• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlerin bir tutulmaması

birgün kaynanama oturmaya gittim.yerde oturuyordum eltim yanımdan geçerken şöyle dedi.yakan açıldı yakanı kapa.ben zaten yakamı kontrol eden bir insanım.ama o an erkekler yokdu orda.odada hep kadınlarla oturuyorduk.ben o an tel.konuştuğum için birşey demedim.baktım içeri kaynım girdi.bende yaşca bir küçük insanın emir verir gibi yakanı kapa demesi.acayip asabimi bozu ama kalbi kırılmasın diye birşey demedim.ben zaten kaynımın içeri girdiğini fark edince toparlanırdım.zaten öyle yakamda çok açık değildi.eltim kapalı olduğu için benim her giyim tarzım ona açık geliyor.

ben kaç senelik evliyim ve o evin geliniyim.eltim geleli 2 sene oldu.mutfağa girdikmi emirler veriyor.onla beraber bulaşık yıkarken sen yenge elini yıka da çay koy diyor .kaynanamın senelerdir kullandığı çay tepsisini elime alıyorum.o tepsiye koyma bu tepsiye koy diyor.makarna yapıyorum yaptığım makarnaya karışıyor.tencere küçükmüş.ketile bukadar su koyma diyor.kaynanamın senelerdir kullandığı tabakları çıkarıyorum sofraya dizmek için onlar değil diyor.vs vs......

ben kaç senelik evliyim ve o evin geliniyim.eltim geleli 2 sene oldu.mutfağa girdikmi emirler veriyor.onla beraber bulaşık yıkarken sen yenge elini yıka da çay koy diyor .kaynanamın senelerdir kullandığı çay tepsisini elime alıyorum.o tepsiye koyma bu tepsiye koy diyor.makarna yapıyorum yaptığım makarnaya karışıyor.tencere küçükmüş.ketile bukadar su koyma diyor.kaynanamın senelerdir kullandığı tabakları çıkarıyorum sofraya dizmek için onlar değil diyor.vs vs......

ayyyy aman allahım gelde boğazını sıkma sen iyi sabrediyorsun valla.çok biliyorsa kendi yapsa ya o işleri.bence böyle insanlardan uzak durmak lazım mümkün olduğunca o yokmuş gibi davranmalısın dikkate almaya bile değmez bence o ne derse bence sen bildiğin gibi yap.el insan değilmi hepsi aynı valla.

ayyyy aman allahım gelde boğazını sıkma sen iyi sabrediyorsun valla.çok biliyorsa kendi yapsa ya o işleri.bence böyle insanlardan uzak durmak lazım mümkün olduğunca o yokmuş gibi davranmalısın dikkate almaya bile değmez bence o ne derse bence sen bildiğin gibi yap.el insan değilmi hepsi aynı valla.

ayyy sinir oldum sinirden ne çok bence demişim:1::1::1::1:

Kaynanalar hiç bir gelini sevmez gelinleri birbirine düşürüp uzaktan izler eğer gelinler çok iyi anlaşıyorsa beraber olduklarında gelinler onu çekiştireceğini ve gücünü kayıp etmekten korkar ! Ondan hep diğer gelini över durur o gelin gelince diğerini över gelinlerde hep yarış içindeler ,akıllı gelinler bu oyunu anlar o yarışın içine girmez!

Cok ic karartici yazmissiniz,oglum kucuk ama bende ileride kaynana olacagim yazdiklarinizi okuyunca icim urperdi..etrafinizda bu kadar cok cahil ve fesat insanlar mi var?Allah'a cok sukur benim kayinvalidem her zaman sunu der:biz bugun variz yarin yokuz,siz iki gelin iyi olacaksiniz ki abi-kardes birbirinden ayrilmasin..Allah herkese iyi kayinvalide nasip etsin.

bende en son kaynanama gittiğimde mutfakta hiçbirşeye karışmadım.madem daha iyi biliyor yapsın dedim.oturdum bana işittirme yaptı kaynanamın misafiri elinde tabak elinde kaldı.bunu kim alacak dedi.eltim şöyle dedi benden bukadar yoruldum.ben daha bu yaşıma geldim asla misafire öyle birşey demedim diyememde.ben desem kaynanam beni yerin dibine sokar.ama bana işittirme yaptı ya kaynanamın hoşuna giiti.ben kaç senedir kaynanamın misafiri gelir gider .o yokken ben hep hizmet ederdim.

