Gelinimiz oğlumu azarlıyor

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Erkek kardeşimin eşi sevgili gelinimiz (şu ana kadar çok büyük bir sorunumuz olmadı iyi anlaşırız)2,5 yaşındaki oğlumu son günlerde her gördüğünde azarlamaya ve bağırmaya başladı.Sebep onunda oğlu var yani benim yeğenim 3,5 yaşında ve haliyle biraraya geldiğinde çocuklar kavga edebiliyorlar birbirlerine vuruyorlar falan.Ama benim ufaklık biraz daha baskın geliyor ve her defasında yeğenimin canı yanıyor ağlıyor falan.Her ne kadar ayırsak,anlayışlada karşılasak ikazda etsek çocuk sonuçta.Hem çok özlüyorlar birbirlerini hemde biraraya gelince yarım saat geçtikten sonra başlıyorlar kavgaya..Öyle yada böyle büyüyecekler.Bende oğlumu çok ikaz ediyorum yeri geliyor yeğenimin çok canı yandığında gerçekten onada üzülüyorum böyle durumlarda,oğluma kızıyorum sesimi yükselterek uyardığım oluyor.Yada pek yanlız bırakmıyor dikkat ediyorum birbirlerine zarar vermesinler diye..Ama son zamanlarda kardeşimin eşi, oğluma herkesin içinde bağırıyor kızıyor.Bişey demedim sessiz kaldım çünkü canı yananda onun oğlu..Ama canımıda sıkıyor bu durum.Çünkü en son 2 gün önce benim yanımda çok fena bağırdı oğluma.Sanki ben yokmuşum gibi.Ve ortada gerçekten bağırılacak bir durum da yoktu..

aaaa Ne terbiyesizlik ,
cocuk bunlar canim ,
onlar küser , 2 dk sonra yine oynamaya baslar ,
gelinin yaptigi yanlis ,
ben olsam uyarirdim ,
haa devammi ediyor , fazla bir araya gelmemeye ozen gosterirdim o zaman !

gelinde haklı olabilir sonuçta çocuğu canı kendini kaybetmiş bağırmıştır ama siz onu güzelikle uyarın
adı neyse ayşecim ben de kzıyorum lütfen o da çocuk çok bağırıp korkutma oğlumu ben kızarım dee kendine gelsin
sen bişey demedikçe daha çok bağırır ama sen de güzellikle uyar çünkü o da kendince hakllı

Bence fazla görüşmeyin derim ben çok muhabbet hesabı üstelik gelininizi uyar onun senin çocuğuna bağırmaya hakkı yok ne olursa olsun sana söylesin sen çocuğunu uyarırsın gerekirse

Ondan önce sizin oğlunuzu eğitmeniz gerekiyor.Çocuklar model alır,kimi örnek alıyorlarsa artık evde birbirine vuran bilemeyeceğim.Gelin haklı...

Ondan önce sizin oğlunuzu eğitmeniz gerekiyor.Çocuklar model alır,kimi örnek alıyorlarsa artık evde birbirine vuran bilemeyeceğim.Gelin haklı...

bazı insanların tarzı daha serttir, çocuklarının canı yandı mı ortalığı ayağa kaldırırlar. bazıları ise daha rahattır.
gelininiz tutamıyor demekki içindekini,çocuğunun canı yanan bir anne bi şekilde tepki gösterir.
bence fazla bir araya getirmeyin çocuklarınızı, ya da sahip çıkın çocuğunuza. çocuklar kavga eder barışır ama siz kavga ederseniz kötü olursunuz.

Gelin haklı.Madem sizinki daha yaramaz ve şiddete yakın çocuğunuzu eğitmeniz lazım.Siz bunu yapmazsanız başkası da bağırarak yapar işte...

ama gelinin yerine koyunca, sürekli sizin çocuk baskınsa hep benim çocuğumun canı yanıyorsa ben de dayanamam. şöyle düşün, sen çocuğuna bağrılmasına dayanamıyorsun onunki ise dayak yiyor..
ne kadar birbirlerini isteseler de bir miktar azaltın çocukların biraraya gelmesini, en azından hırçın dönemleri geçene kadar.

kendisiyle sakince konuşun ve biraz görüşmelerinize ara verin.Çocuklar sık kavga ediyor ve haiyle bizde gergin oluyoruz deyin.Birbirinizi çocuk yüzünden kırmayın.

