geline ısınamayan görümceler.

gelinlerin hepsi birer melek yahuu ,kaynana ,görümceler kötü,kıskanç,oğullarını paylaşamayan insanlar..

pardon da burada eleştiri yapılıyosa, kendimizi gelin gördüğümüz için değil..
evet birilerinin gelini/yengesiyim ama
birilerinin de görümcesiyim
2 tane yengem var..

sanki biz kendimizi gelin gibi görmüşüz de o yüzden gelinin tarafında olmuşuz
ne alakası var

konuya objektif bakıyoruz

kardesten tatlı gorumceler de vardır elbet,kardesten tatlı gelınler de.ama gelınlerın koltugunun rengıne,gıttıgı kuafore,abısıyle arasındakı konusmalara karısan gorumceler de var.onlardan bırı olmamanız ve sızın de bırgun gelın olabılecegınızı hatırlatırım herkese

Son düzenleme:
ben hoşa gitmyen şeyler varsa mesafeli kalınması taraftarıym dogrusu ve oylede yapıyorum ohh cokta rahatım..
görümce değilim ama öyle yapardım..
görümcelerim var ama gercek abla gibiler bi acayiplik görmedim ama elti demeyin 3 eltim var 3 de her yönden farklı kişilikteler ama yok
ısnamadım bi türlü o yüzden merhaba merhaba o kadar...

kusura bakma maddi durumu ortada olup fiyatı uçan insana tabii karışılırrr ,nişanlısını şu durumda düşünmüyorsa evlendiğindede düşünmezzz.abisile arasındaki konuşmalar mı fazla atmayın veya yanlış okudunuz sanırım...

O nişanlısıyla onun problemi, 3. kişileri ilgilendirmez.

bence karakter meselesi.
abimin esiyle hicbir zaman birebir problemim olmadi ama sevmedigim tavir ve davranislari vardir.
gorumcem icin canimi bile veririm eminim o da benim icin ayni seyi dusunuyordur.
gelgelim kayinvalidemi sev-mi-yo-rum!!!!!

Herkesin karakteri farklidir.

Sizin dusuncelerinize ters diye elestiremezsiniz. Sonucta ailenizden biri.

Kardeslerimizden biriyle farkli dusuncelere sahipsek, onlarla irtibati kesmedigimize gore, gelinle de irtibati kesmemiz lukse girer.

Neticede kabul edemeseniz bile o da ailenizden biri. Tipki kardesinizin huylarini kabul ettiginiz gibi onlari da oldugu gibi kabullenmek zorundasiniz.

içimde kimseye karşı nefret yok da o kadına karşı niye oluyor?
arkadaşlar bu insanın tek bir seveni yoktur bence.
ben size o kadar söylüyorum,

içimde kimseye karşı nefret yok da o kadına karşı niye oluyor?
arkadaşlar bu insanın tek bir seveni yoktur bence.
ben size o kadar söylüyorum,

Ama seveni varmış ki kardeşinizle evlenmiş.

Ona olan nefretinizi belli bir sınırda tutamaz mısınız?

Karsi tarafi tanimadigimiz icin, senin anlattiklarin ne kadar dogru bilemiyorum. Kiskanc Oldugunu nerden anladin , ne gibi haraketleri oldu?
sen zaten en basta sevmemissin, insan sevmedigi birinin hep kusurlarini gorur. Seninki bu hesap kusura bakma..

sen onla iyi anlassan, afedersin hayvan degil ya, durup durup kavga cikaracak!!!
o senin gozunde neyse, sende osun onun icin..

karsiliklidir bunlar... Sen yaparsin, o yapar. Suclu gormedim ben sahsi..
kardesinede soyle,sadece cocuk icin evli kalinmaz,.. Tabi dogrulugu varsa sana soylediginin..

ben sizi kiskanc gordum biraz.. Kendiniz diyorsunuz hep bana yaklasmaya calisiyor diye..
ne mecburuyeti varki , ama sevmediginiz icin her yaptigi haraketin icinde bir kotuluk ariyorsunuz, net .. basit olay budur yani..
bu kadar kinci olmayin,babanizi oldurmedi sonucta.. Siz sevmiyorsaniz sevmeyin, yok benim esim , annem, babam, dunyada kimse sevmiyor diyemezsin sen yani..
anladin? bu kadar nefret size zarar verir

Son düzenleme:

Objektif olmak diğerine ötekileştirmek değildir,bunu ifade etmek istedim.Konu sahibini rencide edecek cümlelerden kaçınmak gerek zira bir konuda sıkıntılı ki burada içini dökmek istemiş.Kırıcı yorum yapmaktansa başka konulara akmak en doğrusu.

yarası olan gocunmuş.
niye burda her konuda kendinize pay çıkarıyosunuz ben de bunu anlamış değilim :)

ben görümcemden çok memnunum, çok iyidir, temizdir, çok severim.

yarın bir gün ben de görümce olacağım. yazdıklarını düşündüm de, ben kardeşime öyle bir şeyi yapamam. sevgi eşler arasında olur tamam, ama saygı ayrı bir şeydir.

gelininizi sevmeyebilirsiniz ama bari saygı gösterin. yok ben öyle birine saygı da göstermem diyorsanız kalitenizi belli edersiniz. kardeşiniz demiş ki ''çocuklar olmasa boşardım'' eşler arasında her şey değişebilir. gelin kendisini geliştirip yaptığı hareketlerin saçma olduğunu anlayıp düzgün davranmaya başlayabilir ve ''boşardım'' diye düşünen adam aniden fikrini değiştirebilir. o zaman ne yapıcaksınız. düşünmücek misiniz gelinin arkasından konuştularınızı.

biraz insaf ya. her şey insanlar için. bir insanın patavatsız, dengesiz vs. olması tamamen onun suçu değildir, onu yetiştiren ailenin sorumluluğudur.

madem hoşnut değilsin davranışlarından asıl görümceliğini yap da nasıl davranmasını öğret. siz biliyorsunuz sanırım nerde nasıl davranılacağını değil mi?

kayınvalidelik, görümcelik, yengecilik oyun olmuş herkese. bir insan hata yapıyorsa düzeltilir. ipler koparılmaz. ömürlük görüşeceğiniz kişiler hakkında biraz daha düzgün düşünmenizi öneririm.

bir de her şeyden önce anaçlık vardır. ister kayınvalide ister görümce ister yenge olsun. bir insan anaçsa o insan hemen hemen her şeyi halletmiş demektir benim gözümde. yok ben katlanamam diyorsan sana da kimse katlanmaz ilerde.

bir de bu gelininizin hiç mi iyi yanı yok. bu nasıl insan ki, kardeşiniz neyine vurulmuş da evlenmiş bu kadar kötü birinin.

elimden geleni yaptım.
gene kompleksi ortaya çıkıyor.mesela bişeye alınmış.bişeyi kıskanmış.bana karşı değil,gidip anneme söyleniyor.
annem de sağolsun bana aksettirmeden duramıyor.
yoksa istediği kadar arkamdan konuşsun umurumda olmaz.arkamdan söylediklerini duyarak kendisine karşı doluyorum.
yüzleştiğimiz zaman tartışma büyük oluyor.benim de tersim pistir malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…