gelinimden çok çekiyorum

Yok canım alınmadım neden alınayım ki,mavişime öyle davrandılar,melekti o ya :5::5:..

Diğer yandan,öteki cadı kaynanalar işi gücü yok gelinle uğraşır..babaannemi hep duyardım babama gizli gizli annemi kötülerdi..etrafa oturmaya gittiğinde hep annemim dedikodusunu yaparmış öldükten sonra öğrendik hem de öyle böyle değil,uydurmuş yani..tabi herkes annemi bildiğinden kimse inanmamış ama yine de şüpe kalmıştır..

Ben bunu cahilliklerine ve içlerindeki art niyete bağlıyorum

ne biliyim frezyam yaa aslında bu konuda çok doluyum ama bastırıyorum hep..kendim kendime bile itiraf edemiyor ama ağır bir depresyon bile geçirdim bunun farkındayım..boşver lanet olsun kurban olduğum görüyor herşeyi..bu arada başın sağolsun bitanem annanenin mekanı cennet sizlerin de ömrü uzun olsun inşallah..

ben kv olsam ve gelininime karşı mesafeli davranırım yani aradaki saygıyı korumak adına.oğlumla aralarını bozmam,dedikodusunu yapmam ve bu davranışlarıma rağmen benimle görüşmek istemese bile evliliklrinin devam etmesini ister,gerekiyorsa yalnızca oğluşumla görüşürüm,oğluşum karısını sevsin,karısı beni sevmese de olur...ama saygı isterim...

ne biliyim frezyam yaa aslında bu konuda çok doluyum ama bastırıyorum hep..kendim kendime bile itiraf edemiyor ama ağır bir depresyon bile geçirdim bunun farkındayım..boşver lanet olsun kurban olduğum görüyor herşeyi..bu arada başın sağolsun bitanem annanenin mekanı cennet sizlerin de ömrü uzun olsun inşallah..
Saol canım benim sizin de inşallah
Canım benim :26::26:..kaynana adayın birazcık sorunlu sanırsam..ama önemli olan ne biliyor musun,sözlün bunlardan etkilenip sana karşı davranışı değişiyor mu? değişmiyorsa sıkıntı etme,ettikçe çoğalır,evlenince uzak bir yere gidersiniz,çok mesafeli bir kaç ziyaret olur..senin moralini bozacak kadar vakit geçirmezsin...onun ne düşündüğünü boşver..sen eşin olacak insanı düşün,mutluluğunuza perde düşürmeyin onun yüzünden..

Son düzenleme:
ben kv olsam ve gelininime karşı mesafeli davranırım yani aradaki saygıyı korumak adına.oğlumla aralarını bozmam,dedikodusunu yapmam ve bu davranışlarıma rağmen benimle görüşmek istemese bile evliliklrinin devam etmesini ister,gerekiyorsa yalnızca oğluşumla görüşürüm,oğluşum karısını sevsin,karısı beni sevmese de olur...ama saygı isterim...
işte öyle olmuyor bu sefer gelin görüşmek istemeyen taraf olsa da kv melek olsa da gerçi tam tersi de olsa oğlu gene karısına karşı soğuyor çünkü tüm bunlara onun sebep olduğunu biliyor yada böyle düşünüyor .. karşılıklı saygıyla mesafe konan gelin kv ilişkilerinde de bu sorunlar oluyor yani kv elini eteğini çekse bile problem..bundan sonrası da oğullarında biten bi durum ne yazık ki.. o güne kadar anneye hesap vermeyip lafını dinlemeyen adam bir anda anneci kuralcı olabiliyor..yok bu işin ortası en iyisi evlenmeyip babanın evinde oturmak :1:

Saol canım benim sizin de inşallah
Canım benim :26::26:..kaynana adayın birazcık sorunlu sanırsam..ama önemli olan ne biliyor musun,sözlün bunlardan etkilenip sana karşı davranışı değişiyor mu? değişmiyorsa sıkıntı etme,ettikçe çoğalır,evlenince uzak bir yere gidersiniz,çok mesafeli bir kaç ziyaret olur..senin moralini bozacak kadar vakit geçirmezsin...onun ne düşündüğünü boşver..sen eşin olacak insanı düşün,mutluluğunuza perde düşürmeyin onun yüzünden..