Cok ic karartici yazmissiniz,oglum kucuk ama bende ileride kaynana olacagim yazdiklarinizi okuyunca icim urperdi..etrafinizda bu kadar cok cahil ve fesat insanlar mi var?Allah'a cok sukur benim kayinvalidem her zaman sunu der:biz bugun variz yarin yokuz,siz iki gelin iyi olacaksiniz ki abi-kardes birbirinden ayrilmasin..Allah herkese iyi kayinvalide nasip etsin.

her kaynanada iki gelinin anlaşmasınıda istemiyor işte.ben bunu yaşayarak anlıyorum yaşamayan bilmez.

bende en son kaynanama gittiğimde mutfakta hiçbirşeye karışmadım.madem daha iyi biliyor yapsın dedim.oturdum bana işittirme yaptı kaynanamın misafiri elinde tabak elinde kaldı.bunu kim alacak dedi.eltim şöyle dedi benden bukadar yoruldum.ben daha bu yaşıma geldim asla misafire öyle birşey demedim diyememde.ben desem kaynanam beni yerin dibine sokar.ama bana işittirme yaptı ya kaynanamın hoşuna giiti.ben kaç senedir kaynanamın misafiri gelir gider .o yokken ben hep hizmet ederdim.

aman canım boşver mümkün olduğunca uzak dur.yani böyle insanlarla uğraşmak insanı yıpratır içindeki yaşama sevincini alır bi süre sonra seninde kalbine kötülük tohumu ekerler ve bilmeden değişirsin.misafirlerimi geliyor bi bahane bul gitme seni oturmak için mi çağırıyorlar gitme mümkün olduğunca onları yalnız bırak bak bakalım o zaman bu kadar mutlu olacaklarmı onların amacı bence sadece sana nispet yapmak birlikte bi ittifak kurmuşlar.ama sen onlara katılma bak nasıl bozuluyor o ittifak denemesi bedava.ama sende boynunu büküp yaptıklarına izin verirsen daha çook sinir olursun.onlarla uğraşmaktan başka işin kalmaz....

aman canım boşver mümkün olduğunca uzak dur.yani böyle insanlarla uğraşmak insanı yıpratır içindeki yaşama sevincini alır bi süre sonra seninde kalbine kötülük tohumu ekerler ve bilmeden değişirsin.misafirlerimi geliyor bi bahane bul gitme seni oturmak için mi çağırıyorlar gitme mümkün olduğunca onları yalnız bırak bak bakalım o zaman bu kadar mutlu olacaklarmı onların amacı bence sadece sana nispet yapmak birlikte bi ittifak kurmuşlar.ama sen onlara katılma bak nasıl bozuluyor o ittifak denemesi bedava.ama sende boynunu büküp yaptıklarına izin verirsen daha çook sinir olursun.onlarla uğraşmaktan başka işin kalmaz....

kaynatam ramazanlarda çok çağırıryor.gitmesem eşimle tartışıyoruz.gittiğim zamanda ille mutfakta eltimle başbaşa kalıyoruz.bazen nekadar kaçsamda gitmem gerktiği zamanlar oluyor.yardım etmeyincede göze batıyor.kaynanam birşey dese gelinin bana böyle yapıyor desem.dedikodu gibi olacak.

kaynatam ramazanlarda çok çağırıryor.gitmesem eşimle tartışıyoruz.gittiğim zamanda ille mutfakta eltimle başbaşa kalıyoruz.bazen nekadar kaçsamda gitmem gerktiği zamanlar oluyor.yardım etmeyincede göze batıyor.kaynanam birşey dese gelinin bana böyle yapıyor desem.dedikodu gibi olacak.

zor bi durum gerçekten Allah tan benim eltim yok olmasını da hiç istemezdim.olsa da başa çıkardım heralde:52::52:

neyse arkadaşım Allah sana büyük sabır versin onların içine de iyilik versin yazık karşındaki de senin gibi insan evladı sende annenin babanın yanından kopup geliyorsun yabancı insanların içine karşındaki de aynı şekilde.Birbirinizi en iyi anlamanız gerekirken onun yaptıkları hiç normal değil.boşver sadece sabret allah karşılığını sana verir umarım.

zor bi durum gerçekten Allah tan benim eltim yok olmasını da hiç istemezdim.olsa da başa çıkardım heralde:52::52:

aman olmasın zaten.ben eltim olursa nasıl acaba diye çok merak ettim.benle arkadaş gibi olur beraber gezeriz tozarız diye düşündüm ama hiçde öyle değilmiş.eltimi sağlık ocağına beraber gidelim dedim kaynanam peşimize takıldı,bankaya gidelim dedim peşimize takıldı.eltimde soğuk ama belki bana öyle geliyordur diye düşündüm halada öyle düşünüyorum.bu fikrim eltim bana sıcak ve beni anlayana kadarda devam edecek.

neyse arkadaşım Allah sana büyük sabır versin onların içine de iyilik versin yazık karşındaki de senin gibi insan evladı sende annenin babanın yanından kopup geliyorsun yabancı insanların içine karşındaki de aynı şekilde.Birbirinizi en iyi anlamanız gerekirken onun yaptıkları hiç normal değil.boşver sadece sabret allah karşılığını sana verir umarım.

