Gelinlik Modelleri Gelinliğim Kabusum Oldu:((

sunalan85

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
127
3
318
Bursa
Merhaba kızlar. Düğünüm temmuz 15te. Son günlere kalmamak için ta şubat ayından gelinlik siparişi verdim. düğüne çok var diye uzun aralıklı provalar koydular. tatlı dil ve semapatik tavırlarla güven verdiler. dantelimi kendim seçtim. ama ilk provadan itibaren gelinliği hiç beğenmedim. söylediklerimii dikakte aldılar bi daha söktüler biçtiler artık neyse geçen hafta bitti dediler. ablamla gittik ve hayatımda görüp görebileceğim en rezalet gelinliği gördüm. benim modelimle hiç alakası yoktu. 38 beden olmama rağmen 5 10 kilo fazla görünüyordum. çok kötü oldum. hazırlıklara bu kadar erken başlayıp haziran başında ortada kalmıştım ve benim dolaşacak vaktim yoktu. bi yandan öğretmenlik yapıyorum işlerin en yoğun olduğu zamanlar bi yandan yüksek lisans yapıyorum bu 2 hafta sınavlarım var ve sonrasındaki her haftanın programı belli. neye uğradığımı şaşırdım ve aynı gün içerisinde çok daha yüksek fiyatlı bir gelinlik almak zorunda kaldım. bugün bolerosu dikilecek ama artık kimseye güvenim kalmadı. benim için çok kötü bir tecrübe oldu.

giden paraya mı yanarsın harcanan zamana mı üzüldüm ALLAH hakkında hangısı hayırlısıysa onu versın inşallah​

gecmıs olsun ya ( bende dikime verdım ya aybı seyler yasarsam korktum (
inş aynı şey senin başına gelmez. ama tavsiyem düğününe çok süre varsa bile erken bitirmelerini iste, bi hata olduğunda düzeltme fırsatı bulabilirsin o zaman. ben de diktirmekten çok korkuyordum istemiyordum da ama kapalı olunca kafama göre gelinlik bulamadığım için diktirdim. ve gittiğim yer özellikle kapalı gelinlik üzerine uzmanlaştığını belirten bir yerdi. kına için ikilen abiye çok güzel oldu ama gelinlik fiyasko.
diktirip çok iyi sonuçlar alan arkadaşlar var. umarım sen de o gruptan olursun arkadaşım.

parasını vermişmiydin yazık olmus bende diktirdim cok az bir kapora vermiştik baslangıcta tek prova ile alacaktım ama cok gidip kontrol ettim ve istedigimden guzel di gelinligim olan olmus artık moda evleri tehlikeli biraz

arkadaşlar gerçekten gelinlik meselesi başlı başına strese sokuyor insanı. yalnız bir şeyi anlayamadım. siz netten.. vs bulup aynı modeli mi diktiriyorsunuz da beğenmediniz yoksa moda evinde beğendiğiniz bir modelin size uygun bedenini mi dikiyorlar ? ben moda evinde beğendiğim modeli diktiriyorum mesela. geçen hafta 2. provam vardı.gelinlik dikilmiş tam anlamıyla ortaya çıkmıştı. sadece yumurta kol istedim onu henüz dikmemişti fakat onun da üzerimde provasını yaptık, etek kısımlarına biraz daha dantel sepmesi eklettim.. vs. giyindim gelinliği fakat benim gelinlik arkadan bağcıklı. bunlar bağcıkları çok sıktılar. ben de ne bileyim adeti bu şekilde sandım ve çok sıktınız demedim ve prova esnasında resmen kaburgalarım ağrıdı. kadına söyledim benim kaburgalarım ağrıdı neden acaba diye. ya içindeki çamaşır yapmıştır ya da çok sıktık arkadan bağları ondan olmuştur dedi. bu arada çamaşır yeni incinin büstiyer şeklinde içi dolgulu sütyenli olanından. neyse ben orda ikna oldum. duvak seçtik, çiçek seçtik derken eve geldik ama benim içim içimi yiyor. ya bağcıkları az sıkıncada aynı şey olursa ben o ağrıyla bütün düğün boyunca nasıl rahat ederim diye. aradım moda evini ve bir prova daha istedim olmaz dediler yine aynı şekilde bağcıklardan oldu az sıkarsak bişey olmaz dediler. ben çok sinirlendim tabi. yani benim için gelinlik çok önemli. tamam belki onlar kendilerine güveniyorlar ama benim içimin rahat etmesi önemli olan. neyse ertesi gün oldu aldım annemi gittim zar zor tekrar giydirdiler. evet dedikleri doğru. bağları çok sıkmayınca acı hissetmedim kaburgalarımda ve içim rahat etti. ama onlar bizi anlamıyor. bu işin ne kadar hassas olduğunun farkında değiller. ama gelinliği satarken aklınıza takılan bişey olursa tekrar tekrar prova yaparız diyorlar, prova isteyince olmaz diyorlar. inanın bu yüzden 1 gece hiç uyumadım. değermi yani alt tarafı bir prova ne olurdu insanı sıkıntıya sokmadan yeniden denetselerdi

