Gelinin tutum ve davranışları?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba bayanlar,

Bizim gelinimizle ilgili bazı sorunlar var...
Başlıyorum anlatmaya..

Geçen yaz gelnin ailesi abim salon bakıyorlardı ,nişan salonu tutuldu .o sırada tabii fiyatları öğrendikleri için seneye zam olucağını söylemiş ilgililer,Bizde annem ,ben ,abim ,ve gelinimizle istedikleri salonu görmeye gittik ve kaportayı verdik.Arabaya bindik,komşusun kızıda bu sene mayısta düğünü olacak,işte kız çocuğun ailesinin yanında oturmak istemiyor felan diye anlatırken dedi ki,nişanlım benim ailemle kavga ettiğinde surat asarsa bende surat asarım size dedi,annem hiç sesini çıkarmadı orada bişeyler koptu tabii..dakika 1 gol 1 yani..annemde bunu abime söyledi ,söylenecek şey mi diye .kız aradı özür diledi felan ,annem de cahillliğne verdi kapattı konuyu..ama o salon tutulduktan sonra kızda değişimler olmaya başladı,bana mesajlar atan,arayan insan o günden sonra aramaz,mesaj atmaz oldu..,ben pek üzerinde durmadım aman nişan arifesi telaşları var diye.ama annemdede aynı şekilde idi..sonra nişan oldu bazı sorunlar yaşandı... saçını beğenmedi,makyajını beğenmedi ,nasıl birşey bekliyorsa söz için o kuaföre gitmişti halbuki..çok beğendiğini dile getirmişti..

kimi zaman ablamı arıyordu ama oda işi düştüğü için ,bende sinir oluyordummmm ,birgünde naber nasılsın diye arasın diyordum..

aradan baya zaman geçmedi
mart ayında abimler ev bakmaya başladıılar burada işin boyutu tamamen değişti. bizim ordan ev bakmaya başlandı,,dubleks sıfır daire idi ,çok güzelmiş ben görmedim mtabii.ama yok tuvaleti aşağıdaymış,yok yatak odası yukarıdaymş denildi çıkldı.abim tamam mı tutucam demiş o da tamam,beğendim demiş,gelin eve gidiyor ailesi ile ,abimi arıyor ben beğenmedim diye çıkmış işin içinden ,abimde dellendi,tabi o sıralarda işyeride kapatmştı iş aramaya başladı bir iş buldu ,çıkarıldı felan o aralar çok bunalımdaydı..
abimde kağıthane,örnektepe,halideedipadıvardan bakalım ben oralardan istemem demiş .en son bizim orda bir ev vardı ,yeni kialık ilanı koyulmştu,annemler ile abim ,nişanlısı gibip bakmışlar çok beğendiğini söylemiş,ama evde doğalgaz sobası varmış,ev sahibide evde ısınılıyor ,eğer ısınmazlarsa petek yapılır demiş.tamam demişler,annemde ertesi gün kira sözleşmesini imzalamaya gitcekti,abim arıyor evi neymiş efendim ev ısınmazmış,peteği yokmuş demiş,kız yine değişmiş anlıcağınız.abimde bu sefer çıkarmış yzüüğü vermiş eline..
akşamleyin annem babam gittiler,babam işte senin başka sorunun var mı?bir tek doğalgaz sobası yüzünden tartışılır ,nişan bozulur mu hiç demiş,oda sadece doğalgaz sobası yüzünden demiş...babamda tamam ben peteği yaptırıcam kızım demiş..eve petekler döşendi,boya rengi seçildi boya yapıldı .çok güzel bir salon takımı aldık ama gerçekten fiyatı yüksek yani..rengini kırmızı istiyordu abimde krem rengi yaptırdı koltukları...o zamanlarda çekyat alırız demiş abime ,abimde ne çakyata döner koltuklardan alırız dediydi
annemde geline bir arkadaşın ,misafirin geldiği zaman tertemiz bir şekilde salonuna davet edersin,oturma odasının kapısını kapatıp demiş,sonuçta siz sigara içiyorsunuz,yeri gelicek içki içilicek benim abim içyor arada.1 tane felan,kızım bak salonda oturursanız bir sigara düşse o koltukları mahvolur demiş..annem kızın o kadar iyiliğini düşüyor kızın yaptıklarına bakın ya..

