geline ısınamayan görümceler.

Liza.

love
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.425
8
116
İstanbul
kardeşim 5 yıllık evli,baştan beri gelini sevmedim.son birkaç aya kadar yapmacık davranarak iyi gibiydik.
fakat bir kıvılcım oldu ben artık dayanamadım tartıştık görüşmeyi kestim,daha doğrusu kesmek istedim.
sevememe sebebim kıskanç, kompleksli,hazımsız, dengesiz,sevimsiz ve çekilmez bir suratı var.
ben açık konuşmayı severim ama kendisi arkadan konuşan, alındığı zaman surat yapan, gidip odalarda kendi kendine söylenen,sonrada
arkamdan konuşuluyor diye düşünüp geri gelip oturan, bana karşı kıskanç ve alıngan hareketler yapıp sonrada hiçbişey olmamış gibi
davranalım isteyen biri.kendi karakterinin bozuk olduğunun kendisi de farkında,beni böyle çekiceksiniz diyor-muş.

kardeşim de çocuk olmasa çoktan boşardım diyor.siniri gelince kocasına bağıran,galiz küfür eden,üstüne yürüyen tuhaf bir insan.

benim sorunum şu ki;peşimi bırakmıyor,iyi geçinelim istiyor,davet etmeler jestler falan.(aslında iyi gibi görünüp,arada kavga edelim istiyor sanki)
ben irtibatı kopardım,davetlerini kabul etmiyorum,çünkü mümkün değil,onun varlığından irrite oluyorum,
karşılaştığım zaman kaçıyorum,gene patlıyabileceğimi düşünüyorum.
bu arada kendi ailesine karşı da böyle dengesiz biri,
anladığım kadarıyla kendi ailesi idare ediyor,annem babam da idare ediyor.
ama ben idare etmek zorunda hissetmiyorum.onun psikolojik sorunları beni ilgilendirmiyor.
canımı sıkan şey; bu hep benim yakınıma yaklaşmaya çalışıyor.
sanki ben kaçan görümce pozisyonundayım.haklıyken haksız duruma düşüyormuş gibi oluyorum.
birde çok yakın oturuyoruz.ben sırf onu görmemek için burdan gitmek bile istiyorum

annem babam ve kendi eşim; "evet kadın dengesiz ve çekilmez.ama sende idare ediceksin bir ablalık yapıcaksın diyor., halbuki aynı yaştayız.(30 üzeriyiz)
ben bizimkiler gibi gördüklerime tahammül edemiyorum. benim de biraz sinirli bir yapım var
"idare etmek" adına her yaptığı yanına kâr kalıyor. bu bana haksızlık gibi geliyor.
dün gene karşılaştık, canım sıkıldık, yapmacık yapamıyorum,bir kere nefret etmişim.sildimmi tam siliyorum.
kavga ediceğime hiç konuşmam! haksız mıyım???

Yapini kendi yapima yakin gordum.
Konuya da sasirdim dogrusu.. Genelde hep gelinler erkek ailesinden sikayetcidir ya, senin boyle bir sikayetin olmasi ve paylasman guzel birsey..

Herneyse, benim soylemek istedigim sence bir kisi icin komple hayatini revize etmene deger mi?
Ya da karsindaki insan bu kadar mi onemli?
Malesef karakter konusunda sorunlari olan bu tarz insanlar gerek ailevi hayatlarimizda gerek cevremizde mevcut.
Sen zaten yapman gerekeni yapmissin, rahatsizligini ailene anlattigina gore onlarin da senin kararina saygi duymasi gerek.
Dedigin gibi kavga etmek ve tatsiz durumlar yasamak yerine, tamamen bu konuyu ortadan kaldirmak en mantiklisi ve sende en mantiklisini yapiyorsun.
Bence tavrindan taviz verme, sana nicin boyle davraniyorsun idare etmen lazim diyen aile bireylerine de uygun dille rahatsizligini ve bu rahatsizliginin sonuclarini onlara anlat. Ayni burada paylastigin sekilde tartisma yerine huzursuzluk yerine bunlari yasamamayi tercih ediyorum dersin. Olur biter.