ya aslında diktirmeyeceksin terziye gidip
gideceksin mağazaya bitane gözünle görüp üstünde beğeneceksin işte bunu istiyorum diceksin alıp geleceksin
yok öle terziye diktirmeler falan genelde böle fos çıkabiliyor
çünkü beceremeyebiliyorlar
en iyisi satın almak arkadaşlar
ben öle yapmayı düşünüyorum
uğaşamam terziyle provayla
canım sende beğenmiyosan bırak gelinlik kalsın onlarda rezil etmişler zaten becerememeişler hiç daha uğramam parasını vermediysen tabi
sora git vitrin bak beğen ve al

ben birebir modeli denemedim, katalog üzerinden beğendim. fakat istediğim gelinliğin tarzında olanlardan daha önce denemiştim, yani o tarz bana uyuyordu. ama aynı gelinliği kapalı tarza çevirmeye çalışınca 6 kat kumaş kullanmışlar, fermuar yukarı çıkmadı içinde kaldı, makasla kestiler. biz de sadece kapora vermiştik. apar topar başka bir gelinlik aldım, ekstra bolero dikiliyor. çok hızlı aldım ama çok içime sindi. ithal bir model her şey düşünülmüş, mesela içine ekstradan iç çamaşırı giymiyorsunuz korse dahil her şey içinde ve gelinlik giyince hiç rahatsız etmiyor. bakalım bugün gidebilirsem alacağım inş. 2500 lira verdik ben,im ayırdığım bütçenin üzerinde oldu. ben en fazla 2000 diyordum. ama içime sinmedikten sonra paranın bir önemi kalmıyor.

Ben bu vakaları cidden anlamıyorum. Gelinlikçilerde göz, izan yok mu? Nasıl götürdüğünüzden farklı bir şey çıktı ki? Bir de müdahale ettim düzelttiler diyorsunuz. Tesettür gelinlik olacağı için yapılacak düzenlemeleri onlara mı bıraktınız?

Gelinlik diktiren arkadaşlarımızdan sıkca duyar oldum beceriksiz terzileri ve açıkcası aşırı korkuyorum benimde başıma gelmesinden o yüzden able210 arkadaşıma katılıyorum "dene gör al" en mantıklısı bu galiba sonradan en güzel olucam derken konu sahibi arkadaşımız gibi hüsrana da uğrayabiliyo demek insan arkadaşım allah yardımcın olsun inş gelinlik işin hallolur ...

önemli olan da zaten gelinliin içinize sinmesi. içine sinmesine sevindim

canım aynı dertten bende yasıyorum sanki yazdıkların beni anlatıyorr bende bir gelinlik verdim diktirmeye sonra prova fılan neyse ilk benım ıstedıgımın ustunu yapamadılar sonra ben dedim düzelttiler farklı kumaş kullanmışlar daha sonra altı olmadı onada ne kadar uyarmama rağmen farklı kumaş kullanmışlar geçen gün gittim bitmiş haliyle dedim olmamış beğenmedim bumu yani dedim onca para verelim sonra sonuç bumu ben onca ay güzel birşey çıkcak diye bekleyeyim sonra hüsranla karşılaşayım neyse şuan gelinlik arıyorum ve bulamadım daha ve düğünümde 30 temmuzdaa çıldırcammm moralim çok bozukk inanınn

tsk ederım arkadasım bende kapalı oldugum ıcın diktırdım.evet provaya gıdınce haftaya bı bakarım nasl bırsey. pekı ıstedıgın model nasıldı ? ben sade bı model sectım umarım aynısını yaparlar..sıkma sende canını hayrlısı ınsallah..

çok üzüldüm böyle bişey yaşadığın için. ama içine sinen bi gelinliği bulman da çok sevindirici.

benim düğünüm de Temmuz 15 te. ben hiç bu işlere girişmeden önce diktirmem güvenemem beğenirim alırım diyodum ama maalesef beğendiğim bi gelinlik bulamayınca diktirmek zorunda kaldım. çokk oldu 2-3 hafta belki ilk provam oldu. 2 provam 10 gün kadar sonra olucakmış. korkularım artmaya başladı araya bu kadar zaman girince. umarım problem yaşamam. çok tedirginim

canım çok üzüldüm senin adına gerçekten,bu kadar işinin arasınd bir de istediğini elde edememen,harcanan zamanın,paran,bunlarla birlikte stres.umarım düğünün istediğin gibi geçer de tüm bu olumsuzluklar telafi olunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…