anneme içimde ukte kaldı kırmızı olmaması dedi,annemde bizim ordan oturma odası için kırmızı koltuk beğenmiş ,onu alıcam diyordu.madem çinde ukte aldı bunu alayım demiş...abimde bunu nişanlısına söylüyor annem sana süpriz yapmak için kırmızı koltuk aldı diye.vay efendim sen annen ne derse onu yapıyorsun,ben annenin aldığını istemiyorummmm ,ben evlilikten,senden soğuyorum,ben oturma odasını düşünmüyorum ütü odası,çamaşırları koyucam demiş..ama bu zamana kadar hep annem ona danıştı kızım nasıl istersin ,gelinliğini gtti kendi beğendi ,bohçalarda desen beğendiği oldu fazladan aldı ,bir tane daha beğendi diyeee..abbim benim için sen burcu ile önceden çok sammiydiniz bu ne mesafe demiş? o ise hiçç ölesine mesafe demiş.
bunları yapan kadın için neler konuşuyor bakar mısınız ya tepem attı gerçekten dün geceden o kadar sinirliyim ki birde anneme ben kavga edersem,bıçak dayanırsa 5 çocuk bile olsa çocukları bırakır giderim demiş..dün babam teyzem gitti konuşmaya kız işte evet öyle söledim ,ne sorsam anneme sor diyor ,hem ben masraf olmasın istiyorum demiş,abimde diyorki perdeyi,makyajı,saçı ben mi gidip konuşayım ne anlarım ben ,porselen makyaj,dış çekim 1,000 tl , 800 tl lik saç yapan kuaförü istiyormuşşş hani bunun masraf yapılmasını istemeyen kız nerede???

kız ne yapmak istiyor gerçekten ben bilmiyorummmm,anlamıyorummm,evliliği mi düşünmüyor ne istiyorrrr anlıyamadıkk gerçektennn ?

Belli ki annesi yönlendiriyor kızı. Bende evliyim abim felanda yok ama itiraf etmeli ki bazı kız anneleri çok fena olabiliyor. Zaman zaman benim anneminde olmadı değil.. :24:

nişanı kız tarafı yapmazmı yahu?
kızın ailesi tarafından baskı altında kaldığını düşünüyorum. sizinleyken sorun yok ama ailesine dönünce arıza çıkıyor sanki..

şimdi ben yanlış anlamadıysam şayet gelinizin istediği koltukları annenizde abinizde aldırmamış. sonradan başka bi kırmızı koltuk alınmak istenmiş gönlü olsun diye. eğer boyle olduysa burda gelininiz haklı arakadaşım. benim evime döşeyeceğim eşyaya kayınvalidem karışamaz karıştırtmam asla beğenmediğim birşeyi aldırmam. oturma odasındamı salonda mı oturacağım buna sadece ben karar veririm kayınvalidem değil.
ev mevzusuna gelince eğer bu ev size yakınsa size yakın oturmak istemediği için evleri beğenmiyor gibi yapıyodur aklıma gelen o

ANNENİN KIZA DANIŞMADAN ETMEDEN KAFASINA GÖRE GİDİP KOLTUK ALMASI DOĞRU OLMAMIŞ CANIM BENİM KAYINVALİDEM DE BÖYLE BİR EMRİVAKİ YAPSA BEN DE İSTEMEM. Laf arasında kırmızı istiyorum dedi diye modelini renk tonunu göstermeden koltuk alınmaz sonuçta o onun evi o oturacak. Bir anlamda kızı ezmiş oluyor. Bence iade edin o koltuğu. O mağazadan kendi beğendikleri birşey alsınlar.

Son düzenleme:
nişanı kız tarafı yapmazmı yahu?
kızın ailesi tarafından baskı altında kaldığını düşünüyorum. sizinleyken sorun yok ama ailesine dönünce arıza çıkıyor sanki..

nişanı zaten kız tarafoı yaptı düğün için biz salona bakmaya gittik..oda olabilir ama annemle r konuşmaya gittiklerinde siz gelin alıyorsunuz siz nereyi isterseniz o orada oturmak zorunda diyorlar canım..

