gelinin gorevleri

Gelinin görevi diye bir kavram mı olur. Senin kendi evin kendi hayatın var. Ekstra bir durum olur yardım etmen gerekir edersin. Gelinleri yokken ev işi yapmıyorlar mıydı acaba.

o laflarının üzerine sen de direkt olarak sorsaydun "ne demek yani ben kötü bir gelin miyim" diye. ben de kv evine gittiğimde senin dediğin gibi masa kurup kaldırmak salata yapmak bulaşıkları makineye koymak tarzı şeyler yapıyorum. en fazla çay servisi bir de. benim de bekar görümcem var o da bu tarz şeyleri benle birlikte yapar, hatta çoğu çay servisini o yapar benden birkaç yaş küçük. şimdi o varken de ben herşeye kalkıp koşamam (yaranmaya çalışır gibi).

Evde 2 kız varken mecbur değilsiniz. Benim kayınvalidemin 4 gelini var .Delilik bazında düzenli bir kadındı.Çekmecedeki kaşıkların üstünü örtecek kadar. Bu en basiti. Ve onun gibi olmadığımız için kızardı bile .Hiç tınlamadım çalışan bir kadın olarak bunlara vaktim yoktu (Hoş oda çalışıyordu) C.tesi kendi evimi temizledim. Oraya gittim
Artık yaşlandı bırak o düzeni yemeğini yapsa yeter diyoruz. Yap veya yaparmısın demedi bile süpürdüm ,sildim,yerleştirdim. Diğer 3 gelin banane modunda. Bazen bende de oluyor bu duygu ama vicdanım öyle demiyor.
O bilmezse Allah bilir. Allah razı olsun dedi ya yeter bana. Herkes ektiğini biçer unutmayın. Ama kızlar o evdeyse sana gelene kadar çok zaman var. ANcak evlenip giderler o zaman .Kalın sağlıcakla

Böyle konularda biraz vurdum duymaz olacaksın ya duymamazlıktan geleceksin yada onlar ile beraber olup sende başkasının gelinlerini över gibi yapacaksın... Üstüne alınmadığını anlayıp elbet bir gün susacaklar.

soyledim dedim ben becerikli degil miyim.kim benim evimin islerini yapiyor.siz gelince kimden yardim istiyorum.kucuk cadi gorumcek bana diyoki bizi senin evinde yaptiklarin degil burda yaptiklarin ilgilendirir.gel de cildirma resmen kolelik istiyo

benim gorumceler olmasa bende yaparim ama onlar varken buyuk isleri yapmam cok sacma.ayrica bi kac saat kalip geliyoruz yatili bile kalmiyoruz

Afedersiniz, kadro açığı varsa benim bekar arkadaşlar var gelinlik kadrosu icin.gorevler nasıl çalışma saatleri vs.?maaş iyi mi? Lojman var mi? Tövbe tövbe ya.

Gelinin görevi diye birşey yok.gelinlik bir meslek değildir.eger gelin yalnız ve yaşlı kayınvalidesi varsa vicdanı nasıl kabul ediyorsa öyle yardım eder veya etmez.evdeki genç kızlar bir zahmet geline hizmet etsin.sonucta misafir.

sizde siz gelin olunca oyle yapin dersiniz guler gecersiniz. yasli yatalak yardima muhtac degillerse yaptiginiz yardim yeterli bence.

Eşin ailesine temizliğe gitmek mi?
Sebep??

Kültür meselesi evet. Aileye göre değişir. Ben mesleğim temizlikçilik değilse kimsenin evine temizliğe gitmem. Kendi kendime "acaba bir gelinin görevleri neler olmalı" diye düşünüp dert de edinmem. Kendimi "gelin" olarak görmüyorum. İsmim var kendi halinde bi insanım. Evet adamın biriyle evlendim, onun da bi anne babası var Allah da başımızdan eksik etmesin ama ben herkesten bağımsız bi karıyım :)

bu konuyu tartışma konusu haline bile getirtmeyin. hiç muhattap olmadan ya sessiz kalın ya da konuyu değiştirin. önemsedikçe uzar gider. haklısınız aynen devam!

soyledim dedim ben becerikli degil miyim.kim benim evimin islerini yapiyor.siz gelince kimden yardim istiyorum.kucuk cadi gorumcek bana diyoki bizi senin evinde yaptiklarin degil burda yaptiklarin ilgilendirir.gel de cildirma resmen kolelik istiyo

vay vay vayyy sen necisin diyecektin. ben bu evin geliniysem sen de bu evin kızısın. salağa bak ya !

İki kızı olmasına ragmen seni zan altında bırakıyor ki ne gerek var seni gaza getiriyor sanki ama istedigi şeyleri biraz yapmaya kalksan daha fazlasını isterler bence gerek yok

Canım onlar konuşur. Bizim kv de bi ara bi akrabanın gelinine takmıştı. Kız çaylara dahi bakmıyordu öyle sus pus oturuyordu. Bana derdi hep benim gelinim arı gibi eli de çabuk maşallah, başkasının gelinleri kağnı gibi diye. Halbuki çok iş yapmam ama orda büyüğüm varken de ona iş bırakmam. Yaptığım işe gelince de kv ye yardım ederim yani kiöse kbkmasın onlar inek gibi yatarken de senin iş yapman enayilik olur.

Bilmem kimin görümcesi erkek kardeşlerine araba almış
Her hafta gelinleri temizliğe yardıma çağırıyormus gibi örnekler ver sen de

Ayrıca kesinlikle yapma bir iki yardım olsun diye yaparsın görevin olur

bende çalışıyorum uzağız memlekete yılda 2 veya 3 defa gidip en fazla 1 hafta kalırız iznimiz kısıtlı olduğundan. Kayınvalidem komsular soruyo gelin cam siliyor mu iş yapıyor mu bende yapayım diyor da ben yok diyorum diyo ( halbuki aklıma bile gelmiyo öyle demek) her gitmemizde aynı muhabbet..Elimden geldiğince yardım ederim çocuklu olmama rağmen ama cam sil yok halı yıka işine gelemem he deyip geçiyorum..Yanımda yaparsa ben yapayım anne derim yoksa da kurcalamam ne gerek var.Ben kendi işlerimi zor yapıyorum.Arada diğer gelini kötüler bana yardım etmiyo falan diye ben de anne herkes evinin işini yapsın kocasıyla mutlu olsun yeter diyorum susuyo :)

Bu insanları anlamıyorum o iki görümcen de gelin olunca görürler, onlara da aynısı yapılsın da bir.
Sen içinden geldiği kadarına yardım et zaten zorla yapılmaz bu tür şeyler diğer konu evde zaten iki tane kız varmış dışardan seni çağırıp temizlik yaptırmaya utanmayacaklar mı?
Hiç kafana takma temizlikle yardımla iyi insan olunmuyor.

Valla eli ayagi tutuyorsa ekstra iş yapılmasina karsiyim. Ustelik iki bekar gorumceniz var. Bir kere yaparsaniz hep beklerler. Asla taviz vermeyin. Sizde kesinlikle falancanin gorumcesi hep geline yardima gidiyormus iş buyurmuyormuş diyiverin.

Hanımlar, hazir konusu varken bir sey danisayim..
Sıradan sofra toplama, yemek hazirlama vs. gibi işler dışında 'hadi bi camları sil, evi süpür, banyoyu sil' gibi işleri nasıl geri çevirirsiniz her seferinde? Malesef benim gorumcem yok kaynanam tek ve kotu gelin gibi gozukuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…