gelinimden çok çekiyorum

Büyükler, fena entrikacılar, insanları bilhassa oğullarını tesir altında bırakıyorlar. (Kaynanaların büyük bir kısmı)
Hoş 9-10 sene sonra foyaları ortaya dökülüyor tamamen ama gelinin sinirleri laçka olup, evliliği bir iki kere sallanma kıvamını geldikten sonra. :47:

Sorunun cevabı bu mu bilmiyorum ama içimi döktüm gibi oldu. :1:

Kaynana dediğiniz insanlar şu an yaşı en az 45-50in üzerinde insanlar..nesiller farklı,çoğunun internetle iç içe bir yaşamı olduğunu sanmıyorum..ayrıca sorunlarını çözmek için illa internete mi yazması lazım,kendi çevresiyle halletmeye çalışıyordur belki..

forumda gezerken öyle şeyler okudum ki keşke diyorum zamanında görseydim de daha uyanık olsaydım diye...ama bir tane de kaynana görsem derdini yazan kendimde de suç arayacaktım.göremedim.yazık değil mi bize ya.acaba bu kaynanaların kendi kızlarının kaynanaları ile ilişkisi nasıl.benim görümce 37 yaşında bekar (maalesef) o yüzden bilemiyorum.hani acaba kızının kötü bi kaynanası olsa bizim ki de el insaf deyip eleğini asar mı acaba

Kaynana dediğiniz insanlar şu an yaşı en az 45-50in üzerinde insanlar..nesiller farklı,çoğunun internetle iç içe bir yaşamı olduğunu sanmıyorum..ayrıca sorunlarını çözmek için illa internete mi yazması lazım,kendi çevresiyle halletmeye çalışıyordur belki..

valla canım sizinkileri bilmem ama benim kaynana 63 yaşında akşama kadar facebook da yine kendi yaş ortalamasına yakın kankalarıyla fasulye ekip patlıcan topluyo okey oynuyo...nesil diyosun da bir çok eğitimli kaynana var.

cidden gelininden çektiğini sanıp üzülecektim:27:
sanırım gelinden çeken yok hep çektiriyolar:27::27:

bildiğim tek şey varsa; herkes birbirine saygı duymak zorunda
büyük veya küçük diye bir şey yok, saygının yaşı yoktur:ssz: saygı duymayan taraf her zaman tepkı görür.

Son düzenleme:
niye böyle bi başlık yok.niye kaynanalar gelinlerinden dertli olmasına rağmen ne yapayım diye buraya bişey yazan yok.niye gelin yuvamı yıktı diye şikayet eden yok...

bu ne ya sorsan kimse gelininden memnun değil de niye kimse bununla ilgili bişey yazmıyo bi çözüm aramıyo

sırf büyük olduğu için hep haklı mı olması lazım.sorsan herkesin evinde kaynana sorunu var,ama gelin kalkıp kaynanaya karşı dikilince herkes niye gelini ayıplıyo

haksızlık değil mi ya

bu dünyada hersey tersinne iyller kötüye. kötüler iyiye düsüyor

Pisikopat kaynanalar çok ama şimdi herkes kaynana düşmanı olmuş benim çewvremde nekadar edepsiz kaynana varsa gelini oğlu kul köle. Ama ne kadar iyi huylu kaynana varsa gelin buna düşman hep araya mesafe koyma derdinde. İyi de tamam kaynanalar kötü gelinde hiç suç yokmu bizimki annede o anne değilmi.

aslında bir anne kız olsun erkek olsun evladının her zaman iyi ve mutlu olmasını ister. bu tarafından bakınca bir anne kızının nasıl mutlu olmasından mutluluk duyuyorsa gelininede aynı olsa yada gelinler kayınvalidelerini kendi anneleri yerine koysa aslında problem çıkmaz ama elin evladı ele ucuzmuş malesef bu söylediklerim binde bir oluyo galibaa Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın ahlaksız yada cahil yada fesat geçimsiz.. vs insanlarla uğraşmak çok zor.

kızlarrr kayınvalıdemı cokkkkk sevıyorummm
oda benı cok sevıyor rabbım hepınıze aynı sevgıyı huzuru
benımkı gıbı bı kayınvalıde versın ınsalla

Benim kaynanam 60 civarında. İnternete girecek, kadınlar kulübüne üye olup bir de konu açacak, mümkün değil.

