• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin olmak böyle mi?

EliffVVav EliffVVav

Eşine acıtasyon yapıp elde tutmak içindir belki bilemiyorum. Sürekli eften püften şeyleri şikayet etmek evliliğin huzurunu da bozmaz mı?

Son düzenleme:
Bebeğim olmasa konuya başka açıdan bakardım.

Ama 6 aylık bebek annesi olarak, bizim ihtiyacımız olan bebeğimizle vakit geçirmek. Bazı kişiler misafirliğe gelip de, çocukla ilgilenerek işimizi hafiflettiklerini düşünüyorlar.

Ama o şekilde olmuyor.

Biz hem çocuk bakıp, hem yemek hazırlayıp,hem kayınvalideyle sohbet ettikten sonra böyle bir laf duymak yerine, 'kızım sağol, ellerin dert görmesin, benim için hazırlık yapmışsın, hadi sen bebeğinle ilgilen, ben de bulaşıkları toparlayayım' dese, işte o zaman anlayışlı bir kayınvalide olurdu.
Evleri yakın ama. Misafirlik durumu yok. Sürekli bebekle ilgilenmek de yorar insanı. Hep kucakta vs... Yani geline "çocuğa bak ben mitfağı toparlayım" desede o an çocuğa bakmak da zor gelebilir. Kızın yaptığı şey ilk değil bu.
Çocukları olmadan öncede basit şeyleri hemen kocasına şikayet ediyordu. İnsanlar değişmiş bence kv her şeyi yapsın ilgilensin hizmet etsin bana iş yaptırmasın ben oturayım ama bana laf söylemesin.

Konu teyzemin gelini.

Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.

"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.

Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?
O gelinin patavatsizligi, resmen anne ogul arasina girmek.

teyzeniz belki iyi niyetli belki azarlar gibi söyledi bilemeyiz. Eğer ilerdeki aile içi durumlarda tecrübelenmek adına soruyorsanız, burada sizin yapmanız gereken taraf olup melek gibi teyzem küstah gelin diye peşin peşin sıfatları yapıştırmak değil, "aman teyze boşver keşke karışmasaydın olur öyle vardır bi sıkıntısı, suç onda değil bence oğlunla hallet" demekti bu bir.
İkincisi gelin bir şeye sinir olduysa elbette eşine anlatacak, devlet erkanı mı bu adam? Her şey yetiştirilmez bilmem ne diyen üyelerin nasıl bir aile yapısı var bilemem ama ben asla kayınvalidem ve kayınpederimle ilgili şeyleri saklamam eşimden. En ufak olsa bile anlatırım. Bozulsam da hiçbir şekilde laf yetiştirip cevap vermem, bırakırım eşim halletsin, bana ne? Çen çen dert mi anlatıcam? Mesafemi korurum, oğulları icabına baksın.
Son olarak geçen bebek odasında tadilat vardı, mecburen kayınpederim ustaların başında durmak zorunda kaldı. Sonraki gün onlara gittiğimizde bana "naptın? Hallettin mi odayı? Bi süpürge tutup bi silseydin. Çok işi yok, iki dakkada temizlersin." Dedi. Hiçbir şey demedim, sadece aklımdan "buna ne oluyo da karışıyo şimdi" geçti. Artık nasıl baktıysam eşim müdahale etti ve konu kapandı. Bu konuşma eşimin yanında olmasaydı arayıp da şikayet etmezdim çünkü iyi niyetli olduğunu düşündüm. Ama altında art niyet, laf sokma sezsem tabi ki de paylaşırım eşimle. Kendi ailesiyle bile tartışıyor insan yeri geldiğinde. Küstahlık bence, başkasının evinde başkasının işine başkasının şartlarını dikkate almadan karışmaktır.

Kaynana melek olsa gelin dermis kanadın çarptı öyle bir laf vardır bizde
Bu durum ona benziyor
Kendi annesi ben çocuğa bakayım sen ev işi yap dese annem bana yardımcı oldu derlerdi
Kaynana söyleyince bana mutfağın pis demek istedi

Şimdi şöyle o kaynana kızım çocuğa ben bakarım sen temizle dedi böyle oldu
Kızım ben mutfağı temizleyeyim sen bebeğe bak deseydi yada toplamaya kalksaydı ona ne benim mutfağımdan yine bana pis demek istedi derlerdi
Kadin hiç bir sey söylemeyip yemeğini yiyip kalkıp gitseydi geldi oturdu yedi icti gitti hic bir ise elini sürmedi çocuğa bile bakmadı derdi

Yalansa yalan desinler ama öyle
Arada çok kötü ilişkiler varsa teyzen bunu farklı bir tonla azarlar gibi soylediyse durum farkli tabii

Gelinin yas kac? Ayol bunda yanlis anliycak ne varki? Milletin isi gucu yok fitne ikarim diye ugrasiyo. Birde kocasina solemesi ayri komik, onu geri gelip annesine solemesi.. yilan hikayesi yapmislar. Bunlarin evine gitmeye korkar insan

Sizde inşallah evlendiktan sonra kvnizi bdvye şikayet etmezsiniz.