frezyam biraz daha konuşursak kendimi tutamayıp ağlıcam .. emin ol bunları o kadar düşündüm ki ama bunlar başlıklar yada kılıflar..işin aslı öyle olmuyor ben iyilik edip gidip geldikçe saygı sevgi gösterdikçe yapmayan göstermeyen oldum gerçekten mesafe koysak neler neler olur ve kadının herşeye cevabı var gülerek öyle alttan alttan sokuyor ki lafı 3gün sonra anlıyorsun demek istediğini..bilmiyorum ya benimkiyle bi dönem sorun oldu ama gerçekleri bilior o bal gibi..ama anasının yanında olduğu için o ne dese nereye çekse bu oraya kayıyor erkek beyni işte..tek kaybedeni ben oldum bu işin anlıyacağın lanet olsun boşver yaa

frezyam biraz daha konuşursak kendimi tutamayıp ağlıcam .. emin ol bunları o kadar düşündüm ki ama bunlar başlıklar yada kılıflar..işin aslı öyle olmuyor ben iyilik edip gidip geldikçe saygı sevgi gösterdikçe yapmayan göstermeyen oldum gerçekten mesafe koysak neler neler olur ve kadının herşeye cevabı var gülerek öyle alttan alttan sokuyor ki lafı 3gün sonra anlıyorsun demek istediğini..bilmiyorum ya benimkiyle bi dönem sorun oldu ama gerçekleri bilior o bal gibi..ama anasının yanında olduğu için o ne dese nereye çekse bu oraya kayıyor erkek beyni işte..tek kaybedeni ben oldum bu işin anlıyacağın lanet olsun boşver yaa

Ayımm balım üzülmeee..sorun yaşamanız normal senin ki arayı bulmaya çalışmış..ama sen de madem öyle nabza göre şerbet ver canım,kötü bir şey söyleme,bırak sözlün kendi görsün..bir kere gördükten sonra senin yanında olur artık..oğlunun yanında melek,o yokken şeytan gibi biri sanırım..dikkatli olmak lazım..sakin ol..üstesinden geleceğini düşünüyorum canım..iç işlerinize karıştırmayın onu..

:49:
işte öyle olmuyor bu sefer gelin görüşmek istemeyen taraf olsa da kv melek olsa da gerçi tam tersi de olsa oğlu gene karısına karşı soğuyor çünkü tüm bunlara onun sebep olduğunu biliyor yada böyle düşünüyor .. karşılıklı saygıyla mesafe konan gelin kv ilişkilerinde de bu sorunlar oluyor yani kv elini eteğini çekse bile problem..bundan sonrası da oğullarında biten bi durum ne yazık ki.. o güne kadar anneye hesap vermeyip lafını dinlemeyen adam bir anda anneci kuralcı olabiliyor..yok bu işin ortası en iyisi evlenmeyip babanın evinde oturmak :1:

evet haklı olabilirsin ama ben kötü davranmak istemem gelinime.yani insan ilişkileri zor arkadaşım. bugün öven,yarın kötüler.o yüzden Allah için sevmeye çalışıyorum ben, zor olsa da. yalnızca Allah için sevmek,huzur veriyor insana...

Son düzenleme:
Ayımm balım üzülmeee..sorun yaşamanız normal senin ki arayı bulmaya çalışmış..ama sen de madem öyle nabza göre şerbet ver canım,kötü bir şey söyleme,bırak sözlün kendi görsün..bir kere gördükten sonra senin yanında olur artık..oğlunun yanında melek,o yokken şeytan gibi biri sanırım..dikkatli olmak lazım..sakin ol..üstesinden geleceğini düşünüyorum canım..iç işlerinize karıştırmayın onu..
elimden geleni yapıyorum frezyam ama ben oynayamıyorum neyse o bende sevmiyorum o halleri ben genede elimden geleni yapıyorum..bu arada benim kv biraz ters olduğu için önceleri yalnızken sever başka biri ve oğlu olunca yererdi şidi her şekilde alt etmeye çalışıyor ve beni en zedeleyen kısmı da bunları yaparken benimkinin gözüne bakıyor gene ona arka çıkacak diye:14::14:zor oldu halada oturtmuş değilim ama benimkini azcık yola getirmiş durumdayım
evet haklı olabilirsin ama ben kötü davranmak istemem gelinime.yani insan ilikileri zor arkadaşım bugün öven,yarın kötüler.o yüzden Allah için semeye çalışıyorum ben zor olsa da yalnızca Allah için sevmek,huzur veriyor insana...