Neden gelininizin sizi aramasini bekleyeceginize siz onu arayipta nisan veya dugun oncesi manevi olarak destek olmuyorsunuz.Gelin olunca hep onunmu aramasi,ilimli olmasi gerekiyor anlayamiyorum.Ev esyalari alinirken tabiki annende fikirlerini soyleyebilir ama soylenme sekli cok onemlidir.O an orda olmadigimiz icin bilmiyoruz ama benim gormedigim begenmedigim bir esyayi heleki bu koltuk gibi surekli kullanmak durumunda oldugum bir seyse kimse bana sormadan alamaz,alirsa ayni tepkiyi veririm.Olaylari icinize atarak sadece kinlenir ve samimiyetinizi kaybederseniz.Bence bu yazdiklarinizi direk gelininizle konusun eminimki verecek sizi tatmin eden cevaplari vardir.

gelininizde hatalar olduğu kadar
annenizde de hatalar çokça
benim anlamadığım neden gelininizle abiniz kararları tek başlarına almıyorlar
salon bakmaya hep birlikte, ev bakmaya hep birlikte, kuaförü anneniz bakıyor,
evin koltuk takımlarını anneniz ve abiniz seçiyor
yapılacak oturma odasına anneniz yine müdahale ediyor beğendiği koltuk takımını almak istiyor
size evlenirken aynı şeyler yapılsa hoşunuza gider mi?
ayrıca gelininizde ailesinin etkisinde ve patavatsızca konuşan birisi benim anladığım kadarıyla
ya da yaşı küçükse cahilce konuşuyo yönlendiriliyor da olabilir

Son düzenleme:
dıkkat edıyorum da her konunuz gelınınız uzerıne.sunu da belırtmeden gecemeyecegım o sızın gelınınız degıl sızın yengenız.annenınızın babanızın gelını.bu gorumcelık merakı sızdebayagı bır sorun olmus.kız kırmızı ısterse kırmızı alır mor ısterse mor alır.neden bu kadar mudahale edıyorsunuz hayatlarına.umarım sız yasamazsınız bıyle sacma seyler evlenırken.dıp not:bana karısan olmadı.esımın aılesı de cok uzakta.yanı bır gocunmam yok:1:

şimdi ben yanlış anlamadıysam şayet gelinizin istediği koltukları annenizde abinizde aldırmamış. sonradan başka bi kırmızı koltuk alınmak istenmiş gönlü olsun diye. eğer boyle olduysa burda gelininiz haklı arakadaşım. benim evime döşeyeceğim eşyaya kayınvalidem karışamaz karıştırtmam asla beğenmediğim birşeyi aldırmam. oturma odasındamı salonda mı oturacağım buna sadece ben karar veririm kayınvalidem değil.
ev mevzusuna gelince eğer bu ev size yakınsa size yakın oturmak istemediği için evleri beğenmiyor gibi yapıyodur aklıma gelen o

canım istediği koltuklar değil açıkcası her mağazaya gidildi ve en son kalan mağazada abim çok beğenmiş,oraya gittik ,ışıklarda kesik olduğu tv ünitesinin ışıklandırmasını göremedik,ben şimdiye bişe diyemem ki şıkları nasl felan dedi annemde ee siz gelip bakmamış mıydınız buna dedi baktık dedi.ikisinin ortaklaşa beğendiği koltuk alındı canım kız çok kararsız ,gelinlkte bile gelinliği tarif edip yarın ben bunu beğenmeyedebilirim diyormuşş , gelinlikçi gelinliği dikince alınmıcak mı yani beğenmedi diye,anlatmak istediğim bu.kotuğun renginin kırmızı olmasını istedi,abimde krem olucak dedi,kırmızı döner koltuk alırız dedi.o zamanlarda çekyat almak istiyordu kız çünkü..abimde şimdilerde döner koltuk var diye onu söylemiş..10 milyarık alınan salon takımındada bir sigara düştüğünde ne olacak ,insan düşümesi lazım açıkcası,o kadar para veriliyor canım benimm..uygun bişe değilki..evet ev bize yakın hala abime diyormuş bizim ordan gösterdiğim eve bakmadın bile öyle diyormuş,ev utulup,petek döşenesine rağmen....
biz onun evine gitmicezki canım hepimiz çalışnlar insanlarız,işyerine sabahları bırkırız daha rahat eder diye düşünürken kızın yaptıklarına bak.hakediliyor mu bu canım..

