• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin olmak böyle mi?

Biz karismiyoruz demissiniz bence de siz karismayin sonra gelin sana noluyo didisinin didisi der alinirsiniz

Dedikodu yapasınız gelmiş
Küstah falan demişsiniz bu ne ofke
Evet gelin hatalı ama o teyze gelinini sıze cekıstırerekde hatalı
Sız dogru olsaydınız dedıkoduya dahıl olmak yerıne yanlıs anlasılma olmustur teyze buyutmeyın derdınız sızde hatalısınız

Allah buyuktur yapilani gorur bunlar bize birer ornek ileride kv oldugumda ins ben aynilarini gelinime yasatmam. Benim kvdem ogullari dunyanin 8.harikasi gibi davranir hamile halimle bana hali kaldirtmak istedi ogluna yazikmis kaldirmadim tabi hic bir zaman yaranamicaminda farkindayim saygim var ama esimin annesi keske anne kiz gibi olsak da sevgimde olsa
Aynı durumu ben de yaşadım.Halıları yıkamaya veriyorum kv kendisi de öyle yapar yıkamaya verir ben hamileyken bana ne gerek var para veriyorsunuz boşuna sen yıka demişti.hamile halimle ben halı yıkayacakmışım.Bazen kafayı yediklerini düşünüyorum.

Aynı durumu ben de yaşadım.Halıları yıkamaya veriyorum kv kendisi de öyle yapar yıkamaya verir ben hamileyken bana ne gerek var para veriyorsunuz boşuna sen yıka demişti.hamile halimle ben halı yıkayacakmışım.Bazen kafayı yediklerini düşünüyorum.
:DKuzenimin kayınvalidesi de,kendilerinin yıllardır gittiği meşhur dişçiye,kuzende gidecek diye,sen filanca dişçiye git,nene yetmiyor demiş.Ama iyi örneklerde var ya.Bir arkadaşımın kayınvalidesinin maşallahı var.Kadın,gelini gece çocuk bakıyor diye,uyuması için alt katta gürültü etmiyor.Kapısına sebzesini ayıklayıp poşetle bırakıyor.Arkadaş hep der,onun yarısı kadar kv olsam başka birşey istemem diye...Allah tüm gençleri ve evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın.

:KK70:Kuzenimin kayınvalidesi de,kendilerinin yıllardır gittiği meşhur dişçiye,kuzende gidecek diye,sen filanca dişçiye git,nene yetmiyor demiş.Ama iyi örneklerde var ya.Bir arkadaşımın kayınvalidesinin maşallahı var.Kadın,gelini gece çocuk bakıyor diye,uyuması için alt katta gürültü etmiyor.Kapısına sebzesini ayıklayıp poşetle bırakıyor.Arkadaş hep der,onun yarısı kadar kv olsam başka birşey istemem diye...Allah tüm gençleri ve evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın.
Bu tavrın nedeni nedir bilmiyorum kendince aşağılıyor mu, ne bileyim ben yorulmayayım ama senin yorulduğunu görüp ego tatmin edeyim mi ya da ben vaktinde çok çektim sen de çek mi diyor inanın bilmiyorum. Karşıdan da pek şeker çok iyi görünen bir kadın benimki.Ama dediğiniz gibi elbet iyileri de vardır. Karşıdaki kişiyi gelin ya da kv olarak değilde sadece bir birey olarak görsek belkide daha vicdanlı davranabileceğiz ama nedense çoğunlukla öyle olmuyor. Birde işin ilginci bu saçma cümleleri eşimin yanında da alelade söylüyor olması beni şaşırtıyor. o yüzden bazen sorununun benimle değil kendisiyle olduğunu psikolojik problemler yaşayıp bana yansıttığını düşünüyorum.

Ben KV njn sadece "kizim bin bibigi bikirim sin mitfigi tipli" dediğini hic zannetmiyorum.

Diyelim ki sadece böyle demiş olsun. Gelinin evi değil mı orası onane, ona laf düşmez, mutfağın ne zaman toplanacağı onu ilgilendirmez.