emin olunki bende böyle yaparım inş oğlum olursa da yapıcam çünkü sizin söylediğiniz sağlıklı bi insanın yapması gereken şeyler..insan evladının hayatında farklı bi anlam oluşturmalı kendisine karısı gibi davranmasını istememeli..herkesin bi yeri olacak neticede..yoksa bu yaşanan tüm gelin-kv ilişkileri böyle rol çatışmasına kurban gidiyor kimse yerini de haddini de bilmiyor işte..inş bizler düzgün bir evliliğe sahip oluruz da oğullarımızı kocamız yerine koymadan eşlerine sevgiyle saygıyla olması gerektiği gibi yaklaşırız..

daha ilk kavgada amman boşanın zaten siz anlaşamayacaksınız belli oldu ilk boşanan siz olmayacaksınız boşanın derse tepkiniz ne olur çok merak ediyorum.. haa birde sürekli ay diğer oğlu için ona istediğim gibi gelin alıcam yetiştircem ben seççem derse.. ha birde lise mezunuyum sanki kendi çok okumuş gibi sürekli aa oğlum bilmem kızı öğretmen olmuş ayy bi görsen ay bilmem kimin kızı şu kadar para kazanıyor falan.. ahh çıldırıcam çok dertliyim ya çook arkadaşlar. eğer büyükse görmüş geçirmişse kızımdan ayırmıyorum diyorsa neden bu laflar bu hareketler ? giderim muhabbet etmez, gelir başkalarını anlatır nasılsın bile demez. daha bir kere sorunun varmı yada sıkıntınız demedi nasıl sevilir nasıl candan olunur böyle bir insana..

niye böyle bi başlık yok.niye kaynanalar gelinlerinden dertli olmasına rağmen ne yapayım diye buraya bişey yazan yok.niye gelin yuvamı yıktı diye şikayet eden yok...

bu ne ya sorsan kimse gelininden memnun değil de niye kimse bununla ilgili bişey yazmıyo bi çözüm aramıyo

sırf büyük olduğu için hep haklı mı olması lazım.sorsan herkesin evinde kaynana sorunu var,ama gelin kalkıp kaynanaya karşı dikilince herkes niye gelini ayıplıyo

haksızlık değil mi ya

İnternet kullanımı belli bi yaş ortalamasında yoğun da o yüzden.
Bizim yazarak yaptığımız dedikoduyu, onlar yakınlarındaki arkadaşları, komşuları ile yapıyor.
Bu kadar basit.

bende kaynanayı sevmlyorum bir .

çok slnsiliğini yakaladım
annemin tırnağı olamaz o !

lnsan sevmeyince sevmiyor, müdahale etmeleri .
,karışmaları onları sevimsiz yapıyor, zaten benim ki evlenir evlenmez başladı

şimdiki kaynanalar bilgisayar ve internet kullanmayı bilmiyor.bilenler %1'dir.bugünün gelinleri yarının kaynanaları.şimdi kaynanalardan veryansın edenlerin gün gelince de gelinlerden dert yanacağı aşikar.işte o zaman sayfa sayfa gelinden çekiyorum konuları açılacak.şimdi diyorsunuz ki,ben asla gelinime öyle yapmam.ben de diyorum ki,asla ASLA demeyiniz.diyenleri çok gördüm:34:

