Gelinimiz oğlumu azarlıyor

Çocuga vuran bir cocuk. Çocugu aglatan da bır cocuk.. Bagıransa YETİŞKİN. Nesi haklı gelinin allah askına şaşırdım yorumlara. Annesine bağırsın sahip cık cocuguna diye. Asla küçük cocuga bagırmaya hakkı yok. Benım cocuguma benden baska kımse bağıramaz karışlarım alnını.

bende geline hak veriyorum doğrusu. sizin çocuğunuzu eğitmeniz gerekir. kadın bakmış ki siz umursamıyorsunuz bari ben hakkından geleyim demiştir.

sen de yaramaz bir çocuk annesisin herhalde.. :))

bağrılmasına dayanamıyorsun ya canı yansa sürekli çocuğunun?
benim evadım yok ama. kardeşim benden 10 yaş küçüktü kimseyi dövmezdi bizler ondan baya büyük olduğumuz içi sakin ortamda büyüdü. öğütlerimizle büyüdü usluydu. öyle çocukar da dayak yer işte. o zaman da öyle bi için acır ki..
ben bilirim çok anne vardır ki(kimseyi kasdetmiyorum benim çevremde gördüğüm) sana vuran oldumu sen de vur annem sakın oyuncağını kimseye verme! der...

biz hep mazlum oynadık yaa belki de ondandır gelinin açısından bakışım, burnum kanardı çocukken yediğim taşlardan...

bakın geliniz haklı gibi görünsede yanında siz varken oğlunuza bağırmasına izin vermesin k.bakmayın sizin suçunuz.....
kadın haklı nerede haklı çocuğunun canı yanıyor sonuçta ama eğer siz zaten gördüğünüzde müdahale ediyorsanız....bu kadar abartmaya hakkı yok(suçsuzken bile bağırmaya) ama gelinize de birşey diyemiyorum çünkü o canı yanan sizin çocuğunuzda olabilirdi uzak tutun çocukları birbirinden çocuğunuzla konuşun kavga ettiğin için görüştürmiycem sizi diyin....

benim çocuğum olsa canı yanan bende bağırırdım kızardım........

Arkadaşlar öncelikle şu konulara bir açıklık getireyim..
Ben gelin haksız demiyorum...
Çocukları çok sık biraraya getirmemekle beraber zaten bizde çalışıyoruz ancak haftasonları görüşüyoruz ondada her haftasonu değil.Biraraya geldiğimz zamanlar ben asla rahat davranmıyorum hep gözüm üstünde aman bişey atmasın vurmasın kavga etmesinler diye beraber oyun çıkarıp oynatıyorum onları.Ama yeri geliyıor sohbet ettiğimiz zamanlar oluyor yada yemek hazırlama mutfağı toplama vs. durumlar oluyor yanlarından ayrılabiliyoruz.Yada diyorumki kardeşimin eşine adı ayşe olsun.Ayşe aman arada bakta dövüşmesinler..
Gitmeden önce oğlumu uyarıyorum.Vurursa tepkimi koyup kızıyorum yada önceden ikaz ediyorum bak kavga ederseniz evimize gideriz gibi.Ama ayşe de alışkanlık mı oldu nedir?bağrılmayacak şeylerede müdahale edip oğlumu azarlaması bana sıkıntı veriyor.En son oğluma bağırdığında ortada bişey yoktu kızılacak.Alıp oğlumu o anda evime gelmek istedim ama tuttum kendimi.Diğer zamanlarda zaten ayşe oğluma gerçekten haklıyken kızdığında hani oğlumda çekinsin yaramazlık yapmasın diye bende bişey demiyorum seslenmiyorum..

canım benimde oğlum var yepenlerimde var biraraya geldiklerinde vallahi ne yalan söyleyeyim ben hepsine birden bağırdığımda oluyor
mesela ablamın kızı bizimkinden büyük biraz.sürekli benim oğlumu sıkıştırır yani sürekli onu sevmek ister öpmek ister
ee haliyle benim oğlumda kaçar ağlar vs ben bakarım ablama eğer kızmıyorsa ben kızarım
bunu inanki art niyetle yapmam eğer benim oğlum yapıyorsa onada kızarım
ben yeğenlerimide kendi çocuğum gibi görürüm kim haksızsa ona kızar onu cezalandırırım
abimde ablamda yengemde bu durumuma hiç kırılmazlar hatta onlar bana der kız şunlara bizi dinlemiyorlar derler bazen

Bu rahatsızlığınızı o bayana söylediniz mi?

Uygun bir dille konuştuktan sonra çözümlenemeyecek bir sorun yok gibi duruyor.

Çünkü siz rahatsızlığınızı belirtmedikce o da muhakkak bu davranışını birşey yokmuş gibi sürdürecektir...

benim çocuğum yok ama bırazda oglunuz laftan anlamayan bır cocuk sanırım. Ozaman da ceza olarak gorusturmeyın yıgenle. Yaramazlık yaptıgın ve onun canını acıttıgın ıcın gorusmeyeceksın dıyerek bır kac hafta gprusturmeyın. Denedınızmı bılemıyorum tabıı

Gelin hanım sizin çocuğunuzu kendi çocuğu gibi gördüğü için de kendini frenlememiş olabilir. Belki kendi çocuğuna söz geçiremediği zaman ona da öyle bağırıyordur.

Ondan önce sizin oğlunuzu eğitmeniz gerekiyor.Çocuklar model alır,kimi örnek alıyorlarsa artık evde birbirine vuran bilemeyeceğim.Gelin haklı...

