ha ha canım o kadar farklı pencereden bakıyoruz ki, bu konuda ortak karar almamız çok zor.
ben seni bir yandan anlıyorum ama, bir yandan da görüyorum yani, çoğu takı takan kişi senin yazdığın gibi düşünmüyor, ya da benim çevremde böyle diyelim.
hatta böyle bir adet yoktur dendiğinde şaşırıyorum, biz uzaydan mı geldik
bunların dışında dedim ya benim ailem aldı, eşimin ailesi de aldı. diyelim ki görümcem olaydı ve bu konudaki gibi böyle şey mi olur diyeydi, bu benim kulağıma geleydi, fena yapardım o görümceyi. aileme laf söyletmem hem de para için.
ki ben kendi düğünümde hiç bir şeyin lafını adettir deyip erkek tarafına yıkmamışım. düğün masrafına da kuaför masrafına da artık aklına ne gelirse ortak olmuşum. takılacak takı mevzusunda ailem alacağım diyorsa bu karar benimdir, kimseyi bağlamaz.
burada da karar kızın bence, ve o da ailesine verecek. erkek de elbette bu durumda ben de aileme veririm veya kişisel harcama yaparım diyebilir. erkek ailesi yapmayı düşündüğü masraflardan cayabilir, eğer iş hesap kitapsa her şey eşitlenebilir. ama ben yapıyorum sen de yapacaksın, yapmıyorsan şöylesin böylesin denmez, denmemeli, en azından ben dedirtmezdim ve karşımdakine de demem.