Gelin olmak ya da olmamak

Aile yanlış anladıysa demek ki tavrın farklıydı. Belki de dalga geçtiğini sandılar öyle anladılar burada bizim bunu anlamamız mümkün değil “sen çok mu eğleniyorsun ki” gibi bir tavırla söylediysen ben de alınırdım.

Kayınvalide bunalımda, ilgiye ihtiyacı var herhalde. Hadi onun bahanesi bu olsun, peki eşinizin açıklaması ne? Tatlıya bağlamanıza sevindim ama yine de mesafe iyidir ya. Böyle buluttan nem kapan insanlar yeni bulutları bekliyordur muhtemelen. En iyisi olabildiğince az aynı hava sahasına girmek. Ve umarım eşiniz normalde daha aklı başında davranan bir insandır.
Mesafe koymayı düşünüyorum zaten. Ya da madem bu kadar alınganlar bende herşeye alınıyım diyorum. Sonra kendimden ödün vermek istemiyorum.

Benim dikkatimi çeken sizin çok fazla hassas olduğunuz. Haklısınız bu olayda resmen bahane aramışlar. Her türlü kendinizi savunma hakkına sahipsiniz ancak sizin için bir tavsiye de bulunmak istiyorum. 1 senelik evlisiniz henüz daha da büyük olaylar ile karsilasacaginiz zamanlar da gelecek. Şu olaya bile iclenip bir kac gün boyunca etkisinden cikamamaniz aglamaniz sizi yipratirken, başka büyük olaylarda kendinizi hasta edebileceginzi düşünüyorum. Demem o ki hakliysan savun ve gerisinin ne tavır taktiği umrunda olmasın. Ağlama düşünme hayatına bak niye kendini yiyip biteresin ki ne gerek var. Onlar düşünsün gerisini 😉

Ben anladım mesafe koy bence yoksa bunlar bu şekilde seni güve gibi içten çürüteck yok suratı asıktı yok biz 5 kahkaha attık o 4 kahkaha attı yok biz bi tebessüm ettik o etmedi bilmem ne bilmem ne her hareketinden bi anlam çıkarırlar hoş zaten her hareketimizde batar o yüzden hiç taviz verme eğlenmiyorsan yanlarında eğlenme koyver gitsin gelinlee hep kötüdür eninde sonunda
Koyverebilsem gitse ne güzel olur valla.

Aile yanlış anladıysa demek ki tavrın farklıydı. Belki de dalga geçtiğini sandılar öyle anladılar burada bizim bunu anlamamız mümkün değil “sen çok mu eğleniyorsun ki” gibi bir tavırla söylediysen ben de alınırdım.
Bu tavırla söylemedim elbette. Tavırlı söylediğimi sandığı için alınmış. Ayrıca alındırıcak bişey söylemiş olsam bu kadar gücüme gitmezdi ki bu mesele. Benimde alındığım şeyler oluyo sonuçta bir ortamdayız , ben böyle küsmüyorum. Annesinin beni alındırdığı içinde eşimin annesine karşı tavır almasına karşı olurum. Ama kimse kocamın bana tavır almasına karşı değildi.

Benim dikkatimi çeken sizin çok fazla hassas olduğunuz. Haklısınız bu olayda resmen bahane aramışlar. Her türlü kendinizi savunma hakkına sahipsiniz ancak sizin için bir tavsiye de bulunmak istiyorum. 1 senelik evlisiniz henüz daha da büyük olaylar ile karsilasacaginiz zamanlar da gelecek. Şu olaya bile iclenip bir kac gün boyunca etkisinden cikamamaniz aglamaniz sizi yipratirken, başka büyük olaylarda kendinizi hasta edebileceginzi düşünüyorum. Demem o ki hakliysan savun ve gerisinin ne tavır taktiği umrunda olmasın. Ağlama düşünme hayatına bak niye kendini yiyip biteresin ki ne gerek var. Onlar düşünsün gerisini 😉
Çok doğru söylüyosun. Benim problemim kendimle ya. Dışardan baksan umursamıyomuşum gibidir. Nedende başkalarının gözünde nasıl gözükürümü çok önemsiyorum. Dik duruşumu herkes görsün bilsin isterim. Tabi içimde bu böyle olamıyor. Ama çabalıcam tam tersi olması için.

Konuyu hic anlayamadım. Egleniyor musun diyince küsmek nedir yav:KK48:
Küsmeye yer aramıs

Bende hangi kısma gücendiğini anlamıyorumya. Konuştuk bu konuyu kv ile tavrımdan hoşlanmamış. Tavırlı söylemişim. 🙂 bende ona buna alınmasına alındığımı söyledim ve tatlıya bağladık. Ama olan oldu. İçim saçma sapan. Konuşup halledene kadar 3 4 gündür gözümden yaş eksik olmadı. Halledildi ama yinede kırgın içim

Gerçekten buna ağladığınıza inanamıyorum. Niye bu kadar önemli ne düşündüğü? Çok mu seviyorsunuz kayınvalideyi? Küstüğünde günlerce ağlayacak kadar büyük bir sevgi mi bu? Kocam küsse ağlamıyorum valideye zorlasam gözyaşı gelmez.