Kesinlikle boyleleri daha kıymetli oluyor. Böyle olmayanların kvleri de ufacık biseyi eslerine oğullarına söylerler. Yani neden anlamadım ama düzen böyle. Bu tarz gelinler normal kvye diğer tarz kvler de normal gelinlere denk geliyor. Ah bı de hakeden hakettiğini bulsa ya.. hemen kocasına söylemesi olmamış. Keşke kvde bulaşık yerine işin varsa hallet veya istirahat et ben ilgileniyorum deseymis. Mutfağını temizle tuhaf oluyor. Benim kv geldiğinde bakardi lavaboya iki çay bardağı tabak kahvaltı bulaşığı. Bebek olmadığı halde hallet derdi. Tuhaf yani onane ki.. önceden de yapıyorsa sinir olmuştur iyi niyet bulamamistir

Bu büyüklerin herşeye karışmalarından zaten karı koca arası bozuluyor ona ne mutfak öyleyse ev sahibi düşünsün herkesin borusu kendi evinde öter
kocasına şikayet etmede haklı , hemen yönetme duygusu yoğun ay bende çok nefret ederim otur oturduğun yerde sana ne mutfaktan !

Ben olsam ben de kızardım.
Şu bebeğe ben bakayım işini gör'cülere tiltim çünkü. Yardım istemiyorum ama illa yardım edeceksen o bulaşığı sen diz makineye mesela... Küfür gibi geliyor cidden o laf benim gibilere.
Teyzen yer de göstermiş bide, ne gerek var?
Bana kalırsa en büyük yardım gelini rahat bırakmaları olur. Gelinin yanında gidip bi de üstelik yatıya kalıpta bebeğe iki agu gugu yapıp sevince yardım etmeye gitmiş oluyor adları.

EliffVVav EliffVVav

Eşine acıtasyon yapıp elde tutmak içindir belki bilemiyorum. Sürekli eften püften şeyleri şikayet etmek evliliğin huzurunu da bozmaz mı?

Evliliklerinin huzuru sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Demek ki onlar öyle mutlular. Siz doğru bulmuyorsaniz yapamazsınız, olur biter. Başkalarının hayatındaki küçücük konular bile zihninizi bu kadar meşgul ederse çok yorulursunuz.

Konu teyzemin gelini.

Geçen hafta teyzem gelininin evine gitmiş oturmuşlar, sohbet, yemek falan derken geçmiş zaman. Evde oğlu yokmuş. İşteymiş. 6aylık bebekleri var.

"Kızım ben çocuğa bakarken sende mutfağını toparla" demiş. Gelin hanım alınmış, bozulmuş öyle dedi diye. Hemen kuzenime (kocasına) şikayet etmiş "annen böyle böyle diyor" diye. Kuzenim de gelmiş annesine "anne niye öyle diyorsun deme" falan .... Demiş.
Teyzem kendi kocasına söylemiyor tatsızlık çıkmasın diyor. Üzülüyor kadın. Oğluna da bir şey demiyor. Eşiyle kavga etmesin arası bozulmasın diye. Bizde haliyle karışamayız.

Nişanlıyım, bende evleneceğim. Böyle mi oluyor bu işler. Kv bir şey demesin diye hemen kocaya mı şikayet etmeli?

Sen zaten çok kötü bir espri anlayışına ve enteresan bir laf sokma algısına sahip olduğun için sana değişik gelmemiş olabilir. Kızın evi, kızın mutfağı canı ne zaman isterse o zaman toplar. Ailecek konuşmamanız gereken konularda fikir belirtiyorsunuz.

Banada gölge etmeseler başka ihsan istemem .Ogelin iyi niyetli mi kötü niyetli mi söylendi artık tanımıştır kayınvalidesini . Bence kötü niyetli söylenmiş .Kaynana söylemese gelin mutfağı ebediyen toplamazdı sanki.

Sen zaten çok kötü bir espri anlayışına ve enteresan bir laf sokma algısına sahip olduğun için sana değişik gelmemiş olabilir. Kızın evi, kızın mutfağı canı ne zaman isterse o zaman toplar. Ailecek konuşmamanız gereken konularda fikir belirtiyorsunuz.

Karşı taraf art niyetli olunca benim her lafım laf sokma gibi anlaşılır.

Evliliklerinin huzuru sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Demek ki onlar öyle mutlular. Siz doğru bulmuyorsaniz yapamazsınız, olur biter. Başkalarının hayatındaki küçücük konular bile zihninizi bu kadar meşgul ederse çok yorulursunuz.

Genel evlilik hayatı için yazdım onu. Onların evlilikleri demedim.

Gelinin yas kac? Ayol bunda yanlis anliycak ne varki? Milletin isi gucu yok fitne ikarim diye ugrasiyo. Birde kocasina solemesi ayri komik, onu geri gelip annesine solemesi.. yilan hikayesi yapmislar. Bunlarin evine gitmeye korkar insan

33 yaşında. Çocukları yokken de teyzem yardımcı olmaya çalışırdı hep. çocuksuz zamanında yaptığı yemek az duru olmuş. étadı çok güzel az daha koyu olsaydı süper olurdu kızım" demiş vay efendim nasıl der öyle alınmış. Tamam hadi alındın bozuldun da bunu hemen neden kocana şikayet ediyorsun. Bizim kuzende de iş yok.

Back
X