• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlerin bir tutulmaması

çok iyi olmuş kaynanana ve eltine şimdide gitsin yatsın yanına

kayınvalidem o yeni evlendiğine öyle çok met ediyordu ki
görümcelerim bile bana farklı davranmaya başlamışlardı.
ikide bir görümcelerimi öpüyordu her işi o yapmaya çalışıyordu.
kayınvalidem öve öve bitiremiyordu sarılıyorlar ediyorlar
aşırı samimiyet böyle olmuşlar
benden saklıyorlardı ama öğrendim
bayramda bile pek uğramamış ki bu daha aileyle ikinci bayramı işte
şimdi hepsi anamızın hali ne olacak diye dert yanıyorlar bana

attıkları hava başlarında patladı.
düşünün iki geliniz ben kayınvalidemden çorap görmedim ona
aldığı bayramlıkları benim yanımda yakışır güzel gelinime dedi.
benim çorap kadar değerim olmamıştı.
şimdi anladılar ama.

kayınvalidem o yeni evlendiğine öyle çok met ediyordu ki
görümcelerim bile bana farklı davranmaya başlamışlardı.
ikide bir görümcelerimi öpüyordu her işi o yapmaya çalışıyordu.
kayınvalidem öve öve bitiremiyordu sarılıyorlar ediyorlar
aşırı samimiyet böyle olmuşlar
benden saklıyorlardı ama öğrendim
bayramda bile pek uğramamış ki bu daha aileyle ikinci bayramı işte
şimdi hepsi anamızın hali ne olacak diye dert yanıyorlar bana

attıkları hava başlarında patladı.
düşünün iki geliniz ben kayınvalidemden çorap görmedim ona
aldığı bayramlıkları benim yanımda yakışır güzel gelinime dedi.
benim çorap kadar değerim olmamıştı.
şimdi anladılar ama.

yılış yılışık olmanın sonucu böyle işte bak canım seninkilerin benzeri bendede vardı eltim ben yeni gelin olduğumda kaynanamı bir kötülerdi bana aşağalrdı öbür odada sonra yanına gidip anneciğim der sarılıp öperdi :53:şok geçiriyordum yaptıkları karşısında kaynanam da keza öyle bi överdi onu başımın üstündesin derdi bende öyle garip garip otururdum hiç uyum değil vıcık vıcık olmak mesafeliyimdir kendi anneme bile yapamam sonra ne mi oldu eltim ve kaynım boşandı şimdi eltim nişanlanmış evlenicekmiş kaynanam yerden yere atıyo kıymetli gelinini hiç cevap bile vermiyorum yorum yapmıyorum şimdi beni övüyormuş ele güne ama geçti artık..sen şimdiye kadar nasılsan yine öyle ol değiştirme kendini ama yeri gelincede lafını esirgeme canım ben dua ediyorum benim elime kalmasın kaynanam işte o zaman çok konuşucam

ben de evin ilk geliniyim.ilk kayınvalidem ikinci gelinini göremedi.kayınpeder ikinci kez evlendi.kaynımda 33 yaşında evlendi

gelin daha gelmeden,görümcelerim öve öve bitiremiyorlardı.şöyle güzel,böyle iyi diye..hatta daha ben kendisini görmemiştim.küçük görümce onu bana övecek ya dedi ki mankenmiş
kendisi.ben de dedim allah allah mankenin benim kaynımla ne işi olur ki,sonradan öğrendiğime göre,dikiş kursuna gitmiş ve kurs sonunda yapılan sergide kendi diktiği kıyafeti
sergilemiş.görümcelerimde bunu övünç kaynağı yapmışlar.evlendi.büyük görümcemle aynı apartmanda oturuyorlardı.
daha bir aylık evliyken,onunla küstü.sonra küçük görümcem ablasına gittiğinde ona da uğramak istemiş,içerde olduğu halde kapıyı açmamış
açtığı zamanlarda işim var diyip yüzlerine kapatmış.(büyük görümcenin 3,küçük görümcenin 4 çocuğu vardı)çocuklar,dayımızı görmeye geldik
diye kapıyı çalıyorlarmış,onları kapıdan kovmuş.