Ailende bulunan bireylerinde sonuc itibari ile kendi hayatlarinda olmalarindan rahatsizlik duyduklari insanlari nasil hayatlarindan uzaklastiriyorlarsa bu da senin hakkin. Muhakkak birlikte olunmasi gereken gunler ve zamanlarda bir araya geleceksinizdir, orada tabii ki ters davranmazsin ama samimi olmaz arandaki mesafeni korursun... Benim gorusumce en dogru cozumu bulmussun. Sonucta gelininiz, atsan atilmaz satsan satilmaz bir durum..
Allah kolaylik versin.. Insallah SIKINTILARINdan bir an once kurtulursun ve karsindaki insanda bunu idrak edecek kapasitededir umarim...

Bence gelin anlattığınız kadar kötü biri değil
Sinirlenince çabuk parlayan ama bunu problem haline getirmeyen bir kişi" kinci değil "
Ama siz tartışıp sonra hiçbişey yokmuş gibi davranması durumundan rahatsızsınız
Kimse kimseyi sevmek yada uyum sağlamak zorunda değil açık açık konuşun sevmediğiniz yönlerini söyleyin
bu nedenlede mesafeli olmak istediğinizi belirtin

e konuşma ozaman, kadının iyi niyetli yaptıgı şeyleri bile yukarda anlatmışsınız.kötüye yoruyorsanız ömür boyu küsün, bekarsın anladığım kadarıyla

Bakın ... Sizi anlıyorum. Ben de sizin gibiyim. Sildim mi? Gider. Yapmacıklığa tahammülüm yoktur.
Fakat ortada yeğeniniz ve kardeşiniz var. Onların arada kalmaması için bir şekilde aranın bulunması gerektiğine inanıyorum.
Eğer büyükler ortamı savaş alanına çevirirlerse, bundan yara alanlar yalnızca çocuklar oluyor.
Ve ister istemez bir taraf seçmek zorunda bırakılıp , sevgileri baskı altına alınıyor.
Burda bir çocuk için oldukça gergin bir durumdur. Ve o çocuk ister istemez psikolojisi bozulabiliyor.
Bırakın, küçükle küçük olmayın. Büyük olun siz.
İnanın bana, arada kimse kalmasın. Tahammül edemeseniz de, çok sık görüşmek zorunda değilsiniz. Az görüşün ama görüşmeyi kesmeyin.
İdare etmek zorundaymış gibi hissetmiyorsanız, hissedin bence. Çünkü idare etmek zorundasınız.Yeğeniniz için.

Son düzenleme:

çekilmez olan gelin değil de sizsiniz gibi geldi bana :26:

gelininiz daha doğrusu yengeniz değilde düşmanınız sanki..ne bu öfke,nefret..bende görümce olacağım ve karşımdaki kişi en berbat insan bile olsa kardeşimin ve yeğenimin hatırına sabrederim..eğer hiç dayanamıyorsam da çok muhatap olmam.tabii birde mümkün olsada karşı tarafı dinlesek,o bakalım neler düşünüyor? hatalar tek taraflı olmaz.

Görümceler bir kaç gündür patır patır dökülüyor kk'da, çok dertliler bu aralar sanırım

Yengeniz iyi veya kötü orasını ben bilemem ama insan sevmediği biriyle görüşmek zorunda bırakılmamalı, kendinizi mecbur hissetmeyin.

Madem görüşmekten hoşlanmıyorsunuz, o zaman mümkün olduğunca uzak durursunuz(ne kadar mümkün olabiliyorsa, ki arada kardeşiniz ve yeğeniniz var)

Siz kendi niyetinizi biliyorsunuz sonuçta, neden başkalarının lafını önemsiyorsunuz ki? Mesele haklı çıkmak mı huzurlu olmak mı?