Zaten açsa da başlık şu olur " Ben bir şey yapmadım ki" daha ne diyim :D

kız annesiyle erkek annesi bir olmuyor..mesela bi erkek, şımarık yetiştirilmişse hele de çalışıp kazanıyosa annesi bunu fırsat bilip oğlunun şımarıklıklarına katlanır yada öyle görünür kısacası onu kocası gibi görür ilgi bekler para bekler gelini başka bi kadın olarak görür yada amiyane tabirle kuma gibi görür vs vs en büyük mesele bu bence..bu değer vermek değil direk evladına saygısızlık..atıyorum oğlu evlenince kıymete biniyor ondan önce umruna bile değil annenin ama evlendikten sonra 24saat arıyor anası herşeye karışıyor ama kız annesi ayıp olur dur gençler rahat etsin arar nasılsa diyor yada herşeye burnunu sokmuyor aradaki fark bu..sorunun cevabına gelincede kv nin tecrübe diye adlandırdığı ama entrika ve çirkeflikle dolu bir hayatı olduktan sonra elbetteki derdi çeken onlar olmaz..ayrıca emin olun o kadar özgüvenliler ki sizi ve en önemlisi oğullarını o kadar abluka altına alıyolar ki o yüzden oturup tasalanmıyolar yada gelinleri dert etmiyolar çünkü tüm cevap ve hareketleri hazır oluyor..bu arada gerçek derdi çeken iyi kvler varsa onlar emin olun ki Allaha havale ediyorlardır..bence her anne bi kız evladına sahip olmalı öbür türlü algılamaları çok zor bişileri gerçi kızları da olsa evli değilse gene aynı saçmalıklar yaşanıyor belki evli olsa bile durum aynıdır bilemiyorum kişilik tamamen...

valla canım sizinkileri bilmem ama benim kaynana 63 yaşında akşama kadar facebook da yine kendi yaş ortalamasına yakın kankalarıyla fasulye ekip patlıcan topluyo okey oynuyo...nesil diyosun da bir çok eğitimli kaynana var.

Şöyle bir şey var,annemin kaynanası yani babannem gerçekten o bahsettiğiniz kaynanalardandı,yaşım küçük olsa da pek çok şeye şahit oldum eskiden..

Ama kötü gelinler de var..dayımın karısı mesela..tam bir kötü gelin örneğiydi,annneannem kaynanası oluyor..o kadar melek gibi bir kadındı ki..dayımın karısı artık o kadar aşmıştı ki bizim evimizde anneaneme köpek,gerizekalı gibi çok kötü şeyler söyledi..kadıncağız hiç cevap vermiyordu..ben o gün evden kovmuştum onu,bütün ailelerin içinde !! tabi ben o zaman 16 yaşında olduğum için küslük olmadı..:47::47:

Anneannemin eşi öldüğü için dayımlarla birlikte yaşıyordu,yaşıyordu denemez aslında,eve almıyorlardı kadını,kapıyı açmıyorlardı kış günlerinde bile..zavallımın bir ayağı topal yürüyerek bize geliyordu,biz de kalıyordu,sonra maaş günü gelince(gazi maaşı) çağırıyorlardı,parasını alıp,geri yolluyorlardı..vicdansızlar

O kadar çok şey var ki daha..anneannem kalp krizi geçirirken görüp,ambulans çağırmayan bir gelindi o..

Sonra ne oldu anneannem öldü,bunlar o kadar pişman oldular ki yaptıkları için..hiç unutmuyorum dayım bir gün bana mesaj attı,yeğenim ben çok kötüyüm annemi unutamıyorum ona yaptığımız haksızlıkları unutamıyorum,çıldıracağım..yazmıştı..huzuru bulamadılar yani..