ben onlara uzak oturuyordum ama bana da hep mesafeliydi.sadece x ablayla iyi anlaşıyordu.(kayınpederin 2. eşi)
bayramlarda,seyranlarda kayınpederin evinde toplanırdık.onlar benim arkamdan,dedikodumu yaparlardı.ben mutfakta çalışırken,x abla,
yüksek sesle eltine yardım etsene der,eltimde daha yeni manikür yaptırdım kusura bakma da evine bir bulaşık makinesi al diye cevap verir, birlikte kahkaha atarlardı.
bunların hepsini bana duyurmak için yüksek sesle söylerlerdi.dolabında hep onun sevdiği şeyler olurdu ve bunları bize asla çıkarmazdı.mercimek köftesi,zeytinyağlılar
ve kuruyemişler ona saklanırdı.bize ikram edilmezdi.
hatta bir kurban bayramında,kayınpederim d.... bunu çok severmiş diyip,kurbanın dilini ona ayırmıştı.oysa ki 10 dakika önce,benim 9-10 yaşlarında ki oğlum,dedesiyle babasını seyrederken,dil etini çok sevdiğini söylemişti.k.peder bunu duymamazlığa gelmişti.

bir iki sene bu böyle devam etti,k.peder küçük oğluna araba aldı.birlikte pikniğe,gezmeye gitmeye başladılar.tabii çok muhabbet tez ayrılık getirir diye birşey var.
yavaş yavaş bunların arası bozulmaya başladı.işte küçük gelin biryere giderlerken,arabanın önünde oturup k.pedere sen öne otur dememiş.evde ne var ne yok,kendi evine taşımaya
başlamış.x ablaya da boşver k.peder sana tekrar alır diyormuş.kaynımla sık sık kavga edip evden kovuyor ve babasının evine gönderiyordu.x abla bir müddet sonra,bu duruma
isyan etmeye başlayınca,kavga ettiler ve küstüler.

bu süre zarfında beni adam yerine koymayanlar,yine bana yaklaşmaya başladı.(x abla ve k.peder)önceden araba konusu açılınca,biz yardım bile etmedik kendisi aldı diyenler,
küsünce arabayı ona biz aldık ama o bizi istemedi.yok arabada öne oturtmadı.yok bizden gizli,bizim aldığımız arabayla gezmeye gitti,demeye başladılar.hani sizin o arabada
1 kuruşunuz dahi yoktu.

neyse çok uzun oldu sonuca geleyim.o çok sevdikleri gelinleri ve oğulları k.peder hastalanınca bir gün bile gidip bakmadılar.benim eşim 4 ay boyuca gece hastanede kaldı.gündüz
işe gitti.k.peder ölünce x ablayla bu kez de miras yüzünden karşıkarşıya geldiler.ben bütün bunlar olurken seyirci kalmayı tercih ettim.eltimle kaynım boşandılar.(zaten sorunları vardı)
şimdi x abla kimseyle görüşmüyor.(benim eşim dışında arayanı soranı yok.birkaç kez bana yanaştı ama telefonda çok soğuk konuştum.ben de artık kendisiyle görüşmek istemiyorum.)

Benim kaynanam büyük gelinini çok seviyodu..
bisim yanımızdada söylüyodu..
sen bisim yanımızda o daha başka de onu ayırdığını söle sonra bisden sevgi bekle hizmet bekle beklede bekle..
görüşmüyorummm sevdiği sevdiceği geliniylee mutluklar dilerrimm
(en çok onu seviyo en çokda bnm evimde kalıyodu nasıl bişe ben anlamadım.. ee tabi sevdiğini rahatsız etmek istemiyodu amacı beni rahatsız etmekti)

ben de evin ilk geliniyim.ilk kayınvalidem ikinci gelinini göremedi.kayınpeder ikinci kez evlendi.kaynımda 33 yaşında evlendi

gelin daha gelmeden,görümcelerim öve öve bitiremiyorlardı.şöyle güzel,böyle iyi diye..hatta daha ben kendisini görmemiştim.küçük görümce onu bana övecek ya dedi ki mankenmiş
kendisi.ben de dedim allah allah mankenin benim kaynımla ne işi olur ki,sonradan öğrendiğime göre,dikiş kursuna gitmiş ve kurs sonunda yapılan sergide kendi diktiği kıyafeti
sergilemiş.görümcelerimde bunu övünç kaynağı yapmışlar.evlendi.büyük görümcemle aynı apartmanda oturuyorlardı.
daha bir aylık evliyken,onunla küstü.sonra küçük görümcem ablasına gittiğinde ona da uğramak istemiş,içerde olduğu halde kapıyı açmamış
açtığı zamanlarda işim var diyip yüzlerine kapatmış.(büyük görümcenin 3,küçük görümcenin 4 çocuğu vardı)çocuklar,dayımızı görmeye geldik
diye kapıyı çalıyorlarmış,onları kapıdan kovmuş.

