• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin olmak böyle mi?

teyzeniz haksız. söyleme şekli yanlış. ben kendime söylense bozulurdum. belki eşime söylemezdim duruma göre ama kesin takılırdım yani. işlerin varsa çocuğa ben bakıvereyim istersen falan diyebilirdi. sen şunu yap ben bunu yapayım. görev dağılımı yapmaması lazımdı

:KK76::KK76:

öyle cnm bide bi kaç kendini bilmez rahminden çıkarmasaydın dıyınce insanın şartelleri iyice artıyor. Bende yanlızdım kuru kalabalık senın uyanmasını beklıyorlarmıs ben zar zor uyuttugum bebeğimi uyandırıyorlardı pijamayla sabah akşam yatağımızdan kaldırıyorlardı. sonra al annesı bu ağlıyor ulen uyandırdınız uykusunu böldünüz günah değil mi!! Sabaha kadar uyumuyordu sonra cocuk uyku duzenı olusturmak cok zor oldu.. ondan sonra burda burda gelecekler bana diyecekler kaynana istemiyosun hadi be ordan!
Ahhh be zaten anlamazlar bizi. Ama şuan anlattığın herşey de kendi yaşadıklarımı görüyorum.
Sonuna kadar hak veriyorum. Ayrıca çıkarmasaydın diyenlere de hayret vallahi. Eee o zaman sizde ağzınızı tutun, adam gibi muamele edin de bizde sizi istemiyoruz demeyelim.
Allah vicdan merhamet versin.
Ama benim en zor günümde arkana bakmadan kaçanlara hiiiç eyvallahım yok. İstemem arkadaş

Bilemiyorum. Benim kv de yemek yesek hemen yerleri supurmemi ister. Ben de sinir olurum. Her yemekten sonra supurge mi acilir Allah askina. Bi otur dinlen, cay kahve ic. Yooook. Kole gibi calis
Temizlik yaparken son nefesini ver

canım basına gelince görürsn basıl cevap marsılık verilecegini. orada gelin suclu degil ogul suclu hemen annesine yüklenmiş.
bi komsumuz bi oturmada cocuklu ev sahibine canım sen cocugu bırakta dökülen su ufakları gemizle demişti cok garibime gitti o ev onun istediğinde temizler

gelinde istediği zamn temizler kaynanada sivri dilli sanırım

sana kesinlikle katılıyorum bacım. Fakat konu dışında bir şey söyleyeceğim, yarım kundak yap bebeğin doğuncA. Yani kalça çıkığına sebep olmamak için mumya gibi değil de, kollarını sar, bacakları serbest kalsın. Ben öyle yapıyorum doktor dedi. Deliksiz uyuyor öyle. Yoksa bebeğin sinirleri gelişmediği için kollarıyla ilk zamanlar istemsiz hareket edip kendini uyandırıyor.

Kaynana konusunda tam destek, o ayrı:)
Evet ilk zamanlar faydası varmış sadece. Dediğin kendini uyandırma konusunu bende duydum sonrası için ilerleyen zamanlarda zararlı diye biliyorum

gunesmk bacıma destek veriyorum. Analığı sizden öğrenecek değiliz, kaynanalar kakadır demiş. Evet destekliyorum.
Kaynanalara kötü demiyorum illa yardım etme isteği varsa bebek bakmak yerine yeni doğum yapan birine mutfakta yardım daha makbul diyorum

:KK76::KK76:

öyle cnm bide bi kaç kendini bilmez rahminden çıkarmasaydın dıyınce insanın şartelleri iyice artıyor. Bende yanlızdım kuru kalabalık senın uyanmasını beklıyorlarmıs ben zar zor uyuttugum bebeğimi uyandırıyorlardı pijamayla sabah akşam yatağımızdan kaldırıyorlardı. sonra al annesı bu ağlıyor ulen uyandırdınız uykusunu böldünüz günah değil mi!! Sabaha kadar uyumuyordu sonra cocuk uyku duzenı olusturmak cok zor oldu.. ondan sonra burda burda gelecekler bana diyecekler kaynana istemiyosun hadi be ordan!
Üstelik bunu bekar ve evlat sahibi olmayan bir densiz diyor eğitim şart !

