller.cimri de değiller trye gelince en luks otellerde en iyi restoranlarda 30 kisiyi yemek yediriyolar. bize gelince böyleler anlamadim gitti.
Bu daha kötü değil mi?Bence öyle.
Hadi adam cimri olsa huyudur,herkese öyle dersin.
Fakat adam istediklerine harcıyor,sana ve ailene bir ikramı bile çok görüyor.
Öyle bir aile tanımıştım,aile öteden beri kendi gittikleri diş doktorlarına gelinlerini layık görmüyordu.
Parayı gelinin eşi kazanmasına rağmen,babasının evinde öyle dişçiye mi gidiyormuş,gitsin işte falanca doktora,neyine yetmiyor sözleri dönüyordu.
Şahsen böyle bir hayattansa, 3 kuruşu huzurla paylaştığım fakat insan yerine konulduğum bir evliliği tercih ederim.
 
Bende bunu yazacaktim o kadar parayı pikeye yatıran adam niye o parayla ev dizmeyip esya icin kavga ediyor
O zaman pike yapmayip esya alsaydı

Adamlarda hakli ben ev alip araba alıyorsam birde kızını okutucaksam dsende evin içini diz o zaman derim
O kadar pahali pike falan hikaye. Sirf tepki toplamamak icin.

Nisanda damada takim elbise bile almamislar.
Damadin halasi herkesin icinde yuzlerine vurmus bi guzel. Konu sahibi esine parasini vermeyi teklif etmis. O da kabul etmemis.
 
Kızlar konuda neler olmus konu sahibinin önceki konularını biliyorum ama 30 sayfa yorumu okumaya üşendim de:işsiz: gelisme varmiymis:işsiz:
 
Yurtdışı dediğiniz kesin Almanya çok akrabamız var aşırı cimri oluyorlar, Emin’im oraya gittiğinizde ağzınız açık kalırdı cimriliklerine , merak ettim eşiniz sizinle ilgilimiydi? Yani sürekli arar mıydı?? ek olarak siz çok özenmişsiniz , ve biraz abartmışsınız epey masraf yaparak , olan olmuş üzmeyin kendinizi, Rabbim evlenmek isteyen herkese en hayırlı olanı nasip etsin ..

ben de almanyada yasiyorum ve türkiyeye gittigimde ordaki akrabalarimin yüzsüzlüklerine sasiriyorum....iphone telefon istemeler, pahali parfümler vs vs...sizde burdan cok ac görünüyorsunuz, tabi hangi tarafta oldugunuz önemli ama herkesi ayni kefeye koyup cimri demek kolay
 
gercekten güvendim. teyzem aracılıgıyla bu is oldu. teyzemin arkadasının yakın akrabasıydı. biz aileyi cok arastırdık kimse kötü birsey söylemedi. esimi de gercekten seviyorum ilgili bir insandı. nerden bilebilirim böyle olacagını.. zaten simdiye kadar dogru dürüst iliski yasamamıs biriyim. birini sevip icim ısınınca evlenmek istedim. karsı taraf cok erken istedi dügün tarihini oyüzden nikahta erken oldu vize icin. aileme cok cemkirdim karısmayın yoluma taş koymayin aksilik sakın cıkartmayın diye. degmezmiş.



daha evlenmeden bosanmiş biri olmak istemiyorum en az 5 yıl kendıme gelemem kaldıramam bu durumu. oyuzden karsı taraf hatasını anlar yola gelirse affedicem. nişanlım babasıyla tartısmıs, ama durumu degistirmezlerse sevgimide gömüp ayrılıcam malesef. ailesi yüzünden bu ilişki bitecek yani. nikah iptali olmuyor malesef..
Sen bu kafa ile çok çile çekersin.
 
ben de almanyada yasiyorum ve türkiyeye gittigimde ordaki akrabalarimin yüzsüzlüklerine sasiriyorum....iphone telefon istemeler, pahali parfümler vs vs...sizde burdan cok ac görünüyorsunuz, tabi hangi tarafta oldugunuz önemli ama herkesi ayni kefeye koyup cimri demek kolay


Kesinlikle katiliyorum.
Geneememek lazim insanlari Cimriler diye.

Benimde tanidiklarim var bircok, para ve
Pahali birseyler istemeler..neler neler. Banada
Ordakiler girgüsüz geliyor.

Dedigim gibi hertürlüsü oluyor, genelleme yanlis
 
ben de almanyada yasiyorum ve türkiyeye gittigimde ordaki akrabalarimin yüzsüzlüklerine sasiriyorum....iphone telefon istemeler, pahali parfümler vs vs...sizde burdan cok ac görünüyorsunuz, tabi hangi tarafta oldugunuz önemli ama herkesi ayni kefeye koyup cimri demek kolay
Hahaa aynen ya sanki burda iphone ve parfümleri bedava dağıtıyorlarözellikle marka parfümler Türk parasına çevirince aynı para hatta bazen daha pahalı
 
X