Yoksa asıl mevzu kabul görmek mi? Ki bence öyle. Ne önemi var yahu? Evlenmeden önceki hayatınızda sevilen, kabul gören, insan ilişkileri konusunda kendini ispat etmiş bir birey iseniz insanların sizi dışlaması kabul etmemesi neden bu kadar önemli olsun?

Ben ilk evlendiğimde eşimin ailesinin uzaydan geldiğini düşünüyordum. Balkondan bir ufo yaklaşacak ve beni çamaşır suyu diyarına esir olarak götüreceklerini hayal ediyordum. Hani öyle bir yabancılık. Onlar da beni gayet dışladılar, hala zaman zaman dışlarlar. Bırakın ağlamayı, ne olur az daha dışlayın daha ötede dışlayın diyebilirim.

İnsanların tuhaf davranışlarının sorumluluğunu üstlenmeyin. Sizce saçma bir sebeple size küstü mü? Bu onun problemi. Küsen siz değilsiniz, o. Dolayısıyla bunu dert etmesi gereken de o. Normal insanlar yetişkin olduklarında böyle basit mevzular için küsmez iletişim kurarlar. Demek ki kendisi normal bir yetişkin değil. Ben olsam o ortamda telefonda konik videolar açar gülerdim. Yapmışlığım da var. En olmadı haber sitelerine bakardım.

Bu kadar küçük sorunları büyütmeyin içinizde.

Hiç normale dönmeyecek tavrınizi net devam ettirecektiniz. Şu an mesela benim kv de hiç anlamadığım ve sebebini bilmediğim bir sebepten bana tavır almış durumda normalde sık konuşuruz ararız birbirimizi bir aydır aramıyor, kaynım görümcem benimle kalıyor onları eşimi arıyor hallerini hatırlarını sorup kapatıyor, virüs deprem olayı geldi geçti o a kadar hepsini arayıp nasılsınız diye sordu beni arayan yok. Umrumda mı valla kendi keyfi bilir ben de aynı tavırda devam ediyorum, noldu diye sorarsam kıymetli olduğunu zannedip tavrına dikkat ettiğimi sezecek hiçbir şey yok gibi devam ediyorum ben de. Bu yaştan sonra onun bunun nazını yok yere biz çekiyoruz koca koca insanlarız adam gibi derdini söylesene dimi tavır almak nedir, siz de hiç konusmayacaktiniz vallahi herkes ederi kadar bu dünyada. Canınızı da sıkmayın ve eskisi kadar samimiyet de kurmayın.

Gerçekten buna ağladığınıza inanamıyorum. Niye bu kadar önemli ne düşündüğü? Çok mu seviyorsunuz kayınvalideyi? Küstüğünde günlerce ağlayacak kadar büyük bir sevgi mi bu? Kocam küsse ağlamıyorum valideye zorlasam gözyaşı gelmez.

Yoksa asıl mevzu kabul görmek mi? Ki bence öyle. Ne önemi var yahu? Evlenmeden önceki hayatınızda sevilen, kabul gören, insan ilişkileri konusunda kendini ispat etmiş bir birey iseniz insanların sizi dışlaması kabul etmemesi neden bu kadar önemli olsun?

Ben ilk evlendiğimde eşimin ailesinin uzaydan geldiğini düşünüyordum. Balkondan bir ufo yaklaşacak ve beni çamaşır suyu diyarına esir olarak götüreceklerini hayal ediyordum. Hani öyle bir yabancılık. Onlar da beni gayet dışladılar, hala zaman zaman dışlarlar. Bırakın ağlamayı, ne olur az daha dışlayın daha ötede dışlayın diyebilirim.

İnsanların tuhaf davranışlarının sorumluluğunu üstlenmeyin. Sizce saçma bir sebeple size küstü mü? Bu onun problemi. Küsen siz değilsiniz, o. Dolayısıyla bunu dert etmesi gereken de o. Normal insanlar yetişkin olduklarında böyle basit mevzular için küsmez iletişim kurarlar. Demek ki kendisi normal bir yetişkin değil. Ben olsam o ortamda telefonda konik videolar açar gülerdim. Yapmışlığım da var. En olmadı haber sitelerine bakardım.

Bu kadar küçük sorunları büyütmeyin içinizde.
Sadece kv alınsa oyle kalsa elbette takmazdım kafama, gözlerim sulanmazdı bile. Eşimin yüzünden böyle oldu. Çok şaşırttı. Ya bide İnsan dışlamak nedir yahu. Belli bi çıtası yok mu bu işin. Ota puta küsüp böyle yapmayı insan nasıl kendinde hak görür. Yine yükseldim 🤯. Birde zihniyetlerini çözüyorum yavaş yavaş. Kv ye kb ye sonsuz saygı kocaya saygı bekliyolar , gelin ağzını açmasın. Kendi kızlarıda var aynı durum onlrın başınada gelir ama “aa biz x’e böyle yapmıştık aynısı başımıza geldi ” demezler.