Son düzenleme:
keşke ben annemın yerıne konuşabılsem, içindeki o yangını anlatabılsem burda sızlere. bence sonucta gelın de kaynana da ınsanogluna verılmıs bırer sıfat yanı gelınde ınsan, kaynanada. boyle dusunulurse hep kaynanalar kotu olacak dıye bısey yok .olursa her ıkı tarafın da etkısı vardır dıye dusunuyorum. benım erkek kardesım en kucugumuz uc kızdan sonra olmus sımartılmadı ama annemın emegı belkı daha fazladır uzerınde. once bı nısanlılık yasadı coook sevdıler bırbırlerını cok ta yakısıyorlardı ama ıkısının kararıyla ayrıldılar. bızler tam olarak sebebını bıle bılmedık. nısandan ayrıldıktan cok kısa bı sure sonra sımdıkı esıyle evlendı . cok acele karar verdı .acıkcası bız hıcde uygun gormedık ama elımızden de bısey gelmedı. zamanla alısıldı annem bıze gostermedıgı alakayı gosterıyordu gelınıne kıskandıgımızı falan sanmayın keske devamı da gelseydı de aynı alakayı gosterebılse suan.kardesımın esının yaptıklarını anlatmayayam o kadar saan vaktım yok . sonucu yazayım, kaedesım aynı memlekette olmasına karsın ıkı seneyı gecgındır annesını gormuyo ne bayram, ne kandıl, ne anneler gunu, ne babalar gunu, ne hastalık , ne vefat bassaglıgı ...uzar gıder hıc hıc aramıyo gıtmıyo daha dun konustugumuzda yıne agladı ...hep aglıyo... ıkı gozu sureklı yaslı... kardesımın yastıgının ıcınden guya kagıt cıkmıs kardesım bulmus bırsekılde bıze kendı soyledı bızım ustumuze attılar bır ınsanın ozelını kım bılebılır . yatagın hangı tafaında kımın yattıgını hangı yastıgı kımın kullandıgını dısarıdan kım bılebılır yok annemın aldıgı ceketın ıcınde kagıt cıkmıs yok ordan yok burdan . hepsı bızım ustumuze atılıyo . benım aptal kardesım de demıyokı benım annemın boyle seyler yapacagına ınanmıyorum oda esını tarafından oluyo benım annem namazında kuranında olan bı ınsan hepımız ınanclıyız ama elımızden bısey gelmıyo zaten kardesımı bızden soguttu sureklı kendı aılesındeler bız kardesımın evınde bı tas corba ıcmedık 5 senedır evlı ama face de goruyorum gelının butun aılesı kardesımde dahıl yemeler ıcmeler benım annemın babamın kapısını calan yokken onlarda gayet mutlu saadet fotoları koyuyorlar cok uzuluyorum, hepımız cok uzuluyoruz ama elımızden hıc bırsey gelmıyo buyuye ınanmam ama ortada bı buyu muhabbetı var bız yapmadıgımıza emınız zaten gorulen manzaradan kımın yaptıgı ortaya cıkıyo ama anlayan yok daha yzsam cok yazarım ama vaktım yok bence herkes kendı yasadıgı ınsanlardan ve olaylardan mukellftır oyuzden gelın kotu yada kaynana hep kotu olur dıye bısey yok bende gelınım kyınvalıde bendeydı bır ay kaldı gıderken allah razı olsun dedı gıttı bence genellemek cok yanlıs

