• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin olmak böyle mi?

Ben bünye olarakta kilo olarakta çok zayıf bir insanım.40 kilo bir şeyim.Çok çabuk yoruluyorum ve dinlenmeden sürekli koşturursam ertesi gün hastanelik oluyorum.Kv'de ne zaman bize yemeğe gelse zaten oraya buraya koşturmaktan canım çıkıyordu.Eşim bir taraftan, kv bir taraftan birde bebeğim küçük olunca gerçekten yorgunluktan ölecek durumda oluyordum.Normalde böyle bir durumda bir kahve içer dinlenir sonrasında kalan işleri yaparım, böylecede canım çıkmamış olur.Ama ne zaman kv gelse ve yemek faslı bitse, ben çocuğa bakarken kalk sende mutfağı temizle diyordu.Birkaç kez kalktım salak gibi ayıp olmasın diye yaptım.Ve ertesi gün cezasını hem ben hem çocuğum çekti.Sonra baktım olmuyor ki saçma zaten yaptığı, ben çok yorgunum sonra yaparım siz kafanızı yormayın dedim.üstüne birde ısrar etti kalk yapsana ben buradayken, orası öyle kalacak mı filan diye.kalsın sıkıntı değil deyip kalkmadım.Yani anlayacağınız bu cümle geline pekte hoş gelmiyor.zaten toplayacak olsa o söyler bakar mısın diye. insanı darlamanın manası yok.

Bende bi gelinim ama çok şükür bu kadar fesat değilim olmadım da hiç kadın iyilik etmek istemiş ama karşıda ki fesat olunca işte kadın napsin bu tip gelinler neden bu kadar çıt kırıldım oluyo herseye gercekten sinir oluyorum bende 2 bucuk yillik evliyim ustelik kayinvalidemle birlikte otueuyorum illa ki bizimde atismalarimiz oluyo ama o benim buyugum ve anne diyorum insan anne dedigi kisiye neden kotuluk dusunsun ki o da benim cahilliklerimi idare ediyo anlasiyoruz boylr boyle. bide kadın dediğin öyle herseyi erkegine yetistirmez erkek bilmesi gerekeni bilir sadece. Yazık kadına ya ama oğluna da yuh diyorum bu kadar karı agizli olunmaz yahu.

Teyzen üzerine vazife olmayan işe karışmış. Sonuçta ona ne başkasının mutfağından...

Gelin de çocuk gibi. En sinir olduğum şeylerden biri kadınların kayınvalidesiyle didişip kocalarına şikayet etmeleri, burada da çok okuyorum. Çok toy geliyor bu tipler bana. Küçük çocukların kavga edip ebeveynlerine koşması gibi. Erkek olsam böyle kadın istemem, bana saçma sapan şeylerle şikayete gelme diye de sert çıkarım. Velhasılı iki taraf da gereksiz gerginlik çıkarmış bence.

Teyzenizisafir gitmis misafir gidilen yerin muyfagindan teyzenize ne ki kv bbile olsa karimamali .Teyzenn gittikten sonra zaten toplar mutfagini teyzenis gitmisken biraz kv yapayim demis sanirim.

Mesela benim kv bu lafi etse ben alinmam, aksine sevinirim. Bana destek cikiyo islerimi rahat rahat yapabilmem icin diye.
Ki benzer olayi bi kac kez yasadim kv le.
Gelinle Kv iliskisinede bagli biraz. Mesela ben cok sükür iyi geciniyorum Kv le. Eger onlar gecinemiyorsa zaten Kv söylsdigi hersey batar ona. Gayet normal.
Kötü düsünen kötü, iyi düsünen iyi yorumlar bence bu konusmayii.

Gelin hanimin agzindan dinleyin bir de aklinizda olsun insanlar derdini anlatirken karsisindakinin kabahatleriyle anlatirlar iki tarafli dinlenmeden yorum yapilmaz. Kvdem annemi arayip neler demis saygisizmisim vs ama annemi bana kotulediginde annemi kotuleyemezsin bana dedim konu bu bunlari dillendirmemis tabii bende anneme anlatamadim annemi asagiladi bana resmen bu bir ornek esime de neler demis esimle kavgalarimizin haddi hesabi yoktu zamanla anladi tabi esim sukur suan cekirge hesabi sicradi sicradi duruldu.
Ben de bir gelinim,dünyanın en iyi kayınvalide ve görümcelerine de sahip değilim.Ama burada yüzlerce kayınvalide konusu açılıyor,bir kişi de gelin,sen böyle söylüyorsun ama bir de karşıdakini dinlemek lazım,tek taraflı anlatıyorsun demiyor.Adalet tek taraflı işliyor anlaşılan:işsiz:

Ya iste soylemek itici
Zaten onun evinde
Oturup kenara umursamasaydi
Sikayet etmesi dogru olmamis ayrica
Ikisininde yanlisi var

Herşey iyi hoşta şu kocaya yetiştirme olayına deli oluyorum..Her yaşadıkları kocanın dilinde.Böyle iyi anlaşma sağlanamazki..Kimsenin geçinmeye gönlü yok ay.