ben onlara uzak oturuyordum ama bana da hep mesafeliydi.sadece x ablayla iyi anlaşıyordu.(kayınpederin 2. eşi)
bayramlarda,seyranlarda kayınpederin evinde toplanırdık.onlar benim arkamdan,dedikodumu yaparlardı.ben mutfakta çalışırken,x abla,
yüksek sesle eltine yardım etsene der,eltimde daha yeni manikür yaptırdım kusura bakma da evine bir bulaşık makinesi al diye cevap verir, birlikte kahkaha atarlardı.
bunların hepsini bana duyurmak için yüksek sesle söylerlerdi.dolabında hep onun sevdiği şeyler olurdu ve bunları bize asla çıkarmazdı.mercimek köftesi,zeytinyağlılar
ve kuruyemişler ona saklanırdı.bize ikram edilmezdi.
hatta bir kurban bayramında,kayınpederim d.... bunu çok severmiş diyip,kurbanın dilini ona ayırmıştı.oysa ki 10 dakika önce,benim 9-10 yaşlarında ki oğlum,dedesiyle babasını seyrederken,dil etini çok sevdiğini söylemişti.k.peder bunu duymamazlığa gelmişti.

bir iki sene bu böyle devam etti,k.peder küçük oğluna araba aldı.birlikte pikniğe,gezmeye gitmeye başladılar.tabii çok muhabbet tez ayrılık getirir diye birşey var.
yavaş yavaş bunların arası bozulmaya başladı.işte küçük gelin biryere giderlerken,arabanın önünde oturup k.pedere sen öne otur dememiş.evde ne var ne yok,kendi evine taşımaya
başlamış.x ablaya da boşver k.peder sana tekrar alır diyormuş.kaynımla sık sık kavga edip evden kovuyor ve babasının evine gönderiyordu.x abla bir müddet sonra,bu duruma
isyan etmeye başlayınca,kavga ettiler ve küstüler.

bu süre zarfında beni adam yerine koymayanlar,yine bana yaklaşmaya başladı.(x abla ve k.peder)önceden araba konusu açılınca,biz yardım bile etmedik kendisi aldı diyenler,
küsünce arabayı ona biz aldık ama o bizi istemedi.yok arabada öne oturtmadı.yok bizden gizli,bizim aldığımız arabayla gezmeye gitti,demeye başladılar.hani sizin o arabada
1 kuruşunuz dahi yoktu.

neyse çok uzun oldu sonuca geleyim.o çok sevdikleri gelinleri ve oğulları k.peder hastalanınca bir gün bile gidip bakmadılar.benim eşim 4 ay boyuca gece hastanede kaldı.gündüz
işe gitti.k.peder ölünce x ablayla bu kez de miras yüzünden karşıkarşıya geldiler.ben bütün bunlar olurken seyirci kalmayı tercih ettim.eltimle kaynım boşandılar.(zaten sorunları vardı)
şimdi x abla kimseyle görüşmüyor.(benim eşim dışında arayanı soranı yok.birkaç kez bana yanaştı ama telefonda çok soğuk konuştum.ben de artık kendisiyle görüşmek istemiyorum.)

eee allahın sopası yokki gökten indirsin dedikleri şeyde bu olsa gerek böyle insalara hiç acımıyorum ben ettiklerini bulmalarını seyretmekte çok zevkli:65:

ah ah kaynanalarin hepsi ayni demekki, ben daha yeni nisanliyim gecenlerde carsiya cikdik kaynanam ben ve eltim komsularini gördüler haliyle tanitti kaynanam beni dedi bu benim kücük gelin fln teyzede dediki oo masallah ikinciyi aldin he ordan eltim atladi dedi biz eskidik artik o yeni gelin falan kaynanam ne dese beyenirsin gelin sarap gi i eskidikce dahada tatli oluyo eskiler daha tatli oluyor ay ben bir bozuldum ama hiic birsey demedim zaten her konuda ayrim yapiliyor biliyorum ama direkt olarak böyle söylemesi cok zoruma gitti siz olsaniz ne düsünürdünüz nisanlima anlatsammi anlatmasammi bilmiorum