Gelininiz size basta mesafe koymus. Buna ragmen siz bence herseyleriyle asiri ilgilenmissiniz. Keske kendinizi biraz geri cekseydiniz. Sizin yaptiginiz sey tarafinizdan bakilinca iyilik gibi, onun tarafindan bakinca da mudahale gibi gorunuyor.

ah canım cok üzücü bı durum bu sızın gelını bıraz aılesı yonlendırıyor gıbıme geldı ... olabılır bunu bızzlerde yasıyoruz ama suç gelınde bıraz abını sevıyosa ıkı tarafıda idare etmesı lazım ... ben ole yapıyorum... ama o secımmını sureklı aılesınden yana yaparsa ılerde problem cıkar ıkı gun sonra evlenınce annesı falan yıne karısır oda bıraz fazla yuz verırse abınde yıpranır belkıde daha farklı seyler olur bence keske evlılıgı bıraz yavaslatsaydınız boylece o kızı daha ıyı tanımıs olurdunuz....

canım istediği koltuklar değil açıkcası her mağazaya gidildi ve en son kalan mağazada abim çok beğenmiş,oraya gittik ,ışıklarda kesik olduğu tv ünitesinin ışıklandırmasını göremedik,ben şimdiye bişe diyemem ki şıkları nasl felan dedi annemde ee siz gelip bakmamış mıydınız buna dedi baktık dedi.ikisinin ortaklaşa beğendiği koltuk alındı canım kız çok kararsız ,gelinlkte bile gelinliği tarif edip yarın ben bunu beğenmeyedebilirim diyormuşş , gelinlikçi gelinliği dikince alınmıcak mı yani beğenmedi diye,anlatmak istediğim bu.kotuğun renginin kırmızı olmasını istedi,abimde krem olucak dedi,kırmızı döner koltuk alırız dedi.o zamanlarda çekyat almak istiyordu kız çünkü..abimde şimdilerde döner koltuk var diye onu söylemiş..10 milyarık alınan salon takımındada bir sigara düştüğünde ne olacak ,insan düşümesi lazım açıkcası,o kadar para veriliyor canım benimm..uygun bişe değilki..evet ev bize yakın hala abime diyormuş bizim ordan gösterdiğim eve bakmadın bile öyle diyormuş,ev utulup,petek döşenesine rağmen....
biz onun evine gitmicezki canım hepimiz çalışnlar insanlarız,işyerine sabahları bırkırız daha rahat eder diye düşünürken kızın yaptıklarına bak.hakediliyor mu bu canım..

Canım biliyormusun gelinliğimi beğendim,aldık,parasını ödedik.
Sonra çıktım başka gelinlikçilere gittim,niye öyle yaptım bilmiyorum.
Ama daha beğendiğim bir gelinlik olsaydı onu alacaktım.Ama olmadı.
O dönemlerde hep en iyisi olsun diye uğraşıyoruz,ister istemez gergin olunuyor.
Bence çok haksız görmeyin yengenizi.
Bir de merak ettim sizden kaç yaş büyük yengeniz?

Dolduruşa gelmiş bu kız ... boşver hakkında ne hayırlıysa o olsun.. İnceldiği yerden kopsun zorlamayın evlendikten sonra daha kötü olur

Son düzenleme:

Siz iyilik olarak yapıyorsunuz belki ama YENGENİZ bunu böyle anlamayabilir. Onlar erişkin insanlar evlenmeye karar vermişler iyiliklerini siz düşünmeyin bırakın kendileri başlarının çaresine baksınlar şayet sizden bir yardım isterlerse de aile olarak arkalarında olursunuz onun haricinde hiç birşeye karışmayın derim ben. Hepimiz tecrübelerimizle konuşuyoruz. yaşadığımız şeylerden yola çıkıyoruz güvenebilirsiniz.:34:

Son düzenleme:
Bir işin içine görümce ve kaynana girdimi o işin olacağı varsada olmuyor.İster iyi niyetli yaklaşılsın ister kötü niyetli bence görümce ve kaynana adayı kenarda dursa evlenecek olan çift herşeyi kendi halletse herşey pekala dört dörtlük gidebilir.

