Gelinin çalışmıyor sen ne kadar tepkisizsin böyle!

Allahtan yani kayinvaliden seni destekliyo yoksa daha cok sinir olurdun bide yani boyle esinle mutluysan sen bakma kimin ne dedigine kimseye aciklama yapmak zorunda degilsinki

gelinin çalışmıyo oluşuna bu abartı tepki nedir, onu anlamadım ben? erkek çalışmasa, eve ekmek getirmese filan anlarım bu şaşkınlıgı da, kadın bu ulan, çalışmıyosa çalışmaz... böyle bişeyin konu edildigini ilk kez duyuyorum, ne yalan söyleyim... bir de "ne serinsin, genişsin" nedir? sanki kadın arsızlık yaptı da ses cıkarılmadıtövbe ya

Bu akrabaların derdi sizinle değil bence. Büyük akrabalar arasındaki fesat elti sorunu olay. Kayınvalidenize laf sokmaya çalışıyorlar çocukları üzerinden. Yoksa hangi manyak nasihat olsun diye aman dikkat edin oralarda hamile kalmasın kızınız der ki.

Her yerde var bu fitne fücur,karaktersizlerdenTiksiniyorum böyle art niyetli insanlardan.Neyseki kaynananız düzgün insanmış,cahil değilmiş.Onların etkisinde kalıp sizi daha çok üzebilirdi.En uygunu hiç muhatap olmamak,tabii böyle bir imkanınız varsa.

Evet fitnelikten başka birşey değil.
Bu yenge denilen yaratık benimle kizini oğluyla da eşimi karşılaştırıyor sürekli.
Ben butik pasta kurabiye yapiyorum kizi da fransa da ayni isi yapıyor. Pastayı beceremiyor kurabiye yapiyor sadece buni kendi ağzıyla dedi kiz pastayi beceremiyorum ben diye kadin tutmuş bana benim kizim pastayla uğraşmaz pasta para etmez swn de kurabiye yap diyor. Ben gayet kazaniyorum tek pastayi 250 liraya yaptığım oldu dedim . bu sefer başladı kendi oğlu öğretim görevlisi vay benim eşim neden öğretim görevlisi olmuyomus neden devlette calismiyormus, ki eşim yüksek lisans yapiyor zaten.
Bununda lafını verdik sonra gorumceme sardı evlendirin ne diye bekar duruyor diye ki kiz benden bir yaş küçük. Bu söylediklerim son alti yedi ay içinde oldu.
Kaynanamda o zaman dedi ki çocukların kendi seçimi biz büyüttük okuttuk hepsi olur hayirlisi ile Allah helal kazanc versin dedi. Hatta benim kendi annemde vardı şok oldu kadincaaz

bende yaşıyorum aynı durumu.Yok kardeşlerinin parasını bekliyormuşum evde oturup.Neden sadece bizim kardeşimiz oğlumuz yoruluyor bilmem ne.Ne görümcelerin nede kayınpederin ağzı durmuyor.Evin temizliğini ütüsünü yemekleri hizmetçiler yapıyor sanıyorlar sanırım

Allahtan eşimin ailesi karismaz ne olur sanki aile içine karismasalar

Ben her bayram bazı akrabalarla aynı dialogu kuruyorum hiç değişmiyor ne sıra ne soru ne cevap..

Çalışıyor musun?
-Hayır.
Neden?
-Cocuuuma bakıyorum.
Annen bakmıyor mu?
-Kendim bakmayi tercih ediyorum.
Hımmm neyse çalışırsin yine üzülme.
-Ben üzülmuyordum zaten neyse.

Yaklaşık 10 saniye süren rituelimiz bu.

Benimde kedişim vardı aynen kedi bakacağına çocuk doğur dediler kedimi kaybettiğimde benim içim yanarken bu seferde hayırlısı oldu çocuk vaktin geldi kediyle çocuk aynı evde olmazdı dediler derler de derler ben evlenene kadar çalışıyordum evlendikten sonra çalışmadım bu durum eşimle benim aramda başka kimseyi ilgilendirmez ki Cnm sende takma kayınvalidenin sana duyurması olmamış kızım sana diyorum gelinim sen anla durumu değildir umarım hani elâlem soruyor bende savunuyorum seni derken kv den demi çalışmanı istiyor acaba

Akrabalar konusunda fazla yorum yapmayacağım. Bir söz okumuştum okurken o söz yaşam felsefem oldu resmen. Paylaşmak istedim şu an;
''Ben akrabaları sevmem. Çünkü ben seçmedim. Çünkü ben seçtiğim insanla beraber olurum.''

Bizim milletimizde bazen insanların işine fazla burun sokulur, buna inanırım. Ama sizin anlattıklarınıza "yok artık" dedim, baskı, ısrar içeriyor, ve inandırıcı değil. Kayınvalidenizi bir ortalarına alıp hırpalamadıkları kalmış.
Yani ya bunlar sizin kulağınıza bire bin katılarak, fazla fazla dramatize edilerek anlatılmış, ya da işin içinde iş var. Yav kim nasıl cüret edebilir ki koskoca kadının üzerine bu kadar gelmeye? Bilemedim, bana samimi gelmedi anlattıklarınız.

kayinvalodeniz bunu size neden iletiyor? isim vererek konusmadiysa belki de bunlar kendi fikri uzulmeyin diye baskalari soylemis ve oda sizi korumus gibi anlatiyor olabilir. yada ben cok kotu niyetliyim ama bilemedim kaynananizin size bunlari anlatmasindan hoslanmadim

kayınvalıdenız bunları size anlatınca sizin üzüleceğinizi düşünemedi mi?
başka ınsanların dilinden size kendı ıcındekılerı anlatıyor olmasın?

bu kadarı olmaz diyorsunuz ama benim çevremde de var böyleleri.
he deyip geçerim de.
konu sahibinin kv si biraz duygusalsa biriktirip geliniyle paylaşmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…