Son düzenleme:
Şöyle bir şey var,annemin kaynanası yani babannem gerçekten o bahsettiğiniz kaynanalardandı,yaşım küçük olsa da pek çok şeye şahit oldum eskiden..

Ama kötü gelinler de var..dayımın karısı mesela..tam bir kötü gelin örneğiydi,annneannem kaynanası oluyor..o kadar melek gibi bir kadındı ki..dayımın karısı artık o kadar aşmıştı ki bizim evimizde anneaneme köpek,gerizekalı gibi çok kötü şeyler söyledi..kadıncağız hiç cevap vermiyordu..ben o gün evden kovmuştum onu,bütün ailelerin içinde !! tabi ben o zaman 16 yaşında olduğum için küslük olmadı..:47::47:

Anneannemin eşi öldüğü için dayımlarla birlikte yaşıyordu,yaşıyordu denemez aslında,eve almıyorlardı kadını,kapıyı açmıyorlardı kış günlerinde bile..zavallımın bir ayağı topal yürüyerek bize geliyordu,biz de kalıyordu,sonra maaş günü gelince(gazi maaşı) çağırıyorlardı,parasını alıp,geri yolluyorlardı..vicdansızlar

O kadar çok şey var ki daha..anneannem kalp krizi geçirirken görüp,ambulans çağırmayan bir gelindi o..

Sonra ne oldu anneannem öldü,bunlar o kadar pişman oldular ki yaptıkları için..hiç unutmuyorum dayım bir gün bana mesaj attı,yeğenim ben çok kötüyüm annemi unutamıyorum ona yaptığımız haksızlıkları unutamıyorum,çıldıracağım..yazmıştı..huzuru bulamadılar yani..

lütfen alınma kırılma ama umuyorumki o huzuru hiç bulamasınlar..resmen sırlar dünyasını izlerken buldum kendimi okudukça..yazıklar olsun..işte demek istediğim buydu düzgün ve iyi kvler Allaha havale edip uğraşmıyor ama diğerlerinin dertlenmeyişinin sebebi herşeyin parmaklarının ucunda dönüyor olması..

lütfen alınma kırılma ama umuyorumki o huzuru hiç bulamasınlar..resmen sırlar dünyasını izlerken buldum kendimi okudukça..yazıklar olsun..işte demek istediğim buydu düzgün ve iyi kvler Allaha havale edip uğraşmıyor ama diğerlerinin dertlenmeyişinin sebebi herşeyin parmaklarının ucunda dönüyor olması..

Yok canım alınmadım neden alınayım ki,mavişime öyle davrandılar,melekti o ya :5::5:..

Diğer yandan,öteki cadı kaynanalar işi gücü yok gelinle uğraşır..babaannemi hep duyardım babama gizli gizli annemi kötülerdi..etrafa oturmaya gittiğinde hep annemim dedikodusunu yaparmış öldükten sonra öğrendik hem de öyle böyle değil,uydurmuş yani..tabi herkes annemi bildiğinden kimse inanmamış ama yine de şüpe kalmıştır..

Ben bunu cahilliklerine ve içlerindeki art niyete bağlıyorum

niye böyle bi başlık yok.niye kaynanalar gelinlerinden dertli olmasına rağmen ne yapayım diye buraya bişey yazan yok.niye gelin yuvamı yıktı diye şikayet eden yok...

bu ne ya sorsan kimse gelininden memnun değil de niye kimse bununla ilgili bişey yazmıyo bi çözüm aramıyo

sırf büyük olduğu için hep haklı mı olması lazım.sorsan herkesin evinde kaynana sorunu var,ama gelin kalkıp kaynanaya karşı dikilince herkes niye gelini ayıplıyo

haksızlık değil mi ya

kaynana 7/24 oğlunu karısına karşı doldurmakla meşgul o yüzden böyle formlarda rastlayamayız onlara..zavallı gelinler anca dertlerini uzaktan insanlarla paylaşırlar..amaaa kötü kaynana olduğu gibi gelinine öz anneden daha yakın sevecen kaynanalarda var var ama azınlıkta,çoğunlukta olan kötüler..:47:

Back
X