Gelinlerin kayınvalidelerinden beklentileri neler?

Genel olarak herkes karşılıklı saygı-sevgi bekler sanırım..
Ama benim kayınvalidemden beklediğim sıcacık kucağını ve hayat tecrübelerini benden hiç esirgemesin yeter...

yemin ediyorum hiçbir beklentim yok olmadımda ne altın ne bilezik nede düğünle ilgili beş kuruş almadım ve söyledimde bunu önemli değil altınla değil benim mutluluğum yapmanıza gerek yok dedim ama ne oldu kıymet bilinmedi düğünde takılarımı babama emanet ettiğim için kavga çıkardı sonra yetmedi evime geldi kavga etmeye terkedin evimi çabuk dedim. babamı aradı babamda ağzının payını verdi 3 ay ne gittim nede kayınpederin telefonlarını açtım baktılar oğlanda elden gidiyo en son babamı aradı ben pişman oldum ne olur bizi barıştır sende gel kızının evine özür dilemeye gelelim diye. geldiler paşa paşa özürlerini dilediler bende lütfettim barıştım aynende böyle söylüyorum eşimin ailesi olmasa selam vereceğim insan değiller. kızının düğünü var şimdi ona tutuşuyo gitmicem demiştim çünkü rezil olacak herkes gelinin nerde diyecek. kızı arasın özrünü dilesin onada lütfeder (!) giderim. çünkü görümce benim düğünümde rezillik çıkardı bütün akrabalarımda şahit oldu malesef. kısacası insan yerine koydum ama iyi olmadım şimdi evlerine gittiğimde özel yemekler hazırlanıyo arkamdan çay taşıyolar kayınpederde kaynanada kısa sözün özü bazı insanlar henüz kişiliğini bulamamışlar bazı şeyleri aşamamışlar olgunluk yapıp alttan alınca ezik sanıyolar ezmeye çalışıyolar sesini çıkarfınca çirkef oluyosun aman çirkef olayım bunlara böylesi yaranıyo. deli deliyi görünce sopasını saklarmış misali. benim hiçbir beklentim yok benimle geçinebilirse ne ala ha yok geçinmezse ki ben geçinmek için çaba sarfetmiyorum o sarfedecek şu saatten sonra

kızı gibi görseydi yeterdi.şu an aşağda görümcemi istemeye geldiler.yeni dünürlerine kırmızı halı sermediği kaldı.beni istemeye geldiklerinde sanki haberi yokmuş gibi günlük kıyafetle gelmişti birde haberimiz yoktu demezmi be mübarek oğlunun elindeki çukoşata ile kocaman gül buketidemi çağrışım yapmadı sende. kaynanam oğluna göstermediği mürveti elin oğluna yaşatıyo .kızının beraber olduğu elin oğlu olmuyo ona canım diyo .fakat oğlunun beraber olduğu insana kötü davranıyo dolayısıyla oğluna gün göstermiyo nasıl bir mantıktır bu anlamıyorum

Evime karışmasaydı yetecekti..
Ama artık istesede karışamaz:10:

Fazla konuşmasın.
Oğlunun ve gelinin artık bir aile olduğunu kabullensin ve aile içi işlere karışmasın.
Evlenen iki kişinin çocuk olmadığını, kendi kararlarını alma hakları olduğunu kabullensin.
Gelinin olmadığı ortamlarda oğlunu muhatap alıp, gelinin arkasından konuşmasın, bunu yapıyorsa da saygı beklemesin.
Sadece büyüklerin değil, bir yuvanında, küçüklerin de saygıya ihtiyacı olduğunun farkına varsın.
Keşke gerçek duygularını dürüstçe söylebilse, ben seni kızım gibi görüyorum diyipte arkadan kuyu kazmasa, kimse kimseyi sevmek zorunda değil, keşke sevmiyorum diyebilecek kadar dürüst olabilse.
...

Hiç bir beklentim yok,sağlığı sıhhati yerinde olsun.Bir gülen gözleriyle kızım hoşgeldin demesi yetiyor:nazar:

çok ve boş konuşmasın
imalarda bulunmasın
biizm bir aile kurduğumuzu karı koca oldugumuzu idrak etsin
ev içi işlerime karışmasın
imalı yorumlar yapmasın..:3:

Back
X