çoçuk 2,5 yaşında muhtemelen 2 yaş sendromunda bu yaşlarda çocukta ben merkezcilik, hırçınlık,kendine etrafındakiler vurma vs. gibi durumlar olabilir bu doğal bir süreç hemen hemen bir çok çoçuğun yaşadığı o yüzden bilip bilmeden evde kimi birbirine vururken görüyorsa diye bir yakıştırmada bulunmak çok yanlış...

gelininiz yaptığı sizi rahatsız ettiyse uygun bir dille uyabilirsiniz ben kızarım sen karışma diye

Son düzenleme:
muhtemelen gelin sürekli çocuğunun altta kalmasından, canınının yanmasından sıkılmış iyice dolmuş, size bişey diyemediği için de hırsını çocuğunuzdan çıkarıyo. şimdi ona sorsak eminim ki 'çocuk oğluma vuruyo canını yakıyo, öyle bakıyolar hiç bişey demiyolar, sinir oluyorum vs' der. bence siz çocukları kesinlikle gözetimsiz bi arada bırakmayın. gerginlik hissettiğiniz anda uzaklaştırın oğlunuızun öbür çocuğa vurmasına izin vermeyin. sonuçta kim çocuğunun canının yanmasına dayanabilir ki? ya da kardeşizinize söyleyin o çaktırmadan uyarsın karısını.

arkadaşlar konu sahibine ''siz çocuğunuza bağırılmasına dayanamıyorsunuz ama onunki dayak yiyor'' gibi şeyler yazmışsınız ama atladığınız bir nokta var
birinde dayak yiyen çocuk 2.5 yaşında ve kendinden küçük bir çocuktan dayak yiyor ( ne kadar dayak olursa artık )
diğerinde azarlanan çocuk bir YETİŞKİN tarafından azarlanıyor. Arada dağlar kadar fark var. Çocuklar elbette BİRBİRLERİYLE itişip kakışarak hayatı öğrenecek. Bu durum çocukta acı bilinçaltı yaralarına yol açmaz. Ama bir YETİŞKİN tarafından azarlanmak büyük hasarlar ve yaralar bırakır.
ask2009 bence kesinlikle çocuğunuzun azarlanmasına müsade etmeyin bu yaştaki çocukların hırçınlaşması normaldir. Hayat böyle zayıf olan ezilir maalesef. O zaman yeğeniniz de kendini savunsun ve kendine vurdurmasın ya da onları bir araya getirmeyin. 2.5 yaşındaki çocuğu azarlamak ne demek ya

bence gelin hakli.. cocugunuza hic laf soylemiyosunuz demek ki. ben de olsam ben de kizarim...

belli ki gelininiz annelik iç güdüsüyle hareket ediyor çocuğunun dayak yemesine tahammül edemiyor hatta dayak atanında küçük bir çocuk olduğunu bile unutuyor.bazen ben bile komşu çocuklarına karşı çocuğumun canını yakınca fevri olabiliyorum birden karşımdaki sanki çocuk değil koca adammış gibi hissediyorum doğru değil ama annelik iç güdüsü işte bu nedenle bence siz fazla biraraya gelmeyin yada çocukları hiç gözönünden ayırmayın

bencede biraraya gelmeyin. çocuklarının başkasını delirtmesine izin veren annelere çok kızıyorum..

yazık geline.

sürekli canı yanan karşı tarafsa bence çok haklı tabiki bunlar çocuk ama bir insanın kişiliği öz güveni o yaşlarda başlar.şahsen ben asla kızımı kimseye dövdürmemde ezdirmemde neden kızımın kendine öz güveni gitsin.görümcemin bir lafı var çocuklar yüzünden asla kavga etmeyin çocuk bu kavga eder ama iki dakika sonra hiçbirşey olmamış gibi oynamaya devam eder der.bende bu lafa karşılık olarak eğer çocuğum çok hırpalanırsa kavga dahi ederim derim.beş yıl bekledim kuzumu kucağıma almak için kolay kolayda kimse dövemez kızımı

Herkesin çocuğu şiddete yönelmiyor yanlışınız var.Genelleme yapamazsınız.Ben etrafımda vuran çocuk görmüyorum,çünkü ailelerinde ya da çevrelerinde böyle model alacakları kişiler yok.Kaldı ki tv de bile izlediği çizgi filmleri aileleri seçiyor. :)) Bilip bilmeden konuşmam ben. :))

ben olsam ben de bağırırdım ne yani sizinkine geldi mi çocuk onunki çocuk değil mi..öyle ikazz etmek yerine daha net çocuğunuzu terbiye edin bence.sürekli canı yanan karşı taraf ama siz hala çocuğunuza bağırıyor diye alınganlık yapıyorsunuz pes yani

buyrun hanımefendi
pskolog eda gökdumanın yazısından alıntıdır

Bu yaş dönemi anne- babaların çocuk gelişiminde en çok zorlandıkları ve yoruldukları dönemdir. Yemek yemede direnme, uyku uyumak istememe, söz dinlememe, anne-baba-arkadaşa vurma - ne denirse tam tersini yapma, kendisini yerlere fırlatma, kafasını vurma . Bebeklik dönemi sonrasında size uyum sağlamasını beklerken bu inatlaşmalar ya da öfke nöbetleri nereden çıktı demeyin. Çünkü çocuğunuz özerklik döneminde .( 12-36. aylar ) Özerklik dönemi çocuğunuzun kendisini ortaya koyduğu, her şeyin kendisinin olmasını istediği, istediği kıyafeti giymek istediği dönemdir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…