Ha yok şayet yengenize karşı doluysanız da her hareketi gözünüze batıyor ise bilemem, o zaman tedirgin olmakta haklı olabilirsiniz.

Belki de o da sizden bir adım göremeyince huzursuzluk çıkarıyor olabilir, kendiniz söylediniz iyi geçinmeniz için adım attığını.

Son düzenleme:

Bu görümce de YENGESİNE GELİN diye hitap edenlerden, yeni moda mı ne

bu ne kin ne öfke kullandığınız kelimeler çok ağır bence problem sizden kaynaklı gibi duruyor ben öyle hissettim, anlattığınıza göre art niyetli biride değil eğer öyle olsa sizi eve davet etmez uzak kalmaya çalışır.

merhaba,bence ne kavga etmek ne de iliskiyi tamamen kesmek dogru degil,bunlarin ikiside kolaya kacmak olur,onemli olan insan kazanmakdir.mesafeli olursun,az gorusursun,suya sabuna dokunmayan konular konusursun,seni sinir eden birsey yaptiginda veya soylediginde sakince, empati yaparak, o anda mudahale edersin,bazen gulup gecersin,sirrini paylasmassin vs vs.bunlari yapmalisin diye dusunuyorum cunku ortada yegenin (belki yegenlerin) ve kardesin var.su hayatta bazen yedi kat eli idare ediyoruz.kotuyle kotu olmak marifet degil kotuye ragmen iyi olabilmek esas mesele..
bizim gelinimiz cok soguk birisi,hic aramaz sormaz,4 yillik evliler kardesimle ,evine 4 kere gidemedik,2 saat uzak bir sehirde yasiyorlar gittigimizde ne yemek koyar ne baska birsey cayi dayar sadece,biz davet ederiz kardesim ezile buzule baheneler siralar belliki karisi problem cikaracak gelmemek icin,yilda iki kere bayramlarda gelirler 1 gece kalip donerler,hicbir akrabayla gorusmezler ama hep sineye cekeriz huzurlari kacmasin diye..yani canim herkezin derdi var ama idare ediyoruz neyapalim.hep kizkardesim yerine koyabilecegim civil civil canayakin bir gelin hayal ederdim ama olmadi ben civildiyorum onun yerine:))

Burada görümcelere,kaynanalara ne laflar edildi,ne acımasız eleştiriler..genelde desteklendi bu tür konular ama ne zaman ki görümce gelinden şikayetçi oldu kk da yer yerinden oynadı:))ama sonuçta gelinler de,kayınvaideler de,görümceler de insan değil mi?Kayınvalidenin,görümcelerin kötü olabileceği gibi kötü gelinler de var,suratsız dedikoducu,çekilmez gelinler! siz öyle değilseniz neden savunmaya geçiyorsunuz?
Konuya gelince eğer gelininiz gerçekten dediğiniz gibiyse hiç muhattap olmayın,bırakın abinizle mutlu olsunlar.Abiniz mutluysa gerisi teferruat,sizi de mutlu etmek mecburiyeti olmadığını düşünün.

Son düzenleme:
nedense gelinler, kaynanalar ve görümcelerle ilgili demediklerini bırakmıyorlar,ne zaman kaynana ve görümce, gelinler hakkında birşey söylese hurraaaaa başlıyor tüm gelinler.dünyada kötü kaynana ve görümce varsa bir o kadar da kötü gelin var.neden kabul edilmiyor ki

Son düzenleme:

işte anahtar cümle bu bence.eğer oğullarımızı,kerdeşlerimizi mutlu ediyorlarsa tahammül edilmeli...gerçekten biz görümceleri de mutlu etmek zorunda değiller.

aynen öyle

Aşkolsun, kötü gelin olur mu hiç !!!

2 arkadaşımda hislerime tercüman olmuş. imzamı atıyorum

dip not : ben akrabalık ilişkisinde isimlere takılmaması, önyargılı olunmaması taraftarıyım. Ayyy kaynana tukaka, vay gelin iggk olmamalı . Baştan önyargıyı kırarsak herkes mutlu olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…