gelinimiz düğünden önce hamile

nasıl yani?? ne biçim bir yorum çok şaşırdım doğrusu...nikahtan önce bizden izin alsınlar diye nerede okudunuz?? aileye haftaya veya şu gün nikah yapacağız diye bilgi vermek gereksiz mi yani!! madem böyle düşünüyorsunuz evlenirken ailenizden asla izin almayn, başınıza buyruk bir nikah kıyın bakalım, merak ediyorum ne kadar normal.. nikahın amacı duyurmaksa; nikah olduğunu dahi öğrenmeden hamilelik olduğunu öğrenmemiz ne kadar şaşırtıcıdır anlayın lütfen.. size bildirmek zorunda değiller demişsiniz. o zaman hamileliği de söylemeselerdi de mi?? ve çocuğunuz olursa şayet sizden izin almasın, haber de vermesin yahu!! ne gerek var nikahın karı koca arasında yapılması ve ev eşya kimseye bilgi vermemeleri, kendi aralarında halletmeleri gerektiğini düşünen annesine.. nasıl bir anlayışınız var hayret ettim doğrusu..

Az haberimiz olsun ne yahu?
Abla resmi nikahli karimla sevisebilir miyim diye sorsun bir dahakine
Bu kafayla zor anacim
o zaman biz nikah kıyacağız diye aileye haber verilmesin diyorsunuz öyle mi?? ailenin haberi olmasa da olurmuş yani.. pek amac duyurmak olan nikah kime duyurulacak.. okuduğunuzu en doğru anladığınız için alkışlıyorum sizi..

Ama siz en basta nikahlari var diyosunuz. Sonra nikahi ve bebegi ayni anda ogrenmis gibi davraniyosunuz. Yanlis anlamamizdan daha dogal ne var?

Benim bir tanıdığın kızı sevgiliyken hamile kaldı. Tabi bunu kimseye söylemediler. Her şey o kadar ani gelişti ki anlam verememiştik. Kızı istemedikleri birine nasıl bu kadar ani şekilde verip düğün yaparlar dedik. Kadıncağız sadece ağlıyodu, nasip deyip susuyodu. Kız tarafında düğün falan yapmadılar (erkek tarafı ile kız tarafı farklı illerde ve epey uzak). Neyse evlendikten 6 6.5 ay sonra kızı doğum yaptı. Biz şok Hamile dediğinde şaşırmamıştık tabi. İlk gecede hamile kalabilir diye düşünmüştük. Doğum olunca "erken doğum" dediler. O zaman anlaşıldı neden aniden evlendirdikleri. Bebek şimdi 2 yaşında...

kime neeee ya. kim ne karışabilir.nikahta var. kız hamile olarak ortada kalmamış ki. kardeşinizde sahip çıkıyor. bence extra mutlu olarak düğününüzü yapın. kasmaya gerek yok. ha 2 ay önce doğmuş ha 2 ay sonra.

şu toplum baskısı bi bizim ülkede mi var.her yerde mi var bilmiyorum. ama bilmeyi görmeyi çok isterdim.

bundan yillar once olsa aa falan olurdum fakat simdilerde okadar cok duyulan birsey mi sasmiyorum hele akrabam 17 yasinda 5 aylik gebeyken nisanlaninca
hic saklamadi bile millet bir konusur iki konusr olay olur biter siz hic takilmayin

Ben de nikah ve düğünü ayrı zamanda yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Türk halkının düğünden önce yadirgamasinin nedeni henüz aynı evde yaşamıyor olmaları. Yani bir nevi aynı eve çıktıklarında karı koca olduklarını farz etmek. Diğer türlü "evleri bile yokken beraber olmuşlar" anlayışı. Yoksa düğün beklediklerinden değil. "Düğün yapmayacağız , aynı evde yaşamaya başladık" dense sorun olmuyor ama diğer türlü oluyor. Bunları onayladığım için söylemiyorum ama düşünce bu işte. Merak edenler için

Adamın dinende resmende karısı ister düğünden önce hamile bırakır ister sonra kime ne?

Ben sizin bilmem kac sayfada her yazdiginizi degil,
İlk mesajinizi okur ona göre yorum yaparim.
Bana gerizekali imasi yaptigin icin ayrica kib. Bye anacim

Ama siz en basta nikahlari var diyosunuz. Sonra nikahi ve bebegi ayni anda ogrenmis gibi davraniyosunuz. Yanlis anlamamizdan daha dogal ne var?
Okudugumuzu anlamiyormuşuz. Direkt kib.ledim valla hem fikir iste, hem konuyu net ve açik yazma sonra tepkiler işine gelmeyince bize saldir. Öyle bir dünya yok burada...

Erken dogdu dersiniz.moda oldu zaten dugun oncesi hamilelik
Keske bende oyle yapsaydim pismanim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…