keşke ben annemın yerıne konuşabılsem, içindeki o yangını anlatabılsem burda sızlere. bence sonucta gelın de kaynana da ınsanogluna verılmıs bırer sıfat yanı gelınde ınsan, kaynanada. boyle dusunulurse hep kaynanalar kotu olacak dıye bısey yok .olursa her ıkı tarafın da etkısı vardır dıye dusunuyorum. benım erkek kardesım en kucugumuz uc kızdan sonra olmus sımartılmadı ama annemın emegı belkı daha fazladır uzerınde. once bı nısanlılık yasadı coook sevdıler bırbırlerını cok ta yakısıyorlardı ama ıkısının kararıyla ayrıldılar. bızler tam olarak sebebını bıle bılmedık. nısandan ayrıldıktan cok kısa bı sure sonra sımdıkı esıyle evlendı . cok acele karar verdı .acıkcası bız hıcde uygun gormedık ama elımızden de bısey gelmedı. zamanla alısıldı annem bıze gostermedıgı alakayı gosterıyordu gelınıne kıskandıgımızı falan sanmayın keske devamı da gelseydı de aynı alakayı gosterebılse suan.kardesımın esının yaptıklarını anlatmayayam o kadar saan vaktım yok . sonucu yazayım, kaedesım aynı memlekette olmasına karsın ıkı seneyı gecgındır annesını gormuyo ne bayram, ne kandıl, ne anneler gunu, ne babalar gunu, ne hastalık , ne vefat bassaglıgı ...uzar gıder hıc hıc aramıyo gıtmıyo daha dun konustugumuzda yıne agladı ...hep aglıyo... ıkı gozu sureklı yaslı... kardesımın yastıgının ıcınden guya kagıt cıkmıs kardesım bulmus bırsekılde bıze kendı soyledı bızım ustumuze attılar bır ınsanın ozelını kım bılebılır . yatagın hangı tafaında kımın yattıgını hangı yastıgı kımın kullandıgını dısarıdan kım bılebılır yok annemın aldıgı ceketın ıcınde kagıt cıkmıs yok ordan yok burdan . hepsı bızım ustumuze atılıyo . benım aptal kardesım de demıyokı benım annemın boyle seyler yapacagına ınanmıyorum oda esını tarafından oluyo benım annem namazında kuranında olan bı ınsan hepımız ınanclıyız ama elımızden bısey gelmıyo zaten kardesımı bızden soguttu sureklı kendı aılesındeler bız kardesımın evınde bı tas corba ıcmedık 5 senedır evlı ama face de goruyorum gelının butun aılesı kardesımde dahıl yemeler ıcmeler benım annemın babamın kapısını calan yokken onlarda gayet mutlu saadet fotoları koyuyorlar cok uzuluyorum, hepımız cok uzuluyoruz ama elımızden hıc bırsey gelmıyo buyuye ınanmam ama ortada bı buyu muhabbetı var bız yapmadıgımıza emınız zaten gorulen manzaradan kımın yaptıgı ortaya cıkıyo ama anlayan yok daha yzsam cok yazarım ama vaktım yok bence herkes kendı yasadıgı ınsanlardan ve olaylardan mukellftır oyuzden gelın kotu yada kaynana hep kotu olur dıye bısey yok bende gelınım kyınvalıde bendeydı bır ay kaldı gıderken allah razı olsun dedı gıttı bence genellemek cok yanlıs

canım çok üzüldüm.aynısından bizde de var.ama eminim kardeşin mutlu değildir.sadece numara yapıyordur ama........ aması var işte:50:

canım çok üzüldüm.aynısından bizde de var.ama eminim kardeşin mutlu değildir.sadece numara yapıyordur ama........ aması var işte:50:

ılk baslarda cok mutsuzdu bızler sureklı tembıhlıyorduk ıyı ol kıymetını bıl dıye ama sımdı bılmıyorum. yanlız esı bırgun annemle bı konusmasında anneme demıskı ben ıstersem oglunu senden koparırım demıs annem kızım ,etle tırnak hıc ayrılırmı nasıl kopalım demıs . annem dıyo demek bılıyomus nasıl koparacagını ve gercektende dedıgını yaptı ustelık anneme babama ınılmaz borc bıraktı bı emeklı maasları vardı dılenmez dılencı durumuna dusurdu o ıkı yaslı ınsanı. bır sene uc damadı para gonderdı yardımcı olduk

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil..Saygı duyup geçeceksiniz..Ben de öyle ayılıp bayılmıyorum kayınvalideme kimse annem gibi olamaz...Fitne fesatlık peşinde koşmadıkçada saygımı esirgemem ama baktım ki bana zararı dokunuyor keserim ilişkimi..Ama işte eşlerde bitiyor olay aradaki dengeyi kuramıyorlar...Büyüklerde gördüm geçirdim sendromu var herşeyi en iyi ben bilirim halleri :51:

Bir de ben seni evladım gibi seviyorum laflarına asla inanmıyorum..Mutlaka ayrım var neden beni evladı gibi sevsin ? Ha istisnalar vardır elbet ama istisnanın kaide bozduğu nerede görülmüş :27:

Konuya da gelirsek kötü gelinler yok mu ? Gani....Ama kaynana kadar anılmıyorlar, kaynana daha meşhur tahtını gelinlere bırakmıyor fenalık konusunda :1: Anlayacağınız kimse bu konuda kaynananın eline su dökemez :)) Kadının kadına ettiğini erkek kadına etmiyor maalesef..