60 65 yaşındaki insanlar size iş yapacak,mesela evini süpürecek,toz alacak,yemek yapacak,sizde bakacaksınız.İşin hafifini,bebekle ilgilenmeyi yapacak tabiiki.Bunları 2 elim kanda olsa yaptırmam kayınvalideme.Ama kendiniz yapacak olunca ben temizlikçi miyim, kadın alırım,yaptırırım.Kadının biri demiş ya,ne talihsiz kadınım,gelinlerin kıymetsiz zamanı gelin oldum,kaynanaların kıymetsiz zamanı kaynana oldum.
Bizde kayınvalidemize iş yaptırmak için can atmıyoruz ama herşeyi ben iyi yaparım iyi bilirim en iyi yardımcı benim yardıma geldim havasındaysa yardımını bebek harici yapsın bebeğimi ona vermek için doğurmuyorum.

Böyle kötü anLayisLi geLinLer oLdukca kaynanaLar hep kötü aniLacak gaLiba .

Yani şimdi durumu bilemezsiniz aralarında diyalog nasıl gelişti. Benim kaynanam dese alınmam ben ama mutfağım bana ait canım ne zaman isterse toplarım diye de düşünülebilir. Bazı insanlar kendilerine zaten yaptıkları işlerin buyurulmasından hoşlanmaz ki. Siz de orada değildiniz teyzeniz size melektir gelinine öyle görünmeyebilir. Sizi de ilgilendiren bi durum da yok ayrıca. Belki siz de evlenince böyle olacaksınız. Madem sordunuz her gelin kaynana böyle değil korkmayın:halay: Saygı ve mesafe olunca gayet güzel keyifli oluyor. Şimdiden size de mutluluklar

Bu ne saçma sapan bir konudur yahu. Teyzeniz size melek olabilir ama gelinine değil demek ki. Bir de resmen gelinin dedikodusunu yapmak için acmissiniz konuyu resmen. Hiç öyle ilerde eşime anlatsam mı ben de falan da filan geciniz. 30 yaşında insan 'kustahlik' olarak gördüğü şeyi yapsam mı diye sormuyordur umarım.

Teyzeniz tabi ki gelip size iyi niyetliymiscesine anlaticak olayı. Belki imalı konuştu. Teyzenizin niyeti beni gram ilgilendirmiyor gerçi ama kadın kocasına dümdüz annen bana ben bebeğe bakayım sen mutfağı toparla gibi bişey dediyse, bu adam da ne alaka şimdi demeyip annesini arayıp kiziyorsa sorun gelinde değil yetistirilememis adamdadir.
Bu arada konuyu okurken çok irite oldum söylemeden geçemeyeceğim küstahlık gelinin yaptığına denir mı bilemem ama bu lafa takılan bir üyeye size de öyle mı dediler de alındınız tarzı ilkokul seviyesi laf sokma çabasına girenlere bence çok yakışıyor.
Not: kimse bana küstah demedi ve bekarım

Oglumun bebekligi zor gecti hala zor geciyor. Gece 48483992 kez uyaniyor.1.5yasinda.
Ev hali heryer derbeder halde oldugu oluyor. Yorgunluktan kolumu kaldirmak istemedigim enerji bulamadigim zamanlar oldu-oluyor..
Kv gelip bana onu dese ben de sinirlenirim. Benim evim. Yapacak olsam ben zaten toplayayim sen cocukla oynarken derim.
Yardimlasma teyzenin yaptigi degil. Hem gelin evini kontrol eder gibi tavirlar.evet onlar da cocuk buyutmus ama ne gazi ne uykusu vs vs bu denli olmamis..
Biraz empati halden anlama lazim. Kendileri cocuk buyutmusler ama empati yoksunu gibi davranan cok insan var.

Ayrica bekara kari bosamak kolaydir lafi var ya bazi yorumlara cuk oturuyor.

Ben de derdim. Ben kimseye guvenerek yapmadim cocugumu diye. Hala oyle ama mesele anlayis ve arada bir nefes payi... bu kadar destek cok olmasa gerek.

Gelinin zoruna gitti madem veya kv imalı konuştu madem, o zaman orda koysaymış tepkisini gelin. Kalkıp kocaya yetiştirmek nedir? Kendisinin sözcük dağarcığı yeterli değil demek ki kocasını öne sürmüş. Kocası da annesine çemkirmiş. Böyleleri neden evlenir ki. Bide evlat olacaklar yazık.

Bizde kayınvalidemize iş yaptırmak için can atmıyoruz ama herşeyi ben iyi yaparım iyi bilirim en iyi yardımcı benim yardıma geldim havasındaysa yardımını bebek harici yapsın bebeğimi ona vermek için doğurmuyorum.
Versende alacağını zannetmem,kendinkilerinin yorgunluğu geçmemiştir daha,malum, onlar da yoruluyordu.

Back
X