- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.177
- 798
- Konu Sahibi Kedicikk061
İşte bu farklılıklarda karşı tarafa tuhaf geliyor.
Bizim ailede altına falan borç olarak bakımaz. Kim kime ne takmış ilgilenilmez. Herkes içinden geleni takar, maksatları da genç çifte destek olmaktır. Haliyle bizim evliliklerde bu altın alma mevzusu asla kabul edilmez. Ve ciddi ayrılıklarla sonuçlanır.
Bu nedenle atılmış bir nişan da var.
Hani bize çok bencilce geliyor.
Durumu olmayan zorlamaz 100tl takar geçer ama o kişinin çocuğu ona durumu varsa 100tl taktı demez çeyrek takar mesela.
Dolayısıyla kalkıp biri ben alırım dediğinde bizimkiler hoş göremiyor.
Bize çok çok anormal geliyor ondan. Borç değil destek olarak göründüğünden.
canım fark ettim yazdıklarından.
bana da çok normal geliyor yazdığım şekilde.
ben mesela şu alınacak bu alınacak diye erkek veya kız tarafı liste çıkardığında inanılmaz kızıyorum, bunlar ayıp geliyor.
veya erkek tarafının kız tarafına takacağı hediye altının derdi kimseyi bağlamaz diye düşünüyorum.
ama yakın akraba, konu komşu altınlarını ailelerin almasını ise hiç garipsemiyorum, belki de benim çevrem öyle olduğu içindir.
ki ben düğünümü kendim yaptım, aileler o kadar ufak tefek masrafları üstlendiler ki şaşarsın.
düğün bitip balayına çıktığımızda nakit paramız yoktu da kredi kartından harcama yapmıştık
tabi ki -gençler bu zor durumda bırakılsını- ben asla savunamam, kendim de zor durumda kalmışken.
ama ailelerin bu beklentisi de tamamen aç gözlülük olarak gelmiyor bana,
herkesin maddi durumu çok farklı, bugün olmuş çeyrek 200 tl, ben bile bir düğüne gideceğim zaman düşünüyorum ki gelirim iyi, ailelerden bu tarz bir maddi beklentiyi hoş karşılamıyorum.
ne bileyim ya, ben o takılarla ev alacağım gezip tozacağım ama ailem borç ödeyecek, gelmişler 50 yaşına, benim de kabul edeceğim birr şey olmazdı, bu sebeple ailem isterse her koşulda verirdim diyorum. aynı şeyi erkek ailesi için de düşünüyorum elbette...