- 7 Mart 2015
- 236
- 162
- 23
- 50
- Konu Sahibi elifsu0225
-
nasıl yani?? ne biçim bir yorum çok şaşırdım doğrusu...nikahtan önce bizden izin alsınlar diye nerede okudunuz?? aileye haftaya veya şu gün nikah yapacağız diye bilgi vermek gereksiz mi yani!! madem böyle düşünüyorsunuz evlenirken ailenizden asla izin almayn, başınıza buyruk bir nikah kıyın bakalım, merak ediyorum ne kadar normal.. nikahın amacı duyurmaksa; nikah olduğunu dahi öğrenmeden hamilelik olduğunu öğrenmemiz ne kadar şaşırtıcıdır anlayın lütfen.. size bildirmek zorunda değiller demişsiniz. o zaman hamileliği de söylemeselerdi de mi?? ve çocuğunuz olursa şayet sizden izin almasın, haber de vermesin yahu!! ne gerek var nikahın karı koca arasında yapılması ve ev eşya kimseye bilgi vermemeleri, kendi aralarında halletmeleri gerektiğini düşünen annesine.. nasıl bir anlayışınız var hayret ettim doğrusu..Nikahları olduğuna göre ben bir sorun göremedim... evli olduklarına göre beraber yaşamaya karar verdiklerinde sizden izin almak zorunda ya da size bildirmek zorunda da değiller... elalem halay çekmeden, göbek atmadan karı-kocalık birliği başlayamıyor mu ?
o zaman biz nikah kıyacağız diye aileye haber verilmesin diyorsunuz öyle mi?? ailenin haberi olmasa da olurmuş yani.. pek amac duyurmak olan nikah kime duyurulacak.. okuduğunuzu en doğru anladığınız için alkışlıyorum sizi..Az haberimiz olsun ne yahu?
Abla resmi nikahli karimla sevisebilir miyim diye sorsun bir dahakine
Bu kafayla zor anacim
Ama siz en basta nikahlari var diyosunuz. Sonra nikahi ve bebegi ayni anda ogrenmis gibi davraniyosunuz. Yanlis anlamamizdan daha dogal ne var?nasıl yani?? ne biçim bir yorum çok şaşırdım doğrusu...nikahtan önce bizden izin alsınlar diye nerede okudunuz?? aileye haftaya veya şu gün nikah yapacağız diye bilgi vermek gereksiz mi yani!! madem böyle düşünüyorsunuz evlenirken ailenizden asla izin almayn, başınıza buyruk bir nikah kıyın bakalım, merak ediyorum ne kadar normal.. nikahın amacı duyurmaksa; nikah olduğunu dahi öğrenmeden hamilelik olduğunu öğrenmemiz ne kadar şaşırtıcıdır anlayın lütfen.. size bildirmek zorunda değiller demişsiniz. o zaman hamileliği de söylemeselerdi de mi?? ve çocuğunuz olursa şayet sizden izin almasın, haber de vermesin yahu!! ne gerek var nikahın karı koca arasında yapılması ve ev eşya kimseye bilgi vermemeleri, kendi aralarında halletmeleri gerektiğini düşünen annesine.. nasıl bir anlayışınız var hayret ettim doğrusu..
Adamın dinende resmende karısı ister düğünden önce hamile bırakır ister sonra kime ne?merhaba bayanlar.. farklı bir konu ile merhaba.. olay şu ki benim akıllı erkek kardeşim nişanlısını hamile bırakmış.. test yapmışlar. hesaba göre 5 haftalık henüz. dini ve resmi nikahları var ama düğüne daha 2 ay var. öne alamayız. açtı telefondan anlattı.. aldıralım falan dedi. kesinlikle karsı çıktım. asla affetmem. hiç bir şekilde doğru değil. cinayet resmen dedim. millet tup bebekle uğraşıyor siz ne diyosunuz gibisinden tepki gösterdim. internetten mesajla görüşebiliyoruz yurt dısında (Azerbaycan) kendileri. benim iki çocuğum var çok şükür evlat sahibi olmanın ne kadar güzel olduğunu anlattım. başlaması gereken vitamin ilaçları fln var. acilen orada kadın doguma gidin dedim.. kıza iyi davran, üzme sakın. mutlu edersen bebeği kabullenir dedim. korkmuş ilaç içmek istemiş çünkü. kardeşim 29; gelin kız 19 yaşında..
ben yazışırken eşim şüphelendi. sadece birlikte yaşamaya başlamışlar dedim.. ama yaza nasipse doğum var. ne diyeceğiz millete bilmiyorum. yaparken düşünseydiniz, katlanacaksınız lafa söze dedim. ya tamam resmi olarak ve dinen karı koca ama toplumun da şekillendirdiği normlar var.. hele ki küçük bir ilçede.. inanın ne diyeceğimi bilemedim. anneme söyleyeceğiz muhakkak ama üzülüyorum da. çok şaşıracaklar..
böyle bir duruma tanık olanlar var mı, ne yapmalıyız ve ne yapmamalıyız sizce? bir de gelin kızımız azeri. henüz tam konuşamıyoruz dilden dolayı..utanmış bir de hiç konuşamadı benimle. bu tür durumlar Azerbaycanda nasıl karsılanır.. bilen varsa yorumlara şimdiden teşekkür ederim..
Ben sizin bilmem kac sayfada her yazdiginizi degil,o zaman biz nikah kıyacağız diye aileye haber verilmesin diyorsunuz öyle mi?? ailenin haberi olmasa da olurmuş yani.. pek amac duyurmak olan nikah kime duyurulacak.. okuduğunuzu en doğru anladığınız için alkışlıyorum sizi..
Okudugumuzu anlamiyormuşuz. Direkt kib.ledim valla hem fikir iste, hem konuyu net ve açik yazma sonra tepkiler işine gelmeyince bize saldir. Öyle bir dünya yok burada...Ama siz en basta nikahlari var diyosunuz. Sonra nikahi ve bebegi ayni anda ogrenmis gibi davraniyosunuz. Yanlis anlamamizdan daha dogal ne var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?