Sırf bu yüzden çok sık biraraya gelmiyoruz ama çocuklar özlüyorlar bu sefer birbirlerini.Hiç görüşmesekte olmaz.Zaman zaman biraraya geldiğimizdede oyuncak vs. şeylerden çocuklar kavga edip ağlaşıyorlar bu seferde.Ben oğlumu her zaman güzellikle gitmeden önce evde uyarıyorum anlatıyorum tamam annecim diyor ama unutuyor.Zaten zarar vermesin diye hep yanlarına oluyorum.Ama şöyle de bir durum var.Mesela benim oğlum kendi kendine oynarken bu sefer yeğenim ona sataşıyor çocuk işte.Elinden alıyor oyuncağını falan.O zamanda itişip kakışıyorlar ve oğlum vuruyor bir anda.Bazen araya girip engel oluyoruz.Bazende biz sohbet ederken bi anda olup bitiyor.Tamam ben gelin haksız demiyorum.Bende üzülürüm evladımın canı yanmasına ama geçen gün hiçbişey yoktu ortada bi baktım avazı çıktığı kadar azarlıyor oğlumu..

ilk seferde bağırmamıştır gelininiz.. bence sabrı taşmıştır artık..

siz, çocuğumu azarlıyor diye üzülüyorsunuz ama onun çocuğu (yabancı değil yeğeniniz) dayak yiyor..

bence gözünüz çocuklarda olmalı.. kavga dövüşe izin vermemelisiniz. çünkü dikkat ettim genelde çocuğu baskın çıkan anneler daha rahat oluyor.. siz de hassas olursanız sorun kalmaz..

Gelin haklı.Madem sizinki daha yaramaz ve şiddete yakın çocuğunuzu eğitmeniz lazım.Siz bunu yapmazsanız başkası da bağırarak yapar işte...

4 mesaj yazmışsınız dördündede gelin haklı deyip durmuşsunuz.Ben gelin haksız diye iddiamı ediyorum?
Bu arada çocuk evde beni model alıyor ben sabahtan akşama kadar eşimle oğlumla dövüşüp duruyorum.heryere vurup kırıyorum.Eşimde öyle olunca haliyle çocukta bizi örnek alıyor.Ne yapalım değiştirmiyoruz biz kendimizi.Çocuğu nasıl değiştirelim değil mi?

Gözüm zaten hep çocuklarda...Yok ben o rahat annelerden değilim.İkisininde canı yansın istemem.Biri oğlum diğeri yeğenim...

Merhaba ,benimde abimin ve ablamın kızları var ikiside şu an 5 yaşındalar aralarında 40 gün var, görüşmedikleri vakitlerde telefonda bir birleriyle konuşmak için deli oluyorlar, ama bir araya geldikten en fazla yarım saat sonra birbirlerine giriyorlar hatta çok komik görünüyorlar,:) banada çok düşkünler beni bile paylaşamıyorlar o diyor benim halam diğeri diyor benim teyzem,:) aralarında eşyalarımı alıyorlar çantalarımı takıyorlar onlar için bile birbirlerine giriyorlar, bir kaç ay öncesine kadar, ablam ile yengem bir araya gelince çocuklar kavga ediyor diye bir birlerine surat yapıyorlardı en son annem ile biz girdik araya onlar çocuk size ne oluyor, kavga ederler birazdan da barışırlar diyerek söylendik. Bakalım bundan sonrasında neler olacak,:) nihayetinde çocuklar aslında büyüdüklerinde de belkide en iyi arkadaşları birbirleri olacak.

Bağlantı sorunu nedeniyle 4 kez gelmiş.Hımm...Öyle demek... :/

çocuğun hatırı olmaz der büyüklerimiz
çocuk için birbirinizi kırmayın ama ben olsam ben de çocuğuma bağırmalarına istemezdim
çocuğun psikolojisi bozulur,daha çok hırçınlaşır bağırdıkça
güzelce uyarın gelininizi onlar neticede çocuk
oğlunuzun vurması da hoş bir şey değil ama çocuk işte
oğlunuzu da uyarın evde her aklınıza geldiğinde
mesela
oyuncaklarını paylaşması gerektiğini biri oyuncağını aldığı zaman vurmaması gerektiğini söyleyin
paylaşmayı öğrensin biraz

gelininiz diye görmeyin oda bir anne . 1-2 olur çocugu hala aglıyorsa o da bagırmıstır. bence duruma sız mudahale edebılırsınız. anladıgım kadarıyla sızınkı aglamaktan zıyade aglatıyor bu yuzdende sadece ıkaz edıyorsunuz cocugunuzu . bıraraya geldıgınızde oglunuzu yanınızdan ayırmayın ayırmamak derken onlar cocuk sonra bırlıkte oluyorlar degıl gercekten ıkaz edın. annesı ıkaz ederse bence durur. gelınınıze bence hıcbırsey soylemeyın (yanımda bagırma falan dıye) cunku boyle bır konu acılınca onun daha cok soyleyecek seyı olabılır , ki benım olurdu .

İroni mi yaptınız,ciddi mi yazdınız anlamadım.

Umarım şakadır bu yazdıklarınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…