Bu tavrın nedeni nedir bilmiyorum kendince aşağılıyor mu, ne bileyim ben yorulmayayım ama senin yorulduğunu görüp ego tatmin edeyim mi ya da ben vaktinde çok çektim sen de çek mi diyor inanın bilmiyorum. Karşıdan da pek şeker çok iyi görünen bir kadın benimki.Ama dediğiniz gibi elbet iyileri de vardır. Karşıdaki kişiyi gelin ya da kv olarak değilde sadece bir birey olarak görsek belkide daha vicdanlı davranabileceğiz ama nedense çoğunlukla öyle olmuyor. Birde işin ilginci bu saçma cümleleri eşimin yanında da alelade söylüyor olması beni şaşırtıyor. o yüzden bazen sorununun benimle değil kendisiyle olduğunu psikolojik problemler yaşayıp bana yansıttığını düşünüyorum.
Aynen canım,problem insanlıkta,insafta,izanda...Yoksa kv,görümce,komşu arkadaş farketmez.İlk bebeğime hamileyken,kvde kaldığımız bir gece bulantılarım çoktu.Alt kata inip dolaptan bir küçük kase zeytin aldım,belki bastırır diye.Bir kaç zeytinle sabahı ettim.Sabahta,nereden aklıma geldiyse,gizli birşeyler yiyorum sanmasın diye,bunu söyledim.Aldığım cevap,"tabi kızım,burası da senin evin,çekinme" değil,ben duydum zaten ayakseslerini,uyumuyordum oldu,suçüstü yaptım der gibi:KK57:...Öyle gönlü bol,sofrası herkese açık bir aileden geliyordum ki,bu benim kırılma noktam oldu.Tüm düşünce yapımı yeniden şekillendirdi.Saygı derler ya,o da değil,uzak,serin bir sabır belki...Eşimin bana karşı mahçubiyeti ve bana hak vermesi bundaki tek etken diyebilirim.

:) katiliyorum aldirma bosver kulak ardi et

Yaşlı başlı kadın dediğin 42 yaşında bu biir. Altı üstlü oturuyoruz evimin düzenini benim kadar iyi biliyor bu ikii. Onlara gelin iş yapın diyen yok eğer altı üstlü gelin aldıysan zor zamanlarında yardım edeceksin! Nıye aldın dibine geleni gideni konrtol etmek attıgı heradımı bilmek için mi? Bu insanlıktır ben sezeryan oldum eve geldim komşum yemek getirdi bana aç kaldım ben dikişlerimle kıvranırken o kv bana bir kap yemek yapacak bebeğe baksa ne yazar kimse kimsenin ne yaşadıgını bilmiyor
Gün gelir devran döner Rabbim büyüktür sabret. Yerinde olsam bütün bagimi koparır araya setleri çekerim herkes haddini bilsin. Valla el onlardan bin katli iyi...

İki tarafta kendince haklı o zaman!
Teyzem gelip can sıkıntısını anlattı diye kalkıp geline cephe alacak halimiz yok. Kendi sorunları.
Ama insan üzülüyor. Gerçekten melek gibi kv.
Senin teyzen diye melek gibi kv diyosun canım sen git bi gelinin gözüyle bak ki gerçekten melekmi kimse kimsenin ne yaşadığını durumunu bilemez sen dışarıdan bir gözle gozlemliyorsun. İleride Sende kayinvalide ile bozustugunda kayinvalidenin yiyeninede kayinvalide melek gibi gelecek ama gelde sana sor demi ?

Bize söylediğini kimse bilmeyecek ki! Gidip hesap da sormuyoruz. Siz sorunlarınızı hiç akraba ile konuşmadınız mı?

Kv olunca bir bakış bile batıyor sanırım :KK70:
Kimsenin hesap sorma gibi bir hakkı yok zaten. Benim kayinvalidenin yiyeni karışacak sanane der sustururum görümceler bile karışınca ayar oluyorum. Kv olunca bir bakış la alakası yok o zaman kv tarafından da gelin olunca bir bakış yetiyor öyle mi. Büyük büyüklüğünü yapmayınca başından zit gidince artık o gelinden birşey beklemeyin derim ark zaten baştan herşeyi mahvetmis oluyorlar sonra da tabi herbirseyi göze batar

Siz okuduğunuzu nasıl anlıyorsunuz. kocama söylersem diye tehdit eden yok. Onu nasıl anladınız.

Geline demiyorki "kocama söylersem sorum çıkar" bize diyor. Şimdi beye söylesem tatsızlık çıkar deyip susuyor. Oğluna da çemkirmiyor kavga da çıkartabilirdi. Susuyor.

Okuduğunuzu anlayın.
Iyide kocasına neden söylemeyi aklindan bile geçiriyor ki daha nerede kalır teyzenizin büyüklüğü

Öncelikle baştan şunu belirteyim ki kayınvalide düşmanı ilan edilmeyim. Kayınvalidem dünya iyisi bi insandır Allah razı olsun bi kez kalbimi kırmamıştır. Yani amaan kaynana değil mi hepsi aynıcılardan değilim yorumumu ona göre değerlendirsin konu sahibi. 6 aydır anne olan, yeni düzene alışmaya çalışan bi kadından bahsediyorsunuz belki gerçekten kötü bi insan belki dünya iyisi ama size lansedilen başka. Teyzeniz mutfağını toplaması için ortam yaratmak yerine dinlen deseymiş keşke. Hedef göstermek laf sokmak gibi olabiliyo. Aralarındaki ilişkiye de bağlı ama 6 aylık bebeği olan gelinine yemeğe gittiyse zahmet olmazsa mutfağı toplamasına yardım etseydi. Örneğin bebek uyuyunca beraber toplasalardı sonuçta onun için sofra serilmiş. Gelin sadece bu cümle için söylememiş olabilir kocasına. Sabahtan kalk kayınvaliden gelcek diye ortalığı topla çocuğa bak yemek yap sofra kur yorulmuş ve gerilmiş olabilir üstüne kayınvalidesi iyilik yapmak isterken laf sokar gibi öyle diyince patlama noktası olmuştur. Belki gece bebek uyuyunca yapcak belki eşi geldiğinde yardım isteyecek? Gereksiz bi müdahale diyorum. Oğlu ayıp etmiş tabiki daha kibar bi dille uyarabilirdi.
Konu sahibi umarım evlendiğinizde bu tarz şeylere alınan bi gelin olmazsınız. Arkanızdan küstah denirse üzülürsünüz çünkü. Selametle