niye böyle bi başlık yok.niye kaynanalar gelinlerinden dertli olmasına rağmen ne yapayım diye buraya bişey yazan yok.niye gelin yuvamı yıktı diye şikayet eden yok...

bu ne ya sorsan kimse gelininden memnun değil de niye kimse bununla ilgili bişey yazmıyo bi çözüm aramıyo

sırf büyük olduğu için hep haklı mı olması lazım.sorsan herkesin evinde kaynana sorunu var,ama gelin kalkıp kaynanaya karşı dikilince herkes niye gelini ayıplıyo

haksızlık değil mi ya

kaynanalar anne. bizim erkeklerimiz aşırı bağlanır annelerine laf dedirtmez anne haksız dahi olsa niye böyle yapıyorsun diyemezler ayıptır. Peygamber efendimizin annene öf bile deme diye hadisi vardır , cennet anaların ayakları altındadır ya bir şey diyemezler annelerine. islam anneleri bu kadar yüceltmiş ne güzel bizlerde anneyiz ya da anne olacağız . ama ayaklarının altında cennet olan anneler hangileri ?hepsinin olduğunu sanmıyorum burada öyle kaynanalar okudum ki (ALLAH MUHAFAZA ÖYLELERİNDEN)onların ayaklarının altında cennet olduğunu zannetmiyorum. bizim erkeklerimiz annelerinin haksız olduğunu görse, bilse dahi uyarıda bulunmaz. okuyorum kadınların çoğu git annene bağır, çağır ,saygısızlık et demiyor sadece arkamda dur beni sahiplen koru diyor. çünkü bizler erkeklere Allah ın emanetiyiz bunu unutuyorlar. annelere bağırıp saygısızlık etmeden de yaptığının hata olduğunu ifade edebilirsin. hem kim bir kötülük görse onu uyarmalı . inanıyorum ki kaynanaların ya da gelinlerin yaptığı kötülüklere sessiz kalan kocalar da kötülüğe ortak oluyor aynı kötülüğü yapmış gibi.

şimdiki kaynanalar bilgisayar ve internet kullanmayı bilmiyor.bilenler %1'dir.bugünün gelinleri yarının kaynanaları.şimdi kaynanalardan veryansın edenlerin gün gelince de gelinlerden dert yanacağı aşikar.işte o zaman sayfa sayfa gelinden çekiyorum konuları açılacak.şimdi diyorsunuz ki,ben asla gelinime öyle yapmam.ben de diyorum ki,asla ASLA demeyiniz.diyenleri çok gördüm:34:

Sevgili Egem Abla;

Ben yorumlarınızı çok beğeniyorum. Bazen bir cümleyle olaya bambaşka bir açıdan bakmamı sağlıyorsunuz.

Dün bende düşündüm acaba gelinim olsa nasıl davranırdım diye? Kaynanam kadar soğuk davranmazdım. Sorunlarımı gelinimle çözmeye çalışır, oğluma şikayet etmezdim. Birde bencillik yapmazdım. En azından gelinimin evlilik hazırlıklarında ki isteklerini kendi isteklerimin önünde tutar, rekabete girmezdim.

Genç insan, hayalleri var elbet derdim. Durumum yoksa şayet alır karşıma güzel güzel konuşurdum. Anlamadı mı? Ne halin varsa gör der basar giderdim :) şimdiki aklımla tabii...

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bir keresinde benim konuma yorum yazmıştınız. Eşinizin babasıyla ufak bir yanlış anlaşılma yaşamışsınız, siz durumu eşinizle paylaştığınızda eşiniz "Onlar cahil sende mi cahilsin?" demiş size.

Siz eşinizi anlayacak kadar olgunmuşsunuz, eşinizde bu cümleyi kurabilecek kadar olgunmuş. Çok hoşuma gitmişti. İnsan öfkelenince empati yapamıyor hatta ben bazen bilerek yapmak istemiyorum.

Asrın en iyi kaynanası olacağımı asla iddia etmem ama kaynanama olan kırgınlıklarımdan ders aldım. Yapmam aynılarını.
Karışık işler. Hakkımızda hayırlısı...

Back
X