Mesafe koymayı düşünüyorum zaten. Ya da madem bu kadar alınganlar bende herşeye alınıyım diyorum. Sonra kendimden ödün vermek istemiyorum.
Onların dengesiz tavırlarına etki tepki yaparsanız, yorulursunuz bence, sinir küpü olursunuz. Biraz mesafe, biraz da bunların akli dengesi normal değil bakış açısı sizi en az zararla kurtarır.

Hiç normale dönmeyecek tavrınizi net devam ettirecektiniz. Şu an mesela benim kv de hiç anlamadığım ve sebebini bilmediğim bir sebepten bana tavır almış durumda normalde sık konuşuruz ararız birbirimizi bir aydır aramıyor, kaynım görümcem benimle kalıyor onları eşimi arıyor hallerini hatırlarını sorup kapatıyor, virüs deprem olayı geldi geçti o a kadar hepsini arayıp nasılsınız diye sordu beni arayan yok. Umrumda mı valla kendi keyfi bilir ben de aynı tavırda devam ediyorum, noldu diye sorarsam kıymetli olduğunu zannedip tavrına dikkat ettiğimi sezecek hiçbir şey yok gibi devam ediyorum ben de. Bu yaştan sonra onun bunun nazını yok yere biz çekiyoruz koca koca insanlarız adam gibi derdini söylesene dimi tavır almak nedir, siz de hiç konusmayacaktiniz vallahi herkes ederi kadar bu dünyada. Canınızı da sıkmayın ve eskisi kadar samimiyet de kurmayın.
muhteşem samimi olamadık zaten , öyle bir aile gibi olamıyoruz , gerek benim rahat hareket edememem kaynaklı gerekse kayın tarafının alınganlığı. Ama her hafta mutlaka görüşülür. Güzel bi aile olabilelim isterdim. Ama olmadığı için benim suçlu görüldüğümü öğrendim 🙂

Onların dengesiz tavırlarına etki tepki yaparsanız, yorulursunuz bence, sinir küpü olursunuz. Biraz mesafe, biraz da bunların akli dengesi normal değil bakış açısı sizi en az zararla kurtarır.
Suyu akışına bırakmalı o halde 😪

Öyle bir ailede gelinim ki, beni kendilerinden görmesinler zaten, ben onlardan değilim:KK12:

Niye küstünüz hiç anlamadım ama umrumda olmazdı böyle saçma sapan şeylere tavır alan insanlar. Hayat kısa, yorucu.
Bir de böyle yoranlara tahammülüm yok artık.

Olay şu; geçen akşam kayınvalidemlerde yemekten sonra otururken sohbet açıldı. Kv bana herkesin eğlendiğini bi benim eğlenmediğimi söyledi , bende pnunda eğlenip eğlenmediğini sormuştum hemde gülerek, somurtuk durmak huyum değildir genelde gülerim. O da buna küsmüş. Farketmedim tabiki o an çünkü böyle bişey aklımdan geçmezdi. Sonra neyse herkes bana bi tavır takındı. Bende herkese karşı küstüm. Kocamda dahil. Beni yalnız bırakması gereken bi durum yoktu ortada ve kendimi çok kötü hissettim. Terbiyesizlik etmedim, kötü bişey söylemedim. Yanlış anlaşılma olur normaldir. Ama bu kadar basit bi konudan bana cephe alınması birçok düşüncemi derinden sarstı. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Bunun gelin olmak olmamakla alakasi yok.
O aileye girmek zorunda degilsin zaten niye giresin sen eşinle evlendin sadece ve herkes saygi duymak zorunda. Boyle ufak tefek sacma sapan konularda insanlarin ustune gelmesine izin vermemen lazim. Yok gülmemişim, yok somurtmuşum bilmem ne diye kusecek olanda yol alsin gitsin ötede küssün umrumda olmaz. Şimartmayin şunlari, kendilerini boyle boyle bir halt saniyorlar.

Çok bi ailevi problem yaşamadık, ben pek aramıza böyle şeyler sokmamaya dikkat ederim. 1 sene oldu evleneli. Yinede farkediyorumki bana ailesini savunuyo. Bişey söylediğimde ailesinden birine ya da komik bi durum olsa gülsem ailesini savunmaya geçiyor, hali tavrı bi değişiyor. Umuyorumki beni de ailesine karşı böyle savunuyodur.
yazdıklarından sonra pek savunduğunu sanmadım canım ya

Hayat kısa, yorucu.
Bir de böyle yoranlara tahammülüm yok artık.
Kesinlikle katılıyorum. Arada olurya böyle durumlar. İçine battıkça batarız asıl gerçeği göremeyiz. Benimki de ona benzedi ama neyseki aklım başıma geldi. Ben kendi hayatıma aileme bakarım. İyiysek sorun yok. Kocamın aileside ister güzel güzel dahil olur ister çomaklarıyla dahil olur 🙃 ben keyfimi bozmayacağım takmayacağım

Back
X