Tuttuğu evimi beğenmedi bırakın birlikte gidip başka ev baksınlar koltuk takımınımı beğenmedi bırakın değişitrsin insan bir defa evleniyor.Ve herşey istediği gibi olsun istiyor.Herşeyin en güzelini isteyecek tabiki.Birşeyi beğenmediğinde sizde böyle tepkiler gösteriyortsanız kardeşinizde sizden etkilenip kızla arasına huzursuzluk giriyordur haliyle.Bir kendi hallerine bıraksanız bakın herşey ne kadarda güzel olacak.

Son düzenleme:
......kız ne yapmak istiyor gerçekten ben bilmiyorummmm,anlamıyorummm,evliliği mi düşünmüyor ne istiyorrrr anlıyamadıkk gerçektennn ? ........

Kız evlenmek istiyor ama herşey istediği gibi olsun istiyor.Hak vermek lazım.Hepimizin evlilikle ilgili hayalleri olmuştur.
Kendi annemiz bile müdahale etse dinlemeyiz çoğu zaman.

Koltuk takımı konusunda hatalı davranmışsınız.Keşke kırmızı istiyorsa kırmızı olsaymış.
Sigara külü düşmesi sık yaşanan bir durum değil.Neden bu kadar üzerinde durdunuz anlamadım.
Zaten yandıktan sonra, krem rengi koltuk da yanınca çirkin durur.
Evde yaşayacak olanlar onlar.Belli olmaz,belki salonda sigara içmezler.Balkonda veya mutfakta içerler.
Keza oturma odası için emrivaki yapmak da hepimizin ters karşılayabileceği bir durum.

Çok karışıldığını düşündüğü için,size yakın oturmak istemediği açıkça anlaşılıyor.

Öte yandan kızın ailesi fikirlerini etkiliyor ve o da küt diye sözünü sakınmadan söylüyor.
Zor bir durum...
Nişanlı çifti kararlarında tamamen özgür bırakıp,alışverişe ve ev tutmaya yalnız gönderirlerse daha iyi olur.
Bence iki taraf da karışmasın.

Son düzenleme:
bana genel olarak siz haksızsınız gibi geldi.
gelininizde haksız bulduğum yanlar sizin maddi durumunuzu gözetmeksizin pahalı isteklere yönelmesi.
ve ailesinden çok etkilenmesi bunuda biraz kaba şekilde dile getirmesi.
800 liralık saç 10000 liralık salon takımı bana göre fazla.
sizde haksız bulduğum yanlar ise seçimlerinde rahat bırakmamış olmanız.
siz kendinize göre iyilik ettiğinizi düşünüyorsunuz ama karşı taraftan bu böyle algılanmıyor.
bıraksaydınız kırmızı olsaydı.
sigara yakarsa da döşemecide kumaş mı yok yeniletir.
o artık onların sorunu olur sizin değil.
o evde o oturacak siz değil.
ister oturma odası yapar ister yapmaz.
kız da belki kendi ailesine yakın bir yerlerden tutmak istiyordu evini.
kendi hallerine bırakın maddi olarakta durumunuzu belirtin.
ona göre yapsınlar tecihlerini.

Son düzenleme:
Bütün yorumlarınızda gelinimizi yok şu kadar yok bukadar düşünüyoruz diye cümleler var.bende gelin oldum ve bana ve burdaki bütün tecrübeli arkadaşlara güvenebilirsiniz.siz gerçekten gelininize iyilik yapmak istiyorsanız.bırakın abinizle gelininizi evlerini yuvalarını nerde ve nasıl kuracaklarsa kursunlar.sizin iyi niyetli müdahaleleriniz bile gelininizi huzursuz edecektir.

Back
X