Gelinin kocasına söylemesi kötü ama teyzenin kocasına söylemeyi düşünmesi hatta taaa size soylemesi normal mi yani?
Teyzen kocasına soylese ne olacak o da gidip gelini mi dovecek??teyzen çok anlsyisliysa iki dk.girer mutfağa toplardı mutfağı gelin de gör bak nasıl mutlu olurdu.
Bu konu yegenlere kadar duyulduysa teyzen gelininden daha da boşbogaz biriymiş

onun Türkçe si sıç yüze geç dize yavrum :halay: ver evet bu bir gerçek kim öyle yaparsa baş tacı ediliyor:KK11:

Kendinize bakış açınız değişik geldi
Sizin cahilliklerinizi mi idare ediyor kv bu kadar aşağı çekmeyin kendinizi
Kadın dediğin erkeğine yetiştirmez ne demekki erkekler bizim sahibimiz mi
Karı ağızlı olmak nasıl birşey?
Cahillikten kastım yaptığım hatalar çok şükür ben hatalarimi kabul edecek kadar bilincliyim tabirimi de bu şekilde yaptım erkegine yetistirmez bu cümle de anlatmak istediğim kayinvalide ile arada olan biten hersey kocaya anlatılmaz çok ciddi konular dışında. Bi kere anlata anlata adamı da biktirir adam arada kalır böylelikle evlilik zarar görür. Karı agizli olmaktan kastım ise bu kadar basit şeyleri tartıp düşünmeden karısının lafiyla gidip hesap sorması benim düşüncelerim böyle ve sizi ilgilendirmez ben konu sahibini muhattap alıp yorum yaptım ve kimseye düşüncelerimi begendirmek zorunda değilim kendime bakış açıma gelince bak bu daa seni hiç ilgilendirmez hayırlı aksamlar

Bebeğim olmasa konuya başka açıdan bakardım.

Ama 6 aylık bebek annesi olarak, bizim ihtiyacımız olan bebeğimizle vakit geçirmek. Bazı kişiler misafirliğe gelip de, çocukla ilgilenerek işimizi hafiflettiklerini düşünüyorlar.

Ama o şekilde olmuyor.

Biz hem çocuk bakıp, hem yemek hazırlayıp,hem kayınvalideyle sohbet ettikten sonra böyle bir laf duymak yerine, 'kızım sağol, ellerin dert görmesin, benim için hazırlık yapmışsın, hadi sen bebeğinle ilgilen, ben de bulaşıkları toparlayayım' dese, işte o zaman anlayışlı bir kayınvalide olurdu.

Cahillikten kastım yaptığım hatalar çok şükür ben hatalarimi kabul edecek kadar bilincliyim tabirimi de bu şekilde yaptım erkegine yetistirmez bu cümle de anlatmak istediğim kayinvalide ile arada olan biten hersey kocaya anlatılmaz çok ciddi konular dışında. Bi kere anlata anlata adamı da biktirir adam arada kalır böylelikle evlilik zarar görür. Karı agizli olmaktan kastım ise bu kadar basit şeyleri tartıp düşünmeden karısının lafiyla gidip hesap sorması benim düşüncelerim böyle ve sizi ilgilendirmez ben konu sahibini muhattap alıp yorum yaptım ve kimseye düşüncelerimi begendirmek zorunda değilim kendime bakış açıma gelince bak bu daa seni hiç ilgilendirmez hayırlı aksamlar
Cümleleri hangi düşünce yapısıyla yazdığınızı merak ettim. Sizi o evde sindirmelerine izin vermeyin.
Hemcinsimin ağzından karı ağızlı sözünü duymak çok çok üzücü.

Konu teyzemin gelini.

Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.

"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.

Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?[/QUOTE
Eğer teyzeniz farklı bir üslupla söylemediyse , gelin abartmış yani !
Bi de farklı bir üslupla söylese bile biraz sabır ya , hemen olay çıkarmaya ne gerek var ? Ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk !

Iyide kocasına neden söylemeyi aklindan bile geçiriyor ki daha nerede kalır teyzenizin büyüklüğü
Söylerim demedi. Söylesem olmaz dedi yani söylemeyeceğini dile getiriyor.

Lafları yer susar teyzem. Yeterki ağzının tadı bozulmasın!

Back
X