Gelin Türk Damat Azeri ne olacak bu düğün adetleri:(

Edoras90

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2016
8
0
6
36
duyduguma gore azerbaycanda kız erkek ayrı düğün yapıyorlarmıs ve düğün paraları da kendi ailelerine kalıyormus simdi ben burda sadece nikah yapmak istiyorum ailem takılan paraları bana verecek ordakinde ise kayınvalidem alıcakmıs her yerin adeti farklı anlıyorum sorularım şunlar 1)burada düğün yapmamam onlar tarafından eksiklik olarak görülür mü 2)ailem bana burada bilezik takacak ama bi de oradaki düğün de para mı atması gerekir bu durumda kayınvalideme gitmis olacak o para bana kalsa zaten verirler ablamım da iki farklı şehirde düğünü olmustu aynı takıları iki kez takmıstık ama azerbaycanda takı olayı da yokmus kafam cok karışık parasal konular yüzünden aileler arasında soğukluk yaşamaktan korkuyorum ne olur bi fikir verin

Bu durumun gerçekliğinden emin ol. Belki seni kandırıyorlar?

Azerbaycanda taki aliskanligi yoksa kaynanaya ne kalacak? Bu iste bir is var. Hem takilani almak hem de kendileri takmamak icin uydurmus olabilirler mi?

Her seyi kafana gore ve esinle senin kolayina gelecek sekilde yap. Neden mi? Cunku ne yapsan da memnun olmayacaklar. Kv'lik kurumu evrensel.

Edit:Benim esim de yabanci her seyi kendi kolayimiza gelecek sekilde yaptik. O ne der bu uzulur mu diye sekilden sekile girmeye gerek yok. Sonra borc icinde kalan her lafi isiten siz olacaksiniz.

Adetleri boşverin mutlu olmaya ayrıntılarda boğulmamaya bakın

Adetlere uymak zorunda değilsiniz. Zamanla her şey mantığa göre yeni şekil alabilir. Anlattıklarınız da mantıklı olmadığına göre, uymak ahmaklık olur.

Neden kendi kendine düşünüp can sıkacağına aileleri devreye sokmuyorsun.
Büyükler konuşup halledebilir bizde böyle, bizde de böyle napalım ne edelim diye
sonuca bağlanabilecek bir şey bu
tabi paylaşıldığında oturulup konuşulduğunda

Eşinizin fikri önemli. O ne diyor?
Düğündeki tüm para benim aileme kalır mı diyor?
Siz orda düğün yapmazsanız bu büyük bir eksikliktir mi diyor? Düğün parasını kimin ödeyeceğini söylüyor?
Eşyaları kimin almasını normal karşılıyor?

Merhaba.Ben bir Azerbaycanlı gelin olarak senin sorularina cevap vermek istiyorum.Evet Azerbaycanda erkek ve kız tarafi ayri yapa bilir düğünü ve her taraf kendi parasının alır.Amma takı olayı var.Kayinvaliden sana en az bir yüzük ve 1 değerli takı seti takmasi lazim.Bu adetdendir bunu bilmen lazim.Bundan baska sana hediyyeler de almalari lazim.Bu hediyyelere elbiseden tutmuş makyaj malzemelerine kadar her şey dahil aliniyor.Bu da adetde olmasi gerekendir.Düğünlere gelince Azerbaycandaki düğünde sizin tarafdan gidecek insanlar para vermeli değildir.Siz misafirsiniz.Oğlan tarafi ödemeli sizin masanin parasini.Burdaki düğüne gelince sen nasil istiyorsan kendi adetinize uygun yapa bilirsin.Kimsenin de karsi tarafdan karismaya hakki yok.Benim de eşim türk.Bizde de her kes kendi adeti ile yapti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…