Kaynanalar hiç bir gelini sevmez gelinleri birbirine düşürüp uzaktan izler eğer gelinler çok iyi anlaşıyorsa beraber olduklarında gelinler onu çekiştireceğini ve gücünü kayıp etmekten korkar ! Ondan hep diğer gelini över durur o gelin gelince diğerini över gelinlerde hep yarış içindeler ,akıllı gelinler bu oyunu anlar o yarışın içine girmez!

Kesinlikle haklisin oyuna gelmeyin kızlarrrr

Bizde üç eltiyiz ben 2. büyük gelinim ama kayınvalideler hep ayırıyorlar büyük gelin 10 senelik ben yeni evliyim fakat bende eşimin ailesinde
10 senedir varım. Birgün küçük eltimle mutfakdayız kayınvalidem nedese beğenirsiniz büyük etlim için benden sonraki anneniz odur falan
saçma saçma onu yüceltecek konuşmalar o sizin büyüğünüz sudur budur. İnsan eltisini hiç annesi gibi görebilir mi allah aşkına üstelikde aramızda
5-6 yaş var o kadar büyütülecek bi yaşda yok yani. Böyle konuşuyo eltimede sinir oluyorum bu sefer hepsine mesafeliyim en güzelide belli
bi çizgide mesafeyi korumak. Böyle küçük diye ayrım yapdıkları zaman sinir oluyorum neticede hepsi elti değil mi ne farkeder büyük veya küçük
bu sefer eltilerde birbirine çekememezlik oluyo kayınvalidelerin bu tavrı yüzünden. Akıllı kayınvalide gelinleri arasında ayrım yapmasın yapmamalıda
ileride ne olacağı hiç belli değil.

Bizde üç eltiyiz ben 2. büyük gelinim ama kayınvalideler hep ayırıyorlar büyük gelin 10 senelik ben yeni evliyim fakat bende eşimin ailesinde
10 senedir varım. Birgün küçük eltimle mutfakdayız kayınvalidem nedese beğenirsiniz büyük etlim için benden sonraki anneniz odur falan
saçma saçma onu yüceltecek konuşmalar o sizin büyüğünüz sudur budur. İnsan eltisini hiç annesi gibi görebilir mi allah aşkına üstelikde aramızda
5-6 yaş var o kadar büyütülecek bi yaşda yok yani. Böyle konuşuyo eltimede sinir oluyorum bu sefer hepsine mesafeliyim en güzelide belli
bi çizgide mesafeyi korumak. Böyle küçük diye ayrım yapdıkları zaman sinir oluyorum neticede hepsi elti değil mi ne farkeder büyük veya küçük
bu sefer eltilerde birbirine çekememezlik oluyo kayınvalidelerin bu tavrı yüzünden. Akıllı kayınvalide gelinleri arasında ayrım yapmasın yapmamalıda
ileride ne olacağı hiç belli değil.

benden sonra ki anneniz odur ha :9::9::9::9:

slm arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var. Evin büyük gelini olsanız zamanında kaynananız size çok kötü davrandısa ve hala davranıyorsa.yeni gelen eltiye iyi davranırsa neler hissedersiniz? Evine gittiğiiz zaman bile ona daha çok değer verdiğini gösterse kendinizi dışlanmış hissedermisiniz?sizin çocuğunuza hiçbirşey almasa onunkine alsa,sizin durumunuz olmadığı zaman destek çıkmasa eltinizin borçlarını ödese haksızlığa uğradığınızı mı düşünürsünüz kıskançlık yaptığınızımı düşünürsünüz?kk okuduğumda kimi eltiler evin ilk gelinin kendilerini kıskandığını düşünüyor.acaba onu dinlediler mi veya kendilerini onun yerine koydularmı.evin ilk gelinleri siz bu durumla karşılaştınız mı?

ne kötü bir duygudurrr aman allahımmm allahtan eltim yok.:74:

Son düzenleme:
Back
X