amin oda yanlız burda ailesi uzakta.istese bir abla olurdum ona.yanlızlığını hissetirmezdim.benim herkeze kafam uyar sadece kibirlilere kafam uymaz.benim yaşadığım dışardan başkalarına basit birşeymiş gibi gelebilir.ama bunu içinde yaşayan insan için çok kırıcı.

cezam sen haklısın, ben sana hak veriyorum.
Eltin seni kıskandığı için kayınvalidenle iyi olarak
senden daha iyi bir gelinmiş gibi görünmeye çalışıyor.
Ben 3,5 yıllık evliyim. Eltim 1 aylık evliyken;
eşim, ben, kayınpederim ve kocası varken kaynanam yere uzanmıştı
eltimde gitti yanına sarılarak yattı.
Kıskanacağımı sanıyor zavallı ama ben sadece ayıpladım.
Sürekli kaynanamı öperdi ama görümcelerim çok yalaka derler.
Zaten kaynanamda niye öpüp duruyosun beni demiş.

cezam sen haklısın, ben sana hak veriyorum.
Eltin seni kıskandığı için kayınvalidenle iyi olarak
senden daha iyi bir gelinmiş gibi görünmeye çalışıyor.
Ben 3,5 yıllık evliyim. Eltim 1 aylık evliyken;
eşim, ben, kayınpederim ve kocası varken kaynanam yere uzanmıştı
eltimde gitti yanına sarılarak yattı.
Kıskanacağımı sanıyor zavallı ama ben sadece ayıpladım.
Sürekli kaynanamı öperdi ama görümcelerim çok yalaka derler.
Zaten kaynanamda niye öpüp duruyosun beni demiş.

:1: :1: :1: ay çok komik seni kısakndıracak diye kaynanasına sarılıp yanında yatıyor.senin eltinde başka bir akıllımış.kaynanasını çok sevdiğinden değil ya seni kıskandıracak diye bunu yaptıya :1: :1: her yalakalık daha bekle ondan. beni analadığın için saol.aynı durumla karşılşanlar birbirirnin halinden en güzel anlar.

:1: :1: :1: ay çok komik seni kısakndıracak diye kaynanasına sarılıp yanında yatıyor.senin eltinde başka bir akıllımış.kaynanasını çok sevdiğinden değil ya seni kıskandıracak diye bunu yaptıya :1: :1: her yalakalık daha bekle ondan. beni analadığın için saol.aynı durumla karşılşanlar birbirirnin halinden en güzel anlar.

Hiçte kıskanmıyorum kendi rezil oluyor.
Sende hiç kafana takma canım.

Hiçte kıskanmıyorum kendi rezil oluyor.
Sende hiç kafana takma canım.

evet haklısın kafa takmamak lazim.yapmacık hareketlere devam etsinler.yaşlandığı zaman kaynanası ,bakalım nasıl kendileri gibi olmaya çalışacaklar.kendileini öyle tanıttılar.görümcemlerde öyle tanıyor eğer görümcemelere ben bakamam siz bakın.bir tek bizmi varız derse.herkez anlıyacak gerçek yüzünü.değişimi zor olacak.

her kaynanada iki gelinin anlaşmasınıda istemiyor işte.ben bunu yaşayarak anlıyorum yaşamayan bilmez.

Ben yasiyorum ama karsi taraf olarak..Eltim cok iyidir ama Kayinvalidem bana daha farkli davranir hic is yaptirmaz(bu demek degil ki ben oturuyorum eltim is yapiyor,o da yapmaz:D..Ama isin tuhaf kismi,benim onlara gipta etmem gerekir.Cunku onlar hem akrabalar hem de birbirilerine cok yakin oturuyorlar..Ben senede bir kere goruyorum..Bu tamamen uyusma ile ilgili ..Ben eltimden sonra gelin gittim ama o yokken ben vardim..Beni hic bir zaman "gelin" diye gormediler hep kizlari gibiydim..Ben gorumce gibi oldum biraz...umarim anlata bilmisimdir..

ay ne güzel ya.. kayınvalidemin beni özünde öyle çok sevdiğini sanmıyorum .. diğer gelinle hep kavgalı.. hayali ilerde benle yaşamk.. ama bütün maddi manevi yardımlar söde sevmediği diğer gelinine.. ben iyice merhabayı kesmeye çalışıyorum onlar iyi olsun ben dışardan olayım, ilerde benden bişey beklemesin diye.. bence çok şanlısın senin yerinde olsam hiç kafama takmam mesafeli olurum. ilerde patlak verir zaten..

Back
X