Teyzen iyi bir şey söylemiş sonuçta işlerini hallet ben çocuğa bakarım demiş tamam ama gelin hanım farklı anlamış kadınlar bazı dönemlerde alıngan olabiliyor zaten bunu hepimiz biliriz. O dönemlerden birine denk gelmiş olabilir. İnsan eşine her şeyi anlatmalı bence ama annesiyle ve ailesiyle olan hiçbir husumeti anlatmamalı ( ufak tefek olanları ).

sevgili konu sahibi, eğer ilk bebekse bu ve daha 6 aylık diyorsunuz, gelin hanım henuz eskı psikolojisine kavusamamıs olabılır, zira cidden zor bir donem ve herkese ama herkese küsebiliyor insan o zamanlarda :)
ama ben teyzenızın lafında bir kırıcı veya iğneleyici birşey görmedim, hatta aksine ben anneme ve kv'ye sız burdayken ben makınamı yerleştireyim falan der, çocugu oyalamalaırını rica ederim ...
eşine anlatmasına gelince, anlatılacak, konuşulması gereken bırsey değil bence, çok luzumsuz olmuş, aynı keza adamın da annesını arayıp neden böyle dedin demesi daha da talihsiz bir konuşma olmuş...
ben olsam eşime böyle bir nedenle asla gitmem..kaldı ki kadın kötü birşey dememiş zaten ....

Konu teyzemin gelini.

Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.

"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.

Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
En nihayetin adına kaynana demişler. ne niyetle olursa olsun ona ne? rahat demek ki kadın sorun etmiyor mutfağını. elin kızının mutfağına ne diye burnunu sokmuş?
kendinizi o kızın yerine koyun. anneniz bile dese düşünürsün "ulan benim mutfak o kadar kirli mi yaa niye böyle dedi" diye.
teyzeniz değil gelinin kendi kızının bile işine karışmasın gitsin torunu sevsin gelsin.
hoş ben olsam eşime söylemem "anne çok rahatsız ettiyse toplayıver çocuğun zaten işe engel olduğu yok bana" derim. yani yapabilirim ama yapmıyorum diye.
iyi niyetli olduğuna hiç şüphe yok ama biri gelin biri kaynana ikisi de birbirine daha doğuştan gıcık olmaya programlı bizim memlekette.

ama bu işler böyle olmamalı herkes ağzından çıkanı 2 kere değil 3-5 farklı yönden düşünmeli malesef kv gelin ilişkileri böyle.

Olay sizin yanınızda mı oldu? Belki teyzenizin anlattığı gibi gelişmedi olay nereden biliyorsunuz
Teyzeniz tabiki kendi tarafından anlatacak olayı. Belliki eksik birşeyler var. İki taraftanda dinlemeden kimseyi yargılamayın. Küstah kelimeside hiç olmamış. T Tuval_

ben bu lafta alınacak bişey söylemedim.
olayın teyzenin anlattığı kadar basit olmama ihtimali var.

ayrıca nasıl gelini hemen kocasına yetiştirdi diye haksız buluyosak teyzenin de bu olayı kendi kocasına anlatıp huzursuzluğu devam ettirme şansı yok.

Teyzen birşey dememiş ki. Çocuğuna bakayım sen işlerini hallet demiş. Asıl oğlu hemen karısının ağzına bakıp annesini uyarmakla hata etmiş. Ne var bunda keşke benim kv bana dese çocuğuna bakayım diye.

Kayınvalidemin beni düşünüyormus gibi görünüp aslında arkamdan kuyu kazığını öğrendikten sonra , hiç öyle masum gelmiyor ' ben bebeğe bakıyım sen mutfağı topla ' sözü. Hayır efendim bebeğime de bakma mutfağımı da toplama gerek yok, yemeğini ye otur evine git! Sonra o bakılan bebekler yapılan işler başa kalkılıyor!
" ben senin çocuğuna baktım da , ben senin işini yaptım da" bilmem neler neler.
Tecrübe ile sabit bizzat yaşadım.
Onu diyen kv kesin titiz takıntılıdır, yardım adı altında evini temiz tut düzenli tut mesajı bu.

Back
X